Hazımsızlık

Hazımsızlık

Son dakika hazımsızlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazımsızlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazımsızlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazımsızlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazımsızlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 482 hazımsızlık haberi bulunmuştur. Tüm hazımsızlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Sadece Ramazan'da etkisini gösteren karışım: Bu şifayı 1 bardak sütle karıştırıp sahurda yiyin, ne şişkinlik kalsın ne hazımsızlık!
Sadece Ramazan'da etkisini gösteren karışım: Bu şifayı 1 bardak sütle karıştırıp sahurda yiyin, ne şişkinlik kalsın ne hazımsızlık! Sofralar Ramazan'da hurmalarla dolup taşıyor. Ancak bu şifalı besini 1 bardak sütle karıştırmanın sizde enerji patlaması yaşatacağınızı biliyor musunuz? Faydalarını öğrenince sahurda iftarda yemek isteyebilirsiniz. İşte faydasını en çok Ramazan'da göreceğiniz o karışım...
14.03.2024 Yaşam
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
İftar çayına 2 tane atınca şişkinliği alıyor: Doğal antioksidan deposu
İftar çayına 2 tane atınca şişkinliği alıyor: Doğal antioksidan deposu İftar sonrası şişkinlik, hazımsızlık sorunu yaşayanlara pek çok şikayete iyi gelen karanfil öneriliyor. Ancak çaya atıldığında iki kat fayda sağlıyor. İşte çaya atacağınız 2 karanfilin vücuda etkileri
11.03.2024 Yaşam
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
Kuran-ı Kerim'de hazımsızlık sorununa çözüm: Bu sebzeyi peygamberimiz yaş hurmayla tüketirdi! Gün boyu enerji veriyor
Kuran-ı Kerim'de hazımsızlık sorununa çözüm: Bu sebzeyi peygamberimiz yaş hurmayla tüketirdi! Gün boyu enerji veriyor Kuran-ı Kerim'de yer alan gıdalar pek çok rahatsızlığın da şifasıdır. Bireyler, doktorların verdikleri ilaçların yanısıra önerilen bazı besin ve meyveleri de tedavi sürecine ekler. Sindirim sorunları yaşayan insanlar için öyle bir besin var ki Peygamber efendimizin yaş hurmayla yediği bu besini tüketmelisiniz.
29.02.2024 Sağlık
Tansiyonu 12-8'de tutuyor! Bu bitkinin çayı spazm gideriyor: Aşırı kullanıma dikkat edilirse hazımsızlık da yaşatmıyor!
Tansiyonu 12-8'de tutuyor! Bu bitkinin çayı spazm gideriyor: Aşırı kullanıma dikkat edilirse hazımsızlık da yaşatmıyor! Tansiyon, kontrol altına alınmadıkça büyük sorunlara yol açabilir. Türkiye'de bu hastalıkla ilgili doktor kontrollerinin yanısıra bazı bitki çayları da tavsiye edilmektedir. 12-8 olması gereken tansiyonu sabitte tutan bu bitkinin çayı aynı zamanda spazm giderici görevi görüyor. İşte hazımsızlık gideren o bitki...
20.02.2024 Yaşam
Çiğ ya da pişmiş fark etmiyor! Bağırsakları tertemiz yapan lahanayı sofradan eksik etmeyin
Çiğ ya da pişmiş fark etmiyor! Bağırsakları tertemiz yapan lahanayı sofradan eksik etmeyin Günümüzde sağlıksız beslenmenin çıkardığı en büyük sorun hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemleridir. Pek çok kişi bu rahatsızlıklar için şifa arıyor. İşin en doğal çaresi lahanadan geliyor.
19.02.2024 Yaşam
Hamilelikte hazımsızlık yaşıyorsanız, bu önerilere kulak verin! Kasılmaların önüne geçilirken, sindirim yavaşlar
Hamilelikte hazımsızlık yaşıyorsanız, bu önerilere kulak verin! Kasılmaların önüne geçilirken, sindirim yavaşlar Heyecan dolu bir süreç devam ediyor. Kimi ilk adımları atmış olmanın heyecanını yaşıyor, kimi de bu heyecanlı sürece adım atmayı sabırsızlıkla bekliyor. Bulantılar artık daha belirgin hale gelmiş ek olarak hazımsızlık da eklenmişse, günlük yaşam kalitesinde düşüş yaşanabiliyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük endişelenmek yerine hamilelik döneminin tadını çıkarmak ve hazımsızlık sorunun üstesinden gelmek için önerilerde bulundu.
