Enjeksiyon

Enjeksiyon

Son dakika enjeksiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enjeksiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enjeksiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enjeksiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enjeksiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 577 enjeksiyon haberi bulunmuştur. Tüm enjeksiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Estetikte yeni dönem! Dolgu uygulamalarıyla gençlik hayalleri gerçek oluyor
Estetikte yeni dönem! Dolgu uygulamalarıyla gençlik hayalleri gerçek oluyor Yüzde yaşlanma karşıtı nazolabial dolguların yanı sıra, dudak ve burun dolgusunun da yaygınlaştığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, dolgu uygulamalarına dair merak edilenleri açıkladı. Ulusal, " Kırışık giderici enjeksiyonlar, termal dolgu maddeleri gibi malzemelerle gençleşme fikri yaygınlaşıyor. Üstelik bu işlemler, insanların günlük hayatına hızla dönmesini de sağlıyor. Dolgu uygulamaları ile gençliğe dönüş hayali gerçek oluyor" dedi.
17.05.2024 Gündem
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı? İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024 Dini Bilgiler
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
Plasebo Etkisi Nedir, Neden Olur? Plasebo Etkisi Nasıl Kullanılır?
Plasebo Etkisi Nedir, Neden Olur? Plasebo Etkisi Nasıl Kullanılır? Plasebo etkisi son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlanmış olan bir terim olma özelliğine sahiptir. Farmakolojik açıdan etkisi bulunmayan bir ilacın sadece telkine dayalı bir şekilde bir etki ortaya çıkarması plasebo etkisi olarak adlandırılmaktadır. Plasebo kelimesinin aynı zamanda Latince kökenli bir kelime olduğunun söylenmesi de mümkün olmaktadır. 
1.02.2024 Gündem
ABD’de bir eyalet daha ‘nitrojen gazıyla’ idamı yasalaştırmaya hazırlanıyor
ABD’de bir eyalet daha ‘nitrojen gazıyla’ idamı yasalaştırmaya hazırlanıyor ABD’nin Alabama eyaletinde Kenneth Smith'in ilk kez nitrojen gazıyla idam edilmesinin ardından, Ohio eyalet yetkilileri de aynı idam uygulamasına izin verecek bir yasa tasarısı sundu.
31.01.2024 Dünya
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin
Diz önü ağrısının kendiliğinden geçmesini beklemeyin Gündelik yaşam içinde merdiven inip çıkarken ya da çömeldikten sonra diz önünde ağrı yaşanması çoğu kişinin başına gelebilen yaygın bir durum. Ancak ağrı hastanın hayatını ciddi şekilde etkilemediği için genelde hekime başvurmak için geç kalınabildiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Budak Akman, “Dizin önündeki ağrı birkaç günde düzelmezse, dizi hareket ettirmede zorluk yaşanırsa zaman kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi. Prof. Dr. Akman, özellikle son yıllarda çok daha yaygın olarak kullanılan diz içi enjeksiyonlar ile bu ağrıların kontrol altına alınabileceğine işaret etti.
31.01.2024 Sağlık
Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu
Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu Japon otomotiv devi Toyota, testlerde yapılan usülsüzlükler nedeniyle 10 modelinin sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.
29.01.2024 Gündem
İdam deneyi! İğne ile 1 saat can çekişti, Kenneth Smith 25 Ocak'ta hiç denenmemiş insanlık dışı bir yöntem ile idam edilecek
İdam deneyi! İğne ile 1 saat can çekişti, Kenneth Smith 25 Ocak'ta hiç denenmemiş insanlık dışı bir yöntem ile idam edilecek 2017'den beri öleceği günü bekledi, infaz günü geldiğinde damarlarına sokulan iğneler 1 saat can çekişmesine neden oldu. Ölmediği için infazı ertelenen Kenneth Smith, 25 Ocak'ta şimdi ise daha önce hiç denenmemiş ve insanlık dışı olduğu ifade edilen bir yöntemle infaz edilecek. Peki, idam mahkûmunu nasıl bir son bekliyor?
21.01.2024 Dünya
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Kabus profesörden çocuklara kan donduran yöntem! Vitamin diye bakın ne içirmiş
Kabus profesörden çocuklara kan donduran yöntem! Vitamin diye bakın ne içirmiş Çocuk hastalara ketamin enjekte ederek "Çoklu Kişilik Bozukluğu" teşhisi koyan, babaları tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarına inandırdığı öne sürülen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkında soruşturma tamamlandı. İddianamede uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, eziyet, iftira, kişiyi hüviyetinden yoksun kılma, şantaj, uyuşturucu madde kullanımına özendirme, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 943 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.
29.11.2023 Gündem
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar
Çalışanların kabusu oluyor! Uzman isimden bel ağrılarıyla ilgili peş peşe uyarılar Özellikle masa başı çalışanlar için uzman isimden uyarılar peş peşe geldi. Çalışma hayatının durağanlığı sebebiyle birçok çalışanın başı bel ağrılarıyla ilgili derde giriyor. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak bel ağrılarının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
16.09.2023 Sağlık
Ölüm için gün sayıyordu, hastalığı idamını erteledi: Şoke eden ‘intikam’ sözleri
Ölüm için gün sayıyordu, hastalığı idamını erteledi: Şoke eden ‘intikam’ sözleri ABD’de hırsızlığa gittiği evde 75 yaşındaki bir kadını döverek vahşi şekilde katleden James Barber, yaklaşık 20 yıldır idam edilmek için gün sayıyor. Barber’ın idamı ile ilgili akıllarda soru işaretleri oluşurken yaşlı kurbanın torunlarından gelen ‘intikam’ açıklamaları herkesi şoke etti.
