Iı.Abdülhamit

Iı.Abdülhamit

Son dakika II.abdülhamit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan II.abdülhamit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını II.abdülhamit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Iı.Abdülhamit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ıı.abdülhamit gelişmeleri de dahil olmak üzere 132 ıı.abdülhamit haberi bulunmuştur. Tüm ıı.abdülhamit haberleri aşağıda listelenmiştir.
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı
II. Abdülhamit'in haritası gerçek çıktı! 134 yıl önceki keşif şimdi gün yüzüne çıktı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 40 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle zengin yer altı yatakları kullanılmayan Şırnak, petrol keşifleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı II. Abdülhamit tarafından başlatılan petrol haritası gerçek çıktı.
27.07.2023 Ekonomi
Rami ne demek, Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor? Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir, Rami isminin anlamı nedir?
Rami ne demek, Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor? Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir, Rami isminin anlamı nedir? İstanbul Eyüpsultan'da bulunan 250 yıllık Rami Kışlası artık kütüphane olarak hizmet verecek. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da sayılı kütüphaneleri arasında yer alacak olan Rami Kışlası Kütüphanesinde yazma eserler ile Fatih Sultan Mehmet'in şahsi kitaplığında bulunan eserlerin de aralarında bulunduğu 40 dilde 20 bin eser yer alacak. Söz konusu açılış nedeniyle Rami ne demek, Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor? Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir, Rami isminin anlamı nedir?
13.01.2023 Gündem
Muharrem Kararnamesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Muharrem Kararnamesi Maddeleri Nelerdir?
Muharrem Kararnamesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Muharrem Kararnamesi Maddeleri Nelerdir? Osmanlı Devleti'nin ödeyemediği hiç ve dış borçlarını yapılanması noktasında açıklanan mali karar Muharrem Kararnamesi olarak bilinmektedir. Bu karar 15 Ekim 1881 yılında II Abdülhamit döneminde verilmiştir. Verilen karar ise alacaklılar tarafından alınmış bu bağlamda yürürlüğe sokmuştur. Özellikle Avrupa devletleri bu kararname ile beraber Osmanlı Devletin elinde olan birçok farklı unsura el koymuştur.  Bu unsurlar özellikle Osmanlı Devleti'nin önemli gelir kaynakları arasında yer alırdı. Gerekli borçlar Bedeli kararname doğrultusunda ortaya çıkarıldıktan sonra, ne kadar ödeyeceğine dair mallar ile beraber ticari unsurlara el konulduğunu söylemek mümkün.
17.11.2022 Eğitim
2. Abdulhamid Dönemi'nde Devlet Tarafından Açılan Okullar Nelerdir, Hangileridir?
2. Abdulhamid Dönemi'nde Devlet Tarafından Açılan Okullar Nelerdir, Hangileridir? Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı olan II. Abdülhamit döneminde, birçok farklı konuda açılmış okullar bulunmaktadır. Özellikle farklı alanlarda eğitimler sağlayan bu okullar, aynı zamanda devlet tarafından açılmış okullar olarak ifade edilir. Osmanlı Devleti'nin çöküş döneminde mutlak hakimiyet sağlayan son padişah olan ikinci Abdülhamit, kendi döneminde eğitim açısından birçok önemli kuruma imza atmıştır.
11.11.2022 Eğitim
Baba dizisi nerede çekiliyor, Ödemiş hangi ilde? Reşat Paşa Konağı nerede?
Baba dizisi nerede çekiliyor, Ödemiş hangi ilde? Reşat Paşa Konağı nerede? Baba dizisi bu akşam izleyiciyle buluşuyor. İlk bölümü ile Show TV ekranlarında olacak dizinin oyuncu, kadrosundan konusuna çekildiği yere kadar detaylar sorgulanmaya başlandı. Bir Anadolu hikayesi sloganıyla yayın hayatına başlayacak Baba dizisi nerede çekiliyor, Reşat Paşa Konağı nerede?
15.02.2022 Televizyon
Osmanlı Sadrazamı Avonyalı Mehmed Ferid Paşa'nın 100 milyon TL'lik mirası davalık oldu
Osmanlı Sadrazamı Avonyalı Mehmed Ferid Paşa'nın 100 milyon TL'lik mirası davalık oldu II. Abdülhamit döneminde Sadrazamlık yapan Avonyalı Mehmed Ferid Paşa'nın 100 milyon TL üzerindeki mirası davalık oldu. Sadrazam'ın günümüzdeki mirasçıları O.V. ile kuzenleri ikiz kız kardeşler, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne deliller eşliğinde dava açtı. Mahkeme, DNA tespiti yapılması için Fethi Kabir kararı verdi. Celalettin Paşa'nın 80 yıllık mezarları açılarak kemik örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
10.02.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop sergi açılışına katıldı
TBMM Başkanı Şentop sergi açılışına katıldı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz 1950'li yıllarda uhdesine aldığı sanatçıları, yerli ve milli sanatlar üzere tefriş işleri için yetiştirmiştir. Akabinde Anadolu'nun her şehrine bir sanatçıyı görevli olarak göndermiş ve o şehre ait sanat unsurlarını öğrenerek yeni eserler üretmelerini sağlamıştır" dedi.
