Halk Ozanı

Halk Ozanı

Son dakika halk ozanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan halk ozanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını halk ozanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Halk Ozanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan halk ozanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 166 halk ozanı haberi bulunmuştur. Tüm halk ozanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuruçeşme Açıkhava'da Özcan Deniz rüzgarı esti! 'Birlikte hatırlayacağız'
Kuruçeşme Açıkhava'da Özcan Deniz rüzgarı esti! 'Birlikte hatırlayacağız' Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda ve Poll Production organizasyonuyla gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri, arabesk ve fantezi müziğin başarılı ismi Özcan Deniz’i ağırladı. Deniz, biletleri günler öncesinde tükenen konserinde en sevilen şarkılarını müzikseverlerden oluşan dev korosuyla birlikte söyledi. Eşi Samar Dadgar, imzalı gri gömleğiyle göz kamaştıran ünlü sanatçı, şıklığıyla sevenlerinden tam not aldı.
19.07.2023 Magazin
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.
29.04.2023 Gündem
UNESCO nedir? 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan eden Unesco 2022 yılını ne ilan etti?
UNESCO nedir? 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan eden Unesco 2022 yılını ne ilan etti? UNESCO'nun ölümünün 50'nci yılında anma programına aldığı Türk halk ozanı Aşık Veysel için Türkiye'de de 2023 yılı, ‘Aşık Veysel Yılı’ ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından UNESCO nedir? 2023 yılını Aşık Veysel yılı ilan eden Unesco 2022 yılını ne ilan etti? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
29.12.2022 Kültür Sanat
Mahkeme 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin yayınlanmamasına karar verdi
Mahkeme 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin yayınlanmamasına karar verdi Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin 'Kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle ailesinin yapımcı Mustafa Uslu'ya açtığı davada mahkeme, 23 Aralık'ta vizyona girecek olan filmin ve fragmanının yayınlanmamasına karar verdi.  Ertaş ailesi kararı alkışlayarak kutlarken yapımcı Uslu, "Babalarının filmini yasakladılar onu alkışlıyorlar" dedi.
16.12.2022 Gündem
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Mahkeme kararını verdi!
Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Mahkeme kararını verdi! Halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nce ihtiyati tedbir kararı verildi. Garip Bülbül adlı filminin yayınlanmasına günler kala mahkeme tedbir kararı koydu. Yayınlanmasına yasak getirilen Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi neden yayınlanmıyor? Neşet Ertaş filmi kaldırıldı mı? Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi ne zaman sinemalarda olacak? İşte detaylar…
15.12.2022 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Neşet Ertaş' paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Neşet Ertaş' paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatının onunu yılında Neşet Ertaş'ı rahmetle andı.
25.09.2022 Siyaset
Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş toprağa verildi!
Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş toprağa verildi! Müzisyen Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş'ın (77) cenazesi, İstanbul’da düzenlenen törenin ardından getirildiği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Küçükköy Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
16.06.2022 Magazin
Yavuz Bingöl, annesi Şahsenem Akkaş'ın cenaze töreninde sitem etti: Yazıklar olsun
Yavuz Bingöl, annesi Şahsenem Akkaş'ın cenaze töreninde sitem etti: Yazıklar olsun Yavuz Bingöl'ün 79 yaşındaki annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz Bingöl ve kardeşi Oğuz Bingöl törende aramayanlara tepki göstererek 'Yazıklar olsun' ifadelerini kullandı.
15.06.2022 Magazin
Şahsenem Bacı öldü mü? Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı kimdir, nereli, türküleri nelerdir?
Şahsenem Bacı öldü mü? Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı kimdir, nereli, türküleri nelerdir? Yavuz Bingöl’ün 79 yaşındaki annesi halk ozanı Şahsenem Bacı hayatını kaybetti. Şahsenem Bacı, yarın 15 Haziran Çarşamba saat 16.00'da İstanbul Karacaahmet Sultan Dergahı'nda düzenlenecek törenle Ayvalık'ta kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnedilmek üzere uğurlanacak. 16 Haziran Perşembe günü ise öğle namazını müteakiben Ayvalık Küçükköy Mezarlığı’na defnedilecek. Peki, Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı kimdir, nereli, türküleri nelerdir?
14.06.2022 Magazin
Yavuz Bingöl'ün acı günü! Annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti...
