İnme

İnme

Son dakika İnme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inme gelişmeleri de dahil olmak üzere 947 inme haberi bulunmuştur. Tüm inme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu Usta oyuncu Kadir İnanır'ın geçtiğimiz pazar günü geçirdiği inme sonucu tedavi altına alınmasının ardından uzmanlar, böyle bir tabloda hastanın en kısa sürede 'inme merkezi' olan bir hastaneye götürülmesinin önemine dikkat çekti. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ile ilk müdahalesini yapan ekipten Nöroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nevin Pazarcı ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Demir, usta sanatçının Beykoz'daki evinden hastaneye nakli ve acilde değerlendirilmesi sonrası tedaviye başlanmasının, toplamda 20 dakika gibi rekor bir sürede gerçekleşmesiyle büyük bir tehlike atlattığına dikkat çekti. Uzmanlar inme şüphesinde hiç beklemeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiğini vurguladı.
26.03.2024 Magazin
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması: Türkiye'nin sağlam ekonomi politikaları gücünü yansıtıyor
Bakan Şimşek'ten Fitch açıklaması: Türkiye'nin sağlam ekonomi politikaları gücünü yansıtıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in Türkiye'nin notunu ve görünümü yükseltmesine yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek "Fitch'in Türkiye'nin uzun vadeli döviz borç notunu B'den B+'ya, görünümü ise nötrden pozitife yükseltmesi, Türkiye'nin sağlam ekonomi politikalarının gücünü yansıtıyor. Sağlam politikalar sürdürmeye ve yapısal reformları uygulamaya kararlıyız" dedi.
11.03.2024 Ekonomi
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Müdahalede ilk 6 saat kritik! Her yıl yaklaşık 140 bin kişiyi etkiliyor, aniden gelip, ölümle sonuçlanabiliyor
Müdahalede ilk 6 saat kritik! Her yıl yaklaşık 140 bin kişiyi etkiliyor, aniden gelip, ölümle sonuçlanabiliyor Türkiye'de her yıl binlerce insanı etkileyen inme, sessiz bir tehlike olarak sinsice ilerliyor. Nörolojik bir rahatsızlık olarak inme, ülkemizde her yıl binlerce insanın sakat kalmasına ya da hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Kırbaş, bu nörolojik rahatsızlığın, gece uykuda bile beklenmedik bir deprem gibi aniden ortaya çıkabildiğini belirterek, toplumun inme konusundaki farkındalığının ve bilincinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Kırbaş, zamanında müdahale ile ölümlerin önüne geçilebilecek yeterliliğe sahip olunduğunun da önemine vurgu yapıp, inme sonrası ilk 6 saatin kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.
22.12.2023 Sağlık
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Sağlık
Prut Antlaşması Özeti Ve Önemi... Prut Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Prut Antlaşması Özeti Ve Önemi... Prut Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte her antlaşma son derece önemli olmuştur. Antlaşmalar tarihi değiştirebilecek ve yön verecek güçteydi. Önemli antlaşmalardan birisi de Prut antlaşmasıdır. Rusya ile Osmanlı arasında çok fazla antlaşma imzalanmış ve her bir antlaşma önem kazanmıştır. 
14.09.2023 Eğitim
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti gerileme ve dağılma dönemlerinde pek çok savaş yapmış ve bu savaşların neticesinde birçok anlaşmaya imza atmıştır. Rusya ve Osmanlı Devleti arasında olan bu anlaşmalardan biri de Ayastefanos antlaşmasıdır. Ayastefanos Antlaşması diğer adı ile Yeşilköy Antlaşması olarak geçer. 93 harbinden sonra imzalanmış olan Ayastefanos Antlaşması Osmanlı Devleti için önemli ve ağır maddeler içerir.
3.09.2023 Eğitim
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kalp krizi ve inmeye neden oluyor! Gizlisinden uzak durun
Tansiyonu zıplatıyor, kalp krizi ve inmeye neden oluyor! Gizlisinden uzak durun Tansiyonu zıplatıyor, kan basıncını derinden etkiliyor. Kalp kası, kalp yetmezliği ve kalp krizi, inme, bunama, böbrek yetmezliği, görme yeteneğinizde hasar gibi hastalıklara neden oluyor. İnsanlar, yüksek tansiyonun tehlikeli olduğunu biliyor ama nasıl bir tehlikeye yol açtığı konusunda yeterince bilgi sahibi değil. İşte hipertansiyondan kurtulmanın yolları...
