Gazete Vatan Logo

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir'de '14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende' temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Bu yoldan derhal dönmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Kılıçdaroğlu bir kez olsun kamuoyunun karşısına çıkıp mertçe teklif ve temennilerini paylaştı mı? Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi siyaset malzemesi yapmaktan başka neyi amaçladı? Sayın Kılıçdaroğlu, Eskişehir bu kez sana inanmayacak, milletimiz sana asla itibar etmeyecek. 14 Mayıs’tan sonra kalan ömrünü geçirmek için gideceğin tek yer de evin olacak” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Eskişehir’de Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen, ‘14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’ temalı mitinge katıldı. Anadolu’nun yükselen yıldızı olan Eskişehir’in aynı zaman da büyük Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre’nin evi olduğunu ifade eden Bahçeli, konuşmasına da onun ‘Hoştur bana senden gelen. Ya gonca gül yahut diken. Ya hayattır yahut kefen. Narın da hoş, nurun da hoş. Kahrın da hoş, lütfun da hoş’ dizeleriyle başladı.

Haberin Devamı

Muhalefet partilerinin seçimin yaklaşmasıyla korkuya kapılmaya başladığını belirten Bahçeli, partisine Cumhur İttifakı cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isteyerek, “Bu ülkeye sevdalı olmanın kolay olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Bizim yerimiz sipariş anketler değil, kalemi satılmış gazetecilerin küf tutmuş köşeleri değil, Eskişehir’in şaşmaz ve tartışılmaz hükmü şahsiyetindedir ancak hamiyet sahipleri bu hakikatin idrakine varacaktır. 14 Mayıs 2023 tarihinde hem 13’üncü cumhurbaşkanını seçeceğiz, hem de 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimini yapacağız. Vakit yaklaştıkça zillet ittifakının ve bu ittifakın yanında yöresinde konuşlanan çıkarcıların korkuya kapıldığını, uykularının kaçtığını görüyoruz. Eskişehir’in onurunu, Cumhurun haysiyetini, Cumhuriyet’in kutlu emanetlerini koruyacak mıyız? Türkiye düşmanlarının eline düşen zillet partilerine hesap soracak mıyız? Milliyetçi Hareket Partisi’ne tam destek, hep destek, sonuna kadar destek olacak mıyız? Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı sahiplenecek miyiz? Yola devam diyecek miyiz? Doğru zaman, doğru adam, 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan. Eskişehir milletvekili adaylarımızı tam kadro halinde TBMM’de görmek istiyorum. Eskişehir’de vakit Milliyetçi Hareket vaktidir. Ezberleri hep beraber bozalım. Eskişehir’in makus talihini hep birlikte değiştirelim” dedi.

Haberin Devamı

‘KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMLE, PKK’NIN EN KÜÇÜK BAĞ VE BAĞLANTISI YOKTUR’

Konuşmasında Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bahçeli, “CHP’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu defa Milliyetçi Hareket Partisi diyelim. İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim, sıcacık kucaklaşmamızla buzları eritip üç hilalin etrafında buluşalım. Çünkü zilletin sonu yoktur. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının dürüstlüğü yoktur. Maalesef Kılıçdaroğlu etnik ve mezhep tahrikçiliğine sapmıştır. Demiş ki; ‘Milyonlarca Kürt’e terörist muamelesi yapılıyor’ Peki terörist Demirtaş ne demişti; ‘Kürtler potansiyel terörist muamelesi görüyor’ HDP’li Pervin Buldan neyi söylemişti; ‘Halkı terörist görüyorlar’ Terörizmin Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi ağır bir bühtan ve hıyanettir. Şu hususun önemle ve özellikle bilinmesini isterim ki: Kürt kökenli kardeşlerimle bölücü terör örgütü PKK’nın en küçük bağ ve bağlantısı yoktur. Kürt kökenli kardeşlerim Türk milletinin şerefli mensuplarıdır. Zillet ittifakı paydasında buluşan partilerin hepsinin ağzı PKK ağzıdır. Terörist Demirtaş ne diyorsa Kılıçdaroğlu aynısını tekrarlamaktadır. HDP’li Buldan neyi söylüyorsa İYİ Parti Başkanı onu iddia etmektedir. Bunlar menfur emel birliği içindedir. Bunlar küresel emperyalizmin dayatmalarına boyun eğmişlerdir. Alçak hedef sahipleri aklını başına alsın, Türk ile Kürt kardeştir, bölücü ve şifreli mesajlarla ayırmak isteyenler kalleştir. Bin yıllık kardeşlik hukukumuz üzerinde hesap yapanlara müsamaha gösteremeyiz. Nifak saçan zillet partilerine hoş görüyle bakmayız, bakamayız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘MUSTAFA KEMAL DİYENLERİN ADRESİ MİLLİYETÇİ HAREKET’TİR’