4.02.2022 Siyaset
Kanser savaşçısı minikler, hastalığın zorluklarını resim yaparak yendi
Kanser savaşçısı minikler, hastalığın zorluklarını resim yaparak yendi Kiminin serumdan eli fırça tutamadı, öteki eliyle yaptı; kiminin kemoterapinin yarattığı bulantı kusmalardan, boyama yapmaya mecali kalmadı. Ama onlar, kanser tedavileri için hastanede kaldıkları haftalar, belki aylar boyunca, hayata sımsıkı sarılmanın yolunu resim yapmakta buldu.
6.01.2022 Gündem
Erman Kunter kimdir, nereli, kaç yaşında? Erman Kunter’in Basketbol kariyeri…
Erman Kunter kimdir, nereli, kaç yaşında? Erman Kunter’in Basketbol kariyeri… Eski A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Erman Kunter, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Peki, Erman Kunter kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.09.2021 Gündem
Kel Hasan Efendi kimdir? Hasan Efendi Kavuğu Şevket Çoruh’a devredilecek!
Kel Hasan Efendi kimdir? Hasan Efendi Kavuğu Şevket Çoruh’a devredilecek! Kel Hasan Efendi, İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy gibi Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun ve tuluat sanatının ustalarının taşıdığı kavuğun son sahibi Rasim Öztekin, kavuğu Şevket Çoruh’a devredeceğini açıkladı. Kel Hasan Efendi kimdir? Kel Hasan Efendi kavuğu…
27.08.2020 Gündem
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti!
Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti! Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması ile ilgili karar açıklandı. Pek çok kişi de Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti'ni araştırıyor. İşte Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vasiyeti!
24.07.2020 Gündem
Koca Yusuf kimdir? Korkunç Türk lakaplı güreşçi ne zaman öldü? Koca Yusuf uçağı Çin’deki Türkleri almak için yola çıkıyor
Koca Yusuf kimdir? Korkunç Türk lakaplı güreşçi ne zaman öldü? Koca Yusuf uçağı Çin’deki Türkleri almak için yola çıkıyor Koronavirüs salgınının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü ortak operasyonla Çin'in Wuhan Eyaleti'nde bulunan 35 Türk ve 10 Azerbaycan vatandaşını almak için TSK'ya ait Koca Yusuf isimli A-400 kargo uçağı bugün yola çıkıyor. Çin’deki 45 kişiyi almak için yola çıkan Koca Yusuf uçağından sonra, Koca Yusuf kimdir? Koca Yusuf nerelidir? Gibi sorularda artış yaşandı.
30.01.2020 Gündem
Külliye'ye sürpriz ziyaret! Dikkat çeken rozet...
Külliye'ye sürpriz ziyaret! Dikkat çeken rozet... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meksika Birleşik Devletlerinin Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez'i kabul etti. Büyükelçi Martinez'in eşi ve aynı zamanda Sultan II. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan'ın torunu olan Mediha Şükriye Nami Martinez Hernandez Osmanoğlu ile bir süre sohbet etti.
10.12.2019 Siyaset
Google'dan Fahrelnissa Zeid'e özel doodle! Fahrelnissa Zeid kimdir?
Google'dan Fahrelnissa Zeid'e özel doodle! Fahrelnissa Zeid kimdir? Google kullanılıcıları bugün, anasayfada sürpriz bir doodle ile karşılaştı. Fahrelnissa Zeid'in 118. yaş günü sebebiyle özel tasarım hazırlayan Google, kullanıcılarda merak uyandırdı. Peki Fahrelnissa Zeid kimdir? İşte sürpriz doodle görseli...
7.01.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye'de yükseköğrenim alanında 16 yıldır oldukça önemli adımlar atılmıştır. Bugün, sayısı 200'ü geçen üniversitelerimizde yaklaşık 7 buçuk milyon öğrencimiz eğitim almaktadır. Sadece üniversiteleşme değil üniversitede kalite ve niteliğin artırılması konusunda da önemli adımlar attık, atmaya devam ediyoruz." dedi.
