Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Josef de Souza: Türkiye halkına yardım etme zamanı

Josef de Souza: Türkiye halkına yardım etme zamanı

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru forması giyen Ana Beatriz das Chagas ile Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Josef de Souza, Türkiye'de yaşanan deprem faciasının ardından konuştu. Josef de Souza, bir depremzede çocuğu evlat edinebileceğinin sinyalini verdi.

Josef de Souza: Türkiye halkına yardım etme zamanı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem, ülkemizde 10 ilde büyük yıkımlara sebebiyet verdi. 'Asrın felaketi' sonrası Türkiye'de forma giyen Brezilyalı sporcular Josef de Souza ve Ana Beatriz das Chagas açıklamalarda bulundu.

Brezilya basınından Globo Esporte'ye röportaj veren ikilinin demeçleri dikkat çekti. Josef de Souza depremzede bir çocuğu evlat edinebileceğini açıkladı.

JOSEF AFET BÖLGESİNDE

Beşiktaş'ın Brezilyalı orta sahası Josef de Souza yaşanan deprem felaketinin ardından hayranlarına yardım çağrısında bulundu. Doğum gününde depremzedeler için bağış IBAN'ı paylaşan Brezilyalı orta saha, Mersin'e giderek afetzede çocuklara destek verdi.

"G.SARAY TARAFTARLARINDAN MESAJLAR ALDIM"

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından tüm ülkenin tek yürek olduğunu vurgulayan Josef de Souza, "Takımlar arasındaki rekabetten dolayı beni sevmeyen Galatasaray taraftarlarından bile mesajlar aldım. Ayrıca ayrıldığım takım Fenerbahçe'nin çoğu benden hoşlanmayan taraftarlarından da mesajlar aldım. Şimdi hepsi yardımlar için bana teşekkür ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Doğum gününü kutlamamasıyla ilgili gelen soruya Josef de Souza, "Doğum günümdü ama kutlama yapacak zaman değildi. Türkiye halkına yardım etme zamanı" cevabını verdi.

Josef de Souza son olarak depremzede bir çocuğu evlat edinebileceğinin sinyalini verdi. Josef de Souza açıklamasında, "Türkiye'de devletin evlat edinme süreçlerine katılmak isteyenler için bir web sitesi açtığını öğrendim. Mersin seyahatimde kim bilir, ailemiz için bu kız çocuğuyla ilgili bir işaret alabilirim" diye konuştu.

"BURADA OLMAM GEREK"

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Kuzeyboru'da forma giyen Brezilyalı voleybolcu Ana Beatriz Correa da açıklamalarda bulundu. Türkiye'deki yardım çalışmalarına destek veren ve Josef de Souza ile afet bölgesine giden voleybolcu çarpıcı ifadeler kullandı.

Türkiye'de kalmasıyla ilgili gelen soruya cevap veren ünlü voleybolcu, "Ailemi, sevdiğim insanları görmek için sabırsızlanıyorum ama herkes burada bulunma amacımı anlıyor. Depremin olduğu gün neden bunu yaşadığıma dair cevaplar bulmaya çalıştım ama burada olmam gerektiğini anladım" dedi.

Haberin Devamı

Ana Beatriz Correa son olarak şu ifadeleri kullandı: "Bazen elimizden gelenin en iyisini nasıl yapacağımızı tam olarak bilmesek bile, asıl niyetin yardım etmeye devam etmek olduğunu biliyoruz."