İnek Sütü

İnek Sütü

Son dakika inek sütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan inek sütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını inek sütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnek Sütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan inek sütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 222 inek sütü haberi bulunmuştur. Tüm inek sütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Golf Dondurma deprem bölgesinde istihdamı artırırken, yerel üreticiyi de destekleyerek yaraları sarıyor
Golf Dondurma deprem bölgesinde istihdamı artırırken, yerel üreticiyi de destekleyerek yaraları sarıyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından bölgeye olan desteğini ara vermeden sürdüren Golf Dondurma, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Firma Kahramanmaraş’taki fabrikasında istihdamı artırırken diğer yandan da bölge halkından ürün tedariki yaparak yerel üreticilerin yanında olduğunu kanıtlıyor. Depremin ardından üretim kapasitesini yüzde 30 artırarak 3 vardiyalı çalışma düzenine geçen marka, Kahramanmaraş’taki çalışan sayısını 180’e çıkarak bölge istihdamına da sürdürülebilir şekilde destek oluyor.
1.02.2024 Ekonomi
Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında yüzde 2,4 arttı
Toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında yüzde 2,4 arttı Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 arttı.
14.06.2023 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekli
Antioksidan kaynağı! İşte dondurma tüketmenin en doğru şekli Yaz aylarında dondurma tüketiminin artmasıyla beraber boğaz enfeksiyonu sıklığında da bariz artış oldu. Uzmanlar dondurmanın su ile beraber tüketildiğinde boğaz enfeksiyonu sıklığının azaldığını belirtti.
16.05.2023 Sağlık
Kırmızı ette iğrenç oyun! Su katıyorlar
Kırmızı ette iğrenç oyun! Su katıyorlar Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, ete yüzde 35 zam gerektiğine dair açıklamalara tepki gösterdi.
28.10.2022 Gündem
Kırmızı ette 'su' oyunu! Ağırlığını artırıyorlar
Kırmızı ette 'su' oyunu! Ağırlığını artırıyorlar Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, bazı mezbağalarda karkas ete yüksek tazyikli su sıkılarak ağırlığının artırıldığını iddia etti.
28.10.2022 Ekonomi
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar! 8,5 liraya yükseltti
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar! 8,5 liraya yükseltti Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatını 7,5 liradan 8,5 liraya yükseltti. Yeni fiyatlar cuma gününden itibaren geçerli olacak.
11.10.2022 Ekonomi
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor'
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor' Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Hayvansal süte alternatif olarak bitkisel esaslı süt ve dondurma üretimi projesi gerçekleştiriliyor. Proje hakkında konuşan, Doç. Dr. Neşe Yılmaz Tuncel, “Gıda endüstrisi süte benzeyen ama süt olamayan yeni ürünler üretiyor” dedi.
11.08.2022 Sağlık
Süt üretimi ile ilgili yeni açıklama! Yüzde 6,6 azaldı
Süt üretimi ile ilgili yeni açıklama! Yüzde 6,6 azaldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; 2022 Nisan ayında önceki yılın aynı ayına göre içme sütü üretimi yüzde 6,6, toplanan inek sütü miktarı yüzde 3,4 azaldı.
14.06.2022 Ekonomi
Süt üretim verileri açıklandı! Toplanan miktar arttı
Süt üretim verileri açıklandı! Toplanan miktar arttı Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şubat ayı verileri açıklanırken, geçen yılın aynı dönemine göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı yüzde 1,3 arttı.
14.04.2022 Ekonomi
İnek sütü, yumurta ve buğday... Çocuklardaki 'gıda alerjisi haritası'
İnek sütü, yumurta ve buğday... Çocuklardaki 'gıda alerjisi haritası' Türkiye genelinde 26 üniversite ve eğitim araştırma hastanesinde 1248 çocuğun dahil edildiği bir çalışmayla çocuklardaki gıda alerjisi haritası belirlendi. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Besin Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşen Bingöl, 2 yıl süren araştırma sonuçlarını değerlendirdi. Prof. Dr. Ayşen Bingöl, "İnek sütü, yumurta ve buğday alerjisi çocuklarımızda en sık görülen besin alerjileri. İnek sütü alerjisi oranı 0-2 yaş grubunda çok daha yüksek. Çocuk büyüdükçe bu alerjiler iyileşme gösteriyor" dedi.
2.04.2022 Sağlık
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi!  Karamelli trileçe nasıl yapılır?
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi! Karamelli trileçe nasıl yapılır? Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte tatlı tarifleri de sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Tatlı çeşitlerinden olan trileçe hem hafif hem de lezzetli tatlılar arasında yer alıyor. Balkanlardan Türk mutfağına geçmiş olan trileçe yapımı oldukça kolay bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. İftara tatlı ne yapsam diyorsanız tarifi kolay trileçe yapılışını sizin için hazırladık. Peki, Karamelli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri neler? İşte trileçe tarifi yapılışı…
30.03.2022 Ramazan
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı!
Çay ve kahve tüketenlere kritik uyarı! Türkiye’de her 5 yetişkinden 1’inde demir eksikliği görüldüğünü söyleyen İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Ekinci, “Çay, kahve ve kakao içerdikleri tannik asit (tanen maddesi) dolayısıyla demir emilimini azaltmaktadır. Bu nedenle demir yönünden zengin bir yemekten 2 saat önce veya sonra çay veya kahve tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Çay ile kahve kıyaslandığında, çay daha çok demir emilimini azaltabilmektedir” dedi.
