Gazete Vatan Logo

Rami ne demek, Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor? Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir, Rami isminin anlamı nedir?

İstanbul Eyüpsultan'da bulunan 250 yıllık Rami Kışlası artık kütüphane olarak hizmet verecek. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da sayılı kütüphaneleri arasında yer alacak olan Rami Kışlası Kütüphanesinde yazma eserler ile Fatih Sultan Mehmet'in şahsi kitaplığında bulunan eserlerin de aralarında bulunduğu 40 dilde 20 bin eser yer alacak. Söz konusu açılış nedeniyle Rami ne demek, Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor? Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir, Rami isminin anlamı nedir?

Rami ne demek, Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor? Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir, Rami isminin anlamı nedir?

İstanbul'un simge yapılarından, tarihi 250 yılı aşkın Rami Kışlası, kütüphane oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Rami Kışlası Kütüphanesi'nin Genel Koordinatörü Osman Zorlu, "Kütüphanemiz nadide bir eser ve İstanbulumuza ve Türkiyemize uzun yıllar hizmet edecek. Bu eseri korumak adına UNESCO Kültür Mirası listesine alınması için gerekli çalışmaları başlattık" dedi.

Rami ne demek, Rami isminin anlamı nedir?

Rami ismi çoğunlukla erkekler için tercih edilen bir isimdir. Anlam bakımından soyu yiğit, soylu yiğit olarak nitelendiriliyor. Bununla beraber soyu er olarak da ifade ediliyor. Ayrıca güneş sarısı olarak ada anlamlandırılıyor.

Eyüpsultan Rami ismi nereden geliyor, Sadrazamlık Rami Mehmed Paşa kimdir?

Rami İstanbul'un Eyüpsultan ilçesine bağlı büyük ve tarihi bir semttir. Adını Osmanlı padişahı II. Mustafa döneminde önce Reis-ül Küttablık sonra da sadrazamlık yapan Rami Mehmed Paşa'dan alır.

2. Mustafa'nın bu semtte Sadrazam Rami Mehmed Paşa'ya hediye olarak verdiği arazi Rami Çiftliği olarak anılmaya başlamış, zamanla semtin adı Rami haline gelmiştir. II. Abdülhamit zamanında birçok devlet görevlisi bu semtte yerleşmiştir. Tarihi Rami Kışlası, Hacı Ali Paşa İlköğretim Okulu ve camii semtin tarihi yapılarındandır.

Haberin Devamı