Hasar Kaydı

Hasar Kaydı

Son dakika hasar kaydı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hasar kaydı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hasar kaydı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hasar Kaydı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hasar kaydı gelişmeleri de dahil olmak üzere 289 hasar kaydı haberi bulunmuştur. Tüm hasar kaydı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Otomobil almak istedi sazan sarmalı tuzağına düştü! Tüm parasını böyle kaptırdı
Otomobil almak istedi sazan sarmalı tuzağına düştü! Tüm parasını böyle kaptırdı Otomobil almak isteyen vatandaş hayatının şokunu yaşadı. Sarmal dolandırıcılığı, hem alıcı hem de satıcı rolü yapan dolandırıcın, birden fazla kişiyi dolandırdığı yöntem olarak biliniyor. Son dönemlerde artan bu dolandırıcılık yönetiminin ağına Kahramanmaraş’ta yaşayan Cengiz Berberoğlu isimli vatandaş da düştü.
18.10.2023 Gündem
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Aylar sonra ilk! Araba fiyatlarında büyük düşüş! ÖTV düzenlemesi sonrası...
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Aylar sonra ilk! Araba fiyatlarında büyük düşüş! ÖTV düzenlemesi sonrası... Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Araba fiyatları düşüşe geçti. İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor. ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yaptı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. ÖTV'de düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi ikinci el otomobil piyasasında da olumlu etki yaptı. "ÖTV'de düzenleme yapılacak" söylentisi sonrası fiyatlarda gözle görülür düşüş yaşandı. İnternetteki ilanlarda; 350 bin liraya kadar olan araçlarda 10-15 bin, 1 milyon lira bandındaki üst segment araçlarda ise 30-40 lira aralığında indirim gözlemlendi. Peki ikinci el araba fiyatları düşecek mi, indirim yapılacak mı? Ağustos ayında otomobil fiyatları düşer mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ucuzlayacak mı? İşte ÖTV düzenlemesinin ikinci el piyasasına yansımaları...
28.07.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İmkansız hale geldi! Kritik uyarı
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İmkansız hale geldi! Kritik uyarı Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. İkinci el araba almak isteyen vatandaşlara peş peşe uyarılar geldi. İkinci el araç piyasasında fiyatlar günden güne yükseliyor. Hem fiyatlar hem de sorunsuz araç bulmak isteyen vatandaşlar da araştırmalarını sıklaştırıyor Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), ikinci el otomobil satın alacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu. Öte yandan otomobil piyasasında yaz aylarında bir canlanma yaşandı. Bu canlanmaya paralel olarak fiyatlarda bir miktar artış yaşandı. Peki ikinci el araba fiyatları düşecek mi, indirim yapılacak mı? Ağustos ayında otomobil fiyatları düşer mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ucuzlayacak mı? İşte ikinci el araba piyasası ile ilgili tüm detaylar...
26.07.2022 Ekonomi
İkinci el araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Tek Tek açıklandı
İkinci el araba alacak milyonları ilgilendiriyor! Tek Tek açıklandı İkinci el araba almak isteyen milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. İkinci el araba almak isteyen vatandaşlar bunlara dikkat etmezse pişman oluyor. Kaza geçmişi olan otomobilleri değerinden daha yüksek fiyata satmak adına sıklıkla başvurulan hile ve yalanlara açıklık getiren TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, "Karşı tarafın hasarı TRAMER'e yansıtılmış, sigorta şişirmesi hasar kaydı mevcut, hasar kaydı var ancak tutar yok gibi söylemlerin hiçbiri gerçekliği yansıtmamaktadır." açıklamasını yaptı.
25.07.2022 Ekonomi
Manisa'da 3.6 büyüklüğünde deprem!
Manisa'da 3.6 büyüklüğünde deprem! Manisa’nın Akhisar ilçesinde merkez üssü Karabörklü Mahallesi olan 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
9.06.2022 Gündem
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Alan büyük zarar ediyor!