21.07.2023 Dünya
Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde yangın: Mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı
Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde yangın: Mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı Başakşehir İkitelli Organize sanayi bölgesinde 6 katlı bir fabrikanın çatı katında, plastik enjeksiyon ve karton malzemelerinin bulunduğu alanda yangın çıktı. Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, fabrika içerisinde mahsur kalan 8 yabancı uyruklu çalışan kurtarıldı.
10.06.2023 Yaşam
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir?
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir? Common Rail, yakıt enjeksiyon sistemi olarak bilinmektedir. Dizel motorlarda kullanılmakta olan bir yakıt enjeksiyon sistemi olan common rail, ortak boru veya tutuculu püskürtme olarak da bilinmektedir. Egzoz gazı emisyonu düşünüldüğünde çalışma sisteminde ve gürültü oluşumunda daha üstün bir sistem olma özelliğine sahiptir. Günümüzde tüm dizel araçlarda kullanılmakta olan teknolojik bir dizel yönetim olarak ifade edilebilir. 
3.06.2023 Gündem
Map Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Map Sensörü Arızası Neden Olur?
Map Sensörü Nedir, Ne İşe Yarar? Map Sensörü Arızası Neden Olur? Otomobillerde bulunan her parçanın birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Map sensörünün de bulunduğu bu parçaların kullanımı birbirinden farklıdır. 
3.06.2023 Eğitim
Karbüratör Nedir, Ne İşe Yarar? Karbüratör Nasıl Çalışır?
Karbüratör Nedir, Ne İşe Yarar? Karbüratör Nasıl Çalışır? Karbüratör, benzinli motorlarda yakıtı ve havayı karıştırmak için kullanılan bir cihazdır. Motorlu taşıtların özellikle eski modellerinde kullanılan karbüratörler, günümüzde yakıt enjeksiyon sistemlerinin yerini almış olsa da hala bazı küçük motorlu cihazlarda kullanılmaktadır.
2.06.2023 Gündem
Mpı Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Mpı Motor Özellikleri Nelerdir?
Mpı Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Mpı Motor Özellikleri Nelerdir? Çok noktadan yakıt enjeksiyonuna sahip olan motorlar MPI motor olarak ifade edilmektedir. Bu sistem özellikle motorların çok daha güçlü bir performans göstermesi noktasında etkin bir senkronize sağlar. Araçların emme manifolduna bağlı 4 yakıt enjektörü bulunur. ECU’dan gelen yakıt sinyallerine bağlı olarak yakıtı emme manifolduna göndermektedir.
2.06.2023 Gündem
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
A101 APEC 150 cc motor fiyatları! Apec APX5 150 cc Maxi Scooter özellikleri nelerdir, A101 scooter iade edilir mi?
A101 APEC 150 cc motor fiyatları! Apec APX5 150 cc Maxi Scooter özellikleri nelerdir, A101 scooter iade edilir mi? A101 aktüel 6 Nisan kataloğunda Apec 150 cc motor satıldığını gören vatandaşlar motorlar ilgili araştırma yapamaya başlandı. A101 APEC 150 cc motor fiyatları sorgulanıyor. Peki, Apec APX5 150 cc Maxi Scooter özellikleri nelerdir, A101 scooter iade edilir mi?
6.04.2023 Ekonomi
Blac Chyna'dan şoke eden açıklama: Kalça enjeksiyonu yüzünden ölümün kıyısından döndüm
Blac Chyna'dan şoke eden açıklama: Kalça enjeksiyonu yüzünden ölümün kıyısından döndüm Rob Kardashian'ın eski sevgilisi Blac Chyna, 19 yaşındayken kalçasına yaptırdığı enjeksiyon yüzünden ölümün kıyısından döndüğünü açıkladı
30.03.2023 Magazin
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir Ciltteki yaşlılık belirtilerinin önüne geçmek için gerçekleştirilen botoks uygulamasına talebin arttığını ve bu işlemi tek başına yapmak isteyen pek çok kişinin internette satılan botoks ürünlerine rağbet gösterdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Merdiven altı klinikler çoğaldı, onaysız estetik ürünleri satılmaya başlandı. Menşei belli olmayan ürünlerle evde kendi kendine yapılan uygulamalar ve uzman olmayan kişilerin gerçekleştirdiği işlemler sağlığa zarar verebilir; hastalarda alerjik reaksiyonlara, göz kapağı düşüklüğüne, yeme ve konuşma güçlüğüne sebep olabilir” dedi.
2.03.2023 Sağlık
Depremde yıkılmayan binaların sırrı ne? İşte çürük ve sağlam beton farkı
Depremde yıkılmayan binaların sırrı ne? İşte çürük ve sağlam beton farkı Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yıkılan ve ayakta kalan binaların yapıları incelemeye alındı. Peki yıkılmayan binaların sırrı ne? Çürük ve sağlam beton farkı nedir? İnşaat ve Deprem Yüksek Mühendisi Mehmet Emre Özcanlı, yapı denetimi öncesi yapılan binalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Geçmişte, yapı denetimi yokken, özellikle elle dökülen betonlarda göz kararı torbalar dahi beton dökümlerin içine girebiliyordu" dedi.
23.02.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
Her 6 kişiden 1'i bu sorunu yaşıyor! Nedeni belli oldu
Her 6 kişiden 1'i bu sorunu yaşıyor! Nedeni belli oldu İngiliz beyin cerrahı Henry Marsh ameliyattan sonra hastasının yanına gittiğinde, vermek üzere olduğu kötü haber kendi hatasından kaynaklanıyordu. Adamın kolunda ameliyat gerektiren bir sinir sıkışması vardı. Fakat, Marsh hastanın boynunun orta hattında bir kesi yaptıktan sonra omurganın yanlış tarafındaki siniri delmişti.
17.01.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Enjeksiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enjeksiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.