Gelir Vergisi Kanunu

Gelir Vergisi Kanunu

Son dakika gelir vergisi kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelir vergisi kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelir vergisi kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir Vergisi Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir vergisi kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 928 gelir vergisi kanunu haberi bulunmuştur. Tüm gelir vergisi kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak? Evde akrabaları dışında mal sahibi ile ikamet eden misafirlere vergi alınacağı iddiası soyam medyada hızla yayıldı. Evde mal sahibi ile ikamet edenin akraba olmaması halinde, mal sahibinin “Misafir Vergisi” ödeneceğinin iddia edilmesinin ardından “Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
27.02.2024 Gündem
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Maaşlarla ilgili nefes aldıracak gelişme! Vergi indirimi geliyor
Maaşlarla ilgili nefes aldıracak gelişme! Vergi indirimi geliyor Maaşlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Asgari ücrete kadar olan kazançların vergi dışı bırakılmasının ardından ücretten alınan vergilerde de indirim geliyor. Ücretlerin Gelir Vergisi Kanunu'ndaki ikinci dilimine girmesi önlenecek. Böylece ücretlerin vergi dilimi değişikliği nedeniyle yıl içinde düşmesi gündemden kalkacak. Vergi diliminin yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilmesi de seçenekler arasında bulunuyor.
31.07.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı sonrası hesap değişti! 710 liraya yükseldi
Asgari ücret zammı sonrası hesap değişti! 710 liraya yükseldi Yeni asgari ücret aylık net 11 bin 402 lira olarak belirlendi ve Resmî Gazete’ de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni zam sonrası hesapta değişti. İşte haberin detayları...
27.06.2023 Ekonomi
Paralar iade edilecek! Ödediyseniz hepsini geri alabilirsiniz, kural iptal edildi
Paralar iade edilecek! Ödediyseniz hepsini geri alabilirsiniz, kural iptal edildi Covid-19 pandemi döneminde uygulanan idari para cezalarının iade edilemeyeceğine ilişkin kural Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve idari para cezalarını ödeyenler ödedikleri tutarı geri talep edebilecek.
24.05.2023 Ekonomi
Site yönetmeliği değişiyor! Standart getiriliyor, zorunlu oluyor
Site yönetmeliği değişiyor! Standart getiriliyor, zorunlu oluyor Site yönetmeliği ile ilgili önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapılacak değişikliği maddeler halinde açıkladı. Bundan sonra her isteyen site yöneticisi olamayacak. Ayrıca güvenlik görevlisi zorunluğu da geliyor. Sektör temsilcileri yapılması planlanan değişiklik ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. TÜKONFED Başkan Vekili Av. İbrahim Güllü, "Öncelikle herkes yönetici olamamalı. Bunun bir kriteri, eğitimi ve sertifikasyonu olmalıdır. Yöneticinin mutlaka hukuk formasyonuna sahip olması da gerekir." diye konuştu.
11.05.2023 Ekonomi
Pazar esnafına vergi müjdesi: Fiyatlara düşüş olarak yansıması öngörülüyor
Pazar esnafına vergi müjdesi: Fiyatlara düşüş olarak yansıması öngörülüyor Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Pazarcılar gerekli kriterleri taşıyorsa gelir vergisinden istisna edilecek.
26.04.2023 Ekonomi
Resmen değişti! 2 bin TL’yi aşmayan icra dosyaları kapanıyor
Resmen değişti! 2 bin TL’yi aşmayan icra dosyaları kapanıyor Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz Kasım ayında 7420 sayılı torba yasayla düzenlenen icra takibindeki 2 bin TL’ye kadar alacakların tasfiyesine ilişkin idari esasları belirledi.
26.01.2023 Ekonomi
2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak? Yemek ücreti 2023 yılında ne kadar olacak, günlük yemek ücreti belli mi?
