Harç

Harç

Son dakika harç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan harç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını harç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harç gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.582 harç haberi bulunmuştur. Tüm harç haberleri aşağıda listelenmiştir.
İş insanı kardeşleri sahte mahkeme kararıyla dolandıran avukat yakalandı
İş insanı kardeşleri sahte mahkeme kararıyla dolandıran avukat yakalandıKayseri'de iş insanı kardeşler Mustafa U. (53) ile İbrahim U.'yu (54) zaman aşımından düşen bir davadan dolayı düzenlediği sahte mahkeme kararlarıyla 41 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla yargılanan ve 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan firari avukat Orhan Kaftanoğlu (79), Ankara'da yakalandı.
22.10.2024Gündem
AK Parti 23 maddeden oluşan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu
AK Parti 23 maddeden oluşan kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduAK Parti 23 maddeden oluşan 'Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.
18.10.2024Gündem
Rekabet Kurumu ödemeleri HTS üzerinden de yapılabilecek
Rekabet Kurumu ödemeleri HTS üzerinden de yapılabilecekYeni anonim ve limitet şirket kuruluşu ile sermaye artırımı işlemlerinde Rekabet Kurumuna yapılacak ödemeler, Harç Takip Sistemi (HTS) üzerinden de tahsil edilebilecek.
1.10.2024Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Seyir izin belgesi elektronik ortamda
Bakan Uraloğlu: Seyir izin belgesi elektronik ortamdaUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı itibarıyla kullanılmaya başlanan Seyir İzin Belgesi Sistemi’ni güncelleyerek tamamen dijital ortama taşıdıklarını açıkladı.
13.08.2024Gündem
Yurt dışı çıkış harcı ne zaman 500 TL olacak? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli?
Yurt dışı çıkış harcı ne zaman 500 TL olacak? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli?Yurt dışı çıkış harcının 500 liraya yükselmesiyle birlikte Gelir İdaresi Başkanlığı duyuru yayımladı. Peki, Yurt dışı çıkış harcı ne zaman 500 TL olacak? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli?
12.08.2024Gündem
Bu geceden itibaren geçerli! Yurt dışına çıkacaklar dikkat
Bu geceden itibaren geçerli! Yurt dışına çıkacaklar dikkatYurt dışına giderken çıkış harcı ödemekle yükümlü olan Türk vatandaşları 00.00 itibariyle harç puluna 500 lira ödeyecek.
11.08.2024Gündem
Yurt dışına çıkacaklar dikkat! 12 Ağustos'tan itibaren başlıyor
Yurt dışına çıkacaklar dikkat! 12 Ağustos'tan itibaren başlıyorGelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 12 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak 500 liralık yurt dışı çıkış harcının, seyahat tarihi belirtilmek kaydıyla, bu tarihten önce yatırılmasına imkan sağladı.
9.08.2024Ekonomi
B1 Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? B1 Sınıfı Ehliyet İle Hangi Araçlar Kullanılabilir?
B1 Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? B1 Sınıfı Ehliyet İle Hangi Araçlar Kullanılabilir?B sınıfı ehliyet de diğer ehliyet grupları gibi kendi içinde sınıflara ayrılır. Bunlar B, B1 ve BE olarak karşımıza çıkar. B1 ehliyeti, B sınıfının bir alt türü kapsamında yer alır. B1 sınıfı ehliyet ağırlığı ise 400 kiloya kadar olan, motor gücü 15 Kw'ı geçmeyen 4 adet tekerlekli motorların kullanımına izin veren bir ehliyet çeşididir.
26.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde Lefkoşa’dan dünyaya seslendi ve Kıbrıs sorununda iki devletli çözümde kararlı olduklarını belirterek “Aynı suda iki defa yıkanılmaz, Kıbrıs’ta federasyonun mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.
21.07.2024Gündem
TFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor
TFF'de başkanlık seçimi! Mehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyorMehmet Büyükekşi ile İbrahim Hacıosmanoğlu, 2027'ye kadar görev yapmak için yarışa girdi. Ankara’da saat 11.00’de başlayan kongrede önce Büyükekşi yönetiminin 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 arasındaki hesap ve faaliyetleri ibraya sunulacak, ardından 2024-2025 bütçesi oylanacak. Sonrasında ise TFF Başkanlığı için seçime geçilecek.
18.07.2024Süper Lig
Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurtdışı çıkış harcı var mı?
Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurtdışı çıkış harcı var mı?Yurt dışına çıkış harcına zam geldi. Yurtdışına çıkış harcı 500 TL oldu. Yurt dışı çıkış harcı yeniden değerleme oranında her yıl zamlanacak. Peki, Yurt dışı çıkış harcı neden var, yurt dışı çıkış harcı nedir? Diğer ülkelerde yurt dışı çıkış harcı var mı?
16.07.2024Gündem
Yurt dışı çıkış harcına zam geldi! Yeni rakam belli oldu
Yurt dışı çıkış harcına zam geldi! Yeni rakam belli olduAK Parti'den yurt dışı çıkış harcına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Ödenecek yeni ücret belli oldu.
