Gazete Vatan Logo

Resmen mucize! İkiz bebekler 30 yaşında doğdu

Dünya ABD'den gelen mucize haberi konuşuyor. 31 Ekim'de dünyaya geldiler ama 31 yaşındalar. ABD'de dünyanın en yaşlı ikizleri doğdu. Uzmanlar, bu vakarların insanlara umut vermesi gerektiğini söylüyor. İşte haberin detayları...

Resmen mucize! İkiz bebekler 30 yaşında doğdu

Oregonlu ikizler Lydia ve Timothy Ridgeway, 31 Ekim'de dünyaya geldi. Ebeveynleri Philip ve Rachel, zaten 4 çocuğa sahipti. Ancak daha fazla çocuk istediklerini fark ettiler. İkizler dünyaya gelirken bir rekora imza atacaklarından habersizlerdi.

HAPSOLMUŞ HAYATLAR

Embriyo bankasından bebek sahiplenmeye karar veren 35 yaşındaki Philip, "Hapsolmuş hayatları kurtarma fikrini sevdik" diyor.

Çift, çocuk isteyen çiftler için embriyo bağışlama kuruluşuna başvurarak en eski bağışları buldu. 34 yaşındaki Rachel, "Genetik ebeveynleri hakkında boy ve kilo gibi bilgileri biliyorduk, ancak seçim yaparken kriter olarak bunu kullanmadık" diyor. Rachel daha çok uzun süredir bekleyen ve ebeveynlerin gelip almadığı embriyolarla ilgileniyordu.

Dondurulmuş ve terk edilmiş embriyoları kurtarmak, geleneksel sahiplenme yöntemlerinden daha ucuz olabiliyor. Bu sürece 'embriyo evlat edinme' deniyor.

Rachel, "Bu sürece girdiğimizde, unutulan veya istenmeyen embriyoları bulmak istedik. Evlatlık çocuğunuzu doğurma fikri benim için harika bir fikirdi" diyor.

Haberin Devamı

Philip, "Geleneksel evlat edinmeyi hiç düşünmedik. Dondurulmuş embriyoların hepsinin anne ve babaya ihtiyacı var ve bu ihtiyacı karşılayabileceğimiz bir durumdu" diyor.

DOĞAN EN YAŞLI BEBEKLER

Posta'da yer alan habere göre; embriyo sahiplenen çiftin ikiz bebekleri 31 Ekim'de dünyaya geldi. Embriyolar, dünyadaki en eski embriyo olarak kayıtlara geçti. Zira ikizler 29 yıl 10 aylıktı. Üstelik hamilelik sırasında bebeklerin sağlıklarında da hiçbir sorun yaşanmadı.

Ridgeways çiftinin 29 yıl 10 aylık doğan embriyoları, başka bir embriyo evlat edinen çift olan Tina ve Ben Gibson'ın rekorunu kırdı. Gibson çiftinin kızları Molly, Ekim 2020'de 27 yaşında dünyaya geldi.

Uzmanlar, bu vakarların insanlara umut vermesi gerektiğini söylüyor.