Şalgam

Şalgam

Son dakika şalgam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şalgam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şalgam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şalgam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şalgam gelişmeleri de dahil olmak üzere 179 şalgam haberi bulunmuştur. Tüm şalgam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da sonunda bu da oldu! Acılı şalgamdan dondurma ürettiler
Adana’da sonunda bu da oldu! Acılı şalgamdan dondurma ürettiler Türkiye'de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana'da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.
20.03.2024 Adana
Adana'nın markalaşan geleneği: Sabah kahvaltıda ciğer kebap ve şalgam
Adana'nın markalaşan geleneği: Sabah kahvaltıda ciğer kebap ve şalgam Zengin mutfak kültürüyle, Türkiye'nin yanı sıra dünyada da adını duyuran Adana'da, 100 yılı aşkın süredir devam eden ciğer ile kahvaltı kentti ilk kez ziyaret edenleri şaşırtıyor.
7.03.2024 Adana
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri! Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu? Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, mesajlar, görseller ADANA İLE İLGİLİ SÖZLER Adana'nın kurtuluşunun yıl dönümü, coşkuyla hatırlanmaya devam ediyor. Özellikle Adana şehri olmak üzere, 5 Ocak'ta kutlanan bu anlamlı gün, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunu onurlandırmak amacıyla coşkuyla karşılanıyor. Peki, Adana'nın Kurtuluşu ne zaman oldu, nasıl gerçekleşti? 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve sözleri…
5.01.2024 Gündem
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Kış boyunca her gün 1 bardak tüketin: İnsan vücudunda direkt oraya etki ediyor!
Kış boyunca her gün 1 bardak tüketin: İnsan vücudunda direkt oraya etki ediyor! İbn-i Sina bu içeceği asırlar öncesinden öneriyor. Kronik hastalığı olan ya da kış boyunca sadece dinş kalmak, hastalığa yakalanmamak isteyenler ev yapımı bazı altertafilere yönelebiliyor. Sabahlar limonlu içmek, aç karnına pekmezi kaşık kaşık tüketmek vücuda enerji verse de yine de hastalıklar kapıyı çalabiliyor. Ancak boğaz ağrısından öksürüğe kadar iyi gelen bir içecek daha var. Üstelik atalarımızdan miras bu içecek vücutta direkt oraya etki ediyor.
17.12.2023 Sağlık
Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Köfte, Türk mutfağının demirbaş lezzeti sayılabilmektedir. Yöresel olarak katkı farklılıkları olsa da köfte her yörede sevilmektedir. Özellikle çocuklar için anne köftenin yerini hiçbir şey tutamamaktadır. Kızartma, fırın köfte, sulu köfte, içli köfte gibi sayısız köfte türü bulunmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Depremde kayıtlara ölü olarak geçti, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor
Depremde kayıtlara ölü olarak geçti, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Osmaniye’de, kayıtlara ölü olarak geçen Halil Yılmaz (48), yaşadığını ispatlamaya çalışıyor. Seçimlerde oy kullanamayan, ilaç alamayan ve sigortasını ödeyemeyen Yılmaz’ın, eşinin hesabına da AFAD tarafından 100 bin lira nakdi yardım yapıldı. Parayı hemen iade ettiğini söyleyen Yılmaz, “Böyle şeyler filmlerde olur zannederdik, maalesef başımıza geldi” dedi.
22.05.2023 Yaşam
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar...
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar... Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
16.05.2023 Sağlık
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Yüksek tansiyonu çok hızlı düşüyor, kan şekerini düzenliyor! Kırmızı mucize
Yüksek tansiyonu çok hızlı düşüyor, kan şekerini düzenliyor! Kırmızı mucize Yüksek tansiyonu ışık hızında düşürüyor! A, B ve C vitaminleri başta olmak üzere birçok yararlı maddeyle sağlığımızı destekliyor. Suyu kemikleri güçlendiriyor, kan şekerini düzenliyor, akciğerleri temizliyor, zayıflamak isteyenler için fayda sağlıyor. Hem acılı hem de acısız olarak tüketilen bu şifalı lezzetin yararları bunlarla da sınırlı değil! Onu sofranın en önemli yancısı yapmak için birçok nedeniniz var. Şimdi buyurun onu daha yakından tanıyalım…
18.04.2023 Sağlık
Adanalılar acılı şalgamdan dondurma üretti! 'İnanılmaz bir tat çıktı'
Adanalılar acılı şalgamdan dondurma üretti! 'İnanılmaz bir tat çıktı' Türkiye'de şalgam denilince akla ilk gelen şehir Adana'da bir dondurmacı, acılı şalgamdan dondurma üretti.
16.04.2023 Yaşam
Güneş gibi parlayan bir tatlı tarifi: Güneş muhallebisi nasıl yapılır? Zerdeçal başrolde!
Güneş gibi parlayan bir tatlı tarifi: Güneş muhallebisi nasıl yapılır? Zerdeçal başrolde! Zerdeçalın başrolde olduğu tatlı tarifi hazırladık. Şu sıralar yaşadığımız yağmurlu ve kapalı havalara inat güneş gibi parlayan bir tatlı güneş muhallebisi yapmak pratik ve iftardan hemen sonra yiyebileceğiniz hafiflikte. Peki Güneş muhallebisi nasıl yapılır? Güneş pudingin malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
6.04.2023 Gündem
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, çay, kahve veya limonata gibi içeceklerin hiçbirinin suyun yerini tutmadığını belirterek, iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su tüketilmesini önerdi.
31.03.2023 Sağlık
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler ve Adana’nın Kurtuluşu 100. Yıl mesajları günün anlam ve önemine istinaden sorgulanıyor. Adana'nın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak, Adana'nın Kurtuluş tarihini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, şiirler, görseller ile Adana’nın Kuruluşu nasıl oldu, ne zaman? sorularına yanıt arıyor. İşte Adana’nın Kuruluşu mesajları ve sözleri…
5.01.2023 Gündem
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
Yangına 'Adana' usulü müdahale! 'İnsanlık görevimizi yaptık'
Yangına 'Adana' usulü müdahale! 'İnsanlık görevimizi yaptık' Adana’da yanan bir motosikleti vatandaşlar yaklaşık 150 litre şalgam suyu dökerek söndürdü. Bu anlar saniye saniye kaydedilirken, şalgamcı Veysel Kaplan, “Motosikleti yanan kişi bize gelip teşekkür etmedi. Biz insanlık görevimizi yaptık” dedi.
15.05.2022 Yaşam
Yanan motosikleti 150 litre şalgam suyu dökerek söndürdüler
Yanan motosikleti 150 litre şalgam suyu dökerek söndürdüler Adana’da yanan bir motosikleti vatandaşlar yaklaşık 150 litre şalgam suyu dökerek söndürdü. Bu anlar saniye saniye kaydedilirken, şalgamcı Veysel Kaplan, “Motosikleti yanan kişi bize gelip teşekkür etmedi. Biz insanlık görevimizi yaptık” dedi.
15.05.2022 Haber
Ş harfi ile bitki isimleri - Ş ile başlayan bitkiler...
Ş harfi ile bitki isimleri - Ş ile başlayan bitkiler... Türkçe üzerinden bakıldığı zaman şeye harfi ile başlayan birçok farklı bitki bulunuyor. Bu bitki ve meyveler kendi türüne ve özellikleri ile lezzetine göre değişkenlik gösterir. Aynı zamanda bulmacalarda çok sık çıkan ve merak edilen konular içerisinde geliyor. Bu sebepten dolayı şey harfi ile başlayan bitkiler internet üzerinden yaygın araştırılmaktadır. Özellikle bu konuda amaca göre kullanılan farklı bitkiler ile meyveler olduğunu söylemek mümkün.
22.02.2022 Gündem
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor!
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor! Felç, kalp krizi, beyin kanaması gibi ciddi komplikasyonların gelişimini önlemek açısından K vitamini önem taşıyor. K vitamininden zengin besinleri tüketmenin vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirdiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Öner, K vitamininin yararlarını anlattı.
1.02.2022 Sağlık
5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler! Adana'nın Kurtuluşu nasıl oldu, bugün kaçıncı yılı? Adana'nın Kurtuluş tarihi!
5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler! Adana'nın Kurtuluşu nasıl oldu, bugün kaçıncı yılı? Adana'nın Kurtuluş tarihi! Adana'nın Kurtuluşunun 99. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Bu nedenle 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, şiirler, görseller arama motorları aracılığıyla aranıyor. Adana'nın kurtuluşu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmak isteyenler ile Adana'nın Kurtuluş tarihi hakkındaki bilgileri merak edenler Adana’nın Kuruluşu nasıl oldu, ne zaman? sorularına yanıt arıyor. İşte Adana’nın Kuruluş tarihi ve 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler…
5.01.2022 Gündem
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Şalgam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şalgam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.