İkinci el araba alacaklara kritik uyarı! Alan büyük zarar ediyor! İkinci el araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. İkinci el araba almak isteyenlere çok kritik uyarılar geldi. Yaz aylarının yaklaşmasıyla ikinci el araçlara olan ilginin ve fiyatların artışı, otomobillerde gerçekleştirilen hileleri de doğru oranda tekrar artırmaya başladı. Yakın zamanda İstanbul'da ekspertizi yapılan 2019 model B segmenti bir otomobilin, sahibi tarafından arkadaşından orijinal ve boyasız olarak satın alındığı, ancak otomobilde 4 kapının çıkma olarak takıldığını söyleyen Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre "Boya ölçümünde bakıldığı zaman karoseri boyasız gibi görünen aracın orta direklerinde ve şasisinde teknik ekibimiz boya tespit etti, hasar kaydı olmamasına rağmen 4 kapının kazalı bir araçtan çıkma olarak takıldığı anlaşıldı. 280-290 bin TL fiyatla satılabilecek bu araç, 355 bin TL'ye satın alınmış. Hasar kaydı geçmişi olmasa dahi, sadece boya kontrolü yeterli değil, sökme-takma ve iç bölümlerdeki boyaların tespiti tüketicileri 100 bin TL'den fazla bir olası zarardan korur." açıklamasını yaptı.
30.05.2022 Ekonomi
Satın aldığı araçla ilgili gerçeği aylar sonra öğrendi!
Satın aldığı araçla ilgili gerçeği aylar sonra öğrendi! Arnavutköy’de bir ekspertiz firmasına gelen araç incelendiğinde gerçek ortaya çıktı. Çalıntı olduğu tespit edilen aracın üzerinden üç şasi numarası çıktı. Polis ekiplerine haber verilmesi üzerine araç yediemin otoparkına götürüldü.
22.05.2022 Yaşam
Çaldıkları aracı değiştirdiler, gerçek ortaya çıkınca herkes şoke oldu!
Çaldıkları aracı değiştirdiler, gerçek ortaya çıkınca herkes şoke oldu! Arnavutköy’de bir ekspertiz firmasına gelen araç incelendiğinde gerçek ortaya çıktı. 7 ay önce satın aldığı aracı başka birisine satmak isteyen bir kişi ekspertize gidince hayatının şokunu yaşadı.
22.05.2022 Gündem
Araba alacak herkesi ilgilendiren uyarı!  İkinci elde yakın zamanda fiyatlarda düşüş beklenmiyor...
Araba alacak herkesi ilgilendiren uyarı! İkinci elde yakın zamanda fiyatlarda düşüş beklenmiyor... Araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren uyarı geldi, ikinci el araba alacaklar dikkat! İkinci el araba satışları ilk çeyrekte yüzde 38.9 düşerken, satışların baharla birlikte açılması öngörülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan iş insanı Alper Karaer, “Döviz kurunda hareketlenmenin durulması ve sıfır araçlardaki tedarik sorunlarının kısa vadede devam etmesi ile ikinci el araçta yakın zamanda bir fiyat düşüşü gerçekleşmeyeceğini öngörüyoruz” dedi.
1.04.2022 Otomobil
İstanbul’da aldığı sıfır araç 50 bin TL hasarlı çıktı
İstanbul’da aldığı sıfır araç 50 bin TL hasarlı çıktı Tokat’ta ikamet eden Gazi Kürk, İstanbul’a gelerek bayiden aldığı sıfır aracı ekspertize götürdü. Kürk, 450 bin TL ödeyerek aldığı sıfır otomobilin 50 bin TL hasar kaydı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı.
15.03.2022 Yaşam
Araba alacak olan milyonları ilgilendiriyor! Paranızı faiziyle vermek zorunda! Flaş kilometre detayı
Araba alacak olan milyonları ilgilendiriyor! Paranızı faiziyle vermek zorunda! Flaş kilometre detayı Araba alacak milyonları ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş iade kararı! Kilometre oyununa dikkat! Mahkemeyen başvuranın parası iade ediliyor.Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan Şamil Tıraş, satış ilanında 150 bin kilometre yazan lüks otomobili aldıktan sonra aracın göstergesinde mil yazdığını görüp kilometreye çevirdiğinde aracın 241 bin kilometrede olduğunu fark ederek dava açtı. Düziçi Asliye Hukuk Mahkemesi, satış ilanının yanıltıcı şekilde olduğu gerekçesiyle satıcının, Tıraş'a yasal faiziyle 47 bin lira ödemesine hükmetti.
