Ev Satışı

Ev Satışı

Son dakika ev satışı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev satışı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev satışı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Satışı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev satışı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.267 ev satışı haberi bulunmuştur. Tüm ev satışı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev satışında yeni dönem başlıyor! Yasaklanacak
Ev satışında yeni dönem başlıyor! Yasaklanacak Ev satışında yeni dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı taslağa göre, emlak siteleri üzerinden yapılan konut satışlarında, aynı konut için farklı fiyatlarla birden fazla ilan girişi yapılamayacak. Peki düzenlemenin piyasaya etkisi ne olur?
4.12.2023 Ekonomi
Ev ve araba satışında bir dönem kapanıyor! Fiyatları dibe çekecek hamleler art geldi
Ev ve araba satışında bir dönem kapanıyor! Fiyatları dibe çekecek hamleler art geldi Araba ve ev satışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev ve araba satışında yeni dönem başladı. Sahte ilanlarla yapılan dolandırıcılıklar ve spekülatif fiyat artışları Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Kasım ayında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle, ilan sitelerinde kimlik doğrulaması yapmadan gayrimenkul ve araç ilanı verme dönemi bitiyor. Buna göre, şahısların kendisine, birinci veya ikinci dereceden akrabasına ait olmayan ilanları yayınlaması yasaklanırken, işletmelerin de yetki belgelerini doğrulaması gerekiyor. Uymayana ihlal başına 100 bin TL’ye kadar ceza var.
18.10.2023 Ekonomi
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı
Ev satışında flaş gelişme! Artık yasaklandı İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan taşınmaz ilanı düzenlemesine ilişkin, "Artık emlakçı bir ilan girmek istiyorsa, yetki belgesi alması gerekiyor. Dairenizi satmak istiyorsanız ve emlak danışmanı ile çalışacaksanız; bir sözleşme devreye giriyor. Bu sözleşmeler hep vardı ancak düzenleme ile zorunlu hale getirildi. Artık sözleşme olmadan ilanlar, bu partallarda yayınlanmayacak. Kaçak emlakçılığın önüne geçilecek" dedi.
7.09.2023 Ekonomi
Ev ve araba satışında yeni dönem! Fiyatları dibe çekecek hamleler peş peşe geldi
Ev ve araba satışında yeni dönem! Fiyatları dibe çekecek hamleler peş peşe geldi Araba ve ev satışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ev ve araba satışında yeni dönem başladı. Sahte ilanlarla yapılan dolandırıcılıklar ve spekülatif fiyat artışları Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Kasım ayında yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle, ilan sitelerinde kimlik doğrulaması yapmadan gayrimenkul ve araç ilanı verme dönemi bitiyor. Buna göre, şahısların kendisine, birinci veya ikinci dereceden akrabasına ait olmayan ilanları yayınlaması yasaklanırken, işletmelerin de yetki belgelerini doğrulaması gerekiyor. Uymayana ihlal başına 100 bin TL’ye kadar ceza var.
1.09.2023 Ekonomi
Hisse tapulu ev satışlarına dikkat! Uzmanlardan kritik uyarı: Fiyatlar cazip görünsede büyük risk var
Hisse tapulu ev satışlarına dikkat! Uzmanlardan kritik uyarı: Fiyatlar cazip görünsede büyük risk var Hisse tapulu ev ilanlarında son günlerde arttı. ‘2+1 ev 26 metrekare hisse’, ‘3+1 daire 18 metrekare hisse’, ya da ‘hissesi yüksek ev’ şeklinde pazarlanan yerlerde aslında vatandaşa arsadan pay satılıyor. Zamanında ruhsat dahi alınmadan yapılan 30-40 yıllık bu tip konutlar için uzmanlar uyarıyor: Fiyatlar normal bir daireye kıyasla cazip görünse de riskler var.
10.08.2023 Ekonomi
TOKİ AÇIK ARTIRMA TEKLİF VERME 2023 CANLI EKRANI| TOKİ açık artırma teklifi nasıl verilir? Emlakmuzayede ile TOKİ açık artma ile ev satışı teklifi
TOKİ AÇIK ARTIRMA TEKLİF VERME 2023 CANLI EKRANI| TOKİ açık artırma teklifi nasıl verilir? Emlakmuzayede ile TOKİ açık artma ile ev satışı teklifi TOKİ açık artırma ile ev satışı projesine başladı. Aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 42 ilde 182 konut projesi kapsamında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 evler açık artırma ile satılacak. TOKİ satışları hakkında arama motorlarında 'TOKİ açık artırma teklif verme 2023” ile ilgili aramalar arttı. Peki, TOKİ açık artırma teklifi nasıl verilir?
