Harç

Harç

Son dakika harç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan harç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını harç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.590 harç haberi bulunmuştur. Tüm harç haberleri aşağıda listelenmiştir.
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası Kayseri'de, iş insanı kardeşler Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu (54) zaman aşımından düşen bir davadan dolayı, düzenlediği sahte mahkeme kararlarıyla 41 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla, tutuksuz yargılanan avukat Orhan Kaftanoğlu'na (79) verilen 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasını, Yargıtay, aynı suçtan başka dosya daha olduğundan bozdu. Dosyaların birleştirilmesiyle yeniden yargılanan avukat, yine aynı oranda cezalandırılıp, 7 yıl 7 ay da meslekten menedildi.
1.04.2024 Gündem
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor Telefon harcı, yurtdışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken zorunlu bir harç. Bu harç, IMEI kayıt ücreti olarak da biliniyor. Yani bir anlamda harç ödemek suretiyle bu telefon yerlileştiriliyor ve yurt içinde kullanıma uygun hale getiriliyor. Harcı ödememeniz halinde ise telefonunuz yasal sürecin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılıyor. Hatırlarsanız, cep telefonu harcı 7 Temmuz 2023’te 6 bin 91 TL’den 20 bin liraya çıkarıldı. Yılbaşında ise yeniden değerleme oranı paralelinde 2024 yılında yüzde 58.46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL’ye ulaştı.
22.03.2024 Gündem
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, B sınıfı otomobil ehliyeti bulunan herkesin motosiklet süremeyeceğine dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
14.02.2024 Ekonomi
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir? Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024 Gündem
Yeni vergi, harç hesabı değişti! İşçi, işveren dikkat, aylık 170 liraya çıktı
Yeni vergi, harç hesabı değişti! İşçi, işveren dikkat, aylık 170 liraya çıktı Bu yıl çalışanların vergi dilimi, elde ettikleri kazanç 110 bin lirayı aştığında yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkacak. İşverene bir çalışanın yemeği için sağlanan günlük vergi istisnası 170 lira olacak. Sağladıkları kira geliri 33 bin lirayı geçen ev sahipleri, bunun için vergi ödeyecek.
12.01.2024 Ekonomi
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek Arabası olan vatandaşın yıllık gideri tek tek hesaplandı. Yeni vergi ve harç tutarlarıyla birlikte sürücülerin 2024 yılında ödeyeceği MTV, kasko, sigorta ve yakıt gibi 4 önemli gider kaleminde değişiklikler oldu. Bu sene sürücülerin motor türlerine göre hangi otomobili tercih ederse en az ne kadar bütçe ayırması gerektiği belli oldu. Buna göre, Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’yı kullanmanın sürücülere maliyeti en az 59 bin TL’yi bulacak. En çok satan elektrikli otomobil Togg T10X’i kullanmanın maliyeti sadece hızlı şarj istasyonları kullanıldığında 59 bin 402 TL, evden şarj edildiğinde 44 bin 796 TL olacak. Hibritler ise yakıt konusunda önemli avantajlar sağlıyor. İşte arabası olan herkesi ilgilendiren detaylar...
8.01.2024 Ekonomi
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı!  İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler...
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı! İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler... Yeni harç ve tarifeler düzenlemelerle beraber yeni yılda arttı. Köprü geçişinden cep telefonu kaydına, değerli kâğıtlardan trafik cezalarına kadar birçok şeye zam geldi.
3.01.2024 Ekonomi
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkarak coğrafi işaret alan Hink Yemeği, tadanlara farklı bir lezzet sunuyor.
31.12.2023 Gündem
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Sarma Kaç Kalori? Sarma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sarma Kaç Kalori? Sarma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Türk mutfağının en sevilen yemeklerden biri sarmadır. Farklı bitkilerin yapraklarına eklenen iç harçla sarma yapılmaktadır. Özellikle zeytinyağı ile pişirildiğinde lezzeti daha da farklı olmaktadır. Tadına doyum olmayan sarmanın kalorisi de farklılık göstermektedir. Pişirme yöntemi, konulan iç harç ve miktar kaloriyi etkileyen etmenlerdir. 
