Hesaplama

Hesaplama

Son dakika hesaplama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hesaplama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hesaplama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hesaplama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hesaplama gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.104 hesaplama haberi bulunmuştur. Tüm hesaplama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faizsiz kredi bekleyenlere müjde! Bankalar kampanyalarını açıkladı
Faizsiz kredi bekleyenlere müjde! Bankalar kampanyalarını açıkladı Faizsiz kredilerde son dakika gelişmesi. Faiz kredi çekmek isteyenlere müjdeli haber geldi. Bankalar müşteri kazanabilmek adına kampanyalar yapıyor. 9 banka 0 faizli kredi imkanı sunuyor. Vatandaşlar ise sıfır faizli kredi alabilmek için kampanyaları araştıyor. Faizsiz kredi ve nakit avans tutarı 25.000 TL'ye dayanıyor. İşte bankaların faizsiz kredi imkanları ve tüm detaylar...
24.04.2024 Ekonomi
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır?
Kaldırma Kuvveti Formülü Nedir? Kaldırma Kuvveti Nasıl Hesaplanır? Fiziğin en önemli dallarının içinde kaldırma kuvveti gelir. Günümüzde hala hem pek çok farklı amaç hem de ulaşım amacı ile pek çok farklı amaç için kullanılır. Aynı zamanda kaldırma kuvveti, suyun kaldırma kuvveti şeklinde de ifade edilir. Bir başka deyişle arşimet prensibi olarak da tanımlanan kaldırma kuvveti ise, suyun herhangi bir cisme karşı uygulamış olduğu kuvvet olarak da bilinir.
22.04.2024 Gündem
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır?
Işık Akısı Formülü Nedir? Aydınlanma Şiddeti Nasıl Hesaplanır? Kürenin iç yüzeyinin alanının tamamına aktarılması Işık akısı olarak ifade edilmektedir. Daha doğrusu alanın tamamına aktarılan güç olarak anlatmak mümkündür. Aynı zamanda Birim zamanda aktarılan güç ve enerji olarak da ifade edilir. Bu doğrultuda kürenin iç yüzeyinin alanı belli formül dahilinde sabit olarak ele alınır ve kullanılır. İnsan gözünün yakalamış olduğu Işık gücü miktarına ifade eden Işık akısı, özellikle fizik alanında önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda gerekli alan üzerinden hesaplama işlemini yapabilmek için sabit bir formül kullanılır.
22.04.2024 Gündem
Faktörüyel Formülleri Nelerdir? Faktöriyel Hesaplama Nasıl Yapılır?
Faktörüyel Formülleri Nelerdir? Faktöriyel Hesaplama Nasıl Yapılır? Faktöriyel 1'den başlayarak belirtilen sayının yani (n) olarak verilen doğal sayıların çarpımı olarak ifade edilir. Bu işlem kısaca n faktöriyel (n!) olarak simgelenir. Aslında faktöriyel uzun ve tekrarlı sayıların çarpımını sembollerle gösterme şeklidir. Yazılan alanda çok fazla yer kaplamadan sorunun ve ya çözümün uygulanması adına kullanılan bir yöntemdir. Verilen sayının yanındaki ünlem ondan daha büyük bir sayıyı simgeler. Bu büyük sayıyı kolaylıkla uzun işlemler yapmadan bulabilmek için bir formül bulunmaktadır. Bu formüle ise faktöriyel hesaplama formülü denilmektedir.
22.04.2024 Gündem
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir?
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir? Excel formülleri insanların tablolar üzerinde daha rahat bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Detaylı bir şekilde Excel kullanmak isteyenler için Excel formülleri mutlaka bilmesi gereken önemli detaylar arasında yer almaktadır. Excel formülleri kolay hesaplama yapabilme olanağı sunduğu gibi tabloları daha iyi anlamaya da yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı Excel kullanmayı düşünen kişiler en azından Excel’de en sık kullanılan formüller hakkında bilgi sahibi olmalıdır. 
22.04.2024 Gündem
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam! Tablo değişti, işte yeni hesaplama Emekli kök maaş zammı, memur maaş zammı ve en düşük emekli maaş zammı olmak üzere Temmuz döneminde 3 düzenleme yapılacak. Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği son anketin sonuçlarını yayımladı. 6 aylık enflasyon beklentisi netleşti. Emekliye zam oranı ve memur enflasyon farkı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İşte tek tabloda tüm hesaplar...
22.04.2024 Çalışma Hayatı
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesaplarına uygulanan faiz oranlarında artışa gidilse de vatandaşın tercihi değişmedi. BDDK verilerine göre mart ayının son haftalarında KMH hesapları rekor seviyeyi gördü. Peki artışın nedeni ne? İşte detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
2024 yılı Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün idrak edilecek, ayın kaçında 2024? Bin aydan daha hayırlı kadir gecesi bu yıl ne zaman?
