Ev Alacaklar

Ev Alacaklar

Son dakika Ev alacaklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ev alacaklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ev alacaklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Alacaklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev alacaklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 326 ev alacaklar haberi bulunmuştur. Tüm ev alacaklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir
Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir Ev alma planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarında aşağı yönlü hareket başladı. Ev sahibi olmak isteyenler için fırsat niteliğinde bir döneme girildi. Ancak fiyatların daha fazla düşmesini bekleyenler avantajlı fiyatları kaçırabilir.
19.03.2024 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Düşük faiz ve kredi fırsatı, hareketlilik başladı
Ev alacaklar dikkat! Düşük faiz ve kredi fırsatı, hareketlilik başladı Ev alacak herkesi ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde konut satış rakamları açıklanmıştı. Türkiye genelinde Şubat ayında 93 bin 902 konut satıldı. Gayrimenkul piyasasında kısmen yavaş da olsa bir hareketlenme var. Peki konut satışında piyasa ne zaman düzelir? İşte detaylar...
16.03.2024 Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
TÜİK'ten doğal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu
TÜİK'ten doğal gaz açıklaması! Yüzde 48.3 oldu 2022 yılında konutların enerji tüketiminde yüzde 48.3 ile doğalgaz, yüzde 17.1 ile elektrik ve yüzde 14.3 ile kömür en çok tüketilen enerji kaynakları oldu. 2022’de hanelerde tüketilen doğalgazın parasal karşılığı ise 103.9 milyar lira...
21.02.2024 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi geliyor! İlk kez ev alacaklar yararlanacak
Düşük faizli konut kredisi geliyor! İlk kez ev alacaklar yararlanacak Ev almak isteyenlere kredi müjdesi geliyor! Avantajlı faiz oranları ile ev sahibi olmayı mümkün kılan kampanya detayları belli olmaya başladı. Geçen yıl hükümet tarafından duyurulan ilk kez ev alacaklara yönelik uygun koşullu konut kredisi kampanyası için piyasada bekleyiş sürüyor. Peki yeni kredi kampanyası ne zaman duyurulur? İşte detaylar...
21.02.2024 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi Konut satışında düşüş serisi dört aydır devam ederken hızını da arttırdı. Kasımda satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Hem son 5 ayın en düşük aylık satışı yapıldı hem de son 5 yılın en kötü kasım ayı rakamı görüldü. Yüksek faiz ve kısıtlamaların etkisiyle banka kredili satışlar da dip yaptı.
16.12.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi. İlan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni konutu satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin ila 373 bin TL arasında olmalı. Beklenen düşük faizli konut kampanyası başlarsa, hane geliri beklentisi 34 bin ila 143 bin TL bandına gerileyecek. Bugün Ankara’da merkez ilçelerde yeni bir konut almak için hanehalkı en düşük aylık gelir beklentisi 149 bin TL civarında. İzmir’de ise en ucuz 2+1 için aile gelirinin 80 bin ila 355 bin bandında olması gerekiyor.
26.10.2023 Ekonomi
Kripto paraların atası Bitcoin öyle bir yükseldi ki... 17 ayın zirvesini gördü
Kripto paraların atası Bitcoin öyle bir yükseldi ki... 17 ayın zirvesini gördü Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonuna onay vermesiyle birlikte Bitcoin yüzde 11'i alan yükseliş gerçekleştirdi.
24.10.2023 Ekonomi
İsrail'den katliama devam sinyali! Kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor
İsrail'den katliama devam sinyali! Kara harekatı için hazırlıklarını sürdürüyor İsrail-Filistin savaşında 17 gün geride kalırken, çatışmalar Gazze Şeridi’ne yıkım ve ölüm getirdi. İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukası ve bombardımanı altında binlerce Filistinli hayatını kaybederken, saldırılarını kesmeyen İsrail ordusu bir yandan da kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürüyor.
24.10.2023 Gündem
Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar netleşiyor
Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar netleşiyor Ev sahibi olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Konut kredisi faiz oranları ile ilgili yeni açıklama geldi. OVP’de duyurulan dar gelirliye konut kampanyasında detaylar netleşmeye başlıyor. Faiz oranı ne olacak? Kimler yararlanabilecek? Vade oranı ne olacak? İşte detaylar...
24.10.2023 Ekonomi
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı Emekli aylıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşının nasıl hesaplandığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları SGK Uzmanı Dilek Ete anlattı. Ete ayrıca emekli aylıklarının hakkettiği seviyeye nasıl geleceğiyle ilgili öneride bulundu.
