Gazete Vatan Logo

Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu?

Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında aykırı görüntüleri engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bant daraltma uygulamasına gitmiş, saldırının gerçekleştiği andan itibaren Twitter’a girilememişti. Kullanıcılar dün akşam saatlerinden itibaren Twitter’a girmeye çalışıyor. Ancak bant daraltma uygulaması nedeniyle erişim sorunu yaşanıyor. Peki, Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu? Twitter kısıtlaması saat kaçta bitecek? İşte detaylar…

Twitter çöktü mü? Twitter sorunu ne zaman düzelecek? Twitter erişim sorunu devam ediyor mu?

Taksim’de gerçekleştirilen terör saldırısı Türkiye’yi yasa boğdu. Terör saldırısının ardından sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilk anlarda infial yarattı. Bombalı saldırının adından başta Twitter olmak üzere, İnstagram ve Facebook gibi dünyaca ünlü sosyal medya platformlarına giriş yapılamadı.  Aykırı görüntülerin yayılmasını engellemek amacıyla BTK’nın bant daraltma uygulamasına gittiği anlaşıldı.

TWİTTER SORUNU NE ZAMAN DÜZELECEK?

Dünyaca ünlü popüler sosyal medya platformu Twitter'da kullanıcılar hala hesaplara girişte sorunlar yaşıyor. aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı. Bant daraltma ile erişim hızı yavaşlatıldığı için kullanıcılar Twitter’a yavaş bir şekilde erişebiliyor. Twitter’ın akışı hala güncellenemiyor. Kullanıcılar sorunun ne zaman düzeleceğini merak ederken, BTK tarafından yapılan bant daraltma uygulamasının ne zaman sona ereceği ise henüz bilinmiyor. Açıklama geldiğinde haberimizde yer alacak.

Haberin Devamı