Isı Yalıtımı

Isı Yalıtımı

Son dakika ısı yalıtımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ısı yalıtımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ısı yalıtımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Isı Yalıtımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ısı yalıtımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 340 ısı yalıtımı haberi bulunmuştur. Tüm ısı yalıtımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alçıpan Ölçüleri Nelerdir? Alçıpan Çeşitleri Nelerdir, Ölçüleri Kaç Metre?
Alçıpan Ölçüleri Nelerdir? Alçıpan Çeşitleri Nelerdir, Ölçüleri Kaç Metre? Duvar ya da asma tavan yapımında kullanılan en önemli malzemeler içerisinde alçıpan yer alır. Dekoratif açıdan güzel bir görüntü sağlamasının dışında, ısı koruma yapısı da sağlamaktadır. Daha doğrusu ısı yalıtımı sağlayarak kaliteli bir yaşam oluşturur. Bu kapsamda standart belirli ölçüler doğrultusunda en ve boy üzerinden alçıpan üretimi gerçekleştirmektedir.
18.01.2024 Eğitim
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Yeni konut kampanyaları geliyor! 13 bin konuta 450 bin başvuru, ödeme planı belli oldu
Yeni konut kampanyaları geliyor! 13 bin konuta 450 bin başvuru, ödeme planı belli oldu İstanbul’da evi olmayanlar için düzenlenen kampanya ilgiyle karşılandı. Emlak Konut ve THY’nin Arnavutköy’de hayata geçireceği 13 bin konut için iki haftada 450 binin üzerinde başvuru yapıldı. Önümüzdeki günlerde kura çekimi ile hak sahipleri belirlenecek. Projede aylık ödemeler 7.500 TL’den başlayacak.
17.06.2023 Ekonomi
İstanbul’da ilk evini alacaklara müjde! Yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ile yeni konut projesi
İstanbul’da ilk evini alacaklara müjde! Yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ile yeni konut projesi Türkiye’nin alanlarında lider iki şirketi Emlak Konut ile Türk Hava Yolları, İstanbul Yeni Havalimanı’na 10 dakika ulaşım mesafesindeki Arnavutköy’de 2,5 milyon metrekare alan üzerinde, İstanbulda  evi olmayanlar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.
19.05.2023 Ekonomi
Prof. Dr. Kadıoğlu: İklim değişikliği afetlerin sayısı ve süresini artırıyor
Prof. Dr. Kadıoğlu: İklim değişikliği afetlerin sayısı ve süresini artırıyor İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı Profesörü Mikdat Kadıoğlu, iklim değişikliğine dikkati çekerek, "İklim değişikliği mevcut problemlerimizi de artırıyor. Normalde sel, dünya var olduğundan beri sürekli var olan bir olay. Kuraklık da vardı ama iklim değişikliği bunların sayısını ve süresini artırıyor" dedi.
15.03.2023 Gündem
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor
Binalarda sinsi tehlike! 5 yılda binayı bitiriyor Türkiye derinden sarsan 'Asrın felaketi' sonrası vatandaşlar binalarının güvenliğiyle ilgili endişeye düştü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İZODER Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, binaların ömrünü çürüterek güvensiz hale getiren sinsi tehlike hakkında bilinmeyenleri anlatarak uyarılarda bulundu.
20.02.2023 Gündem
Elektrik ve doğal gaz faturasında yüzde 50 tasarruf imkanı
Elektrik ve doğal gaz faturasında yüzde 50 tasarruf imkanı Elektrik ve doğal faturalarını düşürecek yöntem! Isınmada yüzde 50’ye yakın tasarruf sağlıyor, kışın olduğu gibi yaz aylarında da termal konfor sağlıyor. Yüksek elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını tek tek anlata uzman isim, “Dış cepheden uygulanan ısı yalıtımı, dışarıdaki sıcaklığın etkisini iç ortama geçmesini, engel olarak soğutma sistemlerinin daha az ve verimli çalışmasına destek oluyor” dedi.
11.08.2022 Ekonomi
Doğal gaz faturasını düşürmek mümkün! Yıllık en az 2400 lira tasarruf
Doğal gaz faturasını düşürmek mümkün! Yıllık en az 2400 lira tasarruf Tüm doğal gaz abonelerini doğrudan ilgilendiriyor. Vatandaşlar kendi tasarruf önlemlerini alarak faturalarında bir miktar düşüş sağlayabilir. Ancak ısı yalıtımı ile tasarruf miktarını yüzde 65'lere kadar çıkarmak mümkün. Devlet tarafından ısı yalıtımı yapmak isteyenlere kredi desteği sağlanıyor. Yüzde .99 faiz oranı ile 50 bin liraya kadar kredi kullanılabiliyor. Isı yalıtımı yapanlar yıllık en 2.400 lira tasarruf sağlıyor.
