Grizu Patlaması

Grizu Patlaması

Son dakika Grizu patlaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Grizu patlaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Grizu patlaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Grizu Patlaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan grizu patlaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 78 grizu patlaması haberi bulunmuştur. Tüm grizu patlaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı  Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi ise serbest bırakıldı.
1.11.2022 Gündem
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş Bartın’daki maden patlaması sonrası harekete geçildi. AK Parti’nin yapacağı son çalışmanın detayları ortaya çıktı. Yakınları maden kazalarında hayatını kaybeden ailelere aylık bağlanacak, aileden bir kişi de kamuda istihdam edilecek. İşte detaylar...
19.10.2022 Ekonomi
Bakan Mahmut Özer, şehit olan 41 madenciyle ilgili flaş kararı duyurdu
Bakan Mahmut Özer, şehit olan 41 madenciyle ilgili flaş kararı duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Amasra’da madendeki patlamada şehit olan 41 madencinin çocuklarının eğitim masraflarının bakanlık tarafından üstlenildiğini açıkladı. Bakan Özer, "O yavrularımızın tüm eğitim masraflarını biz karşılayacağız. Burslar vereceğiz, tüm okul, kırtasiye masraflarını biz karşılayarak onları yalnız bırakmayacağız” dedi.
17.10.2022 Gündem
Grizu patlaması soruşturmasında müfettiş sayısı 6'ya çıkarıldı
Grizu patlaması soruşturmasında müfettiş sayısı 6'ya çıkarıldı Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin adli soruşturmada, görevli savcı sayısı 6'ya çıkarıldı. 
17.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciasında yeni gelişme: Yangın kontrol altında
Bartın'daki maden faciasında yeni gelişme: Yangın kontrol altında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra'da grizu patlamasının olduğu ocakta yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirterek, "Havayla temasını kesmek üzere iki baraj kapısı inşa edildi. Şu anda da yangın sönümlenmek üzere. Giderek şiddetini azaltıyor" dedi.
17.10.2022 Gündem
O madenci eşi DHA'ya konuştu: Yüreğimiz ağzımızda bekledik
O madenci eşi DHA'ya konuştu: Yüreğimiz ağzımızda bekledik  Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlamada yaralanan eşi Burak Sümertaş'ı (27), teslim edilen çizmesi ile hastanede kapısında bekleyen Ceren Sümertaş (26), "Yüreğimiz ağzımızda bekledik ama şu an iyi. Eşimin çizmesiydi, bana teslim ettiler. Diğer ayağı ağrıdığı için ambulansta çıkarmışlar. O yüzden diğeri yok" dedi.
17.10.2022 Gündem
Bartın ne zaman il oldu? Bartın nerede? İşte Türkiye haritasında Bartın’ın yeri!
Bartın ne zaman il oldu? Bartın nerede? İşte Türkiye haritasında Bartın’ın yeri! Türkiye’yi yasa boğan Bartın Amasra’daki maden ocağı patlamasında 41 işçi yaşamını yitirdi. Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesindeki patlamanın ardından Bartın ve Amasra ile ilgili bilgiler sıklıkla araştırılıyor. Peki, Bartın ne zaman il oldu? Bartın nerede? İşte Türkiye haritasında Bartın’ın yeri!
16.10.2022 Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı: 6 hastadan 5'inin durumu ciddiyetini koruyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu açıkladı: 6 hastadan 5'inin durumu ciddiyetini koruyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralı hastalara ilişkin, "6 hastamızın 5'inin durumu ciddi, 5’i de solunum cihazına bağlı. Yanık yüzdeleri yüzde 65-85 arası değişmekte. Önümüzdeki 3-4 günün yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek." dedi.
15.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan maden bölgesinde! Can kaybı 41'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan maden bölgesinde! Can kaybı 41'e yükseldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'nın Amasra ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Erdoğan, "Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluların kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. Daha sonra Makaracı Köyü'nde Rahman Özçelik'in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet olarak ailelere sahip çıkacağız” dedi.
15.10.2022 Siyaset
Maden ocağı neden patlar? Maden patlaması neden olur?
Maden ocağı neden patlar? Maden patlaması neden olur? Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın yaşandığı madende ilk belirlemelere göre grizu patlaması olduğu belirtilirken, patlamanın nedenleri araştırılıyor. Peki, Maden ocağı neden patlar? Maden patlaması neden olur? Maden patlaması nedenleri nelerdir? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne?
Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne? Dünyada önemli üretim alanlarından biri olan madencilik riskleri olan mesleklerden biridir. Madenciliğin en büyük risklerinde biri de gaz ve toz patlamaları oluşturur. Göçük, grizu ve kömür tozu patlamaları sektörün en başta gelen riskli durumların başında bulunur. Madencilikte gaz patlamalarıyla mücadele önemlidir. Alınacak önlemler ve önlemeye yönelik eğitimler maden sektörünün öncelikleri arasındadır. Peki, Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne? Grizu patlamasını önlemek için ne yapılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu?
Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlamasında yaralı olarak kurtulan madencilere Hiperbarik Oksijen Tedavisi uygulanıyor. Basınç odalarına alınan madenciler yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Peki, Hiperbarik Oksijen Tedavisi nedir? Karbonmonoksit zehirlenmesinde Hiperbarik Oksijen Tedavisi kullanılıyor mu? Hiperbarik Oksijen Tedavisi hangi durumlarda kullanılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Sağlık
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur?
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında patlama meydana geldi. Madendeki patlamanın nedeninin ise grizu patlaması olduğu belirtiliyor. Peki, Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Grizu patlaması neden olur? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Bartın'da maden ocağı faciası! Bakan Dönmez patlamanın nedenini açıkladı
Bartın'da maden ocağı faciası! Bakan Dönmez patlamanın nedenini açıkladı Bartın'daki maden ocağındaki patlama ilişkin açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Galerilerimizde havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var" dedi. Bakan Dönmez patlamanın nedenini de açıkladı.
15.10.2022 Gündem
Amasra'da maden ocağında patlama! Yer altından 2 işçi sağ çıkarıldı, işte ilk sözleri
Amasra'da maden ocağında patlama! Yer altından 2 işçi sağ çıkarıldı, işte ilk sözleri Bartın'ın Amasra ilçesinde bu akşam saatlerinde maden ocağında patlama meydana geldi. Olay sonrası bölgeye sevk edilen ekipler çökmenin meydana geldiği alandaki 2 işçiyi yer altından çıkardı. Sağlık durumları iyi olan işçilerin "Şiddetli bir patlama oldu. Her yer karanlığa gömüldü" dedi.
14.10.2022 Gündem
Bartın'dan maden faciası! Acı haber geldi 28 maden işçimiz hayatını kaybetti
Bartın'dan maden faciası! Acı haber geldi 28 maden işçimiz hayatını kaybetti Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlama nedeniyle can kayıplarının sasyısının 28'e yükseldiğini açıkladı. Patlama sonrası bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sabah 06.00'da kameralar karşısına geçerek son durumu açıkladı.
15.10.2022 Gündem
İzmir Kınık'ta maden ocağında göçük! Çok sayıda yaralı var
İzmir Kınık'ta maden ocağında göçük! Çok sayıda yaralı var İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, göçükte 45 yaralının bulunduğu belirtildi. İhbar üzerine olay yerine arama kurtarma, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaşanan kazaya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ilk detayları paylaştı...
18.12.2021 Gündem
Afganistan'da kömür madeninde grizu patlaması: 7 ölü
Afganistan'da kömür madeninde grizu patlaması: 7 ölü Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetinin Dere-i Sul Bala ilçesinde, bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 7 madenci hayatını kaybetti.
23.04.2019 Dünya
Zonguldak'ta özel maden ocağında patlama: 3 işçi mahsur
Zonguldak'ta özel maden ocağında patlama: 3 işçi mahsur Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen patlamada yaralanan 2 işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ekipler, ocakta mahsur kalan diğer 3 işçiyi kurtarmak için çalışmalara başladı
21.11.2018 Gündem
Çin'deki maden kazasında 7 işçi öldü
Çin'deki maden kazasında 7 işçi öldü Çin’in orta kesiminde pazartesi günü meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan işçilerden yedisinin öldüğü belirlendi.
17.06.2021 Dünya
Çin’deki grizu patlaması: 32 ölü
Çin’deki grizu patlaması: 32 ölü İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde meydana gelen grizu patlamasında ölü sayısı 32’ye yükseldi
4.12.2016 Dünya
Çin'de grizu patlaması: 4 ölü
Çin'de grizu patlaması: 4 ölü Çin'de kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasında 4 kişi hayatını kaybetti.
17.06.2021 Dünya
Çin'de kömür madeninde grizu patlaması: 6 ölü
Çin'de kömür madeninde grizu patlaması: 6 ölü Çin'de maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 6 kişi öldü
4.05.2016 Dünya
Afganistan'da maden kazası: 5 ölü
Afganistan'da maden kazası: 5 ölü Afganistan'ın kuzeyindeki Samangan vilayetindeki bir kömür ocağında meydana gelen kazada 5 madencinin öldüğü bildirildi.
27.05.2015 Dünya
Kömür ocağında patlama meydana geldi
Kömür ocağında patlama meydana geldi Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde kömür ocağında grizu patlaması sonucu 3 işçi yaralandı. Ambulanslarla Uzunköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan yüzünde ve kollarında 3'ncü derece yanık oluşan 2 işçi İstanbul'a, diğer işçi ise Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ne sevk edildi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Grizu Patlaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki grizu patlaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.