25.03.2022 Sağlık
Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 22,25 artış yaşandı
Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 22,25 artış yaşandı Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 22,25 artış gerçekleşti. Bir önceki yıla göre büyükbaş hayvanların değeri yüzde 19,08 artarak 149,55 milyar TL, küçükbaş hayvanların değeri yüzde 30,60 artarak 79,23 milyar TL oldu.
25.03.2022 Ekonomi
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti, zam geldi
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti, zam geldi Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar verildi. Resmen açıklandı. Fiyatlara zam geldi. Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatında yüzde 21,2 oranında artışa gitti. 8 Aralık'ta 4,70 TL'ye yükseltilen çiğ süt fiyatı, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 5,70 TL'ye çıktı. Çiğ sütteki bu artışın nisandan sonra tüketiciye de yansıması bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...
18.03.2022 Ekonomi
Kilosu 1500 lira oldu! Kış geldi talep patladı
Kilosu 1500 lira oldu! Kış geldi talep patladı Burdur'un Bucak ilçesinde, Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde yetişen yabani orkide bitkisinin yumrularından elde edilen salep, lezzetiyle kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. Yapışkan özelliği, tadı ve aroması ile bilinen Bucak salebi, kilosu 1500 liradan satışa sunuluyor.
23.12.2021 Ekonomi
Çocukların kışın sık hastalanmasını önleyecek 10 altın öneri
Çocukların kışın sık hastalanmasını önleyecek 10 altın öneri Havaların soğuması ile çocukların sık hastalanmaya başladığını belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Fakirullahoğlu, ailelere dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili 10 uyarıda bulundu.  
10.11.2021 Sağlık
'Bebeğinize 1 yaşından önce inek sütü vermeyin'
'Bebeğinize 1 yaşından önce inek sütü vermeyin' Diyetisyen Eda Balcı, ebeveynlerin merak ettiği inek sütünün bebeklerde ve çocuklarda kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek açıklamalarda bulundu. Balcı, 1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemesi gerektiğini vurguladı.
18.09.2021 Sağlık
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar Çocuk gelişiminde doğru bilinen yanlışlara dikkati çeken Prof. Dr. Sema Anak, “Demir gereksinimi karşılanamazsa çocuk gece çok huzursuz olur ve uyumakta güçlük çeker. Bilinenin aksine ıspanakta demir azdır ve içerdiği nikotin nedeniyle süt çocuklarına önerilmez. Brokolide ıspanağa nazaran daha fazla demir vardır. Çocuk sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar, inek sütü kullanımı da demir eksikliğinin bir başka önemli nedenidir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
Anne babalar dikkat! Yaz hastalıkları keyfinizi kaçırmasın
Anne babalar dikkat! Yaz hastalıkları keyfinizi kaçırmasın Yazın yeterince sıvı alınmamasından güneş altında uzun süre kalınmasına, açıkta satılan yiyecekler tüketilmesinden temiz olmayan denize veya havuza girilmesine dek bir çok etken yaz aylarında çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Hele de söz konusu çocuk olduğunda bu hastalıklar çok daha kolay ortaya çıkabiliyor.
27.05.2021 Sağlık
“Bebeğinize sürdüğünüz krem besin alerjisi yapabilir”
“Bebeğinize sürdüğünüz krem besin alerjisi yapabilir” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kulak Gedik, “Bebek vücuduna meyve özlü kremlerden ya da gıda özlü yağlardan sürmek deri yoluyla alerjen alımına bağlı olarak besin alerjisi gelişimine neden olabilir” dedi.
17.05.2021 Sağlık
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
"Fast food çocuklarda demir eksikliğine neden oluyor"
"Fast food çocuklarda demir eksikliğine neden oluyor" Çocuklarda ileri seviyedeki demir eksikliğinde kalp yetmezliğinin görülebileceğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Sevim, "Bu çocukların düzenli ve dengeli beslenmesi oldukça önemli. Çocuklarımız için en tehlikeli durum demirden fakir karbonhidrattan zengin aperatif ve fast food tarzı beslenme ve 2 yaş altında yoğun inek sütü verilmesi" dedi.
4.03.2021 Sağlık
“Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı”
“Çocuklarda besin alerjileri 3 kat arttı” Çocuklarda besin alerjilerinin son 20 yılda 3 kat arttığını söyleyen Dr. Serdar Nepesov, “Bu durumun daha anne karnından itibaren insanın hayatını etkilediğini biliyoruz. Besin alerijisinin yetersiz ve dengesiz beslenmeye yol açmaması için de ayrıca dikkatli olunması gerekiyor” dedi.
20.01.2021 Sağlık
Depresyon ve kaygıya karşı badem sütü önerisi
Depresyon ve kaygıya karşı badem sütü önerisi BADEM sütü, inek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktoz içermediğinden özellikle laktoza alerjisi olanlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Badem sütünün düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vedat Göral, "İçeriğindeki folat, yağ asitleri, serotonin seviyesini artırarak depresyon ve kaygıyı azaltmaya ve mutluluk vermeye yardımcı olur" dedi.
8.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İnek Sütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki inek sütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.