Trakya

Trakya

Son dakika trakya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan trakya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını trakya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trakya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trakya gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.682 trakya haberi bulunmuştur. Tüm trakya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, Ramazan Bayramı tatiline çıkan, yollarda direksiyon başında kafein tüketimine başvuran sürücüleri uyardı. Öztürk "Kafein tüketiminin uyku halini gidermede geçici bir çözüm olduğunu mutlaka bilmemiz gerekiyor. Aşağı yukarı 4-5 saat içerisinde daha büyük bir uyku haliyle karşı karşıya kalacağımızı bilmeliyiz. Bu uyku hali eğer önemli bir iş sırasında ortaya çıkarsa örneğin; sınav ortasında veya bir araç kullanımı sırasında olabilir, bu durum da iş kazaları ya da istenmeyen başka durumlara yol açabilir. Uyku halini ancak uyuyarak giderebiliriz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi
Tatilciler bu kez feribot kuyruğuna girmedi Çanakkale'deki Kilitbahir Feribot İskelesi'nde her yıl yaşanan araç kuyruğu, bu kez 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullananlar ve artırılan arabalı vapur seferleri nedeniyle oluşmadı.
6.04.2024 Gündem
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor
60 bin kişinin EYT'den emekli olmasının ardından tekstilde istihdam krizi yaşanıyor Organize Sanayi Bölgeleri Üst Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Koordinatörü Erdim Noyan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun istihdam oranı en yüksek olarak açıkladığı Tekirdağ'da sanayi kuruluşlarında çalışan 60 bin kişinin EYT'den emekli olduğunu söyledi. Noyan, "Tekstil sektöründe meydana gelen yavaşlamaya rağmen tekrar mavi yakalı ihtiyacımız çok üst seviyede devam etmektedir" dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız' AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katıldı.
29.03.2024 Gündem
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Kacır, Ramazan pidesi yaptı
Bakan Kacır, Ramazan pidesi yaptı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Projesi (SOGEP) kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle faaliyetlerini sürdüren “Gastro-Akademi Eğitim Mutfağı’nda kolları sıvadı, Ramazan pidesi hazırladı.
15.03.2024 Gündem
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde seçilen belediye başkanlarının kentlerine yönelik tehlike analizi çıkartmaları gerektiğini belirterek, Tehlike analizi demek, bir fay analizi demektir. O kenti etkileyecek fayların bütün özelliklerini inceleyecek. O fayların boyunu, derinliğini, tekerrür periyodunu, deprem kapasitesini, bütün bunları öğrenecek dedi.
19.02.2024 Gündem
Hastanede dehşet anları! Annesinin ölüm haberini veren kadın doktoru yumrukladı
Hastanede dehşet anları! Annesinin ölüm haberini veren kadın doktoru yumrukladı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Volkan K. (45), annesinin ölüm haberini veren kadın doktor B.B.Ö.'yü yumrukladı. O anlar kameraya yansırken, alkollü olduğu belirlenen hasta yakını gözaltına alındı.
7.02.2024 Gündem
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti
TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet”in galası gerçekleşti Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin hakları için yıllarca mücadele veren merhum Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filminin galası gerçekleşti.
1.02.2024 Vitrin
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Derdimiz de davamız da işimiz de İstanbul
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Derdimiz de davamız da işimiz de İstanbul AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Küçükçekmece’deki Caferi Derneği’ni ziyaret etti.
24.01.2024 Gündem
Edirne'de okullar tatil mi? 10 Ocak Çarşamba Edirne'nin hangi ilçelerinde okullar tatil edildi?
Edirne'de okullar tatil mi? 10 Ocak Çarşamba Edirne'nin hangi ilçelerinde okullar tatil edildi? Kurumlardan gelen kar yağışı uyarılarıyla birlikte öğrenci ve velilerin okullar tatil mi sorusu gündemdeki yerini aldı. Ülke genelinde sıcaklıkların ani düşüşü beraberinde kar getirdi. Tekirdağ'da 10 Ocak Çarşamba okullar tatil edildi. Gözler Trakya'nın bir başka güzide ili Edirne'ye çevrildi. Peki 10 Ocak Edirne'de okullar tatil mi? Edirne'nin ilçelerinde okullar tatil mi? İşte detaylar..
