İit

İit

Son dakika iit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iit gelişmeleri de dahil olmak üzere 333 iit haberi bulunmuştur. Tüm iit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail'in suçlarını başka devlet işlese her türlü yaptırımla karşılaşırdı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail'in suçlarını başka devlet işlese her türlü yaptırımla karşılaşırdı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in suçları arasında savaş suçları ve soykırım olduğunu belirterek, "Uluslararası topluluğun ateşkes çağrısına rağmen, iki devletli çözüme yönelik çağrılara rağmen herhangi bir etkisi olmadı İsrail üzerinde. Eğer başka bir ülke böyle bir suç işlemiş olsaydı kesinlikle her türlü yaptırımla karşılaşırdı" dedi.
1.03.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Bakan Fidan, Norveç’te dışişleri bakanları toplantısına katıldı
Bakan Fidan, Norveç’te dışişleri bakanları toplantısına katıldı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Temas Grubu üyesi mevkidaşları ile temaslarda bulunmak üzere geldiği Norveç’te Belçika, Danimarka, Hollanda, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Finlandiya ve Norveç dışişleri bakanları ile bir araya geldi.
15.12.2023 Gündem
Bakan Fidan, Ottava'ya gidecek
Bakan Fidan, Ottava'ya gidecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de savaşın sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması çalışmaları kapsamında, Kanada'nın başkenti Ottava'yı ziyaret edecek.
8.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helal zirvesi, yeni ufuklar açacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helal zirvesi, yeni ufuklar açacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı 2023'e video mesaj gönderdi.
25.11.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması İki devletli çözüme İsrail’in zorlanması gerektiğini belirten Bakan Fidan, “Filistin’e garantör olacak ülkeler bölgeden olmalı. İsrail için de başka ülkeler garantör olsun. Bir antlaşmaya varıldıktan sonra garantör ülkeler de sorumluluk üstlensin” dedi.
17.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili temaslar kapsamında görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’a gitti.
17.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Artık buna sessiz kalamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Artık buna sessiz kalamayız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yunanistan'daki kardeşlerimizin vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana dillerini öğrenmelerine izin verilmiyor. Artık buna sessiz kalamayız." ifadelerini kullandı.
28.11.2022 Siyaset
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna tahılının yarısından fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gidiyor
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Ukrayna tahılının yarısından fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gidiyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden sevkiyatına ilişkin anlaşmanın uzatılması kararından önce Rusya’nın sorularının cevaplandırılması gerektiğini söyleyerek, “Ukrayna tahılının yarısından fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gidiyor” dedi.
24.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım'ı hastanede ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım'ı hastanede ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ı hastanede ziyaret etti.
21.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lafarge tepkisi: Macron’a da anlattım, şimdi parlamentosu hesabını sordu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lafarge tepkisi: Macron’a da anlattım, şimdi parlamentosu hesabını sordu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Enformasyon Bakanları Konferansı kapsamında düzenlenen gala yemeğinde heyet başkanları ile bir araya geldi. Erdoğan, "Fransız çimento devi Lafarge'nin Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine nasıl destek verdiğini, yardımcı olduğunu, onlara tüneller açmak suretiyle oralarda nasıl mikserlerle betonlar döktürdüğünü anlattığımda bunu Fransızlar anlamıyordu. Fransa'nın Başkanı Sayın Macron'a bunları anlattım. Şimdi Fransa parlamentosunda Macron'a Lafarge'nin hesabını sordular." dedi.
21.10.2022 Gündem
Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Brahim ile görüştü
Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Brahim ile görüştü ABD’nin New York kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hissein Brahim ile görüştü.
21.09.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İİT Genel Sekreteri Taha ile görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İİT Genel Sekreteri Taha ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu'na katılmak için geldiği New York’ta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ile görüştü.
20.09.2022 Siyaset
Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tam 12 ülkenin spor temsilcileriyle görüştü!
Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tam 12 ülkenin spor temsilcileriyle görüştü! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya’da düzenlenen 5'inci İslami Dayanışma Oyunları sırasında yoğun spor diplomasi trafiğini sürdürdü.
28.08.2022 Diğer Sporlar
3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta
3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi 6-9 Mayıs’ta İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliği ile üçüncüsü düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi, 6-9 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.
29.04.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine geldi. Erdoğan'ı, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanında Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal karşıladı.
28.04.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan’da!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan’da! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından İslam İşbirliği Teşkilatı 48’inci Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı için Pakistan’a geldi.
21.03.2022 Siyaset
Barış masası Türkiye'de mi kurulacak? AK Parti Sözcüsü Çelik'ten flaş açıklama
Barış masası Türkiye'de mi kurulacak? AK Parti Sözcüsü Çelik'ten flaş açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, "Ukrayna krizi MYK'mızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi. Önümüzdeki günlerde Hollanda Başbakanı Türkiye'ye gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO'ya katılımı için bir Brüksel ziyareti gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız hem Sayın Putin hem de Sayın Zelenskiy ile görüşüyor. 35 liderle 38 görüşme gerçekleştirdi. Türkiye'nin yürüttüğü politikanın güvenilir bir politika olduğunu herkes ifade ediyor. Amacımız kalıcı ateşkesin sağlanması." dedi.
21.03.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yangını söndürmek için büyük bir çaba içindeyiz. Cumhurbaşkanımız ve bizler seferber olmuş durumdayız. Her iki tarafla konuşarak, önce insani ateşkes, sonra kalıcı ateşkes için çalışıyoruz. Taraflar bazı somut konular üzerinde müzakereleri sürdürüyor. Müzakere ekipleriyle de düzenli temaslarımız var. Tüm bu temaslarımızda tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz” dedi.
20.03.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: İtibarlarını muhafaza etmeye davet ediyoruz
TBMM Başkanı Şentop: İtibarlarını muhafaza etmeye davet ediyoruz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "BM olmak üzere uluslararası camianın ve insan haklarının tayinini ve denetimini elinde bulundurduğu iddiasındaki diğer kuruluşların insan hakkı ihlallerinin ve İslam düşmanlığına karşı tepki göstermelerinin, paylaştığımız ilkelere sadakatin gereği olduğuna inanıyoruz. Bu kuruluşları beyanatlarının ve aldıkları kararların gereğini yerine getirmeye ve itibarlarını muhafaza etmeye davet ediyoruz" dedi. 
16.02.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz
Bakan Çavuşoğlu: Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarını dünyanın gündeminde tutmalıyız. Türkiye olarak İİT Zirve Dönem Başkanlığımızda Kudüs'ün statüsünün ve Filistinli sivillerin korunması çabalarına öncülük ettik. Bu konuda BM'de önemli adımlar attık. Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini de desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
16.02.2022 Siyaset
Engelli memur ataması ne zaman yapılacak? EKPSS kura çekimi hangi gün olacak?
Engelli memur ataması ne zaman yapılacak? EKPSS kura çekimi hangi gün olacak? Engelli memur ataması ne zaman yapılacak? AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Son 20 yılda engelli memur sayısını yaklaşık 10 kat, işçi sayısını ise 3 kat artırdık. 17 Şubat'ta bir engelli memur ataması daha yapacağız" dedi.
8.02.2022 Memur
İslam ülkeleri engelli bireyler için harekete geçti! Bakanlık duyurdu
İslam ülkeleri engelli bireyler için harekete geçti! Bakanlık duyurdu İİT üyesi ülkelerin katılımıyla Engelli Bireylerin Bağımsız Yaşamasına Yönelik Sağlık ve Sosyal Hizmet Politikaları Eğitim Çalıştayı düzenlenecek.
6.02.2022 Gündem
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni?
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni? Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören 'Şuşa Beyannamesi'  TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Peki, Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şaşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir?
4.02.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.