En Eski

En Eski

Son dakika en eski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan en eski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını en eski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

En Eski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan en eski gelişmeleri de dahil olmak üzere 39.479 en eski haberi bulunmuştur. Tüm en eski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarihi Adana evleri mimari dokusuyla ziyaretçilerini bekliyor
Tarihi Adana evleri mimari dokusuyla ziyaretçilerini bekliyor Adana’nın en eski yerleşim merkezlerinde yer alan tarihi Tepebağ evleri geçmişten bugüne uzanan yolculuğunda tarihe tanıklık etmeye devam ediyor.
25.04.2024 Adana
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Kozan’da tarihi okullarda seçim heyecanı yaşanıyor
Kozan’da tarihi okullarda seçim heyecanı yaşanıyor Adana’nın Kozan ilçesinde asırlık okullarda vatandaşlar oy kullanmaya başladı.
31.03.2024 Gündem
AK Parti Diyarbakır BŞB Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te önemli açıklamalar
AK Parti Diyarbakır BŞB Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te önemli açıklamalar AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'den CNN Türk'te projelerini açıklıyor. Bilden "Diyarbakır'a raylı sistem getireceğiz. Kaynaklarımız çok fazla. Hepsini Diyarbakır halkımızla yöneteceğiz" dedi. 
29.03.2024 Gündem
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 31 Mart'ta gereken dersi vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "5 yıl boşa geçti. Niye birşey yapılmadı, yapamazlar. Yapmazlar. Bunların böyle bir derdi yok. İşte Sirkeci'den geldiğimiz noktaya kadar tüm binalar yıkık dökük. Surlar yıkık. İşte bunları da yine inşallah biz yapacağız. Bugün amacımızı gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını açıkladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına pirim vermeyin. Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim diyen sirk cambazlarına da aldanmayın. " dedi.
26.02.2024 Gündem
Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı
Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı İstanbul Ticaret Odası çalışma toplantısına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'da altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili konuştu. Özhaseki, "Oradaki tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığı konusu çok önemli. Çok şükür sevindirici bir haber; şu ana kadar herhangi bir kirliliğe, korktuğumuz bir olaya rastlanmadı" dedi.
14.02.2024 Ekonomi
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar
Erdoğan Arap medyasında manşet! Tarihi ziyareti yakından izleyecek ülkeleri açıkladılar 'Doğu Akdeniz'den Etiyopya'ya kadar Türkiye lideri Erdoğan ve Sisi bölgesel eksen oluşturabilir mi?' sorusu soruldu, Kahire seyahatinin odak noktası başlıklara taşındı. BBC ise, ziyaretin hangi ülkeler tarafından yakın izleneceğini yazdı.
13.02.2024 Dünya
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları...
Peridot Taşı Özellikleri Nelerdir? Peridot Taşının En Bilinen Faydaları... Peridot taşı; ‘Zeberced’ ve ‘İletişim taşı’ olarak da bilinir. En eski mücevherler arasında yer alan Peridot taşı, Mısır uygarlığı ile yakından bağlantılı olan bir taştır. İlk örneklerine ise Kızıldeniz'de bulunan Topazios Adası’nda rastlanır. 
7.02.2024 Yaşam
DHA muhabiri İzzet Nazlı'nın annesi: Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı
DHA muhabiri İzzet Nazlı'nın annesi: Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı Hatay'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri İzzet Nazlı ile ailesi, mezarı başında anıldı. Nazlı'nın annesi Fatma Nazlı, oğlunun mezarı başında gözyaşı dökerek, "Diyecek söz yok, onları özledik. Herkes İzzet'i severdi. Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı" dedi.
6.02.2024 Gündem
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Türk Destanları Nelerdir? Türk Destanlarının İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir? Savaş, göç, kıtlık ve felaket gibi toplumsal hayatı derinden etkileyen olayların anlatıldığı nesir türündeki eserlere destan denir. Bazı destanlarda şiirlere de yer verilir. Epope ve dasitan adıyla da bilinen destanlar doğal ve yapay olarak ikiye ayrılır. Doğal destanlarda gerçekten yaşanan olaylar anlatılır. Yapay destanlar ise masal, öykü ve roman gibi kurgusaldır. 
4.02.2024 Gündem
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları...
Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları... Lav taşı volkanların patlaması ve akan sıvının kuruması ile ortaya çıkar. Lav taşı bazalt taşı olarak da bilinen yarı değerli bir taştır.
2.02.2024 Yaşam
Saç dökülmesine 1 kaşığı yetiyor! Çünkü saç derisini detoksifiye edip kaybolan saç pigmentini geri kazandırır."
