En Büyük Ordular

En Büyük Ordular

Son dakika en büyük ordular haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan en büyük ordular ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını en büyük ordular haber sayfamızda bulabilirsiniz.

En Büyük Ordular

haberleri sayfasında son dakika yaşanan en büyük ordular gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 en büyük ordular haberi bulunmuştur. Tüm en büyük ordular haberleri aşağıda listelenmiştir.
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı
En güçlü hava kuvvetleri belli oldu! Türkiye listede dünya devlerini geride bıraktı Türk Hava Kuvvetleri filosuna katılan yeni neferlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli ve milli savaş uçağı KAAN'nı filoya katmak için gün savaş Türk Hava Kuvvetlerini gücüne güç katarken, Global Firepower adlı sitenin açıkladığı raporla dünya sıralamasındaki yeri ortaya çıktı.
20.05.2023 Dünya
Dünyanın en etkili ve en büyük askeri güçleri belli oldu! 2022 yılı sıralamasında Türk ordusu listeye damgasını vurdu...
Dünyanın en etkili ve en büyük askeri güçleri belli oldu! 2022 yılı sıralamasında Türk ordusu listeye damgasını vurdu... Dünyanın en güçlü ordularını belirleyen 2022 yılı listesi ortaya çıktı. Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle başlayan savaş Avrupa'da paniğe neden oldu. Savaş korkusuyla ülkelere ordularını silahlandırmaya ve güçlendirmeye çalışırken Pasifik'te Çin ile Tayvan arasında tansiyon yükselmeye başladı.
1.06.2022 Dünya
Dünyanın en güçlü hava kuvvetine sahip ülkeleri belirleyen 2022 raporu açıklandı! Türkiye listeye damgasını vurdu...
Dünyanın en güçlü hava kuvvetine sahip ülkeleri belirleyen 2022 raporu açıklandı! Türkiye listeye damgasını vurdu... Dünyanın en güçlü hava kuvvetlerine sahip ülkeler belirlendi. Açıklana 2022 raporunda Türkiye üst sıralarda yer aldı. 'Global Firepower' isimli internet sitesi hazırladığı listeye Türk hava kuvvetleri damgasını vurdu...
25.05.2022 Dünya
Dünyanın en büyük ve en güçlü orduları belli oldu! 2022 listesine Türkiye damgasını vurdu... İşte Türk ordusunun dünyadaki yeri...
Dünyanın en büyük ve en güçlü orduları belli oldu! 2022 listesine Türkiye damgasını vurdu... İşte Türk ordusunun dünyadaki yeri... Dünyanın en güçlü orduları listesi belli oldu. ABD merkezli uluslararası askeri güç verilerini toplayan Global Firepower adlı internet sitesi, 2022 yılına dair askeri gücü en yüksek ülkeleri sıraladı. Global Firepower tarafından yapılan sıralamada, ülke ordularının teknoloji yönünden gelişmişlik, insani gücü, sahada uzun kalma ve hareket kabiliyeti gibi özellikleri dikkate alındı. Peki bu listede Türk ordusu kaçıncı sırada yer alıyor? İşte 2022'nin en güçlü orduları ve Türkiye'nin sıralamadaki yeri…
30.04.2022 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Terör saldırılarına sert tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye'nin geleceği için huzur hattı kurulmalı ve bu hatta sinek bile sokulmamalıdır." dedi. ABD'nin teröre destek sağladığını söyleyen Bahçeli, "ABD sözde müttefik ama Türkiye'ye yapmadığı kötülük kalmamıştır. ABD'yi sorgulamak demek terörü sorgulamak demektir." ifadelerini kullandı. Konuşmasında yerel seçimlere ilişkin mesajlar da veren Bahçeli, " 31 Mart'ta İstanbul muradına kavuşacaktır. Büyüklük taslayanlardan kurtuluş 31 Mart'ta olacaktır. " dedi.
16.01.2024 Gündem
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı!
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı! İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesine ABD ve Avrupa sessiz kalırken, İsrail savaş uçaklarının bir hastaneyi bombalaması dünyayı şok etti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği ve 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi. ABD'nin Kürecik Radar Üssü önünde de toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.
18.10.2023 Gündem
TBMM'de 28. yasama dönemi başladı! Yemin töreni 10,5 saat sürdü
TBMM'de 28. yasama dönemi başladı! Yemin töreni 10,5 saat sürdü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28'inci Dönem, milletvekili ant içme töreni ile başladı. Yemin töreni için toplanan TBMM Genel Kurulu'nu, en yaşlı üye olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetti. 28'inci Dönem milletvekili ant içme töreni, yaklaşık 10,5 saat sonra sona erdi. Oturumu yöneten MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, Genel Kurulu yarın saat 15.00'te toplamak üzere kapadı. Genel Kurul'da yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip yemin edecek.
2.06.2023 Gündem
