Evlat Edinme

Evlat Edinme

Son dakika evlat edinme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan evlat edinme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını evlat edinme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Evlat Edinme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan evlat edinme gelişmeleri de dahil olmak üzere 207 evlat edinme haberi bulunmuştur. Tüm evlat edinme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Göktaş açıkladı! Engelli atamaları için müjdeli haber
Bakan Göktaş açıkladı! Engelli atamaları için müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Son 21 yılda kamuda engelli memur sayısını tam 12 kat artırdık. 68 bin 108 engelli vatandaşımızı kendileri için uygun olan kadrolara atadık. Bu yıl Şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşımızın atamalarını gerçekleştirmiştik. Yeni yılın ilk ayında 2 bin 392 engelli atamasını da gerçekleştireceğimizin müjdesini milletimizle paylaşmak isterim." dedi.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Eğlenmek için DNA testi yapan adam şok geçirdi! Hayatını karartan gerçek
Eğlenmek için DNA testi yapan adam şok geçirdi! Hayatını karartan gerçek Arkadaşları ile beraber eğlenmek için DNA testi yapan adam sonuçları görmesi ile birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.
11.08.2023 Yaşam
Emine Erdoğan koruyucu ailelerle bir araya geldi
Emine Erdoğan koruyucu ailelerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Herhangi bir sebeple ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin yeni ve geleneksel tüm kurumlarında her türlü imkan sağlanarak bakılmaktadır" dedi.
7.07.2023 Gündem
Nuri Alço en büyük pişmanlığını anlattı! 'Nasıl evlendiğimi ben de anlamadım'
Nuri Alço en büyük pişmanlığını anlattı! 'Nasıl evlendiğimi ben de anlamadım' 1974 yılında adım attığı Yeşilçam'da birçok unutulmaz filmde kamera karşısına geçen, kendisinden 33 yaş küçük Burcu Sezginoğlu ile 2020'da nikâh masasına oturan Nuri Alço (72), katıldığı programda, özel hayatı ve yaşadığı pişmanlığa dair çarpıcı açıklamalara imza attı.
28.06.2023 Magazin
Koruyucu aile başvurusunda büyük artış! Uzmanlar uyardı: İkisi çok farklı
Koruyucu aile başvurusunda büyük artış! Uzmanlar uyardı: İkisi çok farklı Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından, aralarında ünlü isimlerinde bulunduğu 290 bini aşkın kişi, refakatsiz çocuklara koruyucu aile olmak için başvuruda bulundu. Peki kararı kesin olanları nasıl bir süreç bekliyor? Konuyla ilgili detaylı bilgiler veren uzmanlar, koruyucu aile ile evlat edinmenin karıştırıldığına dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu. Uzmanlar, çocukların ve ailelerin ne gibi haklara sahip olduklarını da açıkladı.
19.02.2023 Gündem
Depremzedeler için 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası başlatıldı
Depremzedeler için 'Evim Yuvan Olsun' kampanyası başlatıldı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak üzere 'Evim Yuvan Olsun' uygulaması hayata geçirildi.
18.02.2023 Gündem
Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan “evlat edinme” açıklaması
Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan “evlat edinme” açıklaması Din İşleri Yüksek Kurulu, “İslam’ın evlat edinme ya da koruyucu aile olma hususundaki yaklaşımı nedir?” sorusuna verilen cevabın bazı kişiler ve basın-yayın organları tarafından tamamen çarpıtıldığını bildirdi.
18.02.2023 Gündem
190 bin koruyucu aile başvurusu oldu! Refakatsiz depremzede çocukların durumu: Sistem nasıl işliyor?
190 bin koruyucu aile başvurusu oldu! Refakatsiz depremzede çocukların durumu: Sistem nasıl işliyor? Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzmanlar bölgede depremden etkilenmiş refaekatsiz çocukların durumuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, aileleri ile bağları kopan çocukların kurtulmasının ardından izlenmesi gereken yollar üzerinde önemle duruyor. Öte yandan bu çocuklara aile olmak isteyen on binlerce kişi başvuruda bulundu. Konuyu uzmanlarla konuştuk.
13.02.2023 Gündem
Josef de Souza: Türkiye halkına yardım etme zamanı
Josef de Souza: Türkiye halkına yardım etme zamanı Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru forması giyen Ana Beatriz das Chagas ile Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Josef de Souza, Türkiye'de yaşanan deprem faciasının ardından konuştu. Josef de Souza, bir depremzede çocuğu evlat edinebileceğinin sinyalini verdi.
13.02.2023 Beşiktaş
Depremzede evlat edinme başvurusu nasıl yapılır? 2023 Depremzede evlat edinme şartları nelerdir, hangi koşullar geçerlidir?
