Firari Sanık

Firari Sanık

Son dakika firari sanık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan firari sanık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını firari sanık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Firari Sanık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan firari sanık gelişmeleri de dahil olmak üzere 974 firari sanık haberi bulunmuştur. Tüm firari sanık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hablemitoğlu davasında dikkat çeken ifade: Dosya zaman aşımına uğrayacak
Hablemitoğlu davasında dikkat çeken ifade: Dosya zaman aşımına uğrayacak Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenen eski avukatı ve arkadaşı Mustafa Hüseyin Buzoğlu,"Bildiğim kadarıyla o dönemki Cumhuriyet savcısı, olay günü nöbetçi değildi. Buna rağmen dosya kendisine verildi. Savcı hatta o dönem bir gazeteciye, 'Bu dosya zaman aşımına uğrayacak' demiş" dedi ve Tanık beyanlarının ardından yarın devam edilmek üzere duruşmaya ara verildiği belirtildi.
6.03.2024 Gündem
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024 Gündem
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıkmadı. Mahkeme, Söylemez kardeşlere ve avukatlara 'son kez' uyarısında bulunarak süre verdi.
22.12.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist ilk savunmasını yaptı: Suriye'den gelirken bomba yanımızda değildi, İstanbul'da Bilal teslim aldı
İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terörist ilk savunmasını yaptı: Suriye'den gelirken bomba yanımızda değildi, İstanbul'da Bilal teslim aldı İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022 tarihinde 6 kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır mahkemede ilk kez savunmasını yaptı. Soruşturma aşamasındaki ifadesini değiştiren sanık Albashır, "Daha önce bunları anlatmadım. Suriye'den gelirken patlayıcı yanımızda değildi. Böyle bir şey olacağını bilmiyordum. Bombayı İstanbul'da Bilal teslim aldı" dedi.
17.07.2023 Gündem
Hablemitoğlu davasında dikkat çeken talep! Ertelendi
Hablemitoğlu davasında dikkat çeken talep! Ertelendi Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada, 'reddi hakim' talebi sonrası dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesine karar verilerek, duruşma ertelendi. Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın ise davanın en kritik sanığının tahliye edilmesinin ardından firari olduğunu belirterek, "Heyet tarafsızlığını yitirmiştir. Reddi hakim talebinde bulunuyoruz" dedi.
10.07.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı zanlıları yarın hakim karşısına çıkacak
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı zanlıları yarın hakim karşısına çıkacak Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına yarın Marmara Cezaevi yerleşkesi karşısında bulunan duruşma salonunda başlanacak.
8.05.2023 Gündem
Palalı Sabri lakaplı Sabri Çelebi’ye 248 yıla kadar hapis cezası talebi
Palalı Sabri lakaplı Sabri Çelebi’ye 248 yıla kadar hapis cezası talebi Gezi Parkı olaylarında göstericilere pala ile saldıran ve 'Palalı Sabri' adıyla tanınan Sabri Çelebi'nin kurduğu suç örgütüyle kadınları gece kulüplerinde çalıştırarak fuhşa zorladığı iddiasıyla açılan davada mütalaa açıklandı. Savcılık, arasında Sabri Çelebi’nin de olduğu 3 sanığın 248 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını, ayrıca 9 sanığın hükümle birlikte tutuklanmalarını talep etti.
26.04.2023 Gündem
Kobani davasının üç sanığı, tahliye sonrası firar etmiş
Kobani davasının üç sanığı, tahliye sonrası firar etmiş Kobani olayları sonrası 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş'ın ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davaya sunulan mütalaada, sorguları tamamlandıktan sonra tahliye edilen sanıklar Zeki Çelik, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal'ın firar ettikleri bildirildi.
17.04.2023 Gündem
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında ilk duruşma 9 Mayıs'ta
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında ilk duruşma 9 Mayıs'ta İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısında bomba düzeneğini bırakan Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 36 şüphelinin yargılanmasına 9 Mayıs'ta başlanacak.