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk ile hiçbir ilgisi ve ilişkisi kalmadığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

“Kandil’e yuvalanmış PKK terör örgütünün elebaşları Kılıçdaroğlu’na aleni destek açıklaması yapıyor. Biri susuyor, diğeri konuşuyor. Biri duruyor, diğeri başlıyor. Türkiye’den ve Türk milletinden intikam almak için fırsat kollayan ne kadar Türk düşmanı varsa aynı kuyrukta sıraya giriyor. Milli birlik ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara Eskişehir izin vermez. Etnik ve mezhep uçurumuna Türkiye’yi çekmek için provokasyon yapanlara Eskişehir müsaade etmez. Türk milletini aldatamazlar, Eskişehir’i kandıramazlar, ihaneti aklamayı ve temize çıkarmayı asla başaramazlar. Kılıçdaroğlu, 25 Nisan 2023 tarihinde burada demiş ki; ‘Mustafa Kemal'in ideallerine inanan herkesin demokrasiden, insan haklarından yana oy kullanmasını istiyorum’ Bugünkü CHP yönetiminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le hiçbir ilgisi ve ilişkisi kalmamıştır. O halde Mustafa Kemal diyenlerin adresi Milliyetçi Hareket’tir.”

‘KILIÇDAROĞLU’NUN ETNİK VE MEZHEP TEMELLİ KİMLİK SİYASETİ ÇOK TEHLİKELİDİR’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk kez Alevi olduğunu açıkladığını belirten Bahçeli, mezhep temelli kimlik siyasetinin çok tehlikeli olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun etnik ve mezhep temelli kimlik siyaseti çok tehlikelidir. Sonu uçurum olan bu yoldan derhal dönmelidir. Geçtiğimiz günlerde ilk kez Alevi olduğunu itiraf etti. Elbette saygı duyarız, Alevi olduğunu söylemesini de hakkı görürüz. Ancak bugüne kadar niye konuşmadığını, 14 Mayıs’a yaklaşırken neden bu açıklamaya gerek duyduğunu da kararlılıkla sorarız. Eskişehir’de hayat ve varlık mücadelesi veren Alevi İslam inancına mensup kardeşlerime kucak dolusu selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Onları çok sevdiğimizi beyan ediyorum. Herkesin etnik kökeni, mezhebi, yöresi, anasının dili muteber ve muhteremdir. Biz Hüseyini ahlakla bezenmiş kutlu bir hareketiz. Yezid’le kazanmaktansa Hüseyin’le şehadete de talip oluruz. Fakat mezhepçiliği, etnikçiliği milletimiz ve ülkemiz için korkunç bir tehdit olarak görürüz. Etnik ve mezhep istismarı yapanların iyi niyetli olmadığını gayet iyi biliriz. Kılıçdaroğlu’nun Aleviliği samimi değildir. Bu kapsamda hiçbir uzlaşmaya bugüne kadar yanaşmamıştır. Toplumsal yaraların sarıldığı, kronik meselelerin köklü çözümlerle buluşturulduğu, milli ve manevi değerlerle kenetlenmiş bir Türkiye’ye ulaşmak hepimizin müşterek gayesidir. Elbette her alanda bir uzlaşma vasatı tezahür etmelidir. Bize göre uzlaşmanın adresi de büyük Türk milletinin tarihi varlığıdır. Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz, altından kalkamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimiz bizim canımız, can beraberimizdir. Ne ayrımız vardır ne de gayrımız vardır. Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir. Saz bizim, söz bizimdir. Cem bizim, semah bizimdir. Hamdolsun hepimiz Müslümanız, Allah’ımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, kitabımız bir, imanımız bir, acımız bir, sevincimiz birdir. Mezhepçilik fitnesini yayanlar, bu çerçevede yıllarca husumet aşısı yapanlar bizden olmayan, bizim gibi hissetmeyen, bizim gibi inanmayan bozgunculardır.”