20.12.2023 Sağlık
Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Hesaplarınızı kontrol edin
Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Hesaplarınızı kontrol edin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçilerin beklediği destekleme ödemelerine ilişkin müjdeli haberi paylaştı. 2 milyar 32 milyon 291 bin liralık tarımsal destekleme ödemesi bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak. Söz konusu ödemeler, kimlik numarasının son hanesi 4-6-8 ve vergi numarasının son hanesi 1-3-4-5-6-7-8-9 olanlar için bugün saat 18.00'den sonra, kimlik ve vergi kimlik numarasının son hanesi 0-2 olanlar için ise 22 Aralık saat 18.00'den sonra hesaplara aktarılacak.
15.12.2023 Ekonomi
Yine İsrail şiddeti: Gazeteciyi dövüp yerde sürüklediler
Yine İsrail şiddeti: Gazeteciyi dövüp yerde sürüklediler İsrail güçleri Kudüs'te yayın yapmaya çalışan basın mensuplarına sert müdahalede bulundu.
15.12.2023 Dünya
Polat çifti soruşturmasında yeni gelişme! 2 kişi daha dosyaya dahil edildi
Polat çifti soruşturmasında yeni gelişme! 2 kişi daha dosyaya dahil edildi Polat çifti soruşturmasında yasadışı bahis suçlamasında ceza alan Veysel Şahin ve Derkan Başer şüpheli olarak soruşturmaya dahil edildi.
15.12.2023 Gündem
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı
Kimlik, ehliyet, pasaport, ceza, harç, MTV ücretlerine zam geliyor! Yeni fiyatlar tek tek hesaplandı Kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
15.12.2023 Ekonomi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Yerlikaya duyurdu: Karayılan'ın korumalığını yapan terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar-32 operasyonu kapsamında terörist Murat Karayılan'ın korumalığını yapan Herekol Hezex kod adlı Yunus Aras'ın öldürüldüğünü duyurdu
15.12.2023 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin çalıştığını belirten Şimşek, “Attığımız adımlar sonuç vermeye başladı. Sabır ve kararlılıkla programı uygulayacağız, zamana ihtiyacımız var. Kestirme, kolaycı bir çözüm yok ama son birkaç ayda birçok alandaki gelişmeye baktığımızda programın çalıştığını, doğru yolda olduğumuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Ekonomi
Yılbaşından sonra zamlı olarak ödenecek! Pasaport alacaklara dikkat çeken uyarı
Yılbaşından sonra zamlı olarak ödenecek! Pasaport alacaklara dikkat çeken uyarı Pasaport ücretleri ocak ayı ile birlikte değişiyor. Aralık'ta pasaport yenileyen ya da alan kişiler ise kazançlı çıkıyor. Pasaport süresi biten vatandaşlar, harç bedellerine yeniden değerleme oranına göre gelecek zam öncesinde pasaportlarını yenilemek veya yeniden çıkarmak istiyor. Peki, 2023 pasaport randevusu nasıl alınır? Pasaport harcı ne kadar? İşte merak edilen detaylar...
3.12.2023 Ekonomi
Money Bags nasıl yapılır? Masterchef Money Bags tarifi ve malzemeler: İşte Evde Money Bags yapmanın püf noktaları
Money Bags nasıl yapılır? Masterchef Money Bags tarifi ve malzemeler: İşte Evde Money Bags yapmanın püf noktaları 29 Kasım Çarşamba akşamı yayınlanan MasterChef Türkiye programında, yarışmacılar Tayland gecesi konsepti altında oldukça özel bir görevle karşılaştılar: Money Bags yapımı. Tezgah başına geçen yarışmacılar, bu zorlu görevde Tayland mutfağının lezzetini yansıtmaya çalıştı.
29.11.2023 Televizyon
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli Yurt dışından telefon getiren herkesi yakından ilgilendiriyor. 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlenirken, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanıma açılması için ödenecek IMEI kayıt harcı da zamlanacak.
28.11.2023 Ekonomi
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak
Nakdi destek kararı! Ödeme miktarı değişti, paralar banka hesaplarına yatırılacak Binlerce kişi bekliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği ödenecek.
26.11.2023 Ekonomi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı
Kimlik, pasaport, vergi, harç, MTV ödemeleri değişiyor! Zam geliyor, kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
25.11.2023 Ekonomi
Zam geldi! Tek tek açıklandı, işte yeni vergi, harç ve ceza tutarları
Zam geldi! Tek tek açıklandı, işte yeni vergi, harç ve ceza tutarları Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ödeme rakamları değişti. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. Böylece vergi, ceza, harçlara artış yapılacak.
25.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Harç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.