İşe Giriş

İşe Giriş

Son dakika işe giriş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işe giriş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işe giriş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşe Giriş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işe giriş gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.282 işe giriş haberi bulunmuştur. Tüm işe giriş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir?
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir? 18 yaşını bitirmiş, fiil ehliyete sahip bulunan ve Fenerbahçelilik ruh ve sevgisi ile dolu olan her gerçek kişi kulübe üye olmak için başvurabilir ve gerekli onay süreçlerinden sonra kulüp üyesi olabilir. Peki, Fenerbahçe kongre üyesi nasıl olunur, Fenerbahçe kongre üye sayısı nedir?
2.04.2024 Şampiy10
Meteoroloji uyardı! Okullar bir gün süre ile tatil edildi
Meteoroloji uyardı! Okullar bir gün süre ile tatil edildi Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Şanlıurfa için şiddetli yağış uyarısında bulunmasının ardından il genelinde okullar tatil edildi.
14.02.2024 Gündem
Yüksek emekli maaşı almanın formülü verildi! Aylık 40 bin lira, uzman isim tek tek açıkladı
Yüksek emekli maaşı almanın formülü verildi! Aylık 40 bin lira, uzman isim tek tek açıkladı Emekli maaşı ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Normal şartlarda her yıl belli sayıda kişi emekli olurken, 1999 öncesi işe giriş tarihi olanların (EYT) yaş şartı aranmaksızın emekli olmasıyla birlikte emekliliği hak eden kişi sayısı arttı. EYT yasasının çıkması sonrasında 2 milyon kişi emekli oldu. Yaş ve prim şartını tamamlayanlar emekliliğe hak kazanıyor. Peki emeklilikte yüksek aylık almanın formülü ne? Emekli olmak için ödenen sigorta priminde taban ve tavan tutarlar ne kadar? Emeklilikte 3.5 yıl kuralı nedir? SSK mı yoksa Bağkur’dan mı emekli olunduğunda daha fazla maaş alınıyor?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Hot Spot Nedir, Ne İşe Yarar? Hotspot Nasıl Kullanılır?
Hot Spot Nedir, Ne İşe Yarar? Hotspot Nasıl Kullanılır? Hayatımızın büyük bölümünü sarmış olan internet erişimi hayatımızı yönlendirmede ve kolaylaştırmadı büyük rol oynamaktadır. Hotspot kamuya müsait yerlerde, WİFİ aracılığı ile hizmet sunan internet sunucusudur. Hotspot, bulunduğunuz her ortamda cep telefonunuz ve taşınabilir cihazlarınızın olduğu her yerde kullanıma uygun olmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti Kademeli emeklilik geliyor. Torba yasa düzenlemesi ile birçok düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kademeli emeklilik için aranan şartların da masada olması bekleniyor. Kademeli prim sistemiyle birlikte, işe giriş tarihine göre belirlenen yaş şartını karşılayanlar kısmi emeklilik imkanından faydalanabilecek. Ancak, EYT'li olmayan sigortalılar için kademeli yaş şartı bulunuyor ve buradaki yaş şartı işe giriş tarihi ile belirleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, daha önce emeklilik hakkını kullanamayan milyonlarca vatandaş, yaş şartı olmadan emeklilik imkanına kavuşuyor. Kısmi emeklilik isteyenler ise kademeli prim sistemi sayesinde işe giriş tarihlerine göre belirlenen yaş şartlarını karşıladıklarında bu avantajdan faydalanabilecek. İşte düzenleme için son gelişmeler...
10.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay İstanbul'da yaşayan Burak Aktaş (21), Ağustos ayında halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora gitti. Sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. İki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp Damar Cerrahisi ekiplerinin beraber katıldığı büyük bir operasyonla başarıyla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen kitle karşısında doktorları da şaşırdı.
5.11.2023 Yaşam
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Fazla mesai ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, fazla mesai ücretinin hesaplanmasında imzalı bordroların dikkate alınacağını duyurdu. Avukat Cansen Erdoğan, kararı değerlendirerek, "Yargıtay tarafından verilen karar çok önemli bir karar. Fakat uygulamada hiçbir şekilde uygulanmıyor." şeklinde konuştu.
18.10.2023 Çalışma Hayatı
TTK kura listesi || TTK kura sonuçları isim listesi sorgulama; Zonguldak TTK kura çekimi sonuçları sonuçları belli oldu mu?
TTK kura listesi || TTK kura sonuçları isim listesi sorgulama; Zonguldak TTK kura çekimi sonuçları sonuçları belli oldu mu? TTK işçi alımı kura sonuçları sorgulaması, başvuru yapan adaylar tarafından başladı. 25-30 Eylül tarihleri arasında Zonguldak, Bartın ve Karabük merkezli TTK işçi alımı başvuruları sonrası sıra kura çekimine geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımının 1500’ü Zonguldak için yapılacak. Peki, TTK işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta? Zonguldak TTK işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TTK işçi alımı asil ve yedek listesi sorgulama ile TTK Zonguldak kura listesi 2023 sürecine dair merak edilenler…
