Güneydoğu

Güneydoğu

Son dakika Güneydoğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güneydoğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güneydoğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneydoğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneydoğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.374 güneydoğu haberi bulunmuştur. Tüm güneydoğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıcaklara aldanmayın bahar yüzünü geç gösterecek! Meteorolojiden yeni uyarı: Sağanak yağış, çığ ve kar erimesine dikkat
Sıcaklara aldanmayın bahar yüzünü geç gösterecek! Meteorolojiden yeni uyarı: Sağanak yağış, çığ ve kar erimesine dikkat Yurdun büyük bölümündeki bahar havası etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, güneyde ve Güneydoğu'da parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
15.04.2024 Gündem
Meteoroloji gece ve sabah saatleri için duyurdu! Gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji gece ve sabah saatleri için duyurdu! Gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı Sıcaklıklar artarken Meteoroloji merakla beklenen raporunu açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu raporuna göre bugün Güneydoğu Anadolu ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sıcaklıkların hafta sonu İstanbul'da 2-3 derece, Ege ve Akdeniz'de ise 4-5 derece artacağını açıkladı. Bugün Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de ise kuvvetli rüzgar bekleniyor.
12.04.2024 Gündem
Clinton’dan Trump uyarısı! Güneş tutulması açıklaması
Clinton’dan Trump uyarısı! Güneş tutulması açıklaması Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen güneş tutulması öncesinde ‘hatırlatma’ notuyla bir uyarı paylaşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski başkanı Trump’ın 2017’deki tutulmayı çıplak gözle takip ettiği fotoğrafı paylaştı. Clinton,“ Hatırlatma: Lütfen güneş tutulmasına doğrudan bakan bir adamdan tıbbi tavsiye almayın” dedi.
9.04.2024 Gündem
11 Nisan Stadyumu nerede, hangi takımın? Galatasaray ile Fenerbahçe maçının oynanacağı 11 Nisan Stadyumu hangi şehirde, kimin, kaç kişilik?
11 Nisan Stadyumu nerede, hangi takımın? Galatasaray ile Fenerbahçe maçının oynanacağı 11 Nisan Stadyumu hangi şehirde, kimin, kaç kişilik? Galatasaray ile Fenerbahçe maçı 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30’da 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacak. Peki, 11 Nisan Stadyumu nerede, hangi takımın?
6.04.2024 Yaşam
Süper Kupa'da merak edilen tek bir şey var! Galatasaray ve Fenerbahçe...
Süper Kupa'da merak edilen tek bir şey var! Galatasaray ve Fenerbahçe... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 21 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Süper Kupa karşılaşmasının yarın oynanacağını açıkladı. Sarı-lacivertli ekibin yarın oynanacak karşılaşmaya U19 takımıyla çıkması bekleniyor. Fenerbahçe’nin aldığı kararın doğrultusunda Galatasaray’ın hangi kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu oldu.
6.04.2024 Fenerbahçe
Şanlıurfa'da Süper Kupa heyecanı: Biletler tükendi, oteller doldu
Şanlıurfa'da Süper Kupa heyecanı: Biletler tükendi, oteller doldu 7 Nisan'da Galatasaray ve Fenerbahçe, Şanlıurfa'da Süper Kupa için karşı karşıya gelecek. Kentte büyük bir hareketlilik yalanırken uçak biletleri tükendi, oteller doldu. İşte detaylar...
5.04.2024 Fenerbahçe
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi
Askerlerin oy kullanma görüntülerine MSB'den yanıt: Mevzuata göre yerine getirildi Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere yanıt verdi. Yapılan açıklamada, "18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirmektedir" denildi.
4.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Seçimin galibi demokrasimizdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 31 Mart açıklaması: Seçimin galibi demokrasimizdir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının netleşmeye başlaması sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile yapar. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir. 85 milyonun tamamıdır." dedi.
1.04.2024 Gündem
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel seçim sonuçları! Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin...
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel seçim sonuçları! Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin... Türkiye, mahalli idareler seçimi için sandık başına gitti. 32 ilde 07.00-16:00 saatlerinde, diğer illerde ise 08.00-17:00 saatleri aralığında oy kullanıldı. Sandıkların kapanıp oy sayımına geçilmesiyle birlikte illerdeki sonuçlar da belli olmaya başladı. Peki Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tablo nasıl, hangi şehirde hangi parti önde? Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel seçim sonuçları Gazetevatan.com.tr'de...
31.03.2024 Gündem
Murat Kurum'un ailesi bilinmeyen yönlerini anlattı: Evliliğimiz hep gurbetle geçti; ben sabırla, şükürle bekledim
Murat Kurum'un ailesi bilinmeyen yönlerini anlattı: Evliliğimiz hep gurbetle geçti; ben sabırla, şükürle bekledim AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, kameraların karşısına bu kez bir eş ve bir baba olarak çıktı. “Murat Kurum ile 24 Saat” belgeselinde, Kurum’un, seçim kampanyasının son günlerinde bir gününü nasıl geçirdiği, yoğun çalışma temposunun aile bireyleriyle ilişkilerine nasıl yansıdığı soruları yanıt buldu.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor
Marmara'da deprem! Prof. Dr. Süleyman Pampal: Hareketliliğini artırdığını gösteriyor Marmara Denizi'nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Bursa ve çevre illerde hissedildi. Peki bu depremi nasıl yorumlamak gerekiyor? Bölgede hangi faylar büyük deprem üretebilir? Prof. Dr. Süleyman Pampal anlattı.
