Emeklilik Hakkı

Emeklilik Hakkı

Son dakika Emeklilik Hakkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Emeklilik Hakkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Emeklilik Hakkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emeklilik Hakkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emeklilik hakkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.417 emeklilik hakkı haberi bulunmuştur. Tüm emeklilik hakkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar 2024, ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı, torba yasada var mı?
Ev hanımlarına emeklilik toplu ödeme ne kadar 2024, ev kadınlarına emeklilik şartları nelerdir? Ev hanımlarına emeklilik yasası çıktı mı, torba yasada var mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından emekli olma hayali kuran kadınlar ev hanımlarına prim desteği ne zaman başlıyor, ev kadınlarına emeklilik yasası ne zaman çıkacak, ev hanımlarına sigorta desteği başladı mı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
31.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilikle ilgili düzenleme gündeme alınacak mı? Kademe talebinde dikkat çeken hesap
Emeklilikle ilgili düzenleme gündeme alınacak mı? Kademe talebinde dikkat çeken hesap Çalışma hayatına başlayan pek çok kişi ne zaman emekli olacağını merak ediyor ve erken emekli olmanın yollarını arıyor. EYT düzenlemesi ile birlikte yüz binlerce kişi emeklilik hakkı elde etti. Öte yandan bir gün ile dahi bu düzenleme kapsamına girmeyen de çok sayıda kişi bulunuyor. EYT düzenlemesinin ardından kademeli emeklilik talepleri gündeme geldi. Peki kademeli emeklilik talep edenler ne istiyor? Yaş şartında esneme olacak mı? Detaylar haberimizde...
25.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar...
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar... Çalışanların emeklilik hakkı kazanması ve sağlık hizmeti almasında devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, raporda alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası miktarı belli oldu. İşte tüm detaylar...
2.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor. Yeni düzenlemeyle sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Ödenecek primlere devlet desteği verilecek. Teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, emeklilik hakkı ne zaman gelecek? İşte yeni düzenlemenin detayları...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişi ilgilendiren açıklama!
Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişi ilgilendiren açıklama! 5510 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle değişen Bağ-Kur tescil ve prim ödeme süreçleri, esnaf ve küçük işletme sahiplerinin emeklilik planlarını etkiliyor. Geçmişteki tescil zorunluluğunun olmaması nedeniyle emeklilik hakkı kazanamayan yüzlerce vatandaş, mevcut yasal çerçevede çözüm arıyor. Konuyla ilgili SGK uzmanı Dilek Ete merak edilenleri aktardı.
4.12.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi alacak
Bakan Işıkhan: Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi alacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de bir defaya mahsus verilecek 5 bin liraya ilişkin, "Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.
30.11.2023 Çalışma Hayatı
80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?
80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı? 80 maddelik yeni torba yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı bu tasarıda evlilik kredisi, emekli ve memur zamları, ev hanımlarının emeklilik hakkı gibi birçok kritik konunun ele alınması bekleniyor. Ancak, tasarının içeriği ve maddeleri şu an için netleşmemiş durumda değil. Meclis süreci devam ediyor. Peki, 80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?
25.11.2023 Gündem
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
EYT'den emekli oldu ve para biriktirmeye başladı! Özlem Yıldız maaşını açıkladı
EYT'den emekli oldu ve para biriktirmeye başladı! Özlem Yıldız maaşını açıkladı 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (EYT) düzenlemesiyle birlikte yüz binlerce vatandaş emeklilik hakkı kazandı. Pek çok ünlü isim de yeni düzenleme ile birlikte erken emeklilik imakanına kavuştu. Son olarak emekli olan Özlem Yıldız da maaşını açıkladı.
23.11.2023 Magazin
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler
Staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere müjde! Yaş şartı olmadan emekli olabilecekler Staj mağdurları ve kademeli emeklilik bekleyenler ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Staj mağdurları ile ilgili harekete geçildi. Yaş şartı olmadan emekli olmalarının yolu açılıyor. Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına ve kademeli emeklilik bekleyenlere emeklilik yolu açılacak.
22.11.2023 Emekli
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak
Emeklilik yolu açılıyor! Staj mağdurlarına güzel haber, yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak
Staj mağdurlarına emeklilik yolu açılıyor! Yaş şartı aranmayacak Sigorta başlangıç tarihi itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında bulunan vatandaşlar için yaş şartı aranmayacak. Bu durumdaki bireyler, belirlenen süre ve prim şartlarını tamamladıklarında emekli olabilecekler. 23 Mayıs 1996 öncesi sigorta girişi olanlar 5825 gün, bu tarihten sonra sigorta girişi olanlar ise 5900 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanacaklar. Öte yandan staj mağdurlarına emeklilik yolu açılacak uzman isim konuyla ilgili tarih verdi.