6.03.2023 Gündem
Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarına hapis cezası
Kapatılan Zaman gazetesi yazarlarına hapis cezası Kapatılan Zaman Gazetesi'nin eski yazarları hakkında 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan verilen cezanın bozulması sonrası yeniden görülen davada mahkeme, "örgüte yardım etmek" suçundan 3 sanığa 2'şer yıl 6'şar ay, bir sanığa ise 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
28.11.2022 Yaşam
MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu! Güngören bombacısı Nüsret Tebiş öldürüldü
MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu! Güngören bombacısı Nüsret Tebiş öldürüldü Milli İstihbarat Teşkilatı, 2008 yılındaki Güngören saldırısının faillerinden PKK terör örgütü mensubu Nüsret Tebiş'i Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.
30.07.2022 Gündem
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde son dakika gelişmesi!
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde son dakika gelişmesi! Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticilerinden ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun cinayetiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dosyanın son firari şüphelisi yakalanarak gözaltına alındı.
22.05.2022 Gündem
Tosuncuk müştekileri suçladı! 'Şikayetçi oldukları için paralarını alamadılar'
Tosuncuk müştekileri suçladı! 'Şikayetçi oldukları için paralarını alamadılar' Çiftlik Bank ana davasında tutuklu bulunan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın davasında iki kardeşin tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mehmet Aydın, savunmasında "Medyanın kışkırtmasıyla müştekiler yaptıkları şikayet yüzünden şirkete el konulunca ana para iadelerini kolaylıkla alacakken paralarını da alamamışlardır" dedi.
11.05.2022 Yaşam
Thodex davasında karar: Duruşma 1 Temmuz'a ertelendi
Thodex davasında karar: Duruşma 1 Temmuz'a ertelendi Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur ettiği iddia edilen 1'i firari 6'sı tutuklu 21 sanığın davasında ara kararını açıklayan mahkeme, 6 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, firari CEO Faruk Fatih Özer'in babası Zülküf Özer'in de tanık olarak dinlenmesi için hakkında zorla getirme kararı çıkardı. Duruşma 1 Temmuz 2022 tarihinde görülmek üzere ertelendi.
5.05.2022 Gündem
Thodex davasında savunma yapan Faruk Fatih Özer’in abisi: Asıl mağdur Thodex ailesidir!
Thodex davasında savunma yapan Faruk Fatih Özer’in abisi: Asıl mağdur Thodex ailesidir! Kripto para borsası ‘Thodex’ davasında firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan Faruk Fatih Özer’in abisi, kardeşinin yurt dışına çıktığını haberlerden öğrendiğini söyleyerek, “Dosyada mağdur olarak bulunan kişiler gerçek mağdurlar değildir. Burada mağdur olan Thodex ailesi ve Özer ailesidir. Babam zararları gideriyor. İyi niyetimiz ortadadır. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi. Özer’in kız kardeşi ise, mağdurların zararını gidermek için maddi gücünün olmadığını söyledi.
5.05.2022 Gündem
Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredildi!  Adalet Bakanlığı duyurdu
Cemal Kaşıkçı davası Suudi Arabistan'a devredildi! Adalet Bakanlığı duyurdu Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin 26 sanıklı davada, Adalet Bakanlığı'nın olumlu görüşü üzerine dosyanın Suudi Arabistan'a devrine karar verildi.
7.04.2022 Gündem
Zaman Gazetesi'nin eski yazarlarının yargılandığı davada tanık Hüseyin Gülerce dinlendi
Zaman Gazetesi'nin eski yazarlarının yargılandığı davada tanık Hüseyin Gülerce dinlendi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne'nin Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılandığı davada tanık yazar Hüseyin Gülerce dinlendi.
