VPN uygulaması nedir? VPN yasal mı, kullanmak suç mu? VPN güvenli mi, kimlik bilgileri çalınır mı?
VPN uygulaması nedir? VPN yasal mı, kullanmak suç mu? VPN güvenli mi, kimlik bilgileri çalınır mı? İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırı sonrası BTK bant daraltma uygulamasına gitti. BTK’dan yapılan duyuruda Türkiye genelinde başta Twitter, Facebook ve Instagram gibi uygulamalar için bant daraltma uygulaması yapıldığı açıklandı. Birçok kullanıcı ise VPN uygulamalarına yönelirken uzmanlardan da uyarılar geldi. Peki, VPN uygulaması nedir? VPN yasal mı, kullanmak suç mu? VPN güvenli mi, kimlik bilgileri çalınır mı? VPN ile virüs, casus yazılımlar ve botlar gelir mi? Akademisyen Yazar Ecehan Ersöz anlattı.
14.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu?
Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu? Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında aykırı görüntüleri engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bant daraltma uygulamasına gitmiş, saldırının gerçekleştiği andan itibaren Twitter’a girilememişti. Kullanıcılar dün akşam saatlerinden itibaren Twitter’a girmeye çalışıyor. Ancak bant daraltma uygulaması nedeniyle erişim sorunu yaşanıyor. Peki, Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu? Twitter kısıtlaması saat kaçta bitecek? İşte detaylar…
14.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Bant daraltma nedir? BTK bant daraltma ne zaman sona erecek?
Bant daraltma nedir? BTK bant daraltma ne zaman sona erecek? İstanbul İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bombalı saldırıya ilişkin sosyal medyadaki dezenformatif paylaşımlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu soruşturma başlattı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yaptı. Peki, Bant daraltma nedir? Bant daraltma uygulaması neden yapılır? Bant daraltma ne zaman biter? İşte detaylar…
14.11.2022 Bilim ve Teknoloji
İnternet ne zaman gelecek? İnternet sorunu düzeldi mi? İnternet kesintisi bitti mi?
İnternet ne zaman gelecek? İnternet sorunu düzeldi mi? İnternet kesintisi bitti mi? İstiklal Caddesi’ni kana bulayan terör saldırısının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medya üzerinden yapılan olumsuz paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldı. Ardından BTK tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı. Peki, İnternet ne zaman gelecek? İnternet sorunu düzeldi mi? İnternet kesintisi bitti mi? İnternet kısıtlaması ne zaman kalkacak? İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem
Jake Paul-Mike Tyson boks maçı ne zaman, fight date saat kaçta? Jake Paul ve Mike Tyson’un dövüşeceği maçın kuralları
Jake Paul-Mike Tyson boks maçı ne zaman, fight date saat kaçta? Jake Paul ve Mike Tyson’un dövüşeceği maçın kuralları Mike Tyson ve Jake Paul arasındaki dövüş, boks severler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Eski ağır siklet dünya şampiyonu Mike Tyson, YouTuber Jake Paul ile Temmuz ayında maç yapacak. Peki, Jake Paul-Mike Tyson maçı ne zaman, dövüş maçı saat kaçta yapılacak? Jake Paul ve Mike Tyson’un maçının kuralları neler?
1.05.2024 Şampiy10
Süper Kupa'da merak edilen tek bir şey var! Galatasaray ve Fenerbahçe...
Süper Kupa'da merak edilen tek bir şey var! Galatasaray ve Fenerbahçe... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 21 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Süper Kupa karşılaşmasının yarın oynanacağını açıkladı. Sarı-lacivertli ekibin yarın oynanacak karşılaşmaya U19 takımıyla çıkması bekleniyor. Fenerbahçe’nin aldığı kararın doğrultusunda Galatasaray’ın hangi kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu oldu.
6.04.2024 Fenerbahçe
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
Rüyada Okulda Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Okulda Derse Girmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Okulda Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Okulda Derse Girmek Nasıl Yorumlanır? Rüyasında okulda olduğunu gören kişiler eğer öğrencilerse katılacakları bir ortamda dikkatleri üzerlerine çekecekleri anlamına gelmektedir. Eğer çalışan ya da okula gitmeyen biri rüyasında okulda olduğunu görürse bu da kariyerinde yükselecek ve kendi işinin sahibi olacak demektir.
14.01.2024 Eğitim
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor'
Çarpıcı araştırma dünyada ses getirdi! 'Google ve Meta haber içeriklerinin değerini olduğundan düşük gösteriyor' Google'ın Kanada'daki yayıncılara yıllık 73,5 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etmesinin yankıları sürüyor. Bu gelişme benzer yasaların hayata geçirilmesinin beklendiği pek çok ülkede heyecan yaratırken, ABD'de yapılan bir araştırma haberden elde edilen gelirin eşit paylaşılması gerektiğine ve yayıncıların hak ettiği ödemelerin çok daha yüksek olduğuna işaret etti. İşte ayrıntılar...
28.12.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı'
Google ile Kanada dijital telifte anlaştı! 'Türkiye için de bir gereklilik ve zaman kaybetmeden çıkarılmalı' Google'ın 'Çevrim İçi Haberler Yasası' kapsamında, Kanada hükümetine her yıl yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Söz konusu gelişme diğer ülkeler için ne anlama geliyor? Doç. Dr. Berk Çaycı ile mercek altına aldık.