2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak? Yemek ücreti 2023 yılında ne kadar olacak, günlük yemek ücreti belli mi? 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çalışanlar için yapılan 51,01 TL'ye kadar olan yemek ödemeleri gelir vergisi, damga vergisi, SGK işçi payı, SGK işveren payı, işsizlik sigortası işveren payı ve işsizlik sigortası işçi payı gibi ödemelerden muaf tutuldu. Peki, yemek ücreti ne kadar olacak, 2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak?
27.12.2022 Ekonomi
KYK faizleri silindi mi? KYK borç faizleri silindi mi? KYK borçları nasıl ödenecek?
KYK faizleri silindi mi? KYK borç faizleri silindi mi? KYK borçları nasıl ödenecek? Yüz binlerce KYK borçlusunu ilgilendiriyor! Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenim kredi borçları için yapılan düzenleme hyürülüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı. Peki, KYK faizleri silindi mi? KYK borç faizleri silindi mi? KYK borçları nasıl ödenecek? KYK faizleri ne zaman silinecek? İşte detaylar…
9.11.2022 Ekonomi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi
KYK faizleri ve maske cezaları silindi Öğrenim kredilerine ilişkin düzenlemeler içeren teklif TBMM’de kabul edildi. Böylece KYK öğrenim kredisinin borç faizleri ve maske cezaları silindi.
3.11.2022 Ekonomi
KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi?
KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi? Meclis’te KYK kredi borçlarının da yer aldığı torba yasa mesaisi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temmuz ayındaki Kabine toplantısında, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan öğrenci kredi geri ödemelerinde faizlerin silineceğini açıklamasının ardından yüz binlerce KYK borçlusu teklifin TBMM gündemine gelmesini bekliyordu. TBMM’de Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Peki, KYK borçları ne zaman silinecek? KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili teklif Meclis’ten geçti mi? KYK borçları silindi mi? İşte detaylar…
1.11.2022 Eğitim
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022
52 maddelik torba yasada neler var, kabul edilen torba yasa maddeleri neler? Ekonomi torba yasa teklifi 2022 Torba yasada neler var, torba yasa maddeleri neler? 52 maddelik torba yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından torba yasanın içeriği araştırılmaya başlandı. Maske cezasından, kredi borç faizine, yersiz yapılan muhtaç ve evde bakım yardımı ödemelerinden Kur Korumalı Mevduat uygulamasına kadar birçok düzenleme yeni torba yasa düzenlemesinde yer alıyor. Peki, 52 maddelik torba yasada neler var, ekonomiye torba yasa maddeleri neler?
18.10.2022 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü haber! 47 bin TL fark ödeyecekler, tapuda ortaya çıkıyor, yüzde 900 daha fazla...
Ev sahiplerine kötü haber! 47 bin TL fark ödeyecekler, tapuda ortaya çıkıyor, yüzde 900 daha fazla... Ev sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Yüzde 900 daha fazla para ödersiniz. Ev sahiplerine kritik uyarı geldi. Evini 5 yıl geçmeden satan vatandaşlar vergi ödemek zorunda. Ancak daha az vergi ödemek için evinin satış değerini tapuda yanlış beyan ediyorlar. Bu da ileriki süreçte daha yüksek vergilerle karşı karşıya kalınmasına sebep oluyor. Çünkü 5 yıl geçmeden gerçek değer ortaya çıkınca aradaki alım-satım farkından dolayı fazla kar etmiş gibi görünüyorlar. Böylelikle ödenen vergi tutarları katlanıyor. Yanlış beyanda yüzde 900 fazla, yani 6 bin TL yerine 53 bin TL ödemek durumunda kalabilirsiniz. Örnekle ve rakamlarla birlikte tek tek açıklandı. Öte yandan bu yıl içinde satışı yapılan gayrimenkuller için 31 Mart 2023 tarihine kadar beyanname verilmesi gerekiyor. Ödemeler 2023 yılında, mart ve temmuzda iki taksit şeklinde yapılacak.
22.07.2022 Ekonomi
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira...