10.07.2023 Sağlık
Depremde bacaklarını kaybetti, dalıştan vazgeçmedi: 'Daha nitelikli bir protez istiyorum'
Depremde bacaklarını kaybetti, dalıştan vazgeçmedi: 'Daha nitelikli bir protez istiyorum' Kahramanmaraş merkezli depremde iki bacağını da kaybeden Abdurrahman Aydın (18), depremden önce başladığı tüplü dalıştan vazgeçmedi. Depremde annesi Betül Günyaşar'ı da (40) kaybeden Aydın, fırsat buldukça dalış yapmaya devam ederek, yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor. Aydın, hedefinin daha nitelikli protez bacaklara sahip olduktan sonra hayallerinin peşinden gitmek olduğunu söyledi.
9.06.2023 Yaşam
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
AK Parti'li Uygur: Vatandaşlarımız kimin samimi olup olmadığını değerlendirecektir
AK Parti'li Uygur: Vatandaşlarımız kimin samimi olup olmadığını değerlendirecektir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, "Kendisini Millet İttifakı olarak nitelendirip milletimizin hak ve menfaatleri ve hassasiyetleriyle hiçbir alakası olmayan, mevcut duruma göre anında hemen görüş, tarz ve üslup değiştiren muhalefet liderinin 14 Mayıs'tan sonraki söylemlerini de açık net bir şekilde görüyoruz. Vatandaşlarımız kimin samimi olup olmadığını en iyi şekilde değerlendirecektir" dedi.
23.05.2023 Gündem
Hümeze Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Hümeze Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Hümeze Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Hümeze Suresi okumanın yararları ve faziletleri Hümeze Suresi 9 ayetten oluşmakta ve insanlar arasındaki ilişkileri konu edinmektedir. Hümeze Suresi Kur'an-ı Kerim'e göre 104. sırada yer alırken inme sayısına göre de 32. sıradadır.
4.05.2023 Sureler
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.
4.03.2023 Dünya
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu Kahramanmaraş'ta yaşayan Lütfiye ve Mehmet Kuşat çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca biri 7 aylıkken anne karnında, diğeri doğduktan 22 saat sonra iki bebek kaybetti. Lütfiye Kuşat'ın üçüncü gebeliği ise 4 aylıkken düşükle sonuçlandı. Umudu kesen çift güzel haberi felakette aldı.
13.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması: Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz, İsveç şok olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması: Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz, İsveç şok olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programında gençlerle buluştu. Programda 6'lı masanın adaylık tartışmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "'Muhtar bile olamaz' diyorlardı, ama bu millet bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı yaptı. 6'lı masa ne diyor? Aday olamaz diyor. Size rağmen milletim hem aday, hem de Cumhurbaşkanı yapacak. O zaman kilonuz ortaya çıkacak" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz 120 kişilik bir liste verdik kusura bakmayın ve tabii bunlar o gün bugün bizimle kendilerine göre yok anayasa değişikliği yaptık, yok şunu yaptık, yok bunu yaptık kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar. Zannediyorlar ki yani 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye değil. Biz icabında Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verdiğimiz zaman İsveç şok olacak" ifadelerini kullandı.
29.01.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar: Bayraktar TB3 ve Kızılelma muharebe tarihinde devrim yapacak
Selçuk Bayraktar: Bayraktar TB3 ve Kızılelma muharebe tarihinde devrim yapacak Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İstanbul'da ‘Beyoğlu Sohbetleri Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ programına katıldı. Kızılelma ve Bayraktar TB3 İnsansız hava araçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, “Tarihe not düşecek olursak; Bayraktar TB3 ve Kızılelma şayet bir gün görev alma imkanına erişecek olursa, nasıl ki Bayraktar TB2 SİHA’lar dünya muharebe tarihinde paradigma dönüşümünü yaptı, bunlarda muharebe tarihinde devrim yapacak” dedi.
28.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İnme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.