Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

Son dakika Gazi Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gazi Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gazi Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gazi Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gazi üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.749 gazi üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm gazi üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Sahte mimar' davasında karar ortaya çıktı!
'Sahte mimar' davasında karar ortaya çıktı! Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu olarak tanıtan Avni Tekinaslan, sahte mezuniyet geçici belgesi hazırlayıp kendisini 42 yıldır mimar olarak tanıttı. Yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.Mahkeme heyeti, Tekinaslan’ın sabıkasız oluşunu dikkate alarak hükmün açıklanmasını 5 yıl geriye bıraktığı açıklandı.
8.04.2024 Gündem
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Yeni AYM Başkanı nereli, kaç yaşında? İşte AYM Başkanı Kadir Özkaya'nın biyografisi AYM Başkanlığına Kadir Özkaya seçildi. Seçimde, görev süresi dolan Zühtü Arslan aday olmamıştı. Peki, Kadir Özkaya kimdir, nereli, kaç yaşında?
21.03.2024 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu
Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle yeni başkan seçildi. AYM'nin yeni başkanı Kadir Özkaya oldu.
21.03.2024 Gündem
Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti: Prof. Dr. Pampal yeni depremin haberini verdi
Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti: Prof. Dr. Pampal yeni depremin haberini verdi Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Başkanı Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Türkiye'nin canını yakacak fay hattını işaret etti. Stres yüklemesinin tamamlandığını söyleyen Pampal, "“Bu coğrafyada en yıkıcı ve en sık deprem olan fay budur. Şimdi o fay kırılmaya başlayacak." dedi.
3.03.2024 Gündem
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar
ÇÜTAM’da tarihe yolculuk! Fransız işgali ile ilgili bilinmeyen detaylar Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nejla Günay Adana’da verdiği konferansta, “1919-1922 yılları arasında yaşanan Çukurova ve Çevresinde Türklerin Fransız-Ermeni İşgaline Karşı Mücadelesi”ni anlattı.
25.02.2024 Adana
AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Duhan Kalkan kaç yaşında, ne mezunu?
AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Duhan Kalkan kaç yaşında, ne mezunu? AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı belli oldu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin Çankara Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Duhan Kalkan kaç yaşında?
24.01.2024 Gündem
Candan Yüceer kimdir? CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer nereli, kaç yaşında?
Candan Yüceer kimdir? CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer nereli, kaç yaşında? 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer'in hayatı merak konusu oldu. Aslen Malatyalı olan Candan Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tekirdağ'da değişikliğe gitmesinin ardından adı geçen isimlerin başında gelmişti. Peki CHP Tekirdağ Belediye Başkan adayı Candan Yüceer kimdir?
11.01.2024 Gündem
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı!
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı! Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti... 'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı.
5.01.2024 Gündem
Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?
Pervin Chakar kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Pervin Chakar kimdir? Sorusunun yanıtı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel tarafından ziyaret edilmesi sonrası arttı. Pervin Chakar aslen nereli, kaç yaşında?
20.11.2023 Gündem
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş)
100. yıl marşını kim yazdı, İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı sözleri (Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlan özel marş) İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşını yazan kim? Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında hazırlanan özel marş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı programı töreni kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından ilk defa icra edildi. Peki, İlker Kömürcü kimdir, 100. yıl marşını kim yazdı?
31.08.2023 Gündem
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremlerin önceden tahmini konusunda çok sayıda yöntemin dünyanın her yerinde yoğunlukla kullanıldığını söyledi. Pampal, "Önümüzdeki dönemlerde depremlerin önceden tahmin edileceğini, can kayıplarının minimuma ineceğini düşünüyorum" dedi.
4.08.2023 Gündem
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nda eksik kolon iddiasında rapor detayı
51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nda eksik kolon iddiasında rapor detayı Gaziantep’in Nizip ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nın eksik yapıldığı ileri sürülen kolonların binada bulunduğu belirtildi. Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, eksik olduğu iddia edilen S-9 kolonun bulunduğu ve binanın yıkılmasına ise S-11 kolonunun sonradan kesilmesinin neden olduğu kaydedildi.
1.08.2023 Gündem
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı Gaziantep'te, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 ve İYİ Parti 1 milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Sinan Oğan'ın eşi Gökçen Oğan kimdir? Gökçen Oğan kaç yaşında, mesleği ne?