1.08.2023 Ekonomi
Fiyatlar yüzde 120 arttı! Talep resmen patladı, uzmanlardan kritik uyarı geldi
Fiyatlar yüzde 120 arttı! Talep resmen patladı, uzmanlardan kritik uyarı geldi Satılık konut fiyatlarındaki artış nedeniyle özellikle yatırım amaçlı ev almak isteyenler arsaya yöneldi. Yılın ilk 6 ayında konut satışları yüzde 22 gerileyerek yaklaşık 566 bin olurken, konut dışı gayrimenkul satışı 800 bine yaklaştı. İlginin sürmesini bekleyen uzmanlar, ‘Araştırmadan almayın’ diyor. Arsaya olan talep ise fiyatlara da yansıdı. Fiyatlarda yüzde 120'ye varan artış görüldü.
30.07.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul satışında yeni dönem başladı. Buna göre; tapu dairesinde yapılan işlemlerde satış bedelinin yüzde 4’ü kadar tapu harcı ödeniyor. Noterlerde buna ek bir ücret daha alınacak. Taşınmazın değerine göre bu ücret 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Peki vatandaş nereye nasıl başvuru yapacak, sözleşme nasıl imzalanacak, işlemin maliyeti ne olacak? İşte noterden tapu devri hakkında tüm merak edilenler...
4.07.2023 Ekonomi
Ev, arsa, iş yeri olan milyonları ilgilendiren gelişme! Tapuda yeni dönem, sistem tamamen değişiyor
Ev, arsa, iş yeri olan milyonları ilgilendiren gelişme! Tapuda yeni dönem, sistem tamamen değişiyor Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul satışında yeni dönem 4 Temmuz'da başlıyor. Buna göre; tapu dairesinde yapılan işlemlerde satış bedelinin yüzde 4’ü kadar tapu harcı ödeniyor. Noterlerde buna ek bir ücret daha alınacak. Taşınmazın değerine göre bu ücret 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Peki vatandaş nereye nasıl başvuru yapacak, sözleşme nasıl imzalanacak, işlemin maliyeti ne olacak? İşte noterden tapu devri hakkında tüm merak edilenler...
3.07.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak milyonları ilgilendiriyor, detaylar netleşti
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak milyonları ilgilendiriyor, detaylar netleşti Ev alıp satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul satışında yeni dönem 4 Temmuz'da başlıyor. Peki vatandaş nereye nasıl başvuru yapacak, sözleşme nasıl imzalanacak, işlemin maliyeti ne olacak? İşte noterden tapu devri hakkında tüm merak edilenler...
2.07.2023 Ekonomi
Ev satışında senet oyunu ile dolandırıcılığa dava
Ev satışında senet oyunu ile dolandırıcılığa dava Ankara'da Çağrı Ş. (38), ilanda gördüğü evi satın almak için 3 bin TL kapora ve 10 bin TL'lik teminat senedi verdiği emlakçı aracılığıyla ev sahibiyle anlaştı. Kredi çekemeyince evi alamayan Çağrı Ş.'nin imzaladığı senet, üzerinde değişiklik yapılarak ciro edildi ve icraya verildi. Çağrı Ş.'nin şikayeti ile 2'si emlak ofisi çalışanı 3 şüpheli hakkında 1'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
16.05.2023 Yaşam
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede
Ev fiyatlarına deprem freni! En düşük seviyede Deprem konut satışlarını da etkiledi. Yaşanan felaket ev satışlarında sert düşüşe yol açtı. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması için hazırlanan kampanya 24 Şubat’ta devreye girdi ama geçen ay yapılan satışlara olumlu yansımadı. Kredi faizinin yüzde 0.69’a kadar düştüğü, vadenin 15 yıla çıktığı kampanya ile mart satışlarında toparlanma bekleniyor. İşte konut sektöründe son durum...
16.03.2023 Ekonomi
Osmaniye'de ev satışı ve kiralamada fahiş fiyat artışına soruşturma
Osmaniye'de ev satışı ve kiralamada fahiş fiyat artışına soruşturma Osmaniye'de deprem sonrası ev satışı ve kiralamada fahiş fiyat artışı yapanlar hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
2.03.2023 Gündem
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok Ev sahiplerinin binaları ve daireleri için deprem korkusu dolayısıyla almayı düşündükleri yapı denetim raporunda eğer sonuç ‘depreme uygun değil’ olarak çıkarsa, satın aldıkları yüklenici kurumlara ve müteahhitlere karşı tüketici kanunu çerçevesinde ayıplı mal hükmünden faydalanılarak tazminat davasından ev satış bedelini almaya kadar korunan hakları mevcut.
15.02.2023 Ekonomi
Kiralar neden arttı? Kiralarda neden fahiş fiyatlar uygulandı? Emlakçılar ile ilgili iddialar!