TBMM'de 28. yasama dönemi başladı!
TBMM'de 28. yasama dönemi başladı! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28'inci Dönem, milletvekili ant içme töreni ile başladı. Yemin töreni için toplanan TBMM Genel Kurulu'nu, en yaşlı üye olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetti.
2.06.2023 Gündem
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Gaziler Günü mesajı 2022 resimli kutlama sözleri! 19 Eylül Gaziler Günü mesajları kısa, uzun, anlamlı, duygulu, en güzel resimli seçenekleri!
Gaziler Günü mesajı 2022 resimli kutlama sözleri! 19 Eylül Gaziler Günü mesajları kısa, uzun, anlamlı, duygulu, en güzel resimli seçenekleri! 19 Eylül Gaziler Günü mesajları ve sözleri için yapılan aramalar arttı. Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle anılırken, canlarını bu yurt için feda etmek için yaralanan ve gazilik alan vatandaşlarımızın gününü kutlamak için 19 Eylül kısa, uzun, anlamlı, duygulu en güzel gaziler günü mesajları derledik.
19.09.2022 Gündem
19 Mayıs şiirleri! Uzun kısa 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık İlkokul, ortaokul ve lise düzeyi resimli duygusal 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Şiirleri
19 Mayıs şiirleri! Uzun kısa 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık İlkokul, ortaokul ve lise düzeyi resimli duygusal 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Şiirleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı şiirleri için araştırmalar hız kazandı. 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 19 Mayıs şiirler sorgulaması yapılıyor. Cumhuriyet tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız yurdun dört bir yanında kutlanacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkmasını simgeleyen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için uzun kısa seçenekli duygusal resimli anlamlı en güzel 19 Mayıs 1919 ile ilgili şiirleri bir araya getirdik. İşte Atatürk ve 19 Mayıs şiirleri…
19.05.2022 Gündem
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı'
'Öncesi ve sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve Dünya Azerbaycanlıları Koordinasyon Şurası Üyesi Prof. Dr. Aygün Attar, 'Öncesi ve Sonrasıyla 31 Mart 1918 Bakü Soykırımı' adlı makale kaleme aldı. Attar, "Ermenistan ve hamilerinin yaklaşık 200 yıl boyunca Türklere karşı giriştikleri acımasız siyaset ve neticesinde Azerbaycan'da '31 Mart Azerbaycanlıların Soykırımı Günü' ilan edilmesine neden olan bu kara günün kökenleri 19. yüzyıla kadar uzanır. 31 Mart 1918 yılında Ermeniler başta Bakü olmak üzere Şamahı, Guba, Kürdemir, Salyan ve Lenkeran şehirlerinde büyük soykırımlar yapmıştır. Sadece bir gün içerisinde Bakü'de 12 bin Türk öldürülmüştür. Bazı dış kaynaklara göre bu sayı 25 bin civarındadır. 31 Mart 1918’i doğuran olaylar için ise biraz daha öncesine bakmak gerekir"
1.04.2022 Dünya
Bakan Akar: 2015'ten bugüne kadar toplam 33 bin 889 terörist etkisiz hale getirilmişti
Bakan Akar: 2015'ten bugüne kadar toplam 33 bin 889 terörist etkisiz hale getirilmişti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve sınır ötesinde mücadelelerini artan şiddet ve tempoda sürdürdüklerini belirterek, "24 Temmuz 2015'ten itibaren yurt içinde ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlar çerçevesinde bugüne kadar toplam 33 bin 889 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
17.03.2022 Gündem
Devlet Bahçeli: Bölücü milletvekilinin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır
Devlet Bahçeli: Bölücü milletvekilinin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, HDP'li vekilin teröristle fotoğrafının çıkmasına tepki göstererek, "Biz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terörist istemiyoruz. HDP'yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Bu bölücü milletvekili hakkında lazım gelen hukuki takip derhal temin etmelidir." dedi.
11.01.2022 Siyaset
Yeni tehlike Türkiye dahil 195 ülkeyi tehdit ediyor! Hepsi hedefte: Devletler de işin içine girince...
Yeni tehlike Türkiye dahil 195 ülkeyi tehdit ediyor! Hepsi hedefte: Devletler de işin içine girince... Dünyada teknolojik gelişmeler sanal hayat neredeyse gerçek hayatla eşdeğer bir hâl aldı. Kötü amaçlı yazılarımlar artık hayatımızın her noktasında karşımıza çıkıyor. Kişisel bilgileri bu yollarla ele geçirilen çok sayıda kişi ciddi problemler yaşıyor. Yakın zamanda ortaya çıkan yeni bir tehlike ise siber güvenlik konusunda yaşanan endişeleri iyice artırdı.
5.01.2022 Bilim ve Teknoloji
TBMM Başkanı Şentop, yeni yılın açılışında konuşma yaptı