Saç dökülmesine 1 kaşığı yetiyor! Çünkü saç derisini detoksifiye edip kaybolan saç pigmentini geri kazandırır." Tarihin en eski sorunlarından birisi de saç dökülmesidir. Ancak yüzyıllardır bu sorunla mücadele etmek için insanlık farklı çareler bulmuştur. Doğa, eşsiz bağrından şifalı bitkiler sunmuş ve sonuçları da mükkeml olmuştur. İşte saç dökülmesi için 1 kaşığı adeta durdurucu olan...
28.01.2024 Yaşam
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor?
Divan-I Hikmet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I Hikmet Yazarı Kimdir, Ne Anlatıyor? Divan-ı Hikmet 12. yüzyılda yazılmış önemli eserlerden birisidir. Hece ölçüsü ve dörtlükler ile yazılmış didaktik yapıda olan Divan-ı Hikmet dini, tasavvufi bir eser olarak bilinmektedir. Türk tarihinin çok önemli eserlerinden birisi olan Divan-ı Hikmet önemli kitap olmasının yanı sıra içeriğinde birçok değişik eser olduğu da bilinmektedir.
27.01.2024 Gündem
Destan Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Destan Örnekleri Nelerdir?
Destan Nedir, Özellikleri Nelerdir? En Bilinen Destan Örnekleri Nelerdir? Destan, edebiyatta yer alan bir yazım terimi olarak bilinmektedir. Destanların nazım şekilleri ve türü hem aşık edebiyatında hem de halk edebiyatında yer almaktadır. Milletlerin yaşadıkları tarihi olayları, efsanevi ve mitolojik bir şekilde anlatmalarına bağlı olarak meydana gelen bir türdür. Destanlar sözlü destanlar ve yazılı destanlar olmak üzere iki farklı alanda incelenebilmektedir. Destan, milli karakterler taşıyan ve uzun manzum eserler olarak da bilinmektedir. 
18.01.2024 Gündem
Bakır Kullanım Alanları Nelerdir? Bakırın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Bakır Kullanım Alanları Nelerdir? Bakırın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bakır, insan tarihinde çok eski çağlardan beri kullanılan bir elementtir. Günümüzde ise tüketimi 13 milyon tonun üzerine çıktığı için en çok kullanılan ikinci metal olma özelliğine sahip olmuştur.
12.01.2024 Yaşam
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Nostalji severlere gelsin: 2024 haliyle en eski yılbaşı kartpostalları! Eski yılbaşı kartları 2024...
Nostalji severlere gelsin: 2024 haliyle en eski yılbaşı kartpostalları! Eski yılbaşı kartları 2024... Eski yılbaşı kartları hatıraları canlandırmaya yetiyor. 2024 yılı için artık saatler kala bir zamanlar insanların uzaktaki dost ve sevdiklerine iyi niyet ve dileklerini yazarak gönderdikleri yılbaşı kartpostalları tekrar gündem oldu. İşte 2024 haliyle en eski yılbaşı kartpostalları...
31.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulunarak, "Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum; muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılası çalışmalarını gündeme alın. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın, valililerimizin görüşlerini alarak çalışmayı süratle hayata geçirelim. Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında çözüme kavuşturalım." dedi. Asgari ücret ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi.
25.12.2023 Ekonomi
Yerken üzerine bir de limon sıkın: Kışın yiyeni ne grip yakalıyor, ne boğaz ağrısı!
Yerken üzerine bir de limon sıkın: Kışın yiyeni ne grip yakalıyor, ne boğaz ağrısı! Kış geldiğine göre bu meyveyi tüketmenin zamanı geldi. En eski uygarlıklardan bu yana tüketiliyor. Ancak lezzeti bir yana kendine özgü yapısıyla ağızda buruk bir tat bırakıyor. Yüksek lifli içeriğiyle sindirim sistemine de iyi geliyor. Şifası bir yana nasıl yenileceği de merak konusu olan bu meyveyi sizler için araştırdık.
21.12.2023 Yaşam
Fitoplankton Nedir, Ne İşe Yarar? Fitoplankton Nerelerde Bulunur?
Fitoplankton Nedir, Ne İşe Yarar? Fitoplankton Nerelerde Bulunur? Fitoplanktonlar aynı zamanda halk arasında deniz otu olarak da bilinmektedir. Hem deniz hem de akarsularda yaşayan ve aynı zamanda yetişen ot türleri içerisinde geldiğini söylemek mümkündür. Genelde farklı denizlerde ve akarsularda toplu şekilde yetişmesi ile beraber yaşamlarını sürdürürler. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yine bulunan bitki çeşitleri olduğunu söylemek gerekir. Daha çok su altında ortaya çıkan ve yetişen bir bitki çeşidi olduğunu ifade etmek mümkündür.
16.12.2023 Eğitim
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi Ülkemiz toprakları için kullanılan "medeniyetler beşiği" sözünün doğruluğunu bir kez daha kanıtlayan, güzel bir haberle karşınızdayız.
22.11.2023 Kültür Sanat
Selçuklu Sultanı'nın haber kuşları, sıva altından çıktı
Selçuklu Sultanı'nın haber kuşları, sıva altından çıktı Antalya'nın ilk ve en eski mahallesindeki tek katlı evin köşe duvarında, Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın haber kuşları ile hayat ağacının figürlerine rastlandı. Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Sorumlusu Cemil Karabayram, eserlerin bölgede ilk defa görüldüğünü ve başka örneği olmadığını söyledi.
7.11.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

En Eski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki en eski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.