Kiralar neden arttı? Kiralarda neden fahiş fiyatlar uygulandı? Emlakçılar ile ilgili iddialar! Son aylarda yaşanan kira artışları önlenemez hale geldi. Konut fiyatları ve kiralamalarda fahiş fiyatların uygulanmaya başlamasıyla birlikte hükümet çalışma başlatmıştı. Ancak gelen şikayetler kira artışlarındaki durumu gözler önüne seriyor. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara ilişkin fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda KDK'ya çok sayıda başvuru yapıldığını açıkladı. Peki, Kiralar neden arttı? Kiralarda neden fahiş fiyatlar uygulandı? Kira artışında ev sahibi mi yoksa emlakçı mı sorumlu? İşte detaylar…
2.06.2022 Ekonomi
Ev, dükkan sahibi milyonları ilgilendiriyor! Ve yasaklanıyor! İnternetten ilan verenler...
Ev, dükkan sahibi milyonları ilgilendiriyor! Ve yasaklanıyor! İnternetten ilan verenler... Ev-dükkan sahibi milyonları ilgilendiriyor! Ev-dükkan sahibi olanlara yasak geliyor. İnternetten ilan veren milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Artık internetten ev-dükkan satışı verirken zorunu olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 0.89 ve 0.99 faizli kredi açıklamasının ardından konutta bir gecede yüz binlerce lira zam yapan 65 bin fırsatçı tespit ederken, kira gelirleri ve fiyatlarına yönelik incelemeleri de derinleştirdi. Ev-dükkan alım satımı, tapu harcı ödemeleri, düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybı, düşük ekspertiz başta olmak üzere tapu işlemlerini mercek altına alındı. İncelemelerde kredi tutarıyla konut satış bedeli arasında 40 kata ulaşan farklar belirlendi. Öte yandan bakanlık internet sitelerinden bilgi alınmasına ilişkin ayrıntıları tebliğle duyuracak. Bu düzenlemeyle menkul ve gayrimenkullerin satışı veya kiralanması için internet sitelerine verilen ilanlara ilişkin bu sitelerden kapsamlı bilgi alınacak.
27.05.2022 Ekonomi
Sahibinden ücretli ev turu! Dairesini gezenden para alıyor
Sahibinden ücretli ev turu! Dairesini gezenden para alıyor Esenyurt’ta evini satmak için bir siteye ilan veren Burak Demir, onlarca vatandaşa ev gezdirip sonuç alamayınca sıra dışı bir yöntem geliştirdi. Evine bakmak için gelenlerden hafta içi 100 TL, hafta sonu ise 150 ücret alan Demir, “Bence herkes evi göstermekten para almalı” diyerek, onlarca vatandaşın yoğun ilgi göstermesine rağmen evini bir türlü satamadığını söyledi.
29.04.2022 Gündem
Konut satışı yasaklanıyor! Ülke harekete geçti, yabancılar alamayacak...
Konut satışı yasaklanıyor! Ülke harekete geçti, yabancılar alamayacak... Kanadalılar artan fiyatlar sebebiyle ev almakta zorlanıyor. Ülke genelinde ev fiyatları son 1 yılda yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Bu sebeple hükümet yabancılara konut satışını 2 yıl yasaklama kararı aldı. Yabancıya satış dışında Kanada hükümeti ayrıca ev alıp aynı evi bir sene içinde satanlardan kesilen vergiyi de artıracak. Bu vergi artışıyla yatırım amaçlı talebin kısılıp ilk evini alacaklar için piyasanın rahatlatılması hedefleniyor.
8.04.2022 Ekonomi
Otomobil satışlarında yeni dönem!  Yüzde 18'e çıkarıldı...
Otomobil satışlarında yeni dönem! Yüzde 18'e çıkarıldı... Otomobil, yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında yeni dönem. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Oto galerilerinin araç alım satımından elde ettikleri ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz" dedi.
28.03.2022 Otomobil
Ev alacakları ilgilendiriyor! İl il belli oldu! Yüzde 20 arttı
Ev alacakları ilgilendiriyor! İl il belli oldu! Yüzde 20 arttı Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Kritik veriler açıklandı. Ev satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 artarak 97 bin 587 oldu. Aynı dönemde yabancılara yapılan ev satışları yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 olarak gerçekleşti. Buna göre, Türkiye genelinde ev satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 artarak 97 bin 587 oldu. Ev satışlarında İstanbul 18 bin 752 konut satışı ve yüzde 19,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 464 ev satışı ve yüzde 8,7 pay ile Ankara, 5 bin 575 ev satışı ve yüzde 5,7 pay ile İzmir izledi. Ev satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 23 ev ile Ardahan, 40 konut ile Hakkari ve 47 ev ile Bayburt oldu.
