Güneş Enerjisi Santrali

Güneş Enerjisi Santrali

Son dakika güneş enerjisi santrali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güneş enerjisi santrali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güneş enerjisi santrali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Enerjisi Santrali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş enerjisi santrali gelişmeleri de dahil olmak üzere 173 güneş enerjisi santrali haberi bulunmuştur. Tüm güneş enerjisi santrali haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 65 artışla 457,3 milyar TL seviyesine yükseltirken, Holding’in konsolide net kârı ise 36,7 milyar TL oldu.
9.11.2023 Finans
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti
Türk Telekom üçüncü çeyrekte 22,4 milyar TL gelir elde etti Türk Telekom, 2023 yılı üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Şirketin yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı.
8.11.2023 Finans
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği
Hatay’da kurulacak 140 MWp’lık GES için iş birliği Hatay’ın Erzin ilçesinde güneş enerji santrali (GES) kurmak için Limak Enerji ile GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzaladı. İnşaat aşamasında bölgede yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak projenin 2024 yılı Aralık ayında tamamlanması ve tesisin toplam kurulu gücünün 140 MWp olması planlanıyor.
17.10.2023 Ekonomi
Meka Beton halka arz kaç lot verir? Meka Beton Santralleri halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Meka Beton hisse fiyatı
Meka Beton halka arz kaç lot verir? Meka Beton Santralleri halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Meka Beton hisse fiyatı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), beton kırma, işleme ve üretimi alanında makina üreticisi ve tesis tasarımcısı Meka Beton Santralleri İmalat Sanayi şirketinin halka arzına izin verdi. SPK bültenine göre halka arz sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek. Sermayenin 62,5 milyon liraya yükseltilmesi kapsamında ihraç edilecek 12,5 milyon lira nominal değerli hisse ile kurucu Mehmet Kaybal'a ait 4,4 milyon lira nominal değerli hisse satılacak.
3.10.2023 Ekonomi
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor
Kalyon Karapınar GES 600 koyunu besliyor Kalyon Enerji, dünyanın 6’ncı, Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) küçükbaş hayvanların otlaması için kullanımına açarak, Türkiye’de bir ilke imza attı.
25.09.2023 Ekonomi
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak
300 mağazanın enerjisi GES’le karşılanacak MİGROS ve Aksa Elektrik, 16 MWp gücünde arazi tipi güneş enerjisi santralını (GES) hayata geçirmek üzere işbirliği yaptı.
17.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Bakanlık binasında akıllı sistemle 100 milyon lira tasarruf sağladık
Bakan Özhaseki: Bakanlık binasında akıllı sistemle 100 milyon lira tasarruf sağladık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlık binasında 2017 yılından itibaren uygulanan akıllı sistem ile 100 milyon lirayı aşkın tasarruf sağlandığını bildirdi.
10.07.2023 Gündem
Market zinciri, güneş enerjisi santrali yatırımlarını sürdürüyor
Market zinciri, güneş enerjisi santrali yatırımlarını sürdürüyor Market zinciri BİM, Lüleburgaz, Sincan, Balıkesir ve Kastamonu’daki depolarının çatısına da Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurdu.
6.07.2023 Ekonomi
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz'
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz' Yozgat’ın Çandır ilçesinde devlet desteğiyle bin 200 metrekare alana kurulan tesiste, günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor.
11.06.2023 Ekonomi
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya'da açıldı
Avrupa'nın en büyük GES'i Konya'da açıldı Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı büyüklükteki güneş santrallerinden biri olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) resmi açılışı bugün yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış gerçekleştirdi. 2 bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki güneş enerjisi santrali ile 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacı da karşılanmış oldu.
2.05.2023 Gündem
Hibrit enerji santralleri için önemli adım
Hibrit enerji santralleri için önemli adım Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nde aynı anda jeotermal ile güneşten enerji üretecek olan ve Türkiye’de bu alanın öncü örneklerinden olan birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi devreye alındı.
12.04.2023 Ekonomi
Karbon ayak izini azaltmak için önemli adımlar
Karbon ayak izini azaltmak için önemli adımlar Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda hayata geçirdiği enerji verimliliği projelerini geliştirmek için çalışmalar gerçekleştiren Mercedes-Benz Türk, 2022 yılında Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 2007 yılına göre araç başına yüzde 41’in üzerinde enerji tasarrufu elde etti.
13.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinge 110 bin kişinin katıldığını açıklayarak, "Bu bir rekor" dedi. Erdoğan, "Güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız, terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
3.12.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere müjdeyi verdi: Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilere müjdeyi verdi: Gaziray yılbaşına kadar ücretsiz olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda Gaziray, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Birileri kıta kıta geziyor. Amerika olmadı, İngiltere, İngiltere olmadı, Almanya. Temiz para arıyormuş ama gittiği yer tüm dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Nere gittiğinin farkında mısın?" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Türkiye ekonomi noktasında dünyaya örnek bir hale geldi" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı yapılan Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz olduğunu açıkladı.