27.02.2022 Ekonomi
Araba alacak milyonarı kapsıyor! Yeni dönem resmen başladı! Kredi taksitiyle araba alacaklara fırsat! Sıfır-ikinci el araba...
Araba alacak milyonarı kapsıyor! Yeni dönem resmen başladı! Kredi taksitiyle araba alacaklara fırsat! Sıfır-ikinci el araba... Araba alacak milyonları ilgilendiriyor. Taşıt kredilerinde yeni dönem başladı. Kredi taksiti ile araba almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) 120 bin TL olan kredi limitini 400 bin TL'ye çıkararak sektöre rahat bir nefes aldırdı. 400 bin TL ve altında olan kredilerde vade ise 48 ay oldu. Fiyatı 400 bin ila 800 bin TL arasındaki otomobillerde kredi taksitleri 36 ay, 800 bin ila 1 milyon 200 bin TL arasında olanlarda 24 ay, 1 milyon 200 bin TL ila 2 milyon TL arasındakilerde ise 12 ay taksit uygulanacak. Öte yandan mart ayı itibarıyla ikinci el araba pazarında hareketlilik bekleniyor. Uzmanlar ise uyanık satıcıların tuzağına düşülmemesi konusunda uyarıyor. Araba alırken mutlaka TRAMER kaydına bakılması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte araba alımı-satımı ile ilgili tüm detaylar...
22.02.2022 Ekonomi
Araba alacaklar dikkat! Flaş açıklama, ikinci el...
Araba alacaklar dikkat! Flaş açıklama, ikinci el... Sıfır araba piyasasında yaşanan çip krizi nedeni ile araba fiyatlarında artış görüldü. Araba almak isteyen pek çok kişi de bu artış nedeni ile ikinci el arabaya yöneldi. Yaz aylarının gelmesi, pandemi sürecinde normalleşmenin başlaması da ikinci el araç fiyatlarının da artışına neden oldu. Araba almak isteyenler bütçelerine uygun seçenekleri değerlendirirken yetkililer önemli uyarılarda bulundu. İkinci ele artan talep sonrası dolandırıcılar da boş durmuyor. Yetkililer ikinci el araç alacakları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yapılan dolandırıcılık yöntemini şöyle anlatıyor: “Araçların şasi ve motor numaraları standart dışı uygulamalarla kazınıyor. Yerine ağır hasarlı ya da trafikten men edilmiş araçların motor ve şasi numaraları benzer fontlarla mühür şeklinde vurularak aktarılıyor.”
19.07.2021 Ekonomi
Trafikte 2 milyon ağır hasarlı geziyor!
Trafikte 2 milyon ağır hasarlı geziyor! Türkiye'de trafiğe kayıtlı, ağır hasar kaydı bulunan yaklaşık 2 milyon aracın trafikte dolaştığına dikkat çeken TOSEF Başkanı Ünal Ünaldı, kaza sonrasında hasar alan ve ağır hasar kaydı işlenen bu araçların, onarım aşamalarında ve tekrar trafiğe çıkışında hiçbir denetime tabii tutulmadığını söyledi.
14.06.2021 Otomobil
Trafik sigortası ile ilgili yeni düzenleme! Meclis'e sunuldu, arabası olan herkesi ilgilendiriyor...
Trafik sigortası ile ilgili yeni düzenleme! Meclis'e sunuldu, arabası olan herkesi ilgilendiriyor... Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiren düzenleme Meclis'e sunuldu. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Anayasa Mahkemesinin iptal kararı sonrası oluşan belirsizlik gideriliyor. Tazminatlardan değer kaybı tazminatında, aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Destekten yoksun kalma tazminatı, ulusal doğum ve ölüm istatistikleri kullanılarak hazırlanan hayat tablosu ve zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında belirtilen iskonto oranı esas alınarak hayat anüiteleri ile genel kabul görmüş aktüerya kurallarına uygun olarak hesaplanacak. Sürekli sakatlık tazminatı hesaplanmasında da aynı esaslar geçerli olacak.
10.05.2021 Ekonomi
Tüketici aracını "hemen” satmak" istiyor!
Tüketici aracını "hemen” satmak" istiyor! Tüketicilerin 24 saatte araçlarını satmasına olanak tanıyan merkeze 1 yılda toplam 35 bin otomobil satış başvurusu geldi.