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Büyük kazanç sağlanıyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığı ile uygulanacak. Asgari tutar 1.000 TL olarak belirlendi. Yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacı ile uygulanmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelire Endeksli Senet ihracına ilişkin süre bugün bitiyor. Talepler 3 kamu bankası aracılığıyla toplanıyor. Yatırımcılar en az bin lira tutarında talepte bulunabiliyor. Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetlerin ilk kupon ödemesi ise 23 Eylül'de yapılacak.
22.06.2022 Ekonomi
VakıfBank ve Halkbank resmen duyurdu! Paralar hesaplara aktarılacak, en az 1.000 TL... Son gün 22 Haziran, kupon ve anapara ödemeleri...
VakıfBank ve Halkbank resmen duyurdu! Paralar hesaplara aktarılacak, en az 1.000 TL... Son gün 22 Haziran, kupon ve anapara ödemeleri... VakıfBank ve Halkbank tarafından resmi açıklama yapıldı. Büyük kazanç sağlanacak. En düşüğü 1.000 TL. Hesap işletim ücreti ödenmeyecek. Oranlar belli oldu. Gelire Endeksli Senetlerin arzı için süreç başladı. Talep toplama ilk etapta üç kamu bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek.Konu ile ilgili VakıfBank ve Halkbank art arda açıklamalar geldi. Detaylar netleşti. Peki, GES talep toplama tarihleri ne zaman? GES nedir, getiri hesaplama nasıl yapılır? Gelire Endeksli Senet ne kadar kazandırır? İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
16.06.2022 Ekonomi
GES’te büyük kazanç! Hesaplara yatacak!  Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek!  En az 1000 lira...
GES’te büyük kazanç! Hesaplara yatacak! Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetler için asgari talep tutarı 1000 lira olacak ve 1 liranın katları şeklinde ihraç edilecek.
11.06.2022 Ekonomi
Gelire endeksli senet (GES) ile ilgili son dakika kararı! Resmen belli oldu: En az 1000 TL ve...
Gelire endeksli senet (GES) ile ilgili son dakika kararı! Resmen belli oldu: En az 1000 TL ve... Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) ilgili son dakika gelişmesi. Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı. Gelire endeksli senet koşulları belli oldu. enetler için asgari talep tutarı 1.000 TL olup 1 TL’nin katları şeklinde ihraç edilecek. Senetler, talep toplama dönemini takip eden haftada, 24 Haziran 2022 Cuma gününde, yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak. Bu çerçevede, söz konusu senetlerin getirilerine ilişkin ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat payları toplamı esas alınacak. İşte son dakika haberinin detayları...
10.06.2022 Ekonomi
Net asgari ücret artacak mı? Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? İlk rakamlar ortaya çıktı, 5.940,72 TL...
Net asgari ücret artacak mı? Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? İlk rakamlar ortaya çıktı, 5.940,72 TL... Asgari ücrete yapılması beklenen ek zam hem asgari ücretliler hem de diğer özel sektör çalışanları tarafından yakından takip ediliyor. Yüksek enflasyon nedeni ile yılın ikinci yarısı için asgari ücrete zam yapılması gündeme geldi. Hükümet kanadından art arda yapılan açıklamalar vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği yönündeydi. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada, "petrol fiyatlarının 2-3 kat arttığı bir dönemde, dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz." ifadelerini kullanması asgari ücrete ek zam yapılacağı sinyali olarak yorumlandı. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Ek zammın işveren için maliyeti ne olacak? İşte asgari ücret zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
Altın, para, döviz  menkul kıymet... Hepsini kapsıyor! Son gün 30 Haziran...
Altın, para, döviz menkul kıymet... Hepsini kapsıyor! Son gün 30 Haziran... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Büyük fırsat sunuluyor. Herhangi bir ödeme talep edilmeyecek. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi olmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına son gün 30 Haziran olarak belirlendi.