9.01.2024 Gündem
Tekirdağ, Çorlu 10 Ocak okullar tatil mi? Trakya kara teslim oldu, okullar tatil edildi! 10 Ocak hangi il, ilçelerde okullar tatil?
Tekirdağ, Çorlu 10 Ocak okullar tatil mi? Trakya kara teslim oldu, okullar tatil edildi! 10 Ocak hangi il, ilçelerde okullar tatil? Tekirdağ ve ilçelerinde kar yağışının etkisi saatler ilerledikçe artıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un son verilerine göre yarın (10 Ocak Çarşamba) soğuk hava dalgasının şiddetini artıracağı yönünde oldu. Öğrenci, öğretmen ve velilerin "10 Ocak Tekirdağ, Çorlu okullar tatil mi?" sorusu da gündeme geldi. Tekirdağ Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki 10 Ocak Tekirdağ kar tatili ilan edildi mi? Yarın Çorlu, Malkara, Muratlı, Süleymanpaşa'da okullar tatil mi? İşte detaylar...
9.01.2024 Gündem
Bugün (9 Ocak) okullar tatil mi? İstanbul, Çanakkale, Çorlu okullar tatil mi? Valilik açıklamaları...
Bugün (9 Ocak) okullar tatil mi? İstanbul, Çanakkale, Çorlu okullar tatil mi? Valilik açıklamaları... Bugün okullar tatil mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Trakya'dan giriş yapan soğuk hava dalgasıyla birlikte Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale'de kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Çanakkale için kuvvetlil kar yağışı uyarısı yaparak vatandaşlara tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan öğrenci ve velilerin gözü de gelebilecek tatil haberinde oldu. Çanakkale'de okulların tatil edildiği ile ilgili Valilikten henüz bir açıklama gelmezken önümüzdeki saatlerde bir duyuru yapılması bekleniyor. Peki İstanbul, Edirne okullar tatil mi? 9 OCAK OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?
9.01.2024 Gündem
Bu gece Trakya'dan giriş yapacak: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buz kesecek. Salı sabahı İstanbul'u 10 derece birden vuracak!
Bu gece Trakya'dan giriş yapacak: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buz kesecek. Salı sabahı İstanbul'u 10 derece birden vuracak! İstanbul'un beklediği soğuk hava Balkanlar'dan giriş yapacak. Trakya bölgesindeki şehirlerimiz Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buz kesecek. 10 derece birden düşecek ani düşüş İstanbul'u keskin bir şekilde vuracak. 9 Ocak Salı sabahı kar yağışı yüksek kesimlerde kendini gösterecek.
8.01.2024 Gündem
Belgin İba kimdir, kaç yaşında? AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba nereli?
Belgin İba kimdir, kaç yaşında? AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba nereli? AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba oldu. Belgin İba'nın adaylığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıkladı. Peki Belgin İba kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları...
Labradorit Taşı Özellikleri Nelerdir? Labradorit Taşının En Bilinen Faydaları... Labradorit taşı adını Kanada'daki Labrador sahillerinden almıştır. Güzelliği ve parlaklığı ile göz kamaştıran bu taş magmatik kayaçların içinde meydana gelmiştir.
3.01.2024 Gündem
Kar yağışı için tarih uzman isimden geldi! Meteoroloji bölge bölge açıkladı, kuvvetli yağış uyarısı yaptı
Kar yağışı için tarih uzman isimden geldi! Meteoroloji bölge bölge açıkladı, kuvvetli yağış uyarısı yaptı Kar yağışı Trakya'dan yurda giriş yapacak. Yeni yılın ilk kar yağışı için tarih veren Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, "Eğer model beklendiği gibi çalışırsa yurt genelinde kar yağışı göreceğiz" derken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunu açıklayarak bölge bölge uyarılarda bulundu.
3.01.2024 Gündem
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir'
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir' Türkiye, alternatif enerji kaynaklarını devreye sokarak enerji üretimini çeşitlendirmeye çalışıyor. Yer altında 350 milyar dolar değerinde kaya gazının olduğu tahmin edilirken, Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacının “kaya”dan çıkabileceği belirtiliyor.
