Gazete Vatan Logo

Bant daraltma nedir? BTK bant daraltma ne zaman sona erecek?

İstanbul İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sıralarında bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bombalı saldırıya ilişkin sosyal medyadaki dezenformatif paylaşımlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturmaları Bürosu soruşturma başlattı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yaptı. Peki, Bant daraltma nedir? Bant daraltma uygulaması neden yapılır? Bant daraltma ne zaman biter? İşte detaylar…

Bant daraltma nedir? BTK bant daraltma ne zaman sona erecek?

İstiklal Caddesi’nde yaşanan bombalı saldırı sonrasında İnternet ve Twitter, Whatsapp, Instagram, Facebook ve Youtube platformlarında erişim sorunu yaşanmıştı. BTK aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

BANT DARALTMA NE ZAMAN BİTER?

Taksim'de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı. Bant daraltma uygulamasının ne zaman sona ereceğine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

BANT DARALTMA NEDİR?

Bant daraltma bir web sitesinin kapasitesini ifade eder. Bant genişliği ne kadar fazlaysa, kullanıcıların bir siteye girmesi o kadar kolay olur. Bu yüzden her web sitesinin kendine ait bir erişim hızı vardır çünkü bant genişliği, her siteye göre değişir. Bant daraltma; bu kapasitenin düşmesini ve kullanıcıların ilgili web sitesine çok yavaş bir şekilde erişmesine neden olur.

Haberin Devamı