9.08.2022 Ekonomi
0.99 faiz oranı ile 50 bin TL kredi imkanı! 60 ay vade ve...
0.99 faiz oranı ile 50 bin TL kredi imkanı! 60 ay vade ve... Kredi kararı! 0.99 faiz oranı ile kredi kullanımı mümkün. 50 bin TL olarak belirlenen limitler dahilinde kullanılan kredi için 60 ay vade imkanı sağlanıyor. Birçok kişi kredi imkanından yararlanabilecek. Kamu bankaları tarafından sağlanan 0.99 faizli kredi ile ilgili kullanım detayları belli oldu. Yaşanan enerji krizi evlerdeki yalıtımın önemini daha da arttırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan enerji tasarrufu açısından önemli olan ısı yalıtımı için hane başı 50 bin liralık kredi verildiğini duyurdu. Kimler 0.99 faiz oranı ile ısı yalıtımı kredisi kullanabilecek? Isı yalıtımı için hangi önlemler alınmalı, uygulamayla ne kadar enerji tasarrufu yapılabilir? İşte konunu tüm detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Isı yalıtımına 50 bin TL kredi imkanı
Isı yalıtımına 50 bin TL kredi imkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası enerji tasarrufu açısından önemli olan ısı yalıtımı için hane başı 50 bin liralık kredi verildiğini duyurdu. Peki, ısı yalıtımı için hangi önlemler alınmalı, uygulamayla ne kadar enerji tasarrufu yapılabilir? İşte detaylar...
3.08.2022 Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası resmen duyurdu! Enflasyonla ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası resmen duyurdu! Enflasyonla ilgili flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası son dakika kararları açıkladı. Enflasyonla ilgili önemli mesajlar veren Erdoğan, "Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, bu istismarcıların kötü niyetlerini ellerinde patlatmakta kararlıyız. Fiyatlarda durulma eğilimi başlamıştır." dedi. Erdoğan ayrıca, ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlara da müjde verdi.
1.08.2022 Siyaset
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor
Mesai saatleriyle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve değişiyor Mesai saatleriyle ilgili son dakika açıklaması. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Mesai saatlerinin düşürülmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın mesai saatlerinin düşürülmesine yönelik söylemlerinin de temelini enerji verimliliğinin oluşturduğu öğrenilirken, bu kapsamda hem kamu hem de özel sektörde evden çalışmaların teşvik edilmesi, hem işe gelip giderken harcanan yakıt hem de plazalardaki yüksek enerji faturalarından tasarruf edilmesi amaçlanıyor. Yapılan hesaplamalara göre kamu ve özel sektörde mevcut çalışanların yüzde 20'sinin işlerini evden de yürütebileceği, bunun sağlanması halinde yakıt tüketiminde ciddi bir düşüş yaşanacağı kaydedildi. Evde çalışmanın beraberinde getireceği elektrik yüküne ilişkin de çalışmalar yapılırken, vatandaşın da kazançlı çıkacağı belirtildi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
23.07.2022 Çalışma Hayatı
Kredide yeni fırsat! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank...
Kredide yeni fırsat! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank... Kredi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi ile ilgili yeni fırsat. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi’ dün itibarıyla devreye girdi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan kredi kullanılabilecek. Bu sayede ayda 194 lira yılda da 2330 liraya varan tasarruf sağlanabilecek. Krediden yararlanmak isteyenler, ilk olarak yalıtım firmalarıyla Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun olarak yalıtım sözleşmesi yapacak. Krediyi Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank kullandıracak. Kredinin yüzde 60’ı yalıtım sözleşmesinin ibrazıyla, kalan yüzde 40’ı da proje tamamlanıp enerji kimlik belgesi alınmasıyla kullanılabilecek.
2.07.2022 Ekonomi
0.99 faiz oranı ile kredi fırsatı! Başvurular bugün başladı, 60 ay vade ve aylık 468 lira...
0.99 faiz oranı ile kredi fırsatı! Başvurular bugün başladı, 60 ay vade ve aylık 468 lira... Son dakika kredi açıklaması! 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli 0,99 faiz oranıyla kredi kullandırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi’ni duyurmuş ve hem aile bütçesine, hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağını belirtmişti. Kredi paketine ilişkin başvurular bugün itibarıyla başladı. Kredi kullanımının sonucunda 20 bin lira çeken bir hane, aylık 468 lira ödüyor. En az yüzde 35 tasarruf yapılacağı öngörülüyor. Kredi ödemesi bankalar tarafından konut sahibine değil, direkt olarak yalıtım firmasına yapılacak. İşte kredi paketinin detayları...