2.01.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz
Bakan Bayraktar: Vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul TEİAŞ Trakya Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada, "İnşallah biz de imkan ve kabiliyetlerimiz çerçevesinde önümüzdeki yıl da elimizden gelen bütün gayreti gösterip vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumaya devam edeceğiz."  dedi. Bayraktar, " Hedefimiz her yıl 5 bin megavatlık bir yenilenebilir kurulu gücü yeniden devreye alabilmek. İnşallah bu hedefimize de ulaşacağız ve tabii ki elektriğin tüketicilere doğru şekilde sorunsuz şekilde kesintisiz şekilde ulaşmasına da gayret edeceğiz." şeklinde konuştu. 
31.12.2023 Galeri
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var...
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var... Yoğun talep üzerine fiyatları 10 ila 20 kat artan arsalar yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda 10 kata varan artışlar var. İstanbul'un civar illeri tercih edilirken arsa almak için Balıkesir'e hatta Eskişehir'e gidenler bile var.
26.12.2023 Ekonomi
Bu gece yarısı sağanak, hafta sonu kar geliyor! Meteoroloji: Kritik saatler başladı! Kar yağışı bu illeri beyaza bürüyecek
Bu gece yarısı sağanak, hafta sonu kar geliyor! Meteoroloji: Kritik saatler başladı! Kar yağışı bu illeri beyaza bürüyecek Meteoroloji Genel Müdürlüğü 25 Aralık 2023 hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Perşembe gününden itibaren kuvvetli sağanak İstanbul dahil pek çok ilde başlayacak. Haftalık hava durumu raporunda ise Cumartesi gününden itibaren kar yağışının çok kuvvetli yağacağı belirtildi. Kar yağışıyla birlikte yeni haftada okulların tatil edilebileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Trakya'da etkili olacak yağışın kısa sürede İstanbul'da olacağını ve kritik saatleri açıkladı. Anadolu'nun pek çok ilinde sağanak ve kar yağışı etkili olmaya devam etti. Vatandaşlar soğuk hava dalgasına karşılık önlemler alma konusunda uyarılar aldı. Peki İstanbul'da hafta sonu yağış var mı? İstanbul'a kar yağışı ne zaman? Detaylar haberimizde.
24.12.2023 Gündem
Hava kar topluyor! Pazartesi gecesinden başlıyor: 18 Aralık kar yağışı Pazartesi tatili getirebilir!
Hava kar topluyor! Pazartesi gecesinden başlıyor: 18 Aralık kar yağışı Pazartesi tatili getirebilir! İstanbul'da yarın ıkullar tatil edilir mi sorusu muhtemel kar yağışıyla birlikte gündeme geldi. Sağanak yağış ve fırtınanın etkili olduğu kentte vatandaşlar güçlükle adım atabildi. Öğrenciler ve veliler ise 18 Aralık Pazartesi okulların tatil olup olmayacaını araştırmaya başladı. İstanbul Valiliği olumsuz hava koşulları nedeniyle uyarısını daha önce yapmıştı. Meteoroloji de soğuk hava dalgasının Edirne ve Trakya'dan giriş yaptığını, kar yağışının İstanbul'a doğru ilerlediğini açıkladı. Hava durumu tahminlerine göre Pazar gecesinden itibaren yağışın etkisinin artırıacağı belirtiliyor. Peki 18 Aralık İstanbul'da okullar tatil mi? İstanbul kar yağışı ne zaman olacak? Detaylar haberimizde.
19.12.2023 Gündem
Havada kar kokusu var! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayabilir! Meteoroloji ilan etti: İstanbul kar yağışıyla tanışıyor!
Havada kar kokusu var! Hafta sonu tatili Cuma'dan başlayabilir! Meteoroloji ilan etti: İstanbul kar yağışıyla tanışıyor! Bir süredir Trakya'da etkili olan kar yağışı sonunda İstanbul'a geliyor. Anadolu'da yollar kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahminlerini güncelledi. Hafta sonu soğuk hava dalgası her yeri kuşatıyor. Marmara'da kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği yeni haftada kar adeta geliyorum diyor. Buna göre 21 Aralık Perşembe gecesinden başlayacak kar yağışı Cuma günü okulları tatil edebilir. Birçok ilin valiliği yoğun kar yağışı için alarm durumuna geçti. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Mevsimin ilk karı ne zaman düşecek? İşte yurt genelinde hava durumu tahminleri...
18.12.2023 Gündem
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kavun genelde yaz aylarında tüketilen bir meyvedir. Kavunun 1 dilimi 50 kalori, 100 gramı ise 28 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Trakya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trakya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.