Depremzede evlat edinme başvurusu nasıl yapılır? 2023 Depremzede evlat edinme şartları nelerdir, hangi koşullar geçerlidir? Deprem nedeniyle ailesiz kalan çocuklara koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Peki, Depremzede evlat edinme şartları nelerdir? Depremzede evlat edinme başvurusu nereye yapılır, nasıl?
11.02.2023 Gündem
Bakanlıktan 'Selin Ciğerci evlat edindi' iddiasına yalanlama
Bakanlıktan 'Selin Ciğerci evlat edindi' iddiasına yalanlama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin evlat edindiği" iddiasına ilişkin haberleri ve paylaşımları yalanlayarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
27.01.2023 Magazin
Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı 2023? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı 2023? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir? Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.  Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak görev yapanlardan gerekli koşulları taşıyanlar, Başkanlıkça ilan edilecek yerlerde görevlendirilmek üzere imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlı memur kadrolarına atanabilecek. Peki, Sözleşmeliye kadro eş durumu tayin var mı? Hangi sözleşmeliler kadroya geçti, sözleşmeliye kadro şartları nelerdir?
21.01.2023 Çalışma Hayatı
Resmen mucize! İkiz bebekler 30 yaşında doğdu
Resmen mucize! İkiz bebekler 30 yaşında doğdu Dünya ABD'den gelen mucize haberi konuşuyor. 31 Ekim'de dünyaya geldiler ama 31 yaşındalar. ABD'de dünyanın en yaşlı ikizleri doğdu. Uzmanlar, bu vakarların insanlara umut vermesi gerektiğini söylüyor. İşte haberin detayları...
22.11.2022 Dünya
İBB kreş başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İBB kreşleri nerelerde var?
İBB kreş başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İBB kreşleri nerelerde var? İBB'nin kreşlerine başvuru yapmak isteyen pek çok kişi Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri hakkında başvuru süreci ile ilgili detayları merak ediyor. 22 ilçede 34 birimde açılan İBB kreşlerinden 2900 çocuk faydalanıyor. Peki, İBB kreş başvurusu nasıl yapılır? Kimler başvuru yapabilir? İBB kreşleri nerelerde var? İBB kreş başvuruları bitti mi? İşte detaylar…
17.11.2022 Eğitim
Devlet korumasında yetişen 958 genç, kamuya atandı
Devlet korumasında yetişen 958 genç, kamuya atandı Devlet korumasında yetişen 958 gencin kamu kurumlarına ataması gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2003-2022 yıllarında toplam 36 bin 940 gencin kamuda istihdamını sağladıklarını söyledi.
27.09.2022 Ekonomi
Bakanlıktan 2 kadının beraber evlat edindiği iddiasına yalanlama
Bakanlıktan 2 kadının beraber evlat edindiği iddiasına yalanlama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sosyal medyada 2 kadının, 1 bebeğin anne ve baba rollerini üstlenerek bakımını sağladığı paylaşımları üzerine kadınlardan birinin bebeğin annesi diğerinin de halası olduğu, evlat edinme durumunun olmadığı açıklandı.
25.08.2022 Gündem
Emine Erdoğan: Koruyucu aile sayımız, bugün 7 bin 212
Emine Erdoğan: Koruyucu aile sayımız, bugün 7 bin 212 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bu sene ilki gerçekleştirilen Koruyucu Aile Günü Şenliklerine katılarak, “Koruyucu ailelerin kanatları altındaki çocuklarımızın sayısının, 8 bin 723’e yükseldiğini söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. 2002’de sadece 515 olan koruyucu aile sayımız, bugün 7 bin 212” dedi.
6.07.2022 Siyaset
Evlat edineceği bebeği öldürdü! Üvey anne gerçeği itiraf etti
Evlat edineceği bebeği öldürdü! Üvey anne gerçeği itiraf etti İngiltere'de 38 yaşındaki bir kadın evlat edinmeye çalıştığı 13 aylık bir bebeği öldürdü. İngiltere'nin gündemine oturan üvey anne, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
26.05.2022 Dünya
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber,  4.173 TL...
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışana güzel haber, 4.173 TL... Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiriyor. Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş gelişme! Tek tek açıklandı. Süreler belli oldu. Kimin ne kadar yıllık izin hakkı var? Senelik izin aynı işyerinden bir yıl ve daha uzun süre çalışılması durumunda çalışana tanınan bir hak. Çalışma süresi uzadıkça yıllık izin de artıyor. 1-5 yıl arasındaki çalışanlar için bu süre 14 gün olarak belirlendi. Çalışanın şehir dışına çıkması durumunda 4 güne kadar ücretsiz yol izni de veriliyor. Çalışanların ücretli izinleri olduğu gibi doğum, evlat edinme gibi bazı durumlarda ücretsiz izin hakkı da bulunuyor. İşverenin çalışana izin hakkını kullandırmaması durumunda 4.173 TL idari para cezası kesiliyor.