30.06.2022 Ekonomi
Faturalar yüzde 60'a kadar düşüyor! Yapan karlı çıkıyor
Faturalar yüzde 60'a kadar düşüyor! Yapan karlı çıkıyor  Dalmaçyalı İleri Isı Yalıtım Sistemleri, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ortak çalışmaları ile yürütülen, ısı yalıtımının termal konfora, enerji tasarrufuna ve insan sağlığına etkilerinin araştırıldığı projenin ilk verileri açıklandı. Cari açıktan, insan sağlığına, iklim değişikliğinden, enerji tasarrufuna kadar birçok konunun incelendiği çalışmada, yalıtımlı binanın enerjide yüzde 60’lara kadar tasarruf oluşturduğu, yalıtımsız evde ortaya çıkan küf oluşumunun insan sağlığı açısından çok riskli olduğu ve termal konforun insanı her anlamda etkilediği gibi önemli sonuçlara ulaşıldı.
26.06.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik faturaları düşüyor! Belli oldu, yüzde 40 daha az...
Doğal gaz ve elektrik faturaları düşüyor! Belli oldu, yüzde 40 daha az... Doğal gaz ve elektrik faturalar ile ilgili önemli bir adım atıldı. Yüzde 40 daha az fatura ödemek mümkün. Hükümet harekete geçti. Yeni kararın detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Enerji tüketimini azaltarak elektrik ve doğal gaz faturalarını düşürmenin yolu açıldı. Bina yalıtımı ile ilgili önemli bir destek paketi devreye alındı. Devlet tarafından kredi desteği sağlanıyor. 0.99 faiz oranı ile 50 bin TL'ye varan kredi kullanım imkanı bulunuyor. Kredide geri ödeme süresi 5 yıl olarak belirlendi. Üst limit 50 bin TL olsa da, bir daire için ortalama 20-25 bin lira yeterli oluyor. Peki ısı yalıtımı kredisinin şartları neler? Bina yalıtımı yapılırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
8.06.2022 Ekonomi
0.99 faiz oranı ile 50 bin TL kredi! 60 ay vade imkanı
0.99 faiz oranı ile 50 bin TL kredi! 60 ay vade imkanı Kredi faiz oranları ile ilgili flaş açıklama! 0.99 faizli kredi kullanıma sunuluyor. Limit 50 bin TL olarak belirlendi. Geri ödemeler 5 yılda yapılacak. 0.99 faizli kredi paketinin detayları netleşti. Açıklamalar art arda geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, binaların yalıtım çalışmasında kullanılmak üzere daire başına 50 bin lira kredi imkanı sunulacağını açıkladı. Buna göre bina yalıtımı yaptıracakları, 60 ay vadeli, 0,99 faizli kredi imkanı bekliyor.
7.06.2022 Ekonomi
Hırsızların girdiği iş yerinin kamera görüntülerinde şaşırtan durum!
Hırsızların girdiği iş yerinin kamera görüntülerinde şaşırtan durum! Nevşehir bir iş yerine aynı gece 5 defa giren 3 maskeli hırsız, 45 dakika boyunca hırsızlık yaptı. Güvenlik kamerasını izleyen iş yeri sahibi şüphelilerin kameraya karşı el sallayarak oynadıklarını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
6.06.2022 Yaşam
Isı yalıtımı için yeni çalışma! Daire başına 50 bin TL, 60 ay vade ve 0,99 faizle kredi imkanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!
Isı yalıtımı için yeni çalışma! Daire başına 50 bin TL, 60 ay vade ve 0,99 faizle kredi imkanı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de buluştu. Dış siyaset, hükümetin çalışmaları ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı Kabine toplantısında ısı yalıtımı için yapılacak çalışmada yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binaların yalıtım çalışmasında kullanılmak üzere daire başına 50 bin lira kredi imkanı sunacaklarını açıkladı. Peki, Isı yalıtımı için kredi kimlere verilecek? Isı yalıtımı için kredi faiz oranı ne? Isı yalıtımı için daire başına ne kadar verilecek? İşte detaylar…
6.06.2022 Gündem
Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Talep dörde katlandı, uygun fiyat ve...
Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Talep dörde katlandı, uygun fiyat ve... Ev fiyatlarında görülen astronomik artış vatandaşların farklı alternatiflere yönelmesine neden oldu. Yüksek fiyatlar ve pandemiyle birlikte prefabrik evlere talep arttı. 20-25 günde depreme dayanıklı ve uygun fiyata sıfırdan ev sahibi olmak mümkün sloganıyla satılıyor fakat gerçekten göründüğü kadar avantajlı mı? Prefabrik ev yapan ve kullananlar deneyimlerini anlattı.
22.03.2022 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu, mart ayı sonuna kadar süresi var, en az 7 bin TL...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu, mart ayı sonuna kadar süresi var, en az 7 bin TL... Milyonlarca ev sahibi için geçerli. Ödenmesi zorunlu. Mart ayı sonuna kadar süresi bulunuyor. Kira geliri 7 bin lirayı geçen mülk sahipleri vergi ödeyecek. Geçen yıl (2021’de) elde ettiği konut kira geliri 7 bin lirayı aşmayanlar beyanname vermeyecek. Beyanname vermeyen ev sahipleri kira gelirleri için vergi de ödemeyecek. 7 bin liranın üzerinde konut kira geliri olanlar, mart ayı içinde beyanname verecek. Hissedarlar için de aynı tutar geçerli. Kişi başı elde edilen konut kira geliri 7 bin lirayı geçmiyorsa beyanname verilmeyecek. Konut kira geliri; hissedar başına 7 bin lirayı geçtiği andan itibaren, her bir hissedar ayrı ayrı 7 bin liralık istisnayı vergi hesabında gelirinden düşebiliyor. Bir kişi, birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde, kira gelirleri toplamına bir defa (7 bin lira) istisna uygulanabilecek. Peki kira beyannamesi verirken daha az ödeme yapmak mümkün mü? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
4.03.2022 Ekonomi
Ev ve iş yeri sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor! Hepsi vergiyi düşürüyor, son 5 yılda ev alanlar...
Ev ve iş yeri sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor! Hepsi vergiyi düşürüyor, son 5 yılda ev alanlar... Ev ve iş yeri sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ödenecek vergi tutarını azaltıyor... Mülk sahiplerinin yıllık konut kira geliri 7 bin lirayı aşıyorsa beyanname vermesi gerekiyor. Beyanname verenler 7 bin lira olan istisnayı beyannameden düşebiliyor. Bu istisnanın dışında yüzde 15 götürü gider veya belgeli gerçek giderler de kira gelirinden düşebiliyor. Belgeli gerçek giderde yüzde 15’lik sınır yok. Belgeli gerçek giderler, ödenecek vergiyi de azaltıyor. Kiraya verilen gayrimenkul için borçlanılan kredinin faizleri, evin sigorta giderleri de gelirden düşülebilir. Peki kira gelirinden düşülen giderler neler? İşte detaylar...
2.03.2022 Ekonomi
TESK Başkanı Palandöken: Enerji tasarrufu konusunda milli bir bilinç oluşmalı
TESK Başkanı Palandöken: Enerji tasarrufu konusunda milli bir bilinç oluşmalı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin en yüksek ithalat bedelinin enerjiden olduğunu belirterek, “Bu yüzden enerji verimliliği, enerji tasarrufu konusunda milli bir bilinç oluşmalı” dedi.
12.01.2022 Ekonomi
Enerji tasarrufu sağlıyor, fiyatı 100 lira, yüzde 80...
Enerji tasarrufu sağlıyor, fiyatı 100 lira, yüzde 80... Elektrik fiyatlarına gelen kademeli zam sonra dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Faturaların düşmesini sağlıyor. Ancak Türkiye'deki binaların yüzde 80'inde bulunmuyor. Metrekare fiyatı 150 lira 2 ile 5 yıl içerisinde kendini amorti ediyor. Dünya genelinde binalarda büyük enerji tasarrufu sağlanıyor. Türkiye’de binaların yüzde 80’inde ısı yalıtımı olmadığını açıklayan İZODER, enerji verimliliği ve iklim değişikliği ile mücadele için yeni mevzuat çalışmasına ihtiyaç olduğunu duyurdu. Yalıtım kalınlıkları açısından Avrupa’nın çok gerisinde olduğumuzu belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Madrid’de 12 cm kalınlığında yalıtım levhası kullanılıyor. Ama aynı iklim kuşağındaki İstanbul’da 4 cm... Gelişmiş ülkelerle aramızdaki yalıtım uygulamaları farkını kapatmalıyız” dedi.
6.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Isı Yalıtımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ısı yalıtımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.