TBMM Başkanı Şentop, yeni yılın açılışında konuşma yaptı TBMM 27'nci Dönem 5'inci Yasama Yılı açıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Şüphesiz ki her konuda uzlaşmak mecburiyetinde değiliz, ne var ki uzlaşmanın mümkün olduğu durumlarda da çözümü gündelik siyasete feda etmemek gerekir. Anlaşmazlığa düşülen konularda yaklaşımlarımızın milletin aziz varlığını temsil eden bir vakara sahip olması, Meclis'imizin maneviyatı için önem arz etmektedir. Bu çatı altında hiç kimse, bu güzel ve mukaddes ülkemizi daha çok sevme konusunda yarışamaz" dedi.
1.10.2021 Siyaset
Atatürk, neden Ege değil de 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' dedi? İşte yanıtı...
Atatürk, neden Ege değil de 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' dedi? İşte yanıtı... 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi dünya tarihine geçti. Sosyolog-Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında, Atatürk'ün 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' sözünü yorumladı.
30.08.2021 Gündem
Zafer Bayramı nedir? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemi ve anlam ne, Zafer Bayramı ne zaman ilan edildi, neden kutlanıyor?
Zafer Bayramı nedir? 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemi ve anlam ne, Zafer Bayramı ne zaman ilan edildi, neden kutlanıyor? Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer, tarihe altın harflerle geçti. 99 yıl önce bugün neler olduğunu merak edenler arama motorlarına yöneldi ve “Zafer Bayramı nedir” sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda ne oldu, Zafer Bayramı ne zaman ilan edildi? 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi...
30.08.2021 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri! Kısa 2, 3, 4 kıtalık ve uzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili ünlü şairlerden 30 Ağustos şiirleri…
30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri! Kısa 2, 3, 4 kıtalık ve uzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili ünlü şairlerden 30 Ağustos şiirleri… 30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri, Büyük Taarruz’un 99. yılını sosyal medya hesaplarından kutlamak bugünün önemini anlatan mesajlar atmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Biz de kısa 2, 3, 4 kıtalık şiirler ile ünlü şairlerden uzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiirleri derledik. İşte ünlü şairlerden 30 Ağustos şiirleri
30.08.2021 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramının kaçıncı yılını kutluyoruz? 30 Ağustos Zafer Bayramı neden kutlanır? Zafer Bayramı tarihi!
30 Ağustos Zafer Bayramının kaçıncı yılını kutluyoruz? 30 Ağustos Zafer Bayramı neden kutlanır? Zafer Bayramı tarihi! 30 Ağustos Zafer Bayramı kaçıncı yılı, neden kutlanır? 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un yıl dönümü yaklaşıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesinin kaçıncı yılının kutlandığı merak ediliyor. Zafer Bayramı hakkında merak edilenler…
27.08.2021 Gündem
Bakan Akar: TSK operasyonel üstünlüğe ulaştı
Bakan Akar: TSK operasyonel üstünlüğe ulaştı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri, artık dünyada çok az sayıda ordunun elde edebileceği yüksek teknolojinin sağladığı avantajlara ve operasyonel üstünlüğe ulaşmıştır." dedi.
9.06.2021 Gündem
Bakan Akar duyurdu! 54 terörist öldürüldü
Bakan Akar duyurdu! 54 terörist öldürüldü Milli Savunma Hulusi Akar, "Terör belasından asil milletimizi kurtarmak için yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık, yapmaya devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar da devam edeceğiz. Şu ana kadar 54 terörist etkisiz hâle getirildi. Bütün mağaralara, inlere girildi." ifadelerini kullandı.
4.05.2021 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki: Ya teslim olacaklar ya da hainlerin kafaları koparılacak
MHP lideri Devlet Bahçeli'den sert tepki: Ya teslim olacaklar ya da hainlerin kafaları koparılacak Mliiyetçi Harekete Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Bundan sonra terörle mücadele stratejisinde Gara öncesi ile sonrası aynı olmayacak, inanıyorum. PKK ile saf tutan kim varsa tepeden tırnağa tutuşturulacak. PKK terör örgütü ya silahları ile ve son teröriste kadar güvenlik güçlerine teslim olup adalet önünde hesap verecektir, ya da azdan az çoktan çok gidecek, hainlerin kafaları koparılacak." dedi.
16.02.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

En Büyük Ordular ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki en büyük ordular haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.