16.07.2024Ekonomi
AK Parti'den asgari ücret açıklaması
AK Parti'den asgari ücret açıklamasıAK Parti Genel Başkan Yardımcıısı Hamza Dağ, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
25.06.2024Ekonomi
Tapu uyarısı! Evi, işyeri, arsası olanlar dikkat!  'Gayrimenkulünüz elinizden gidebilir'
Tapu uyarısı! Evi, işyeri, arsası olanlar dikkat!  'Gayrimenkulünüz elinizden gidebilir'Ev, arsa, işyeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerine dikkat! Tapusu olan birçok kişi yapıyor. Gayrimenkul alım satımında tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Satış bedelini düşük göstererek tapu harcından kaçmak yasal değil ama sık başvurulan bir yöntem. Uzmanlar, ' Mülkünüz elden gidebilir.' uyarısında bulunuyor
17.06.2024Ekonomi
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurtdışına çıkış harcı açıklaması
Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurtdışına çıkış harcı açıklamasıBasında ve sosyal medyada yer alan yurt dışına çıkış harç pulları ile ilgili haberlerin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu.
15.06.2024Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Gayrimenkul sektöründe büyük değişiklik: Konut satışına ‘ekspertiz’ gündemde!
Tapuda yeni dönem! Gayrimenkul sektöründe büyük değişiklik: Konut satışına ‘ekspertiz’ gündemde!Ev alıp satacak herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi gelirlerini artırmak için bu yıl itibarıyla denetimlerini sıklaştırmaya başladı. Ev alım satımında harç ve gelir vergisinin tam olarak alınması için halihazırda yabancılara uygulanan zorunlu ekspertiz raporunun tüm satışlarda uygulanması gündeme geldi. Peki tapuda ekspertiz uygulaması nasıl işliyor? İşte detaylar...
24.05.2024Ekonomi
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezasıKayseri'de, iş insanı kardeşler Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu (54) zaman aşımından düşen bir davadan dolayı, düzenlediği sahte mahkeme kararlarıyla 41 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla, tutuksuz yargılanan avukat Orhan Kaftanoğlu'na (79) verilen 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasını, Yargıtay, aynı suçtan başka dosya daha olduğundan bozdu. Dosyaların birleştirilmesiyle yeniden yargılanan avukat, yine aynı oranda cezalandırılıp, 7 yıl 7 ay da meslekten menedildi.
1.04.2024Gündem
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyor
Yurtdışından telefon alanlar dikkat! Bu detayları kaçıranlar mağdur oluyorTelefon harcı, yurtdışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken zorunlu bir harç. Bu harç, IMEI kayıt ücreti olarak da biliniyor. Yani bir anlamda harç ödemek suretiyle bu telefon yerlileştiriliyor ve yurt içinde kullanıma uygun hale getiriliyor. Harcı ödememeniz halinde ise telefonunuz yasal sürecin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kapatılıyor. Hatırlarsanız, cep telefonu harcı 7 Temmuz 2023’te 6 bin 91 TL’den 20 bin liraya çıkarıldı. Yılbaşında ise yeniden değerleme oranı paralelinde 2024 yılında yüzde 58.46 oranında zamlanarak 31 bin 692 TL’ye ulaştı.
22.03.2024Gündem
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli olduKaradeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, B sınıfı otomobil ehliyeti bulunan herkesin motosiklet süremeyeceğine dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
14.02.2024Ekonomi
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?
Vakıf Üniversitesi Nedir? Vakıf Üniversiteleri Paralı Mı, Özel Midir?Üniversite döneminde tercih yapacak ve kendi için en uygun okulu seçecek olan kişilere birden fazla okul önerilmektedir. Tüm bu okullar vakıf üniversitesi ya da devlet üniversitesi olarak bilinmektedir. Vakıf üniversiteleri özel grubuna giren üniversitelerdir.
5.02.2024Gündem
Yeni vergi, harç hesabı değişti! İşçi, işveren dikkat, aylık 170 liraya çıktı
Yeni vergi, harç hesabı değişti! İşçi, işveren dikkat, aylık 170 liraya çıktıBu yıl çalışanların vergi dilimi, elde ettikleri kazanç 110 bin lirayı aştığında yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkacak. İşverene bir çalışanın yemeği için sağlanan günlük vergi istisnası 170 lira olacak. Sağladıkları kira geliri 33 bin lirayı geçen ev sahipleri, bunun için vergi ödeyecek.
12.01.2024Ekonomi
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecek
Arabası olana uyarılar peş peşe geldi! En az 54 bin lira ödenecekArabası olan vatandaşın yıllık gideri tek tek hesaplandı. Yeni vergi ve harç tutarlarıyla birlikte sürücülerin 2024 yılında ödeyeceği MTV, kasko, sigorta ve yakıt gibi 4 önemli gider kaleminde değişiklikler oldu. Bu sene sürücülerin motor türlerine göre hangi otomobili tercih ederse en az ne kadar bütçe ayırması gerektiği belli oldu. Buna göre, Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’yı kullanmanın sürücülere maliyeti en az 59 bin TL’yi bulacak. En çok satan elektrikli otomobil Togg T10X’i kullanmanın maliyeti sadece hızlı şarj istasyonları kullanıldığında 59 bin 402 TL, evden şarj edildiğinde 44 bin 796 TL olacak. Hibritler ise yakıt konusunda önemli avantajlar sağlıyor. İşte arabası olan herkesi ilgilendiren detaylar...
8.01.2024Ekonomi
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024Ekonomi
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı!  İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler...
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı! İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler...Yeni harç ve tarifeler düzenlemelerle beraber yeni yılda arttı. Köprü geçişinden cep telefonu kaydına, değerli kâğıtlardan trafik cezalarına kadar birçok şeye zam geldi.
3.01.2024Ekonomi
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli olduErzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkarak coğrafi işaret alan Hink Yemeği, tadanlara farklı bir lezzet sunuyor.
31.12.2023Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Harç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.