Ev Alma

Ev Alma

Son dakika ev alma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev alma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev alma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Alma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev alma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.763 ev alma haberi bulunmuştur. Tüm ev alma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir
Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir Ev alma planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarında aşağı yönlü hareket başladı. Ev sahibi olmak isteyenler için fırsat niteliğinde bir döneme girildi. Ancak fiyatların daha fazla düşmesini bekleyenler avantajlı fiyatları kaçırabilir.
19.03.2024 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, ardından inşaat maliyetini ödeyecek. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor.
28.01.2024 Ekonomi
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı Ev alma planı yapanlara güzel haber geldi. Kredi desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk evini alacaklara kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
21.11.2023 Ekonomi
"Ev alma komşu al" dönemi bitti! Vatandaşların yüzde 42'si komşusunu tanımıyor
"Ev alma komşu al" dönemi bitti! Vatandaşların yüzde 42'si komşusunu tanımıyor "Ev alma komşu al" dönemi artık bitti. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'de halkın yüzde 42'si komşularına misafirliğe gitmiyor. O araştırmada insanların komşularına güveninin kalmadığı da ortaya çıktı.
7.10.2023 Yaşam
Fiyatta anlaşamadığı kiracısını sokak ortasında dövdü
Fiyatta anlaşamadığı kiracısını sokak ortasında dövdü Esenyurt’ta kira ücreti konusunda anlaşamadıkları kiracıyı takip eden baba ve oğlu, şahsı sokak ortasında tekme tokat dövdü.
1.10.2023 Yaşam
‘Ateş yakma’ uyarısı sonu oldu! Feci olay
‘Ateş yakma’ uyarısı sonu oldu! Feci olay Elazığ’da iddiaya göre Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde görevli temizlik görevlisine kurumuş otları ateş yakarak temizlememesi uyarısında bulunan şahıs ile temizlik görevlisi arasında tartışma çıktı. Temizlik görevlisinin itmesi sonucu düşerek başı sert zemine çarpan adam hayatını kaybetti.
1.10.2023 Yaşam
Ev alma umuduyla dolandırıldıklarını öne sürerek eylem yaptılar
Ev alma umuduyla dolandırıldıklarını öne sürerek eylem yaptılar Gaziantep’te ev alma umuduyla bir inşaat firması tarafından dolandırıldıklarını öne sürülen aileler eylem yaptı.
1.10.2023 Yaşam
TBMM’de yeni yasama dönemi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Görevimiz yeni ve sivil bir anayasa
TBMM’de yeni yasama dönemi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Görevimiz yeni ve sivil bir anayasa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "TBMM'nin ilk başkanı, milli iradenin ilk kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyorum. Hangi unvanla olursa olsun Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.
1.10.2023 Gündem
BES'te yeni dönem! Ev alımında büyük avantaj sağlayacak
BES'te yeni dönem! Ev alımında büyük avantaj sağlayacak BES ile ilgili merak edilen detaylar ortaya çıktı. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde sözleşme sonlandırılmadan birikimlerin yüzde 50'sine kadar olan kısmı, konut alımı, evlenme, doğal afet ve eğitim harcamaları için kullanılabilecek. Yapılan önemli değişiklik ile birlikte BES'in cazibesi artar mı? İşte detaylar...
22.09.2023 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacak milyonları kapsıyor, sınırlama getirildi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacak milyonları kapsıyor, sınırlama getirildi Konut kredisi kullanarak ev alma planı yapan milyonları ilgilendiriyor. BDDK, ikinci konutunu alacaklar için kredilere sınırlama getirdi. Bundan sonra tapusu olan tüketici, yeni bir ev daha isterse, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi çekebilecek. Hedef, yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta ulaşması. Bu amaçla ilk evini alacaklar için yeni bir kampanya da bekleniyor.
27.08.2023 Ekonomi
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor!  Konut fiyatlarında  köpük eriyor, yeni dönem başlıyor
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor! Konut fiyatlarında köpük eriyor, yeni dönem başlıyor Kiracılara güzel haber geldi. Ev sahiplerinin kira fiyatlarına fahiş zam yapması pek çok kiracının ev sahibi olma istediği tetikledi. Ancak satılık konut fiyatları da kira ile doğru orantılı olan arttı ve ev alma planları askıya alındı. Ev satılarında satıcının üstünlüğü sona erdi, mülk sahipleri pazarlık masasına oturdu. Evde köpük fiyat erirken, indirim yapılmaya başladı. İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konunun ayrıntıları...