Yavuz Bingöl'ün acı günü! Annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti... Yavuz Bingöl’ün 79 yaşındaki annesi Şahsenem Bacı, nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği nedeniyle bu sabah hayatını kaybetti.
14.06.2022 Magazin
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
Aşık Mahzuni Şerif ölüm yıl dönümü! Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif hayatı! Halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif vefatının 20. yılında anılıyor. 'Deli miyim ben', 'Çeşmi siyahım', 'Mevlam gül diyerek', 'Oy bizim eller', 'Mamudo' ve 'Dom dom kurşunu' gibi türküleriyle tanınan Aşık Mahzuni Şerif, ardında 453 plak, 58 kaset bıraktı. Peki, Aşık Mahzuni Şerif kimdir? Aşık Mahzuni Şerif ne zaman öldü? Aşık Mahzuni Şerif hayatı!
16.05.2022 Kültür Sanat
Yavuz Bingöl'ü üzen haber! Annesi yoğun bakıma alındı
Yavuz Bingöl'ü üzen haber! Annesi yoğun bakıma alındı Ünlü türkücü Yavuz Bingöl'ün 79 yaşındaki annesi ve halk ozanı Şahsenem Bacı yoğun bakıma alındı. Alzheimer ile savaşan ozan Şahsenem Bacı, usta olduğu saç çalmayı unutunca hayranlarını yıkmıştı.
11.05.2022 Magazin
'Afara' ilk bölümü ile ekrana geldi
'Afara' ilk bölümü ile ekrana geldi Yapımcılığını Poll Production by Polat Yağcı’nın yaptığı, Uğur Aslan’ın keyifli sohbeti ve birbirinden güzel şarkılarıyla ekrana gelen Kanal D’nin yeni programı 'Afara', ilk bölümüyle izleyicisiyle buluştu.
16.04.2022 Televizyon
Hac ve umre ile ilgili flaş gelişme! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı
Hac ve umre ile ilgili flaş gelişme! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene hacca gidecek kişi sayısına ilişkin, "En son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı kadar olur diye tahmin ediyorum ama bu benim arzum. Hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Diyelim ki 30 bin, 40 bin kişi (kontejan) geldi. Bu 84 binden, ilk 30 bini ya da ilk 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız" dedi.
13.04.2022 Gündem
Aşık Veysel sözleri ve şiirleri! Kısa, uzun seçenekli aşk temalı resimli Aşık Veysel Türkülerinde geçen sözler: Uzun ince bir yoldayım, bu bendeki aşk olmazsa, kara toprak…
Aşık Veysel sözleri ve şiirleri! Kısa, uzun seçenekli aşk temalı resimli Aşık Veysel Türkülerinde geçen sözler: Uzun ince bir yoldayım, bu bendeki aşk olmazsa, kara toprak… Aşık Veysel sözleri ile ilgili yapılan aramalar Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü nedeniyle gündem oldu. ‘Büyük Halk Ozanı’ Aşık Veysel 21 Mart 1973 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde yaşamını yitirdi. Ardından ise birbirinden anlamlı, derin sözleri olan şiirler, sözler ve türküler bıraktı. Aşık Veysel'in türkülerinde geçen en güzel sözleri ise ölüm yıldönümü vesilesiyle derledik. Kısa, uzun seçenekli aşk temalı resimli Aşık Veysel sözleri…
21.03.2022 Gündem
Kuyumcularda 'Sevgililer Günü' yoğunluğu! En çok tektaş, kolye ve bileklik alınıyor
Kuyumcularda 'Sevgililer Günü' yoğunluğu! En çok tektaş, kolye ve bileklik alınıyor Kırşehir'de kuyumcu Ahmet Durukan, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi kuyumcularda yoğunluğun başladığını söyledi. Durukan, "14 Şubat Sevgililer günü yaklaşınca yoğunluğumuz başladı. Bizler de bu vesileyle Kırşehirli usta ozanımız Neşet Ertaş'ı anmak için onun güzel sözleriyle iş yerimizi donattık" dedi.
3.02.2022 Gündem
Halk ozanı ile eşi 3 gün arayla koronavirüsten öldü
Halk ozanı ile eşi 3 gün arayla koronavirüsten öldü İstanbul'da 3 Kasım'da koronavirüsten hayatını kaybeden Sivaslı halk ozanı Mehmet Ferhat'ın (65) eşi Huriye Ferhat da (62) aynı hastalıktan yaşamını yitirdi. Ferhat'ın cenazesi, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.