16.05.2022 Çalışan Hakları
Milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor! 306 TL fazla ödeniyor! Hiçbir kesinti yok, başvuran alıyor...
Milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor! 306 TL fazla ödeniyor! Hiçbir kesinti yok, başvuran alıyor... Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor. Asgari ücretle çalışanlar 306 TL daha fazla maaş alıyor. Hiçbir kesinti yapılmıyor ve başvuran ödenekten yararlanıyor. Kadınların çalışma hayatının kesintiye uğramaması için, yarım çalışma uygulaması bulunuyor. Doğum yapanlar ya da evlat edinenler için geçerli olan bu uygulamadan işçi statüsündekiler faydalanabiliyor. Doğum sonrasında analık izninin bitiminden itibaren faydalanılabilen yarım çalışma ödeneğinde maaş avantajı da bulunuyor. Çünkü günlük miktar asgari ücretin brüt tutarı kadar oluyor. Bu da 4.253 TL değil, 4.629 TL olarak maaşlara yansıyor. Ödeneği almak için şartların uygun olması dahilinde başvuruda bulunulması gerekiyor. Ödenekten üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçiler de yararlanabiliyor. Yarım çalışma ödeneği ile ilgili tüm detaylar...
26.03.2022 Çalışan Hakları
Salı gününün galibi değişmedi!
Salı gününün galibi değişmedi! Kanal D’nin, her Salı akşamı yeni bölümleri ile ekrana gelen, İclal Aydın’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizisi Üç Kız Kardeş ekrana gelen 5’inci bölümü ile zirveye oturdu. Kantar Medya’nın verilerine göre Total kategoride 7.16 reyting ve yüzde 16.53 izlenme payı alarak birinci olan dizi, diğer kategorilerde de günün en çok izlenen dizisi olmayı başardı.
23.03.2022 Televizyon
Alman Prens von Anhalt, mirasını bırakmak için bir yetişkini evlat edindi! 15 milyon sterlin...
Alman Prens von Anhalt, mirasını bırakmak için bir yetişkini evlat edindi! 15 milyon sterlin... Zsa Zsa Gabor'un son eşi Alman Prens von Anhalt, unvanını ve "15 milyon sterlinlik" mirasını bırakmak için 27 yaşındaki Kevin'i evlat edindi. Von Anhalt, “İnsanlara yalnız olmaları gerekmediğini göstermek istedim. Çocuk büyütmek zorunda değilsiniz. Bir yetişkini evlat edinebilirsiniz” dedi.
1.02.2022 Dünya
Türkiye’nin evlat edinen ilk bekar babası! 'Oğlum bak, burası artık bizim evimiz'
Türkiye’nin evlat edinen ilk bekar babası! 'Oğlum bak, burası artık bizim evimiz' Bekar olan 47 yaşındaki Serkan Özübek evlat edindi ve baba oldu. Türkiye'de bir ilk gerçekleşti. Özübek, evlat edinmeye nasıl karar verdiğini, yaşadığı süreci ve 2 buçuk yaşındaki oğluyla ilk karşılaşmasını anlattı.
13.01.2022 Gündem
İstifa eden sözleşmeli personel görevine sınavsız dönebilir mi? Yeniden sınav yapılır mı?
İstifa eden sözleşmeli personel görevine sınavsız dönebilir mi? Yeniden sınav yapılır mı? Sözleşmenin belirli durumlarda tek taraflı feshinde personelin işe dönüp dönmeyeceği pek çok kez merak edilen konuların başında geliyor. Sözleşmeli personelin bazı gerekçelerle işinden ayrılmış olması ve sonrasında tekrar işe dönüp dönmeyeceği sosyal güvenlik uzmanlarına sıkça soruluyor. Peki, İstifa eden sözleşmeli personel görevine sınavsız dönebilir mi? Yeniden sınav yapılır mı? İşte sözleşmeli personelin istifası ve işe iadesi ile ilgili bilmeniz gerekenler...
13.11.2021 Çalışma Hayatı
Afet alanlarında çalışacak sözleşmeli personel sayısı artırıldı!
Afet alanlarında çalışacak sözleşmeli personel sayısı artırıldı! Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda değişiklik yapıldı. Söz konusu değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi uygulamalarında istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısı 245'ten 395'e çıkarıldı. İşte yürürlüğe giren değişiklik ve detayları...
15.07.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Evlat Edinme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki evlat edinme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.