20.03.2024 Gündem
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’na göre, Karadeniz Bölgesi 266 kişinin ölümüyle sonuçlanan 555 silahlı şiddet olayı ile bölgeler bazında bir önceki yıl bulunduğu 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Haritada 2022'de 1’inci sırada yer alan Marmara Bölgesi sabit kaldı. Yayımlanan verileri değerlendiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özer, “Ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Bireysel silahlanmadaki artışla, silahlı şiddet olaylarında da artış görüyoruz. Devletin silaha erişimi azaltma noktasında çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
6.03.2024 Gündem
Meteoroloji Adana için alarm verdi! Fırtına bekleniyor
Meteoroloji Adana için alarm verdi! Fırtına bekleniyor Adana ve ilçeleri için güncel hava tahminleri duyuruldu. İşte Adana Seyhan, Saimbeyli, Pozantı ve diğer ilçelerinde beklenen hava sıcaklıkları.
3.03.2024 Adana
Kar yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış! Meteoroloji'den Marmara ve Güneydoğu Anadolu için  toz taşınımı uyarısı
Kar yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış! Meteoroloji'den Marmara ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı Sıcak havalar yerini yağışlı ve soğuk havalara bırakıyor. Meteoroloji hafta sonu için son hava durumu raporunu yayınlarken Marmara ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı yaptı.
2.03.2024 Gündem
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi İstanbul'da yaşarken kalp krizi geçiren ve ölümün eşiğinden dönünce dünyayı gezmek için çıktığı yolculukta 6 yıl önce gittiği Güneydoğu Asya'da Kamboçya'ya yerleşen Ufuk Öntürk (52), kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında hayatını kaybetti. İzmir'deki yakınları, önce acı haberi, ardından Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet istendiğini öğrenince, devlet yetkilileriyle temasa geçti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazenin Türkiye'ye getirileceğini öğrenen Öntürk'ün yakınları, İslami usullere göre cenazelerini toprağa vereceklerini belirtip, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yine devletten destek beklediklerini söyledi.
2.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Güneydoğu’ya iki yeni turistik hat
Bakan Uraloğlu: Güneydoğu’ya iki yeni turistik hat Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan yeni turistik trenlerin sefere başlamaya hazırlandığını duyurdu.
1.03.2024 Gündem
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi.
29.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşına dair "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum" ifadelerini kullandı.
28.02.2024 Gündem
Meteoroloji uyardı! Okullar bir gün süre ile tatil edildi
Meteoroloji uyardı! Okullar bir gün süre ile tatil edildi Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Şanlıurfa için şiddetli yağış uyarısında bulunmasının ardından il genelinde okullar tatil edildi.
14.02.2024 Gündem
Adana’da kışın ortasında bahar havası! Sokaklar doldu taştı
Adana’da kışın ortasında bahar havası! Sokaklar doldu taştı Adana’da Şubat ayında termometreler 21 dereceyi gösterdi. Kış ortasında kentte bahar havası yaşandı.
11.02.2024 Adana
GAP ilişki türü | GAP ilişki ne demek, bariyer ilişki nedir?
GAP ilişki türü | GAP ilişki ne demek, bariyer ilişki nedir? GAP ilişki ne demek, bariyer ilişki nedir? Sosyal medyada son günlerde GAP ilişki popüler oldu. İlişkiler şekil değiştirdi. Love bombing, ghosting, gaslighting derken şimdi de GAP ilişki gündeme geldi. Gap kelimesi İngilizcede boşluk anlamına geliyor. Bu ilişki parçalı ve boşluklu bir ilişki yaşamak da anlamına geliyor. İşte Sosyal medyada gündem olan GAP ilişki ne, bariyer ilişki nedir? Sorularının detaylı cevapları…
10.02.2024 Gündem
Marmara'da önce fırtına sonra kar: 21 kentte sarı alarm verildi! Meteoroloji'den sağanak uyarısı var: Hafta sonu hava nasıl olacak?
Marmara'da önce fırtına sonra kar: 21 kentte sarı alarm verildi! Meteoroloji'den sağanak uyarısı var: Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji; Marmara'da 7 kent için fırtına, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 14 kent için çığ uyarısında bulunarak "sarı" alarm verdi. Peki 10 Şubat 2024'te Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? bugün Ege'nin kıyı kesiminde, Akdeniz'in doğusunda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin yağmur ve sağanak yağış görülecek. İstanbul'da ise hava sıcaklığı 17 derece olacak. İşte, il il 10 Şubat hava durumu değerlendirmeleri.
10.02.2024 Gündem
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı Mardin'in Derik ilçesinde 20 bin dönümlük meyve ve zeytin ağaçlarını bulunduğu GAP Bahçeleri’ni sulayarak hayat veren GAP Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte akmaya başladı. ‘Bereketin müjdeleyicisi’ olarak bilinen ve aktığı yıllarda ürün rekoltelerinin arttığına inanan bölge halkı, şelaleye giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.
4.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Güneydoğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneydoğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.