18.02.2024 Yaşam
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gaz Sancısı Nasıl Geçer? Gaz Sancısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Gaz sancısının geçmesi için papatya ya da nane çayı tüketebilirsiniz. Lifli gıdaların tüketiminden uzak durarak ve gaz yapmayan besinleri tüketerek uzun vadede gaz sancısına da engel olmak mümkündür. 
2.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir?
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir? Hardal otu ülkemizde çok sık kullanılan bir bitkidir. Kullanan kişilere de çok fayda sağlamaktadır. Şifalı bir bitki olarak da biliniyor. Değerli bir bitki olan hardal otu, Akdeniz ikliminde yetişmektedir. 
14.07.2023 Sağlık
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir?
Hayıt Otu Nedir? Hayıt Otu Faydaları Nelerdir? Hayıt otu kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahiptir. Sağlık alanında ilaç kadar bilinen ve tercih edilen bir bitkidir. Birçok soruna çözüm getiren hayıt otu, anne sütü arttırmada da çok etkilidir. 
13.07.2023 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Kişmir Otu Nedir? Kişmir Otu Faydaları Nelerdir?
Kişmir Otu Nedir? Kişmir Otu Faydaları Nelerdir? Sağlıklı ot çeşitleri içerisinde yer alan kişmir otu kurutularak ve taze bir şekilde tüketilmektedir. Aş otu olarak da bilinen bu ot özellikle sos yapımlarında sıkça tercih edilmektedir. Doğallığı ve eşsiz tadı ile beraber yemeklerin üzerinde bambaşka bir tat bırakmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Salep Kaç Kalori? Salep Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Salep Kaç Kalori? Salep Besin Değerleri Ve Kalorisi... Salep sevilerek tüketilen içecekler arasında yer almaktadır. Özellikle salep tüketirken sahip olduğu besin değerleri ve kalorisi hakkında da bilgi sahibi olunmak istemektedir. Besin değerlerine bakıldığında ise 100 gram salep içerisinde 94 kalori bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. 1 su bardağı yani 200 gram salep ise 188 kalori olarak bilinmektedir. 
30.06.2023 Sağlık
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin!
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin! Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.
26.06.2023 Sağlık
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir?
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir? Turp otu antioksidan kaynağı olan besinlerden biridir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesin sıkça tükettiği besin grubu içerisinde yer almaktadır. Turp otu hastalıklara şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde oldukça fazla kişinin bunu tüketmesi hücrelerin yenilenmesine ve sağlıklı hareket edebilmeye de faydalıdır. Turp otu bitkisi yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Sindirim sistemini düzenlemede etkisi bulunan turp otu aynı zamanda karaciğer dostudur. Karaciğerin daha aktif ve temiz bir şekilde çalışmasını destekler.
18.06.2023 Sağlık
Açlık Otu Nedir? Açlık Otu Faydaları Nelerdir?
Açlık Otu Nedir? Açlık Otu Faydaları Nelerdir? Açlık otu günümüzde farklı tedaviler için kullanılan otlardan biridir. Müshil olarak da bilinen açlık otu genellikle hazımsızlık ve sindirim problemlerine karşı fayda sağlamaktadır. Günümüzde en şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. İlaç yapımında da sıkça kullanılmaktadır. Açlık otu hazımsızlık ve şişkinlik problemlerini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda obezite rahatsızlıkları ve kilo sorunu yaşayan kişiler için kilo verdirici özelliği de bulunmaktadır. Pakistan başta olmak üzere Hindistan ve Çin gibi ülkelerde yetişerek ülkemize gelen ot çeşitlerinden biridir.
15.06.2023 Sağlık
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Karaman'da: Pazar günü sandıkta hesap görülecektir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Karaman'da: Pazar günü sandıkta hesap görülecektir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sözde Kürdistan projesinin figüranı Kılıçdaroğlu'dur. Güney sınırlarımız boyunca açılmak istenen terör koridorunun taşeronu Kılıçdaroğlu'dur. Nitekim Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı, milli güvenlik sorunudur. Bunlar Cumhuriyeti yıkmak için zalimlerden ihale almışlardır. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi'ne saldırıları vardır. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hazımsızlık had safhadadır'' dedi.
12.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hazımsızlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazımsızlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.