Sinan Oğan'ın eşi Gökçen Oğan kimdir? Gökçen Oğan kaç yaşında, mesleği ne? Sinan Oğan'ın eşi kim sorusunun yanıtı merak ediliyor. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan aldığı oylarla 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde büyük bir sürpriz yaptı. Vatandaşlar Sinan Oğan'ın hayatı hakkında araştırmalara başladı. Peki Sinan Oğan'ın eşi Gökçen Oğan kimdir? Gökçen Oğan kaç yaşında? Gökçen Oğan mesleği ne?
14.05.2023 Gündem
Sahte mimar olayı ile ilgili harekete geçildi! Avni Tekinaslan’ı işe alanlara ceza yağdı
Sahte mimar olayı ile ilgili harekete geçildi! Avni Tekinaslan’ı işe alanlara ceza yağdı Sahte mimar olayında yeni gelişme! Antalya Valiliği harekete geçti. Geçen yıl ortaya çıkan 42 yıllık sahte mimar Avni Tekinaslan’ı işe alan firmalara ceza kesildi. Yetkililer, verilecek cezanın miktarını da açıkladı.
5.04.2023 Yaşam
Ahmet Mümtaz Taylan'ın sağlık durumu nasıl?
Ahmet Mümtaz Taylan'ın sağlık durumu nasıl? 'Leyla ile Mecnun' dizisinde canlandırdığı İskender Çınar karakteri ile hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, kalp ameliyatı olmuştu. Taylan, iki ay sonra sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.
26.03.2023 Magazin
Uzmanlardan uyarı: Artçılar yeni inşaatlara engel değil! Zemin sağlam seçilmeli
Uzmanlardan uyarı: Artçılar yeni inşaatlara engel değil! Zemin sağlam seçilmeli Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, inşaat çalışmalarının başlatılması tartışmalara yol açtı. Uzmanlar ise zeminin doğru seçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden Prof. Dr. Tekin Gültop, zemin mukavemetinin çok önemli olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu da "Eğer sağlam bir yer seçip inşaat alanı oluşturursak jeolojiye önem vererek yerleşim alanı seçersek inşaatı etkilemez" dedi.
17.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Aykaç: Tünel kalıp sistemi ile yapılan evleri tercih edin
Prof. Dr. Aykaç: Tünel kalıp sistemi ile yapılan evleri tercih edin Deprem bölgesi Kahramanmaraş ve Hatay'da, binalarda incelemede bulunan Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sabahattin Aykaç, tünel kalıp sistemiyle yapılan binaların yıkılmadığını gördüğünü söyledi. Prof. Dr. Aykaç, "TOKİ çok doğru bir karar alarak yaptığı evlerin çok büyük bir kısmını tünel kalıp sistemi olarak tasarladı. Hayati derecede doğru bir seçim yaptı. Yıkımın önüne geçmenin yolu yapılarda bol miktarda perde kullanmaktır. Tünel kalıp sistemlerinin ise hepsi perdedir. Ev alırken hiçbir şey bilmiyorsanız, tünel kalıp sistemi ile inşa edilen evleri tercih edin" dedi.
15.03.2023 Gündem
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
13.03.2023 Sağlık
500’ün üzerinde aktif fay var! MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? Son diri fay haritası güncellenecek!
500’ün üzerinde aktif fay var! MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? Son diri fay haritası güncellenecek! Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan göç hareketliliğine yönelik "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi ve ekledi: "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" Peki, ! MTA diri fay hattı haritası ile hangi iller deprem bölgesi, fay hatları nelerden geçiyor? İşte MTA diri fay hattı haritası güncel veriler ve diri fay hattı sorgulama 2023…
10.03.2023 Gündem
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok
Uzman isimden deprem ve göç uyarısı: Ülke örümcek ağı gibi faylarla örülmüş tehlike olmayan santimetrekare yok Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce ev ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Asrın afetinden sonra deprem bölgesinden İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ile deprem göçü başladı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal göç hareketliliğine dikkat çekerek, "Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan santimetrekare yok. Türkiye'nin tamamı yüksek deprem tehlikesi altında" dedi. Pampal, "Haritaya bakıp 'Burası daha az koyu' diyerek, göç etme kararı almasınlar. Türkiye'de sarı, beyaz yer yok; bunu yıllardır konuşuyor, bilimsel platformlarda dile getiriyoruz. Türkiye’nin her tarafı birbirinden tehlikeli" ifadelerini kullandı.
8.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gazi Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gazi üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.