24.10.2023 Emekli
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Düşük faizli kredi müjdesi! 120-180 ay vade, yüzde 1,20 kredi faiz oranı, işte detaylar
Düşük faizli kredi müjdesi! 120-180 ay vade, yüzde 1,20 kredi faiz oranı, işte detaylar İlk kez ev alacaklar için konut kredisinde devlet desteği geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev alacaklar için yeni bir çalışmanın sinyalini vermişti. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi desteğinin detaylarını merak ediyor. Düşük faizli konut kredisinden kimler faydalanabilecek? İşte yeni konut kredisi kampanyası ile ilgili detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor! İşte kiracılara müjde gibi haberin ayrıntıları
İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor! İşte kiracılara müjde gibi haberin ayrıntıları Ev alacaklara güzel haber! Yeni destek kampanyası başlıyor. İlk kez ev alacakları kapsayan kampanyanın detayları belli oldu. Merkez Bankası ve BDDK çalışma başlattı. İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor. Arka planda çalışmaların başladığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut edinimini destekleyici çerçevede hareket edeceğiz. Konut arzını artırmak durumundayız" dedi. İşte ayrıntılar...
13.08.2023 Ekonomi
Ev almak isteyen herkes için geçerli! En doğru zamanı uzman isim açıkladı
Ev almak isteyen herkes için geçerli! En doğru zamanı uzman isim açıkladı Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut kredisi oranlarının beklenen seviyelere düşmemesi, satışları da olumsuz etkiledi. Son aylarda yaşanan düşüş sebebiyle konut sektöründe kritik bir dönem başladı. Öte yandan ev almak için en doğru zamanı uzman isim açıkladı.
19.11.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar artacak
Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar artacak Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşlara uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar, yatırım yapmak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerektiğini, yıl başından itibaren fiyatların artış göstereceğini belirtti.
30.10.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz
Ev alacaklar dikkat! 1 yıl daha kira ödemek zorunda kalabilirsiniz Ev alacak milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! 1 Ekim itibarıyla başladı, kat karşılığı inşaat ile ilgili uyarı geldi. Yürürlüğe giren Tüketici Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan düzenlemeler, ön ödemeli olarak satışa sunulan konutların teslim süresini 3 yıldan 4’e çıkardı. Uzmanlar tüketicilerin 1 yıl daha kira ödememesi için projenin teslim tarihinin sözleşmede açıkça belirtilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.
7.10.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! 60 ay vadeli, 0,99 faizle kredi veriliyor
Ev alacaklar dikkat! 60 ay vadeli, 0,99 faizle kredi veriliyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Hanelerde enerji verimliliğinin artırılması için ilk hedefimiz yalıtımlı konut sayısının artırılmasıdır. Böylece, konutlarımızdaki ısıtma ve soğutmayı daha az enerjiyle, daha yüksek verimlilikle sağlamış olacağız. Bu çerçevede vatandaşlarımıza daire başı 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli, 0,99 faiz oranıyla uygun kredi imkanları sağlanıyor.” dedi.
4.10.2022 Ekonomi
Ev alacaklar için yeni fırsat! Değerini üçe katlayacak
Ev alacaklar için yeni fırsat! Değerini üçe katlayacak Ev alma planı yapan herkesi ilgilendiriyor. Yatırım fırsatı olarak değerlendiriliyor. Kentsel dönüşümle yenilenmesi planlanan riskli konutlar bir bir satışa çıkıyor. Kimi için yıkım kararı alınmış, kimi çoktan yıkılmış, kimi ise dönüşümü bekliyor... Evlerin yenilendiğinde 2-3 kat değer kazanacağı vaat ediliyor. Dönüşüm evlerinin fırsat olabileceğini belirten uzmanlar, araştırma yapmadan alanların zarar edebileceği konusunda uyarıyor.
10.07.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama...
Ev fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Kredi faiz oranları düştü ama... Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev alacaklara üç paketlik müjdeli haber geldi. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla, döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar da 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Ev kredilerinde düşen faiz oranları sonrası fırsatçılar harekete geçti. Uyarılar art arda geldi. Hızlı şişen fiyatlara dikkat! Peki ev fiyatları nasıl düşürülecek? İşte detaylar...
25.05.2022 Ekonomi
Kayısının kilosu 50 TL’den tezgahta
Kayısının kilosu 50 TL’den tezgahta Sezonun ilk kayısıları hasatlarının yapılmasının ardından Eskişehir’de de 50 TL’den tezgâhlarda yerini almaya başladı.