4.12.2023 Gündem
Google harekete geçti! Bildirim gönderecek
Google harekete geçti! Bildirim gönderecek Hiç kendinizi Google'da arattınız ve eski sosyal medya görselleri, kullanıcı adları ve internetin derinliklerinde toz tutmuş kalıntılar karşısında şaşkınlığa uğradınız mı? Belki sonuçlar eski bir ev ya da iş adresi veya hatta telefon numarası gibi biraz daha spesifik olabilir. Hiç kimse kişisel iletişim bilgilerinin bilgisi dışında çevrimiçi olarak görünmesini istemez; neyse ki Google artık bu konuda kullanıcılarına yardımcı olacak.
1.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Spacex iş başvurusu | Spacex Türkçe bilen temsilci arıyor! Spacex nedir, Spacex iş başvuru şartları nelerdir?
Spacex iş başvurusu | Spacex Türkçe bilen temsilci arıyor! Spacex nedir, Spacex iş başvuru şartları nelerdir? SpaceX, Türkiye'de Starlink internet hizmetini başlatmaya hazırlanıyor. ABD merkezli firma, Türkçe bilen Starlink temsilcisi arıyor. İşte Spacex iş başvurusu ile ilgili merak edilen detaylar…
22.09.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır?
YKS 17 Temmuz’da mı açıklanacak? YKS ne zaman açıklanacak, üniversite sınavı saat kaçta açıklanır? YKS sonuçları, üniversite sınavına katılan 3 milyondan fazla aday tarafından sorgulanıyor. 17 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran'da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavları uygulanmıştı. TYT, AYT ve YDT olmak üzere toplamda 3 oturumda gerçekleştirildi. Adaylar ÖSYM'den gelecek haberi heyecanla bekliyor. YKS sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Peki, YKS erken açıklanır mı, bu sene YKS ne zaman açıklanacak? YKS (üniversite sınavı) sonuçları kaç günde açıklanıyor?
17.07.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
Gençler istedi Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı: 1’inci Bölge’de farklı bir ses getireceğine inanıyorum
Gençler istedi Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı: 1’inci Bölge’de farklı bir ses getireceğine inanıyorum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Pendik'teki “X,Y,Z Değil, TEKNOFEST Kuşağı, İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye" programında gençlerin yoğun ısrarı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere inandığını söyleyerek 14 Mayıs seçimlerinde Pendik'in yoğun desteğini alacaklarına inandığını belirtti.
16.04.2023 Gündem
Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu: Google'a yazınca en üstte çıktı, 10 bin TL ödedim
Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu: Google'a yazınca en üstte çıktı, 10 bin TL ödedim İnternet sitelerine dikkat. Dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. Vatandaşları bu yöntemle kandırıyorlar. Bir apartmanın yöneticisi Fesih Atik, dolandırıcılara 10 bin TL kaptırdı. Atik yaşadıklarını, “Google’dan arayınca site en üstte çıktı" diye anlattı. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Gündem
Yunanistan'da çekildi, gündemi altüst etti! 'Utanç görüntüleri'
Yunanistan'da çekildi, gündemi altüst etti! 'Utanç görüntüleri' 1500 nüfuslu bir kasabadaki bir apartmanın zemin katında çekilen görüntü, tren faciasının yol açtığı krizin tam ortasında gündemi altüst etti. Yunan medyasının başlıklarında ve sosyal medyada öfke patlaması var.
6.03.2023 Dünya
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak
DASK ile ilgili tüm detaylar ortaya çıktı! 24 saat içinde hesaplara yatırılacak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konuyla ilgili merak edilen DASK hangi hasarları kapsar? Hangi konutlar kapsamda? DASK, ne kadar hasar ödeyecek? Zararın tamamı ödenir mi? Hasar ihbarı nasıl yapılacak? sorularına uzman isimler ve sektör temsilcileri cevap verdi. İşte detaylar...
15.02.2023 Gündem
190 bin koruyucu aile başvurusu oldu! Refakatsiz depremzede çocukların durumu: Sistem nasıl işliyor?
190 bin koruyucu aile başvurusu oldu! Refakatsiz depremzede çocukların durumu: Sistem nasıl işliyor? Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzmanlar bölgede depremden etkilenmiş refaekatsiz çocukların durumuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, aileleri ile bağları kopan çocukların kurtulmasının ardından izlenmesi gereken yollar üzerinde önemle duruyor. Öte yandan bu çocuklara aile olmak isteyen on binlerce kişi başvuruda bulundu. Konuyu uzmanlarla konuştuk.
13.02.2023 Gündem
Galatasaray Trabzonspor maçı iptal mi edildi? 5 Şubat Galatasaray Trabzonspor maçı oynanacak mı?
Galatasaray Trabzonspor maçı iptal mi edildi? 5 Şubat Galatasaray Trabzonspor maçı oynanacak mı? Süper Lig'in 23. haftasında karşı karşıya gelecek olan Galatasaray Trabzonspor maçı için geri sayım başladı. Ülke genelinde başlayan kar yağışının İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olması bekleniyor. Saat 19:00'da başlayacak olan Galatasaray Trabzonspor maçını bekleyen futbolseverler maçın iptal olma ihtimalini araştırmaya başladı. Peki Galatasaray Trabzonspor maçı iptal olacak mı? 5 Şubat Galatasaray - Trabzonspor maçı oynanacak mı? İşte detaylar...
5.02.2023 Futbol
FED toplantısı saat kaçta, 2023 FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı açıklandı mı?
FED toplantısı saat kaçta, 2023 FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı açıklandı mı? FED toplantısı kaçta, FED faiz kararı açıklandı mı? ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklaması piyasa tarafından merakla bekleniyor. Peki, 2023 FED toplantısı ne zaman, FED toplantısı saat kaçta 2023?
1.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri