Ghebreyesus

Ghebreyesus

Son dakika Ghebreyesus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ghebreyesus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ghebreyesus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ghebreyesus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ghebreyesus gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 ghebreyesus haberi bulunmuştur. Tüm ghebreyesus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Farzımuhal hastalık nedir, farzımuhal ne demek? TDK’ya göre farzımuhalın anlamı
Farzımuhal hastalık nedir, farzımuhal ne demek? TDK’ya göre farzımuhalın anlamı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, "X hastalığına karşı hazır olun" uyarısında bulunarak, ülkelerin bu ortak düşmanı ele almak için mayıs ayına kadar pandemi anlaşmasına varmalarını umduğunu dile getirdi. Söz konusu açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Koca yaptığı açıklamada “Arzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun.” İfadesini kullandı.
24.01.2024 Gündem
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı
Gazze Şeridi’nin kuzeyinde minimum düzeyde faaliyet gösteren 4 hastane kaldı Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi’nde elektrik, yakıt, su, gıda ve tıbbi malzemelerin tamamen tükenmesi ve uzman doktor eksikliği nedeniyle ameliyatların durduğunu açıklarken, bölgede minimum düzeyde faaliyet gösteren hastane sayısının 4 olduğunu aktardı.
21.12.2023 Dünya
İsrail ordusu, Gazze şehir merkezine girdi
İsrail ordusu, Gazze şehir merkezine girdi İsrail Savunma Bakanı Gallant, "İsrail ordusu Gazze şehrinin merkezine girdi. İnsani ara verilmesi için rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor." ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, ABD’nin Gazze Şeridi’nin yeniden işgalini desteklemediğini açıkladı.
7.11.2023 Dünya
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
Türkiye, Gazze'ye sağlık hizmeti için harekete geçti
Türkiye, Gazze'ye sağlık hizmeti için harekete geçti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiklerini belirterek, "Bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze'de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız" dedi.
18.10.2023 Gündem
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi
Eris varyantı kabusu başladı! DSÖ'den yeni açıklama geldi Uzun süre küresel düzeyde etkisi sürdüren koronaviris salgını gündemden düştü. Ancak yeni varyant dünyada endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vaka ve ölümlerde ani bir artışa neden olabilecek daha tehlikeli bir COVID-19 varyantının ortaya çıkma riskinin devam ettiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ise; koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
10.08.2023 Sağlık
DSÖ son dakika duyurdu: Koronavirüs 'pandemi' değil
DSÖ son dakika duyurdu: Koronavirüs 'pandemi' değil Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 3 yıldan uzun süredir yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne yol açan, ülke ekonomilerini sarsan ve eşitsizliği derinleştiren Kovid-19'un, küresel sağlık acil durumu teşkil etmediğini duyurdu.
5.05.2023 Dünya
Bakan Koca duyurdu: Kağıthane Devlet Hastanesi taşınıyor
Bakan Koca duyurdu: Kağıthane Devlet Hastanesi taşınıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile ortak basın açıklaması düzenledi. Bakan Koca, açıklamasında Kağıthane Devlet Hastanesinin, Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınacağını duyurdu.
28.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
DSÖ: Covid-19 hala küresel bir acil durum olmaya devam ediyor
DSÖ: Covid-19 hala küresel bir acil durum olmaya devam ediyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19’un hala küresel bir acil durum olmaya devam ettiğini belirtti.
19.10.2022 Gündem
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı
Dünya genelinde maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, dünya genelinde 70 binden fazla maymun çiçeği vakasının tespit edildiği belirtilerek, şu ana kadar 26 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.
12.10.2022 Dünya
Corona virüsü ne zaman bitecek? Salgın bitiyor mu? DSÖ Covid 19’un biteceği tarihi açıkladı!
Corona virüsü ne zaman bitecek? Salgın bitiyor mu? DSÖ Covid 19’un biteceği tarihi açıkladı! İki yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) sevindiren açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge katıldığı bir televizyon programında salgının bitiş çizgisinde olduğunu belirtti. Peki, Corona virüsü ne zaman bitecek? Salgın bitiyor mu? İşte o açıklamalar…
19.09.2022 Sağlık
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldü
DSÖ: Bu yıl 1 milyon insan Covid-19’dan öldü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu hafta, bu yıl şimdiye kadar bildirilen 1 milyon ölümle ilgili trajik dönüm noktasını geçtik” dedi.
25.08.2022 Dünya
DSÖ duyurdu! İlk kez oluyor
DSÖ duyurdu! İlk kez oluyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Fransa’da aynı evde yaşayan iki erkeğe maymun çiçeği teşhisi konmasının ardından evde bulunan köpeğe de maymun çiçeği virüsünün bulaştığının tespit edildiğini aktardı. Söz konusu vakanın insandan köpeğe bilinen ilk bulaş olduğuna inanılıyor.
17.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattı
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattı Önce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere'den Çin'e, Kanada'dan Hindistan'a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa'da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı'na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
31.07.2022 Yaşam
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi Koronavirüs pandemisi ile mücadele devam ederken patlak veren yeni virüs ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını "küresel acil durum" ilan etti.
23.07.2022 Dünya
DSÖ'den son dakika kovid-19 açıklaması: Acil sağlık durumu olmaya devam ediyor
DSÖ'den son dakika kovid-19 açıklaması: Acil sağlık durumu olmaya devam ediyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgının iki buçuk yılın ardından hala küresel bir acil sağlık durumu olmaya devam ettiği bildirdi.
12.07.2022 Dünya
Dünyayı korktutan açıklama! Kabus yeniden hortladı, birçok ülke alarm verildi
Dünyayı korktutan açıklama! Kabus yeniden hortladı, birçok ülke alarm verildi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19'un alt varyantlarından BA.4 ve BA.5'in 110 ülkede vaka artışlarına neden olduğunu ifade etti.
29.06.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü ile ilgili flaş açıklama!
Maymun çiçeği virüsü ile ilgili flaş açıklama! 2 yılı aşkın süredir Covid-19 ile mücadele eden dünya şimdi de maymun çiçeği virüsü için alarma geçmiş durumda. Pek çok ülkede görülen virüs ile ilgili DSÖ son kararını verdi.
26.06.2022 Sağlık
DSÖ dünyaya duyurdu! Maymun çiçeği virüsünün ismi değişiyor
DSÖ dünyaya duyurdu! Maymun çiçeği virüsünün ismi değişiyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün ismini ırkçılık risklerini en aza indirmek için yeniden adlandıracağını açıkladı.
14.06.2022 Dünya
Ghebreyesus ikinci kez DSÖ Genel Direktörü oldu
Ghebreyesus ikinci kez DSÖ Genel Direktörü oldu Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) görevdeki Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ’nün 75. Dünya Sağlık Asamblesi'nde (DSA) ikinci kez Genel Direktör olarak seçildi.
24.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma
Maymun çiçeği salgını Güney Amerika'ya sıçradı! Dünya Sağlık Örgütü: 'Korkunç' bir meydan okuma Maymun çiçeği virüsü tün dünyaya yayılıyor. Hafta sonu birçok ülkeden pozitif test sonucu haberleri geldi, virüsün yayılma hızı bilim insanları için de sürpriz oldu. Bütün ülkeleri uyaran Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve peşinden gelen maymun çiçeği virüsünü saydı.
23.05.2022 Dünya
Omicron’un yeni varyantları bulaşıcı mı? Omicron belirtileri ne? Yeni varyantlar ölümcül mü?
Omicron’un yeni varyantları bulaşıcı mı? Omicron belirtileri ne? Yeni varyantlar ölümcül mü? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) açıkladı. Omicron'un 2 yeni alt varyantı tespit edildi. Covid-19'un dünyada en yaygın varyantı olan Omicron'un Güney Afrika'da 2 yeni alt varyantının saptanması endişelere neden oluyor. Peki, Omicron’un yeni varyantları bulaşıcı mı? Omicron belirtileri ne? Aşılar Omicron'un yeni varyantlarında etkili mi? Omicron'un yeni alt varyantı ne? İşte detaylar…
4.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ghebreyesus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ghebreyesus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.