15.03.2022 Ekonomi
Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ satışa çıkarıyor, yüzde 25 peşinat, 120 ay vade ile...
Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ satışa çıkarıyor, yüzde 25 peşinat, 120 ay vade ile... Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiriyor. TOKİ açık artırmayla 40 ilde 129 konut ve 145 iş yerini satışa çıkaracak. 16-17 Şubat 2022 tarihinde başlıyor. Konutlar yüzde 25 ve yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade, iş yerleri yüzde 15, 25 ve 50 peşinat ile 120 ay vadeyle alınabilecek. Açık artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası AŞ ve T.C. Ziraat Bankası AŞ tarafından yürütülecek. Başvurular ve teminatlar bu bankaların tüm şubeleri aracılığıyla kabul edilecek. İşte detaylar...
15.02.2022 Ekonomi
Gayrimenkul alım-satımı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yabancıya satış yasağı
Gayrimenkul alım-satımı ile ilgili son dakika gelişmesi! Yabancıya satış yasağı Gayrimenkul alım satımında son dakika gelişmesi! Yabancıya konut satış ile ilgili yeni gelişme! Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi verilerine göre son bir yıl içinde yabancılar son bir yıl içinde 68 binin üzerinde taşınmaz satın aldı. Yabancıların tercihi hem yatırım hem yerleşim için İstanbul, İzmir, Ankara'nın yanı sıra küçük sahil kasabaları, otantik kültür bölgeleri oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, yabancıların ilgi odağındaki Mardin, Kilis, Hatay'da imarlı alanın yüzde 10'u aşması nedeniyle mülk satışı yasak olduğunu belirterek, "Bu üç ilin tamamı, kamu yararı ve ülke güvenliği açısından Bakanlar Kurulu kararıyla yabancıların taşınmaz mülkiyeti ve sınırlı ayni hak edemeyecekleri alan olarak belirlenmiştir" dedi.
10.02.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alım- satımı sil baştan...
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alım- satımı sil baştan... Gayrimenkul sektöründe bir dönem sona eriyor. Ev alıp- satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Yeni düzenleme geliyor. Sadece ev alım satımında değil ayrıca devre mülk alımında da önemli değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni düzenleme ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Bir dairenin birden fazla kişiye satılması, üstünde haciz olması gibi sorunlar tüketiciye mağduriyet yaratmadan çözülecek. Birçok tüketici henüz yapımı tamamlanmayan evler için ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda inşaat tamamlanmıyor ve ev sahibi olmak isteyenler mağduriyet yaşıyor. Uzmanlar bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için satış işleminin mutlaka noter huzurunda yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Yeni düzenlemenin yasalaşması ile tüketicilerin yaşadığı bu ve benzeri sorunların pek çoğu ortadan kalkacak. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan ev fiyatlarının düşeceği tarih açıklandı.
25.01.2022 Ekonomi
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı...
Tapuda değiştiriliyor, gayrimenkul sektöründe büyük oyun! Tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı... Ev alacak herkes için geçerli. Tapuda büyük oyun! Gayrimenkul sektöründe hemen herkes başvuruyor. Ancak yasal değil. Cezai yaptırımı var. tapu harcı, gelir vergisi, değer artış kazancı gibi ödemelerden kurtulmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Gayrimenkul alım satımında tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü tapu harcı olarak ödeniyor. Satış bedelini düşük göstererek tapu harcından kaçmak yasal değil ama sık başvurulan bir yöntem. Öyle ki ilk teklif edilen bu oluyor.
17.01.2022 Ekonomi
TOKİ İstanbul Başakşehir başvurusu nasıl yapılır? TOKİ İstanbul ev fiyatları ne kadar? TOKİ Kayabaşı Mahallesi kura başvurusu başladı mı?
TOKİ İstanbul Başakşehir başvurusu nasıl yapılır? TOKİ İstanbul ev fiyatları ne kadar? TOKİ Kayabaşı Mahallesi kura başvurusu başladı mı? Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) ev hayali kuranlara müjde! TOKİ İstanbul başvuruları başlıyor. TOKİ’nin Başakşehir'de yapacağı evler için başvuru süreci başlıyor. Dar ve orta gelirli ailelerin kira öder gibi ev sahibi olması için yapımına başladığı projede ev satışları için başvurular alınacak. Peki, İstanbul TOKİ 2022 başvuru ne zaman? TOKİ İstanbul Başakşehir başvurusu nasıl yapılır? TOKİ İstanbul ev fiyatları ne kadar? TOKİ Kayabaşı Mahallesi ev satışları başladı mı? İşte TOKİ İstanbul Başakşehir başvurusu ile ilgili detaylar…
10.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Satışı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev satışı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.