7.11.2021 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle birlikte türkü söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle birlikte türkü söyledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da gençlerle birlikte 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirdi.
9.10.2021 Siyaset
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümün 9. yılında anılıyor! Abdal müziğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı…
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümün 9. yılında anılıyor! Abdal müziğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı… Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş 9. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Abdal müziğinin son temsilcisi olarak Neşet Ertaş, yaşamına 400 plak, kaset ve kayıt sığdırarak bu dünyadan ayrıldı. Kayıtlarıyla Bozlak türkülerini koruma altına alan Neşet Ertaş, UNESCO tarafından da yaşayan insan hazinesi olarak kabul edilmiştir. Öte yandan siyasiler de Neşet Ertaş'ı unutmadı, ölümünün yıldönümünde rahmet mesajları yayınladı. İşte Neşet Ertaş'ın 9. ölüm yıl dönümünde hakkında merak edilenler…
25.09.2021 Gündem
Neşet Ertaş, Kırşehir'deki mezarı başında anıldı
Neşet Ertaş, Kırşehir'deki mezarı başında anıldı "Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında Kırşehir'deki mezarı başında törenle anıldı.
25.09.2021 Magazin
Aşık Veysel'in oğlu hayatını kaybetti
Aşık Veysel'in oğlu hayatını kaybetti Halk ozanı Aşık Veysel olarak bilinen Veysel Şatıroğlu’nun oğlu, müzisyen ve emekli öğretmen Bahri Şatıroğlu (80), kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şatıroğlu, vasiyeti üzerine Sivas’ta, babasının mezarının yanına defnedilecek.
5.09.2021 Kültür Sanat
Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu 67 yaşında! Sezen Aksu'nun hayatı, şarkıları, filmleri!
Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu 67 yaşında! Sezen Aksu'nun hayatı, şarkıları, filmleri! Olağanüstü şarkı sözleri, besteleri ve dokunaklı sesi ile milyonların kalbine taht kuran Sezen Aksu'nun bugün doğum günü... Minik Serçe 67. yaşına bastı. Sevenleri ve dostları ünlü şarkıcının doğum gününü kutladı. Türk müziğinin efsane ismi Sezen Aksu'nun doğum gününü Twitter'da da TT (Trend Topic) listesinde yer aldı. İşte Sezen Aksu'nun hayatı, şarkıları, filmleri...
13.07.2021 Gündem
Ahmet Yurt dede kimdir? Hozatlı Ahmet Yurt Dede neden öldü, kaç yaşındaydı?
Ahmet Yurt dede kimdir? Hozatlı Ahmet Yurt Dede neden öldü, kaç yaşındaydı? Anadolu'nun Kayıp Şarkıları albümünde "Eşrefoğlu" parçasını seslendiren Hozatlı Ahmet Yurt Dede yaşamını yitirdi. Ahmet Yurt dede kimdir? Hozatlı Ahmet Yurt Dede neden öldü, kaç yaşındaydı?
9.07.2021 Gündem
Halk ozanı Ahmet Yurt, yaşamını yitirdi
Halk ozanı Ahmet Yurt, yaşamını yitirdi Tuncelili halk ozanlarından 'Hozatlı Ahmet Yurt Dede' olarak bilinen Ahmet Yurt (87) hayatını kaybetti.
9.07.2021 Gündem
Vatikan’ın arşivinde bulundu! İlk kez ortaya çıktı! Yunus Emre’ye ait...
Vatikan’ın arşivinde bulundu! İlk kez ortaya çıktı! Yunus Emre’ye ait... Vatikan'ın internet üzerinden paylaştığı dijital yazıtlarda büyük Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre'nin daha önce gün yüzüne çıkmamış, içinde 200'e yakın şiir bulunan yeni divanı ortaya çıktı. Divanı bulan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Himmet Büke, "Akademik çalışmalarıma bağlı olarak yaptığım arşiv taramalarım sırasında Vatikan arşivinde yeni bir Yunus Emre Divanı nüshası tarafımızdan tespit edildi. Çalışma 2 kitap halinde TDK yayınları arasından 1-2 ay içinde çıkacak ve okuyucusuyla buluşacaktır" dedi.
9.05.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Halk Ozanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki halk ozanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.