Gluten

Gluten

Son dakika gluten haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gluten ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gluten haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gluten

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gluten gelişmeleri de dahil olmak üzere 163 gluten haberi bulunmuştur. Tüm gluten haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Lektin ne demek? Lektin hangi besinlerde bulunur, lektin içermeyen besinler neler? İşte Çağla Şıkel’in beslenme programında öne çıkan lektin içeren besinler
Lektin ne demek? Lektin hangi besinlerde bulunur, lektin içermeyen besinler neler? İşte Çağla Şıkel’in beslenme programında öne çıkan lektin içeren besinler Sağlığı için beslenme alışkanlıklarını değiştirdi. Şıkel, “Sıfır gluten, sıfır lektin, sıfır kuruyemiş, sıfır meyve ve süt ürünü. Abur cuburu da bıraktım. 2 aydır böyle. Hiç zorlanmadım. Şişkinlik kalmadı. Kendimi daha iyi hissediyorum.” dedi. Söz konusu açıklamanın ardından lektinin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, lektin nedir, zararlı mı, hangi besinlerde bulunur? Lektin nelerde var?
7.02.2024 Yaşam
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri Ve Kalorisi... İtalyan mutfağının baş tacı yiyeceklerinden bir tanesi olan makarna tüm dünya mutfağında da severek tüketilen bir besin çeşididir. Makarna hamurunun yoğrulması, biçimlendirilmesi ve ardından kurutulması halinde üç farklı aşamadan geçerek makarna elde edilir. Özellikle karbonhidrat bakımından zengin bir besin olan makarna kilo almaya neden olabilecek yiyeceklerin başında gelir.
6.07.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Gençlik ve Spor Bakanlığı çölyaklı öğrenciler için harekete geçti! Glutensiz gıdalar yurtlara gönderildi
Gençlik ve Spor Bakanlığı çölyaklı öğrenciler için harekete geçti! Glutensiz gıdalar yurtlara gönderildi Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık yurtlarında kalan ve gluten içeren besinleri tüketemeyen çölyaklı öğrenciler için glutensiz ürün paketleri hazırladı. Gönüllü gençler tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketleri, ülke genelindeki yurtlara gönderildi. 
14.01.2023 Yaşam
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Sağlık Müdürlüğü'nün 'Glütensiz Menü' uygulaması Türkiye’ye örnek gösterildi
Sağlık Müdürlüğü'nün 'Glütensiz Menü' uygulaması Türkiye’ye örnek gösterildi Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Glütensiz Menü” uygulaması Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı tarafından iyi uygulama örnekleri arasında gösterildi.
30.08.2022 Gündem
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat
50 yaşından sonra ayak yanmasına dikkat Ayak yanması olan kişilerde özellikle geceleri ayakta yanma, ağrı, uyuşma, karıncalanma gibi şikâyetlerin arttığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Şekip Şimşek, “Ayak yanması konusunda yakınması olan hasta sayısı dikkat çekecek kadar fazladır. Hastalar çoğunlukla 50 yaş üstünde, aylar ve yıllar içerisinde yavaş yavaş kötüleşen, vücudun sağ ve sol tarafının benzer olarak etkilendiği, karıncalanma, uyuşma, iğnelenme, yanma, ağrı gibi şikâyetleri olduğunu belirten, duyusal liflerin etkilendiği vakalardır” dedi.
25.08.2022 Sağlık
Kanser hastalarının umudu, çölyak hastalarına şifa! İnsülin direncini dengeliyor, diyabet...
Kanser hastalarının umudu, çölyak hastalarına şifa! İnsülin direncini dengeliyor, diyabet... Kanser hastalarının umudu, B2 vitamini, folik asit, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko bakımından zengin. İçerisinde bulunan skualen denen madde, kanseri önlemeye bile yardımcı olabiliyor. Bağışıklığı güçlendiriyor, glutene karşı hassas olan çölyak hastalarına iyi geliyor. Kandaki insülin direncini dengeliyor, diyabet hastalarına şifa oluyor. Yüksek lif barındırıyor, bağırsakların fonksiyonlarını bozmadan çalışmasını sağlıyor. Uzun süreli tok tutma özelliği bulunuyor, diyet yapmak ve zayıf yapmak isteyenler için tavsiye ediliyor. İşte mucize bitkinin saymakla bitmeyen faydaları...
9.08.2022 Sağlık
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Testosteron düzeyini artırıyor, kellik tedavisinde kullanılıyor! Kalp sağlığında çok etkili, tam bir selenyum zengini, yüksek protein kaynağı...
Testosteron düzeyini artırıyor, kellik tedavisinde kullanılıyor! Kalp sağlığında çok etkili, tam bir selenyum zengini, yüksek protein kaynağı... Süper gıda kategorisinde yer alıyor, içerisinde glüten bulunmuyor. Günde 5-6 tane tüketmek yeterli oluyor, yüksek omega-3 barındırıyor, bu da kalp sağlığı üzerinde etkili oluyor. Tam bir selenyum deposu, antioksidan bakımından çok zengin. Stres, yorgunluk gibi sorunlara karşı canlandırıcı etkilere sahip, testosteron düzeyini artırıyor. Kanser riskini azaltıyor, saç sağlığı açısından olumlu etkileri bulunuyor, erkeklerin kellik tedavisinde etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yüksek protein kaynağı olarak biliniyor, kilo vermede yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları....
7.05.2022 Sağlık
Kan şekerini kontrol ediyor, yüksek tansiyonu düşürüyor! Gluten içermiyor, çölyak hastaları...