‘KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİMDEN SONRA GİDECEĞİ YER EVİDİR’

Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerini sürdüren Bahçeli, 14 Mayıs’tan sonra gideceği yerin evi olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kılıçdaroğlu bir kez olsun kamuoyunun karşısına çıkıp mertçe teklif ve temennilerini paylaştı mı? Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi siyaset malzemesi yapmaktan başka neyi amaçladı? Sayın Kılıçdaroğlu, Eskişehir bu kez sana inanmayacak, milletimiz sana asla itibar etmeyecek. 14 Mayıs’tan sonra kalan ömrünü geçirmek için gideceğin tek yer de evin olacak. Soruyorum sizlere, 14 Mayıs’ta sandığa gittiğinizde milli birlik ve kardeşliğimize destek verecek misiniz? Etnik ve mezhep çetelesi tutan, bu konuda hassasiyetleri kaşıyan Kılıçdaroğlu’na bedel ödetecek misiniz? CHP’ye, İYİ Parti’ye ve diğerlerine hesap soracak mısınız? Meclis’te güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, dünyada güçlü bir Türkiye demektir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise demokrasi güvence altındadır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise ‘Lider Ülke Türkiye’ hedefi, ‘Türk ve Türkiye Yüzyılı’ vizyonu Allah’ın izniyle gerçekleşecektir.”

KÜTAHYA’DA KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eskişehir’deki mitingin ardından Kütahya’ya geçti. Atatürk Bulvarı üzerinde partisinin düzenlediği ‘14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’ temalı mitinge katılan Bahçeli, kısa bir süre kalan seçimlerin Türkiye’nin dirliğine, milletin birliğine, insanların huzur ve refahına hayırlı, kalıcı sonuçlar getirmesini diledi.

​'TÜRKİYE, TÜRK-İSLAM DÜNYASI'NIN ÇEKİM VE CAZİBE MERKEZİ OLACAKTIR'

Türkiye’nin, Türk ve İslam dünyasında çekim ve cazibe merkezi olacağını ifade eden MHP lideri Bahçeli, “Türk milletinin ve bütün insanlığın barış, huzur ve mutluluk içinde insanca yaşayacağı bir dünya ideali Türkiye merkezli yeni bir medeniyet projesinin hayata geçirilmesine bağlıdır. Bu projenin temeli, Türk’ün yüzyıllar boyunca hükmettiği coğrafyalarda tavizsiz uyguladığı hak ve adalet anlayışında kaynağını bulduğu Türk-İslam kültürüdür. Bu kültürün korunup zenginleştiği vatan beldelerinden birisi de Kütahya’dır. Sahip olduğu imkan ve kabiliyetler ile tarihi, kültürel, beşeri değer ve kaynakları sayesinde Türkiye, Türk ve İslam dünyasının çekim ve cazibe merkezi olacaktır. Şanlı mazimizin pirüpak sayfalarını araladığımızda, böylesi bir mirasın parlak ışıklarını görmek mümkündür ve Kütahya bunun tarihten gelen şahididir. Türkiye’mizin son 54 yılına damgasını vurmuş olan Milliyetçi Hareket Partisi gücünü mukaddesattan, inançlarından, ilkelerinden, sizlerin destek ve duasından almaktadır. Millî menfaatlerimize aykırı davranan, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmaya çalışan her kim ya da kimler varsa onlara karşı amansız mücadele halindeyiz. Cesaretimizin kaynağı tarihtir, ilhamımızın kaynağı ecdadımızdır, istiklalimizin kaynağı bu topraklara sere serpe uzanmış yatan şehitlerimizdir, irademizin kaynağı da büyük Türk milletidir. Dünyaya istikamet verecek kudrette bir Türkiye’nin inşası, ancak ve ancak Türk-İslam kültüründen feyzini alan, Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletiyle bezenen fedakarlık numunesi bir ahlaki kucaklaşmayla mümkün olacaktır. Bu ahlaki kucaklaşmanın adı Cumhur İttifakı’dır” dedi.

'ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI’NIN VARMAK İSTEDİĞİ YER NERESİDİR?

​Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın, 61’inci kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmayı hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi’nin 61’inci kuruluş yıl dönümünde bizatihi Mahkeme Başkanı’nın yaptığı konuşma nesnel ve bilimsel gerçeklerle birlikte millet varlığına ağır bir saldırıdır. Bu şahsın ağzından bir ok gibi fırlayan çok tehlikeli sözlerin tamir ve tevil imkanı da bize göre çok zordur. ‘Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünen ve yaşayanlarla sağlıklı bir ilişki kurmak durumundayız’ diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmektir? ‘Öteki olarak gördüklerimizin ontolojik varlığını kabul etmedikçe bu sağlıklı ilişkiyi kurma imkanı da yoktur’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın varmak istediği yer neresidir? ‘Kendimize hak gördüğümüzü ‘Ötekine de hak görerek, adaleti ve özgürlüğü sadece kendimiz için değil başkaları için de isteyerek, farklılıklarımızla bir arada yaşamanın iklimini hep birlikte oluşturmak zorundayız’ diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi, asıl maksadı nelerden ibarettir? ‘Demokratik Cumhuriyet’in geleceği hukuksal ve siyasal düzlemde kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve bu kapsamda yargı bağımsızlığının tam manasıyla hayata geçirilmesine bağlıdır’ açıklamasıyla da PKK’dan HDP ve CHP’ye kadar zillet ve ihanet cephesine selam verdiğini uzaktan bakınca anlamayacak kadar saf mı duruyoruz? 'Demokratik Cumhuriyet' kavramını kullananların kim olduğunu biliyor ve bu odakları tanıyoruz. Kafası zehirlenmiş Anayasa Mahkemesi Başkanı’na hatırlatırım ki; Türkiye’de kuvvetler ayrımı netleşmiş, aralarındaki sınır çizgileri kalınlaştırılmıştır. Dahası yargı bağımsızlığının yanı sıra tarafsızlığı da anayasal hüviyet kazanmıştır” şeklinde konuştu.

'ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NIN HADDİNİ-HUDUDUNU ÇOK AÇIK ŞEKİLDE AŞTIĞINI DÜNÜŞÜNÜYORUZ'

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yeniden yapılandırılması gerektiğini savunan Bahçeli, ‘Bölücülüğün odağı’ olarak nitelendirdiği HDP’nin de vakti ve saati geldiğinde kapatılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Mahkeme Başkanı objektifliğini ve tarafsızlığını kaybetmiş, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle milli birlik ve kardeşliğine cephe almıştır. Kapatılma davası yılan hikayesine dönen HDP’ye hazine yardımının yapılmasını sağlayarak, milletimizin ödediği vergilerin Kandil’e gönderilmesine vize vermiştir. Bu rezalettir, bu ihanettir. Bu aynı zamanda cinayettir. Eninde sonunda muhatapları Türk milletine hesap verecektir. Bunda kaçış yoktur, kurtuluş yoktur. Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz. Bu kapsamda Mahkeme’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları ile üye yapısının köklü bir reforma tabi tutulmasını hedefliyoruz. Elbette yapacağız, hep birlikte başaracağız. Teröre yardım ve yataklık suçu somut delillerle belgelendirilen HDP’nin devam edegelen kapatma davasını sekteye uğratan Anayasa Mahkemesi Başkanı ve malum üyeleri şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Terörle mücadelede muazzam fedakarlıklar sergileyen kahramanlarımızın hakkı yenmekte, hukuku çiğnenmektedir. Bölücülüğün odağı HDP’nin kapatılması demokrasi onuru, hukuk namusudur. Bu ihanet yuvasının kapatılmasını aylardır sürüncemede bırakanları Türk milleti vakti saati geldiğinde mutlaka kapatacaktır”