11.05.2022 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! 5 bin lira kapora talep ediliyor, ödemeden...
Ev alacaklar dikkat! 5 bin lira kapora talep ediliyor, ödemeden... Ev alma planı yapanları çok yakından ilgilendiriyor. Devreye alınan kredi paketlerinin ardından vatandaşlar bütçelerine uygun ev arayışına girdi. Sektör temsilcileri ise konut alacaklar için kritik uyarılarda bulundu. Kapora dolandırıcılarının oyununa gelmeyin. Kredi paketinin açıklanmasının asından konut fiyatları artışa geçti. Beylikdüzü'nde 1+1 daire fiyatları 1 milyon liradan başlıyor. Ancak bazı sitelerde aynı evlerin fiyatlaro 600 bin lira olarak gösteriliyor. Uygun fiyatlı evleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar ise konutu görmeden dahi kapora verebiliyor. 5 bin lirayı bulan kapora talepleri, ödeme yapılması durumunda mağduriyet yaratıyor. Bu nedenle kapora ödemeden önce bir kez daha düşünün uyarısı geldi.
11.05.2022 Ekonomi
Kredi müjdesi! Yüzde 0.89 faiz oranı ile ev sahibi olma fırsatı
Kredi müjdesi! Yüzde 0.89 faiz oranı ile ev sahibi olma fırsatı Konut kredisinde faizler düşürüldü. Milyonlara güzel haber geldi. Ev sahibi olmak herkesin hayali ancak artan fiyatlar nedeniyle pek çok kişi bu hayalini ertelemişti. Hükümet ev almak isteyenler için harekete geçti. 3 farklı paket devreye alındı. İlk kez ev alacaklara büyük kolaylık sağlanıyor. Konut kredilerinde faiz oranlarının yüksek olması ev almak için yeterli birikimi olmayan dar gelirli vatandaşların banka kredisi kullanmasını engelliyordu. Bankaların konut kredisi faizleri ilk kez ev alacaklar için geri çekiliyor. İlk evini alacak olanlar 0.99 faiz oranından yararlanacak. Ayrıca altın ve dövizini bozduranlar daha uygun koşullarla ev sahibi oluyor. 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) ya da hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) satımı ile karşılanması şartıyla, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak. İşte düşük faizli konut kredisinden yararlanmak isteyenler için yeni paketlerin detayları...
10.05.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatları ve satılık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, köpük gidecek, fiyatlar düşecek
İkinci el araba fiyatları ve satılık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, köpük gidecek, fiyatlar düşecek Ev ve araba almayı planlayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Balon sönecek, fiyatlar düşecek. Yatırım için bekleyenler karlı çıkacak. Uzun süredir yükseliş trendinde olan ikinci el araba ve satılık ev fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama geldi. Fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle birçok kişi ev ya da araba almak için doğru zamanı bekliyordu. Fiyatlar her geçen gün yukarı yönlü hareketini sürdürürken araba ve ev fiyatlarının düşeceği tarih duyuruldu. Ne oldu da ikinci el araba fiyatları bu kadar yükseldi? Bir araba fiyatı ev fiyatına tekabül ediyor. Ancak yatırım amacı ile alınan evin kira getirisi olacakken, arabanın en az 3 bin lira gideri bulunuyor. Peki ne yapmak gerekiyor? Alım için ne zaman harekete geçmek gerekiyor? İşte ikinci el araba ve satılık daire fiyatları ile ilgili flaş detaylar...
8.05.2022 Ekonomi
İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı beklentisi! 25- 30 yıl vadeli mortgage...
İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı beklentisi! 25- 30 yıl vadeli mortgage... İlk defa ev alana özel kredi faiz oranı sunulması bekleniyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi hamlesine ihtiyaç var. İnşaat maliyetleri arttı, yeni yapılan konut sayısı büyük oranda düştü. Çimento ve demir zamları başta olmak üzere yapılan artış konut fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Konut fiyatlarında tarihin en yüksek metrekare birim fiyatlarına ulaşıldı. Vatandaşlar için ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Ev sahibi olabilmek için devlet destekli girişimlerin artırılması, ilk evini alacak kişilere 25- 30 yıl vadeli kredi verilmesi için harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Aksi durumda hem sektör hem de ülke ekonomisinin zor bir dönem yaşayabileceği belirtiliyor.
12.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Alacaklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev alacaklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.