31.05.2022 Ekonomi
Gelir vergisi ile ilgili büyük fırsat! İlk defa vergi mükellefi olanlar yararlanıyor
Gelir vergisi ile ilgili büyük fırsat! İlk defa vergi mükellefi olanlar yararlanıyor Gelir vergisi ile ilgili flaş açıklama. İlk defa vergi mükellefi olanlar büyük avantajlardan faydalanıyor. Genç moto kuryeler, ilk defa vergi mükellefi olup iş kurduklarında üç yıl boyunca 75’er bin liralık kazançlarına gelir vergisi istisnası tanınıyor. Eğer yıllık 75 bin lirayı aşan kazançları (gelirler- giderler) varsa aşan kısım üzerinden gelir vergisi ödüyorlar. Kendi adına iş yeri açan mükelleflerin aynı zamanda SGK (Bağ Kur) primi ödeme zorunlulukları da var. 2022 yılı için BAĞ-KUR priminin aylık tutarı 1.726,38 lira. Genç moto kuryeler, teşvikten yararlandıklarında bir yıl boyunca bağ kur primi ödememe hakkına da kavuşuyorlar.
24.05.2022 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl...
Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu harcı ödemesi ile ilgili flaş gelişme, ücret ödenmiyor, 5 yıl... Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tapu harcı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı. 5 yıl sınırı bulunuyor. Ev fiyatlarındaki fahiş artış hız kesmenden devam ederken ev alma planı yapanlar için önemli bir uyarı yapıldı. Tapu harcı ödemesi yapılırken pek çok kişi bu yola başvuruyor. Düşük tapu harcı ödemek isteyenler evin değerini düşük gösteriyor. Böylece kar sağlamak mümkün. 2 milyonluk bir evi 1 milyon olarak tapu kayıtlarına geçmesi ile 40 bin lira daha az tapu harcı yatırılmış oluyor. Ancak bu durum bir dizi sorunu da beraberinde getiriyor. Cezai yaptırımı bulunuyor. Maliye tarafından hesaplara aktarılan tutarlar yakından takip ediliyor ve cezai yaptırım ortaya çıkıyor. Ayrıca tapu harcının düşük gösterilerek satın alınan bir mülk sonrasında yeniden satılma sürecinde de değer kaybına uğruyor.
17.05.2022 Ekonomi
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor...
Kıdem tazminatı ve yıllık izin hakları yok! Değişiklik yapıldı, sözleşmedeki tek cümleye bakıyor... Emeklilik koşulları zorlaşıyor, emekli maaşları daha düşük oluyor, yıllık izin, kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin, iş güvencesi gibi haklardan yararlanamıyorlar, mobbing karşısında savunmasız kalıyorlar. Çalışan çok sayıda kişiyi kapsıyor. Bu haklar sözleşmedeki yalnızca bir cümleye bakıyor. Özel hastanelerde ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekimler ile diş hekimleri ile ilgili kritik sözleşme detayına dikkat çekildi. İş sözleşmesinde açıkça 4/1-a kapsamında çalıştığı belirtilmeyenler otomatik olarak 4/1-b kapsamında sayılıyor ve birçok hak kaybı doğuyor. İşte özel sektörde çalışan hekimlerin hakları...
20.04.2022 Çalışan Hakları
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular...
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular... Yeni istihdam programı ile ilgili son dakika açıklaması. Detaylar belli oldu. Başvurular İŞKUR E-Şube üzerinden, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası, işverenlerin istihdam edeceği her işçinin, 3-6 ay boyunca sosyal destek primlerinin bakanlık tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Yeni istihdam programının detayları tek tek açıklandı. İşçiler ve işverenin başvuru yapabilmeleri için şartları taşımaları gerekiyor. Program süresi, bilişim ve imalat sektöründe 6, diğer sektörlerde 3 ay olacak. Katılımcılara cep harçlığı ödenecek. Kursiyerlerin istihdam süresi 120 günden az olmayacak. İşte yeni istihdam programı ile ilgili tüm bilgiler...
13.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir vergisi kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.