‘PKK DİBİNDE, FETÖ KILIÇDAROĞLU’NUN BİR ADIM GERİSİNDEDİR’

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yanı sıra Avrupa Birliği ülkelerinin Millet İttifakı’na destek veren mesajlar yayınladığını anlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD’sinden AB ülkelerine kadar tüm çevreler 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerini merak edip zillet ittifakına destek mesajları vermektedir. PKK, Kılıçdaroğlu’nun dibindedir. FETÖ, Kılıçdaroğlu’nun bir adım gerisindedir. Türkiye düşmanları, Kılıçdaroğlu’nun amigoluğuna soyunmuşlardır. ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi geçtiğimiz günlerde malumun ilanını tekrarlamış, 1950’den bu yana Türkiye’nin tarihindeki en belirleyici seçimin yapılacağını vurgulamıştır. S-400 Hava Savunma Füze Sistemi ve F-35 Projesi gibi konuların seçimlerden sonra çözülüp çözülmeyeceğine ilişkin bir soruya, ‘Muhalefet Türkiye’nin dış ilişkilerinde bir istikrar, bir denge görmek istediğini açıkça ifade etti. Umarız bu S-400 meselesinin çözümünü de içerir’ cevabını vermek suretiyle Türk siyasetinde nerede durduklarını bir kez daha açıklamıştır. Türkiye’de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milli iradeye kilit vurmak söz konusu edilemez. ABD’nin zillet ittifakına desteği, Kılıçdaroğlu’nun bu ülkedeki bir benzinlikte FETÖ’cülerle buluşması, İngiltere’de uyuşturucu baronlarının ve tefecilerin eline düşmesi karanlık bir senaryonun tedavülde olduğuna kanıt ve karinedir. Herkes bilmelidir ki, sırtımızı yasladığımız yegane güç Türk milletidir” dedi.

'13 TOPLANTI SONUNDA ADAY ÇIKARDILAR'

Millet İttifakı ortaklarını eleştirerek Cumhurbaşkanı adayını 13 toplantı sonucunda belirlediklerini ifade eden Bahçeli, “Kütahya ne diyorsa söyleyeceğimiz odur. Ancak Kılıçdaroğlu milletten umudunu kesmiştir. Sandıktan beklentisi kalmamıştır. Çıkar gruplarıyla emel birliği içindedir. Teröristlerle hedef birliği halindedir. Ali Dibocular CHP’nin milletvekili adayıdır. ‘Kemalizm Irkçılıktır’ diyen bir FETÖ’cü CHP’nin birinci sıradan İzmir milletvekili adayıdır. Kılıçdaroğlu ve zillet ortaklarının parlamenter sistemin yol açtığı sıkıntıları ve demokrasi dışı arayışlara zemin hazırlayan yapısını tekrar getirme vaadinin dışında söyledikleri ikinci bir şey yoktur. Başını CHP, İP, HDP ve diğer ortaklarının çektiği; FETÖ ve PKK’nın destek verdiği parlamenter sisteme dönme önerisi, Türkiye’yi darbe ve muhtıralara, kaos ve kargaşaya mahkum etmeye özlem duymaktır. Zillet ittifakı, bir masa etrafında 12 ay 21 günde yaptıkları 13 toplantının sonunda güç bela bir Cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Ancak 6 Şubat 2023 Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin üzerinden 2 ay 23 gün geçmesine rağmen devlet ve milletiyle güç birliği yaparak felaketin derin izleri silindi, yaralar sarıldı, güvenli konutların temelleri atılıp yeni bir hayatın; yeni yüzyılda, yeni Türkiye çatısı altında müjdesi verildi. Onlar bir adayı 385 günde kavga ve gerilim nöbetlerine gire çıka buldular, Cumhur İttifakı ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sınırları içinde son bir asrın en büyük doğal afetine karşı mucizelere imza attı” şeklinde konuştu. (DHA)