5.11.2022 Siyaset
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
18.10.2022 Ekonomi
Van Arısu'da güneş enerji santrali hizmete girdi
Van Arısu'da güneş enerji santrali hizmete girdi Van’ın Tuşba ilçesinde Erciyes Anadolu Holding’in yenilenebilir enerji alanındaki yatırımı RHG EnerTürk Enerji tarafından devreye alınan Van Arısu Güneş Enerji Santrali, akıllı güneş takip sistemi teknolojisi kullanılan ve güneş hareketlerini takip edebilen 138.213 adet güneş paneli ile hizmete açıldı.
13.10.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: CHP’nin tehdit dili masanın 6 yanını da sarmış
Bakan Kurum: CHP’nin tehdit dili masanın 6 yanını da sarmış Aksaray’da 500 milyon liraya mal olan 24 eserin açılışına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP’yi eleştirerek, “CHP’nin tehdit dili masanın 6 yanını da sarmış” dedi.
9.09.2022 Siyaset
Elektrikte alternatif çözüm! 12 ay boyunca aktif, 4 milyon 326 bin lira gelir elde edildi
Elektrikte alternatif çözüm! 12 ay boyunca aktif, 4 milyon 326 bin lira gelir elde edildi Türkiye’nin en fazla güneş alan illerinden birinde kuruldu, 12 ay boyunca elektrik üretiliyor. Merkez Bankası tarafından açıklanan günlük dolar kuru üzerinden hesaplanarak, tedarik şirketine satılıyor. Şırnak İl Özel İdaresi'nin geçen yıl Silopi ilçesinde, Habur TIR parkına kurduğu güneş enerji santrali ile bugüne kadar 4 milyon 326 bin TL gelir elde edildi.
19.08.2022 Ekonomi
Kalyon Holding'den CHP'nin iddiaları hakkında açıklama
Kalyon Holding'den CHP'nin iddiaları hakkında açıklama Kalyon Holding, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın, 'Kalyon PV güneş paneli fabrikasının yüzde 50 hissesinin yabancılara satıldığı’ iddiasını yalanladı. Konuyla ilgili Kalyon Holding'den açıklama yapıldı
17.08.2022 Ekonomi
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar
Bakan Kurum: Adeta siyasi buhrana yakalandılar, tabiri caizse raydan çıktılar Bitlis'te yatırım değeri 1 milyar 232 milyon lira olan 21 ayrı yatırımın toplu açılış töreninde konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet, bir türlü iktidara gelemeyince son 20 yıldır da milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza iktidarı verince adeta siyasi bir buhrana yakalandılar. Tabiri caizse raydan çıktılar, zaten bozuk olan ayarları, sinirleri, dengeleri daha da bozuldu" dedi.
22.07.2022 Siyaset
Isuzu'dan çağ atlatacak yenilik! Elektriği güneşten alacak
Isuzu'dan çağ atlatacak yenilik! Elektriği güneşten alacak Anadolu Isuzu, Çayırova’daki güneş enerjisi santralinin tamamlanmasıyla üretimde ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 55’ ini güneş enerjisinden karşılayacak.
3.06.2022 Otomobil
Bakan Kurum: Birileri bu eser siyasetinden son derece rahatsız oluyor
Bakan Kurum: Birileri bu eser siyasetinden son derece rahatsız oluyor Türkiye’nin 443. Millet Bahçesi’nin temeli Malatya’da düzenlenen törenle atıldı. Törene katılan temeli atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiyenin hemen hemen yarısında 70 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesinin yapıldığını hatırlatarak, ’’Birileri bu eser siyasetinden son derce rahatsız oluyor’’ dedi.
22.04.2022 Siyaset
Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyon euro harcıyoruz
Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyon euro harcıyoruz Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İstanbul Havalimanı'yla ilgili, "Devletten bir kuruş almadan 10 milyar 250 milyar avro para harcıyoruz. 25 yılda devlete 26 milyar kira ödüyoruz. Her yıl kiramızı ödüyoruz" dedi.
19.04.2022 Ekonomi
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin önü aydınlıktır
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin önü aydınlıktır Manisa ziyareti kapsamında Akhisar ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin önü aydınlıktır. Herkesin bunu bilmesini isterim. Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Her vatandaşımız 'İyi ki Millet İttifakı kuruldu, iyi ki Türkiye'yi yönetiyorlar. İyi ki Türkiye'ye barış geldi' diyecek" dedi.
31.03.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Enerjisi Santrali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş enerjisi santrali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.