2024 yılı Kadir gecesi ne zaman, bu yıl hangi gün idrak edilecek, ayın kaçında 2024? Bin aydan daha hayırlı kadir gecesi bu yıl ne zaman? Ramazan ayı idrak edilirken bin bir aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar da başladı. Mübarek gecenin tarihi için sorgulamalar arttı. Kadir Gecesi hangi gün? 2024 Kadir Gecesi ne zaman, ayın kaçında? sorularına cevap arıyor. İslam inancında Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gün olarak kabul görmektedir.
3.04.2024 Gündem
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç?
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç? Nisan 2024 kira artış oranı yüz de kaç, dükkan kira zammı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 yüzde arttı. Şubatta, aylık enflasyon yüzde 4.53, yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olarak açıklanmıştı. Her ne kadar konutta yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması devam etse de ticari kirada böyle bir sınır bulunmuyor.
3.04.2024 Ekonomi
Evi olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Hesaplama tablosu belli oldu
Evi olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Hesaplama tablosu belli oldu Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibariyle başladı. Türkiye'de konutu olan herkesin ödeyeceği emlak vergisi için örnek hesaplama tablosu belli oldu. Vatandaşlar ise "Kimler vergiden muaf? Ödemeler nereye yapılacak? Belediyeye bildirmek zorunlu mu? Şehir farkı oluyor mu?" sorularına yanıt arıyor. İşte tüm detaylar...
31.03.2024 Ekonomi
İşte örnek hesaplamalarla emlak vergisi! Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor
İşte örnek hesaplamalarla emlak vergisi! Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor 1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Türkiye’de konutu olan herkes emlak vergisi ödeyecek. Ödemeler banka ya da e-devletten yapılabiliyor.
31.03.2024 Ekonomi
Kan parası uygulamasında  yeni görüş!
Kan parası uygulamasında yeni görüş! ‘Kan parası’ olarak bilinen tazminatın sadece ölenin mirasçıları değil, maddi veya manevi destek olduğu kişilerin de alabileceğini belirten Avukat Selin Kırhan, "Dava, ilgili Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır. Zaman aşımı ölüm tarihinden itibaren 2 yıldır. Her halde, fiilin işlendiği tarihten itibaren 10 yıldır” dedi.
21.03.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
6.03.2024 Ekonomi
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır? Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ÖSYM tarafından düzenleniyor. Başvurularını yapan 736 bin 894 aday, sınavda 120 soru çözecek. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
2.03.2024 Gündem
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu Malum, emeklilik yaşı milyonlarca çalışanın gündeminden düşmüyor. SGK çalışanların emeklilik planlamalarını kolaylaştırmak için resmi internet sitesinden emeklilik hesaplama tablosuna yer verdi. Bu tabloda prim, yaş ve sigorta giriş tarihi girildiği takdirde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emeklilik planlamasında belirsizlik de sona eriyor.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaş farkları eksik mi yatırıldı? SSK ve Bağ-Kur için zam farkı hesaplama formülü
Emekli maaş farkları eksik mi yatırıldı? SSK ve Bağ-Kur için zam farkı hesaplama formülü Milyonlarca emekli bekliyordu! SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 49,25'e yükselirken, Haziran-Temmuz dönemi için en düşük emekli maaşı da 10 bin TL olarak uygulanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkları yatırıldı. Birçok emekli ödenen fark miktarının eksik olduğunu savunuyor. 2300 TL eksik olan emekliler bulunuyor. Peki zam farklarında gerçekten eksik ödeme var mı? Emeklilere tekrar ek ödeme yapılacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...
15.02.2024 Çalışma Hayatı
Maaş kararı! 4A / 4B / 4C kapsamında çalışanlar için geçerli, e-Devlet'te yeni dönem başladı
Maaş kararı! 4A / 4B / 4C kapsamında çalışanlar için geçerli, e-Devlet'te yeni dönem başladı Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Emeklilik tarihi yaklaşanlar ise emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor ve emekli aylığını yükseltmenin yollarını arıyor. 3600 prim gününü dolduran herkes e-Devlet üzerinden yapacağı sorgulamayla mevcut prim gün sayısı ve bugünün şartlarına göre alacağı emekli maaşını görebiliyor. Peki emekli maaşını yükseltmek mümkün mü? İşte daha yüksek emekli aylığı alınabilmesi için yapılması gerekenler...
11.02.2024 Çalışma Hayatı
Uzunluk Ölçüleri Nelerdir? Uzunluk Ölçü Birimleri Nasıl Çevirilir?