8.12.2018 Gündem
93 Harbi şehitlerinin mezarlığı bulundu...
93 Harbi şehitlerinin mezarlığı bulundu... 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) döneminde şehit olan Türk esirlerin defnedildiği mezarlık, Rusya’nın kuzeybatısındaki Pskov bölgesinde bulundu
23.08.2018 Dünya
Nüfusta dijital arşiv dönemi
Nüfusta dijital arşiv dönemi İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arşivinde bulunan ve tarihi değer taşıyan nüfus kayıtlarının elektronik ortama aktarılarak koruma altına alınması için Dijital Arşiv Projesi’ni (DAP) başlattı. Proje kapsamında üç yıl içeresinde 320 milyon sayfadan oluşan belge taranarak dijital arşive aktarılacak. Bu sayede mahkemelerden miras, tespit davaları nedeniyle istenilen kayıtlara daha hızlı ve kolay ulaşabilecek.
14.07.2018 Gündem
Diriliş'te şoke eden ölüm sahnesi!
Diriliş'te şoke eden ölüm sahnesi! TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecan doruğa çıktı. Diriliş Ertuğrul'da Halime Hatun'un ölümü, izleyicileri yasa boğdu. Peki Halime Hatun gerçekte nasıl öldü?
3.05.2018 Televizyon
Bize Google hatırlattı
Bize Google hatırlattı Arama motoru Google, Mihri Müşfik Hanım’ın 131. Doğum Gününe özel Doodle hazırladı. Mihri Hanım, 1922 yılında Yunan ordusunun denize dökülmesinin ardından Mustafa Kemal’in mareşal üniformasıyla portresini yapan ilk Cumhuriyet ressamı
26.02.2017 Yaşam
Mihri Müşfik Hanım, neden Doodle oldu?
Mihri Müşfik Hanım, neden Doodle oldu? Google, Türk ressam Mihri Müşfik Hanım’ın 131. doğum günü için sürpriz bir doodle hazırladı. Türkiye'de çağdaş resim çalışmalarını ilk başlatan kadın ressam olan Mihri Müşfik Hanım, yaptığı Mustafa Kemal Atatürk ve Papa XV. Benedict portleriyle tanınıyor. İşte Mihri Müşfik Hanım için hazırlanan Doodle...
29.09.2021 Gündem
2. Abdülhamid'in torununun cenazesi omuzlarda taşınmadı
2. Abdülhamid'in torununun cenazesi omuzlarda taşınmadı Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in, torunu olan Bülent Osman, Fatih Cami haziresine defnedildi. Cenaze Fatih Sultan Mehmet'e saygı gereği bel hizasında taşındı.
29.09.2021 Gündem
Nihal Osmanoğlu'na kötü haber: Suada dedesinin değilmiş
Nihal Osmanoğlu'na kötü haber: Suada dedesinin değilmiş Sultan II. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun hak iddia ettiği Galatasaray Adası'nın (Suada) tapu kayıtlarındaki ilk sahibinin Ermeni Mimarbaşı Serkiz Efendi olduğu ortaya çıktı. Ölümünün ardından el konulan mülkün 1948'de Serkiz Efendi'nin varisleri adına tescil edildiği, onların da Galatasaray Kulübüne sattığı ortaya çıktı.
24.09.2021 Galatasaray
II. Abdülhamit’in torunu Suada’yı istiyor
II. Abdülhamit’in torunu Suada’yı istiyor Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit'in beşinci kuşak torunu olan Nilhan Osmanoğlu, canlı yayında Suada'dan hak iddia ettiklerini açıkladı.
24.09.2021 Galatasaray
Musul'da asıl dert petrol!
Musul'da asıl dert petrol! Musul’u, terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonuna batının gösterdiği ilgi, buradaki zengin petrol ve doğal gaz rezervinden kaynaklanıyor. Musul ve Kerkük enerji sahalarındaki rezervlerin parasal değeri 4 trilyon doları aşıyor. Kuzey Irak’taki doğalgaz rezervi Türkiye’nin 300 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte. 50’nin üzerinde uluslararası enerji şirketinin çalışma yaptığı Musul ve Kerkük’te çıkarılan petrol Türkiye üzerinden dünya açılıyor.
19.10.2016 Ekonomi
'TBMM'ye Abdülhamit portresi asıldı' iddialarına yanıt
'TBMM'ye Abdülhamit portresi asıldı' iddialarına yanıt TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Atatürk’ün portresinin bulunduğu yere Sultan II. Abdülhamit’in portresini astırdığı haberlerinin tamamen gerçek dışı, yalan, tezvirat ve provokasyon amaçlı olduğunu açıkladı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Iı.Abdülhamit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ıı.abdülhamit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.