4.04.2021 Otomobil
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Fiyatlar...
Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Fiyatlar... İkinci el arabalar, sıfır otomobil fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. İkinci el araba almak isteyenlerin ise çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü İkinci el piyasasını manipüle eden satıcılar nedeniyle fiyatlarda balon oluştu. Normalde yaşı gereğince 50 bin lira etmeyecek araçlar 100-150 bin lira bandında satışa konuluyor. Alternatif olmamasından dolayı da ikinci el otomobile ihtiyacı olanlar maalesef bu araçlara yöneliyor. Uygun fiyatlı ikinci el arabalarda hasar kaydı, çok yüksek kilometre, boya, değişen gibi birçok olumsuz faktör bulunuyor. Aracı alırken bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
2.02.2021 Otomobil
Ekspertizde boyalı parçalara dikkat edin
Ekspertizde boyalı parçalara dikkat edin Uzmanlar 2.el araç alacaklara doğru ekspertiz konusunda uyarılarda bulundular.
22.01.2021 Otomobil
Hasar kaydı nasıl oluşturulur? İşte ALO DASK ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı ve kayıt bilgileri
Hasar kaydı nasıl oluşturulur? İşte ALO DASK ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı ve kayıt bilgileri İzmir'de meydana gelen depremin ardından pek çok bina hasar gördü. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) da kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde hasar eksperlerini sahaya yönlendirdi. Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahipleri, evleri depremde hasar gördüyse hasar ihbarı yapabiliyor. Peki, Evleri depremde hasar görenler ne yapmalı? Hasar kaydı sorgulama nasıl yapılır? Hasar ihbarı nasıl yapılır? ALO DASK ve e-devlet üzerinden hasar ihbarı nasıl yapılır? İşte Hasar ihbarı ve hasar kaydı oluşturma...
2.11.2020 Gündem
İkinci el otomobilde hangi hileler yapılıyor? İkinci el araçta yapılan ölümcül hile pes dedirtti!
İkinci el otomobilde hangi hileler yapılıyor? İkinci el araçta yapılan ölümcül hile pes dedirtti! Corona virüsle birlikte ikinci el otomobillere rağbet, dolandırıcıların da iştahını kabarttı. İkinci el araç fiyatları düşer mi, yükselir mi derken talep artınca dolandırıcılık yöntemleri devreye girdi. Hasarsız diye satılan birçok araç, müşterinin fark etmeyeceği hilelerle dolu. Peki, İkinci el otomobil alırken nelere dikkat edilmeli? İkinci el araçta yapılan hileler ne? İşte ikinci el araç alırken dikkat edilmesi gerekenler...
12.10.2020 Gündem
İkinci el otoda fiyat yükselişine yasal fren
İkinci el otoda fiyat yükselişine yasal fren Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmeliğe göre hem kiralama şirketlerini ilgilendiren hem de bireysel satış yapanları ilgilendiren birçok yeni karar gündeme geldi. Kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapma şartı getirildi. Bireysel ilanlarsa artık tüm bilgileri vermek zorunda. ‘Bu gelişmenin sektördeki suni fiyat artışını bitireceği’ yorumu yapıldı.
17.08.2020 Ekonomi
Ağır hasarlı araç konusunda kritik uyarı!
Ağır hasarlı araç konusunda kritik uyarı! Sıfır araçlarda görülen stok sorunu ve fiyat artışları ikinci el otomotiv piyasasına da etki etti. İkinci el otomotive ilgi artarken fiyatlarda da yükselişler görüldü. Türkiye Sigorta Birliği vatandaşları ağır hasarlı araçlar konusunda uyardı.
14.02.2020 Ekonomi
Sıfır otomobilde indirim ikinci el satışları durdurdu
Sıfır otomobilde indirim ikinci el satışları durdurdu Kredi faizleri düştüğü için yüksek ölçüde indirim ve takas imkanı sunan sıfır araçlar nedeniyle ikinci el otomobil piyasasında satışlar olumsuz etkilendi. Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, “Kredilerin düşmesi ikinci elde harekete neden oldu ama beklentilerimizi karşılamadı. Esnaf sıkıntıda şu anda” dedi.
26.11.2019 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Hasar Kaydı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hasar kaydı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.