Uzunluk Ölçüleri Nelerdir? Uzunluk Ölçü Birimleri Nasıl Çevirilir? Dünya çapında belirli bir uzunluğu ölçebilmek için uluslararası bir ölçü birimi kullanılır. Bu ölçü birimi ise metre olarak bilinmektedir. Dünya çevresi açısından bakıldığında meridyenin 40 milyonda biri olarak ifade edilir. Böylece artan ve azalan katları ile beraber onar onar değişerek farklı ölçü birimleri doğrultusunda ifade edilir.
10.02.2024 Yaşam
Emekli maaşı kararı: 4A / 4B /  4C farkı yok, e-Devlet'e yüklendi, hemen hesaplamak mümkün
Emekli maaşı kararı: 4A / 4B / 4C farkı yok, e-Devlet'e yüklendi, hemen hesaplamak mümkün Çalışma hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Emeklilik tarihi yaklaşanlar ise emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyor ve emekli aylığını yükseltmenin yollarını arıyor. 3600 prim gününü dolduran herkes e-Devlet üzerinden yapacağı sorgulamayla mevcut prim gün sayısı ve bugünün şartlarına göre alacağı emekli maaşını görebiliyor. Peki emekli maaşını yükseltmek mümkün mü? İşte daha yüksek emekli aylığı alınabilmesi için yapılması gerekenler...
7.02.2024 Çalışma Hayatı
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır?
Büyüktür İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Büyüktür İşareti Nasıl Yapılır? Büyüktür ve küçüktür işaretleri sayıları ve ifadeleri karşılaştırmak amaçlı kullanılan bir işaret olarak öne çıkar. Genelde büyüktür işareti ‘>’ şeklinde kullanılmaktadır. Böylece hangi rakamın diğer hangi rakama göre daha büyük olduğu anlaşılabilir. Diğer yandan rakamlar bu şekilde sıralama ile beraber büyükten küçüğe doğru ele alınmaktadır. Özellikle matematikte çok fazla kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum hem büyüktür hem de küçüktür işaretleri üzerinden kullanılmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Metre Kare İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır?
Metre Kare İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Metre Kare İşareti Nasıl Yapılır? Hektar ya da dekar ile beraber dönüm gibi hesapları yaparken metrekare kullanılır. Aynı zamanda metrekare matematik üzerinden ele alınan bir hesaplama yöntemidir. Bu hesaplama yapılırken iki kenarın metre cinsinden ölçüsü alınır. Daha sonra bu iki ölçü birbirine çarpılması ile beraber ortaya metrekare çıkmaktadır.
2.02.2024 Yaşam
Çap İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çap İşareti Nasıl Yapılır?
Çap İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Çap İşareti Nasıl Yapılır? Matematik ve Geometri alanında kullanılan bir işaret olarak çap işareti öne çıkmaktadır. Bu işaret daha çok sembolize şeklinde ‘Ø’ olarak değerlendirilir. Özellikle mimarlık ve mühendislik işlemleri için yapılan hesaplamalarda çok yaygın kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür.
31.01.2024 Yaşam
Kedi Yaşı Hesaplama... Kedi Yaşı Nasıl Hesaplanır? Kedi Yaşı Nasıl Belirlenir?
Kedi Yaşı Hesaplama... Kedi Yaşı Nasıl Hesaplanır? Kedi Yaşı Nasıl Belirlenir? Günümüzde pek çoğumuz kedi sahiplenmekte veya evlerde kedi beslemekteyiz. Yavru iken sahiplendiğimiz bu hayvanlar her geçen gün büyümekte ve pek çok değişkenlik göstermektedir. Kedilerin ihtiyaçları da büyüme ve gelişme dönemlerine göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle kedilerin yaşını bilmek onların ihtiyaçlarını karşılamak için büyük önem taşımaktadır. 
30.01.2024 Gündem
Dünyanın En Büyak Sayısı Kaçtır? Bilinen En Büyük Sayı Hangisidir, İsmi Nedir?
Dünyanın En Büyak Sayısı Kaçtır? Bilinen En Büyük Sayı Hangisidir, İsmi Nedir? En küçük ve en büyüğünün tam olarak ne olduğu bilinmiyorsa, aynı şekilde bu durum sayılar üzerinden de öne çıkar. Genel çerçevede en küçük ve en büyük şu an sonsuzluk olarak ifade edilmektedir. Fakat insanların bildiği en büyük ve en küçük rakamlar bu konuda öne çıkmaktadır. Bunu ifade etmek rakamsal olarak çok zor olduğu için, belli bir kelime üzerinden anlatılır.
27.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hesaplama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hesaplama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.