Kan şekerini kontrol ediyor, yüksek tansiyonu düşürüyor! Gluten içermiyor, çölyak hastaları... Et yerine öneriliyor, protein değeri oldukça yüksek. Kansere karşı koruyucu, düşük yağ içeriyor, gluten içermiyor. Çölyak hastalarına şifa, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp dostu olarak biliniyor, düzenli kullanımda hipertansiyon riskini de azaltıyor. Kansızlığa karşı faydalı, kan şekerini kontrol ediyor. Kilo vermeye yardımcı oluyor, Cilt ve saça çok faydalı olan bu besin, karaciğer yağlanmasına karşı önleyici etkiye de sahiptir. İşte tam bir karaciğer dostu olan mucize besinin faydaları...
1.05.2022 Sağlık
Çölyak hastalığı ve tedavisini
Çölyak hastalığı ve tedavisini Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor.
8.04.2022 Sağlık
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet!
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet! Glüten proteinine bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Hastalığın genetik olarak duyarlı kişilerde her yaşta ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, bazı bireylerde yıllarca hiç belirti vermemesi veya çok hafif seyretmesi nedeniyle uzun yıllar fark edilemeyebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor. Peki, Çölyak hastalığı belirtileri ne? Çölyak hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Çölyak hastaları hangi besinleri tüketebilir? Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent anlattı.
7.04.2022 Sağlık
Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler
Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler Ramazan ayının gelmesiyle beslenme alışkanlıkları da değişime uğruyor. Özellikle oruç tutarken iftarda ve sahurda bazı besinlerin daha çok tercih edilmesi öneriliyor. Hem oruç tutarken çok zorlanmamak hem de dengeli beslenmek için ramazanda beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmeli. Peki, Ramazan ayında yağ yakmak için nasıl beslenme uygulanmalı? İftar ve sahurda yenilecek yemekler ve tavsiyeler
1.04.2022 Ramazan
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı Ekmek ile ilgili flaş detay. Ekmek, binlerce yıldır insanoğlunun en temel besinleri arasında. Ancak Türk halkını dünyadaki ülkeler arasında zirveye taşıyan ekmek tüketimi üzerindeki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Buna son olarak 30 gün ekmek yememenin yararlı olduğu iddiası da eklendi. Uzmanlar ise Türkiye'de son 50 yılda ekmek tüketiminin yüzde 55 azalmasına rağmen obezitenin yüzde 110 arttığını söylüyor.
7.02.2022 Gündem
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor Diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
24.01.2022 Sağlık
Aristo Diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyet listesi...
Aristo Diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyet listesi... Diyetler doğru şekilde yapıldığı zaman hızlı kilo vermek mümkündür. Aristo diyeti ile kişilerin yaşam biçimlerini dönüştürmeyi hedeflenmektedir. Bu Aristo diyeti çiğ sebze ve meyvelerden oluşmaktadır. Bu diyetin adı felsefeci Aristo’dan ismi gelmektedir. Peki ya Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyet listesi nedir tüm detayları ile derledik.
13.01.2022 Sağlık
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi Polikistik over sendromunda hastalığın zeminini oluşturan nedenlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Uzm. Diyetisyen Yasemin Bekmezci, polikistik over sendromu tedavisinde uygulanan bağırsak terapisi hakkında merak edilenleri sizin için anlattı.
13.01.2022 Sağlık
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor! Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün. Peki, Migren hastalarının uzak durması gereken besinler neler? Migrende beslenme şekli nasıl olmalı? Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Belma Doğan Güngen anlattı.
27.11.2021 Sağlık
Mide şişkinliğine neden olan 6 soruna dikkat!
Mide şişkinliğine neden olan 6 soruna dikkat! İnsanların yaklaşık yüzde 16-30'u düzenli olarak mide şişkinliği şikayeti yaşadıklarını belirtiyor. Birçok soruna bağlı olarak ortaya çıkan mide şişkinliğinin kaynağının araştırılması önem taşıyor. Mide şişkinliği bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabilmekle birlikte, çoğunlukla beslenme alışkanlıkları ile sindirim sisteminin tolere edemediği gıdalar nedeniyle de yaşanabiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaplan, mide şişkinliği ve alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi.
8.11.2021 Sağlık
Yeterli beslenemeyen herkes multivitamin kullanmalı!
Yeterli beslenemeyen herkes multivitamin kullanmalı! Dünyada her 9 kişiden biri yetersiz besleniyor. Oysa sağlıklı bir hayat sürebilmek için vitamin, mineral, antioksidanlar ve amino asitlerden zengin beslenmek gerekiyor. Eczacı Ayşen Dincer, yeterli beslenemeyen herkesin yaşa, cinsiyete ve ihtiyaca yönelik hazırlanmış bir multivitamin kullanmasını öneriyor.
7.11.2021 Sağlık
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gluten ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gluten haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.