11.01.2022 Gündem
Çiftlik Bank davasında flaş gelişme! 'Banka çıkarımı yapılması saçmadır'
Çiftlik Bank davasında flaş gelişme! 'Banka çıkarımı yapılması saçmadır' Çiftlik Bank uygulamasında ‘Bank’ ismini yetkili makamlardan izin almadan kullanarak ‘Bankacılık Kanununa Aykırılık’ suçundan hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın hakim karşısına çıktı. Aydın savunmasında Çiftlik Bank’ta ‘Banka’ yerine ‘Bank’ ifadesini kullandığını, üzerine atılı suçu işlemediğini belirterek "Çiftlik Bank’ın logosunda inek figürü vardır, buna bakıp da bir insanın banka çıkarımını yapması saçmadır" dedi. Mahkeme Çiftlik Bank reklamlarının içeriklerinin temin edilmesi için televizyon kanallarına müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
2.11.2021 Yaşam
Gürkan Türkoğlu yakalandı! FETÖ ile DHKP-C bağı...
Gürkan Türkoğlu yakalandı! FETÖ ile DHKP-C bağı... FETÖ üyesi istihbaratçı polislerin, terör örgütü DHKP-C ile yaptığı ‘oyunda’ rol alan Gürkan Türkoğlu, 3 gün önce İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda yakalandı. Türkoğlu sorguda konuşursa FETÖ ile DHKP-C arasındaki bağın detayları ortaya çıkacak.
18.10.2021 Yaşam
Dedikodusunu yaptığı iddiasıyla babaannesini öldürmüştü! Flaş gelişme
Dedikodusunu yaptığı iddiasıyla babaannesini öldürmüştü! Flaş gelişme Yargıtay, Kayseri'de babaannesi Pembe Boraze'yi (82), dedikodusunu yaptığı iddiasıyla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Fadime Boraze (26) hakkında verilen 10 yıl hapis cezasını onadı.
1.10.2021 Gündem
Zindaşti için kırmızı bülten! Avukat Kudbettin Kaya cinayetinde yeni gelişme
Zindaşti için kırmızı bülten! Avukat Kudbettin Kaya cinayetinde yeni gelişme Bakırköy'de 3 yıl önce avukat Kudbettin Kaya'nın bir restoranda kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili görülen davada 'azmettirici' olduğu iddiasıyla yargılanan firari sanık Naci Şerif Zindaşti hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına karar verildi.
23.06.2021 Yaşam
Çiftlik Bank davasında yeni gelişme! Mahkeme reddetti
Çiftlik Bank davasında yeni gelişme! Mahkeme reddetti Çiftlik Bank davasının firari sanıkları arasında bulunan Cengiz Samur'un avukatı müvekkilinin ABD'de dinlenmesini istedi ancak mahkeme bu talebi reddetti.
8.06.2021 Gündem
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari FETÖ'cü yakalandı!
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari FETÖ'cü yakalandı! Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, hakkında 6 yıl 5 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası olan firari sanık yakalandı.
31.05.2021 Gündem
Hrant Dink suikastı davasında ‘baron’lara ceza
Hrant Dink suikastı davasında ‘baron’lara ceza Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastıyla ilgili ‘kamu görevlileri’ davasında kararını açıklayan mahkeme, cinayetin FETÖ’nün talimatlarıyla işlendiğine kanaat getirdi. Cinayetin ‘baron’larından eski istihbaratçılar Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Diğer ‘baron’lar FETÖ elebaşı Gülen ve Zekeriya Öz’le birlikte 13 firarinin dosyalarını ayıran mahkeme, ‘piyon’lar tetikçi Ogün Samast ile Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu, Ahmet İskender hakkında FETÖ üyesi olmaktan suç duyurusu yaptı.
27.03.2021 Gündem
İstinaftan Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi davasına ilişkin karar
İstinaftan Kılıçdaroğlu'na suikast girişimi davasına ilişkin karar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) yerel mahkemenin, 'Adalet Yürüyüşü' sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast girişimine ilişkin 19 sanık hakkında verdiği kararı onadı, 6 sanığın kararını ise bozdu.
7.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Firari Sanık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki firari sanık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.