13.10.2023 Çalışma Hayatı
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Çalışana haklı fesih hakkı sağlıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
25.09.2023 Çalışan Hakları
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
Devlet memuruna zamda maaşları etkileyen kritik tarih! Aralarında fark oluşuyor
Devlet memuruna zamda maaşları etkileyen kritik tarih! Aralarında fark oluşuyor TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından devlet memurlarına yapılacak zam netleşti ve ardından yapılan seyyanen zam sonrası maaşlar son halini aldı. Şimdi ilk zamlı maaşlarını almak için gün sayan memurlar arasındaki maaş farkı gündem oldu. Sosyal Güvenlik Uzman Dilek Ete, kritik tarihe dikkat çekerek, nedenlerini detayları ile anlattı.
13.07.2023 Memur
Ormanlara giriş yasağında ilk gün
Ormanlara giriş yasağında ilk gün Ormanlara giriş yasağının ilk gününde bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarına bırakarak ormana girdi. Belgrad Ormanı'nda mangal yakıp, piknik yapanlar dikkat çekti.
24.06.2023 Gündem
Tacizden şikayet edilince ortaya çıktı! Başkasının kartıyla otobüs kullanıp kameraları sökmüş
Tacizden şikayet edilince ortaya çıktı! Başkasının kartıyla otobüs kullanıp kameraları sökmüş Antalya'da adli sicil kaydı nedeniyle başvurusu reddedilince, yakalanmamak için araç içi kameraları söküp, başkasının kartı ile halk otobüsü şoförlüğü yapan S.S. (34), hakkında taciz şikayeti gelince tespit edildi. Antalya Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, "Bu kişinin sicilinde uyuşturucu imal etmek, satmak, taciz, hırsızlık gibi birçok suç var" dedi.
23.05.2023 Yaşam
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi, kademeli emeklilik olacak mı? 1 günle EYT’yi kaçıranlar emekli olabilecek mi?
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi, kademeli emeklilik olacak mı? 1 günle EYT’yi kaçıranlar emekli olabilecek mi? 2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı, kademeli emeklilik gelecek mi? İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere erken emeklilik müjdesi gelirken EYT yasası dışında kalan 9 Eylül 1999 ve sonrası girişi olan kişiler kademeli emeklilik için müjde bekliyor.  EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı tanınırken kapsam dışında kalanların gözü ise kademeli emeklik hakkında yapılan açıklamalara çevrildi.
22.05.2023 Emekli
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor
Haftalık izin ile ilgili flaş açıklama! Haklı fesih sebebi sayılıyor Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama geldi. 10 dakika fazla çalışan bile haklı fesih hakkı kazanıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Hafta tatili verilmeyen veya usulüne uygun kullandırılmayan işçi, iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir." şeklinde konuştu.
22.05.2023 Çalışma Hayatı
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
İzmir’de TCG Anadolu için kilometrelerce kuyruk oluştu
İzmir’de TCG Anadolu için kilometrelerce kuyruk oluştu Dünyanın ilk SİHA gemisi, Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, İzmirli vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, hafta sonu ve güzel havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar gemiyi ziyaret etmek için yaklaşık 1.5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
6.05.2023 Gündem
EYT'de prim indirimi ve promosyon detayı! 3 bin 753 liralık destek
EYT'de prim indirimi ve promosyon detayı! 3 bin 753 liralık destek EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT ile emekli olan milyonlarca vatandaşın merak ettiği detaylar ortaya çıktı. Emeklilik talebinde bulunanlar ertesi gün destek primi ile işe giriş yapacak. Prim indirimi için 30 günlük süre işten çıkışın yapıldığı gün başlayacak. Emeklilik sonrası sosyal güvenlik destek primi ile çalışanların emekli aylığında kesinti olmayacak. Öte yandan bankaların promsyon rakamları şekillenmeye başladı. EYT'liler anlaşma sağladığı bankalardan promosyon alacak. İşte EYT'li milyonların merak ettiği detaylar...
10.03.2023 Emekli
EYT fırsatı! Primi eksik olanlara güzel haber geldi, hak kaybı önlenecek
EYT fırsatı! Primi eksik olanlara güzel haber geldi, hak kaybı önlenecek EYT ile ilgili son dakika gelişmesi! Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayınlandığı gecenin sabahında ilk emekliler, aylık bağlama belgelerini aldı. Emeklilikte yaşa takılanlardan emekli olanların büyük bölümü çalışmaya devam edecek. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı. Ayrıca EYT kapsamında ancak yeterli prim ve süreye sahip olmayanlar koşulları yerine getirdikleri tarih itibarıyla başvuru yapabilecek. SGK işe giriş-çıkış genelgesiyle emekli olanların hak kaybı yaşamasının önüne geçti
6.03.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

İşe Giriş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işe giriş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.