14.08.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine silahlı çete şoku! 9 daireden 5’ini ele geçirdiler
Ev sahiplerine silahlı çete şoku! 9 daireden 5’ini ele geçirdiler İstanbul Esenyurt’ta silahlı çete tarafından ele geçirilen sitede mağduriyet artıyor. Bir hayalle daire alan vatandaşlar satın aldıkları dairelere girmek istediklerinde silahlı bir çete tarafından engellendiklerini iddia ediyor. Mağdurlar ise evlerine kavuşabilmek için açtıkları davanın sonuçlanmasını bekliyor.
6.04.2023 Yaşam
Selim Bayraktar, 'Veda Mektubu'nu anlattı! 'Yüzüm fırtınalı karakterleri çağırıyor'
Selim Bayraktar, 'Veda Mektubu'nu anlattı! 'Yüzüm fırtınalı karakterleri çağırıyor' Kanal D'nin yeni dizisi 'Veda Mektubu'nun başrollerinde Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Rabia Soytürk, Emre Kıvılcım ve Bennu Yıldırımlar'ın yer alıyor. Dizide Ziya karakterine hayat veren Selim Bayraktar, yeni projesi ve kariyeri hakkında Milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
6.03.2023 Televizyon
İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor, fiyatlar artıyor
İzmir konutlarında arz talebi karşılayamıyor, fiyatlar artıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İzmir’deki konut durumu hakkında bilgi veren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “İzmir'i boşaltan ve İzmir'e gelen bir kesim var. Bir taraf satıyor, bir taraf alıyor ama arz talebi karşılayamadığı için fiyatlar artıyor” dedi.
21.02.2023 Ekonomi
Konut kredisi faiz oranları düşecek mi? Beklenen açıklama geldi
Konut kredisi faiz oranları düşecek mi? Beklenen açıklama geldi Milyonlarca kişi yeni konut kampanyası ile ilgili detayları merak ediyordu. Yeni Evim Konut kampanyası ile ilgili ayrıntılar netleşti. Evi olmayan vatandaşların konut sahibi olmasını kolaylaştıracak kampanyanın ardından bankaların kredi faiz oranları araştırılmaya başlandı. Çok sayıda kişinin yararlanmasının beklendiği kampanya konut kredisi faiz oranlarını ne yönde etkileyecek? Uzman isim değerlendirdi.
4.01.2023 Ekonomi
Tazminat talep edebilirsiniz! Ev sahibi - kiracı ayrımı yok, apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor
Tazminat talep edebilirsiniz! Ev sahibi - kiracı ayrımı yok, apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor Apartmanlarda yaşayanların en büyük büyük problemi alt ya da üst komşusuyla sorun yaşamak. Gürültü, ortak alan kullanımı gibi konular apartman sakinleri arasında tartışmalara yol açarken, üst kat tavanından su damlaması da yaşanan sorunlar arasında. Ev sahibinin evde olmaması durumunda kapının çilingirle açılması da mümkün. İşte konun detayları...
2.01.2023 Gündem
200 milyon liralık büyük ikramiye için Kadıköy’de gezici bayilere yoğun ilgi
200 milyon liralık büyük ikramiye için Kadıköy’de gezici bayilere yoğun ilgi Bu yıl tamamı dağıtım garantili olan büyük ikramiye için şansını denemek isteyenler, biletlerini almaya başladı. 200 milyon liralık büyük ikramiyeyi almak isteyenler ise sadece sabit bayileri değil, gezici bayilerin de önünü doldurdu. İstanbul Kadıköy’de milli piyango bileti alıp şansını denemek isteyenler, gezici bayilerin önünde toplandı.
24.12.2022 Yaşam
Konut kredisinde zincirleme satış-alış dönemi başladı
Konut kredisinde zincirleme satış-alış dönemi başladı Ev almayı planlayanları yakından ilgilendiriyor. Konut satışlarında banka kredili alımların payı giderek azalıyor, bankaların daha az sayıda kişiye ve sınırlı miktarda verdiği krediye erişmekte güçlük çekiliyor. Bu nedenle ihtiyacı olan tüketici, yeni ev almak için zincirleme bir satış-alış modeli uygulamaya başladı. İşte konut sektöründeki yeni başlayan uygulamanın detayları...
23.11.2022 Ekonomi
Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü
Hepsi bin pişman! Yıllarca verdikleri emek böyle suya düştü Ev sahibi olmak için elindeki tüm birikimlerini verdikleri kararla kaybettiler. Yıllarca biriktirdikleri paralarla, yaptırmak istedikleri evleri teslim alamayan vatandaşların başına gelenler duyanları hayrete düşürüyor.
21.11.2022 Yaşam
Kendi evinde kiracı oldu! İşte akıllara durgunluk veren olay
Kendi evinde kiracı oldu! İşte akıllara durgunluk veren olay Satılık daire fiyatlarındaki artış pek çok kişinin ev alma hayallerini ertelemesine neden olurken, evini satmak isteyenler için fiyat artışı fırsat oluşturuyor. Ancak alım satım süreci doğru planlanmadığında sorunlar yaşanabiliyor. Bursa'da yaşanan dolandırıcılık olayı ev sahibi bir kadının kendi evinde kiracı olmasına neden oldu.
17.11.2022 Yaşam
Koç dolunayı ne zaman, saat kaçta? Koç dolunayının burçlara etkisi nasıl olacak?
Koç dolunayı ne zaman, saat kaçta? Koç dolunayının burçlara etkisi nasıl olacak? Astrolojiye meraklı olanlar ekim ayında gerçekleşecek koç dolunayının ne zaman ve saat kaçta olacağını sorguluyor. Netleşmek, şifalanmak, bitirmek gibi etkileri ortaya çıkaracak olan koç dolunayı Chiron etkisi yaratacak. Peki, Koç dolunayı ne zaman, saat kaçta? Koç dolunayının burçlara etkileri nelerdir?
8.10.2022 Astroloji
TOKİ’den ev almak caiz mi? TOKİ hakkında Diyanet fetvası var mı?
TOKİ’den ev almak caiz mi? TOKİ hakkında Diyanet fetvası var mı? TOKİ’den evde almak caiz mi? Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek sosyal konut başvuruları 14 Eylül’de başladı, 31 Ekim’de sona erecek. Dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat olan proje kapsamında 250 bin konut ve 100 bin arsa satışı yapılacak. Başvurulara ilişkin detaylar sorgulanırken vatandaşlar “TOKİ’den ev almak caiz mi?” sorusuna da yanıt verdi. İşte Diyanet’in TOKİ’den ev alma konusunda daha önce yaptığı açıklama…
16.09.2022 Gündem
Sosyal konut projesine büyük ilgi! Bakan Kurum, satma ya da kiralama hakkının detaylarını anlattı
Sosyal konut projesine büyük ilgi! Bakan Kurum, satma ya da kiralama hakkının detaylarını anlattı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını anlattı. Bakan Kurum, "Başvuru sürecimizde 1 milyon 500 binin üzerinde kardeşimiz başvurmuş durumda. Müracaatlarımızın 514 binini genç kardeşlerimiz oluşturuyor. Biz evi teslim ettikten sonra vatandaşımız borcunu kapatıyorsa satma hakkına sahip. Niye bu gelir grupları başvuruyor ona bakmak lazım. Şartlara uyuyorsa zaten ev alma hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla vatandaşımız ister kendisi oturur, ister kiraya verir. Belki zor duruma düştü, memleketinde ev alacak diyelim. Niye satıyorsunuz sorgulamadık. Vatandaşımıza biz güvendik. Şartlara uyanlara sen niye uyuyorsun deme hakkımız olamaz. Hak edilmiş bir üründe, projede kendi hakkını, tasarrufunu kullanmakta özgür vatandaşımız. Aslolan ihtiyacı olan vatandaşımız alıyor." dedi.
15.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Alma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev alma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.