20.11.2023 Emekli
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı Mart ayında yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanlarda yaş şartı kaldırıldı. Uzun yıllar boyunca pirim ödeyen fakat yaşı emekli olmaya yetmeyen milyonlarca çalışan, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olanlar ise kapsam dışı bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle, yaklaşık 1,9 milyon kişi Mart sonrası emeklilik başvurusu yaptı. EYT’nin sosyal güvenliğe maliyeti belli oldu. İşte detaylar...
8.11.2023 Emekli
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı
Erken emeklilik mi geliyor? Bakanlık resmi açıklama yaptı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, fiili hizmet süresi zammı kapsamındaki listenin güncellendiği hakkındaki haberleri gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
7.11.2023 Ekonomi
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı Bursa’da 2012'de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olan Tülay Atasoy'un (51) maaşı, 36 ay aldıktan sonra kesilip, geri ödemesi için dava açıldı. Hayatının şokunu yaşayan kadın bu süreçte kansere yakalanıp, 2022'de hayatını kaybetti. Atasoy'un davası, ölümünden 1 yıl sonra sonuçlandı ve haklı olduğu ortaya çıktı.
5.11.2023 Gündem
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor
EYT başvurularında prim borcu engeline dikkat! Bunu yapanın ikramiye hakkı yanıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yolculuğu devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun prim borcu bildirimleri ve emeklilik başvurularındaki kritik süreçler hakkında bilmesin gereken detaylar ortaya çıktı. SGK Uzmanı Dilek Ete birkaç aydır EYT başvuranlarının reddedildiğine dikkat çekerek yeniden başvuru konusunda vatandaşlara önemli önerilerde bulundu.
27.10.2023 Emekli
Erken emeklilik ve yüksek aylık alma imkanı! Detaylar netleşti
Erken emeklilik ve yüksek aylık alma imkanı! Detaylar netleşti Çalışanların büyük kısmı belli bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacaklarını araştırmaya başlıyor ve erken emekliliğin yollarını arıyor. Bazı mesleklerde ise erken emeklilik hakkı bulunuyor. 45 yaşında dahi emekliliğe imkan sağlayan meslekler bulunuyor. İşte erken emeklilik hakkı ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
25.10.2023 Emekli
Emeklilik müjdesi! Primi eksik olanlar yararlanacak, kritik kök ücret detayı belli oldu
Emeklilik müjdesi! Primi eksik olanlar yararlanacak, kritik kök ücret detayı belli oldu Emekli olmak isteyenlere güzel haber! Kısmi emeklilik, belli bir yaşa geldiği halde primini tamamlayamayan sigortalılara yaştan emeklilik hakkı tanınıyor. Kısmi emeklilikte aylıklar normal şartlarda emekli olup elde edilecek aylıktan yüzde 25-30 daha düşük oluyor. Ancak kök aylıkları ne olursa olsun 7500 lira aylık bağlanacağı için bir kayıp söz konusu olmayacak.
6.09.2023 Ekonomi
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı
EYT ile ilgili kredi müjdesi! Flaş erken emeklilik detayı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının ardından, kıdem tazminatı ödemeleri artan işletmelere sağlanan kredi olanaklarından, kar amacı gütmeyen kurumlar da yararlanabilecek. Vakıf, vakıf üniversitesi, dernek ve bağlı şirketleri ile ticaret ve sanayi odaları, meslek örgütleri ve birlikler de Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kıdem tazminatı kredisi çekebilecek. Öte yandan EYT'den yararlanmak isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıktı. İş Kanunu'ndaki önemli detaylar emeklilik hayali kuran çalışanlara büyük fırsatlar sunuyor. Çalıştığı halde girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilenler için emeklilik hakkı yasalarla mümkün. İşte EYT hakkın kazanmayla ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
5.08.2023 Ekonomi
Erken emeklilik müjdesi! Primlere yeni ayar, sigorta girişi detayı
Erken emeklilik müjdesi! Primlere yeni ayar, sigorta girişi detayı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'den yararlanmak isteyen vatandaşlar için yeni fırsatlar ortaya çıktı. İş Kanunu'ndaki önemli detaylar emeklilik hayali kuran çalışanlara büyük fırsatlar sunuyor. Çalıştığı halde girişi yapılmayan, sigortaya girişi geç bildirilenler için emeklilik hakkı yasalarla mümkün. İşte EYT hakkın kazanmayla ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
4.08.2023 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
Emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmesi! SGK duyurdu, paralar hesaplara geçiyor
Emekli maaşları ve emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmesi! SGK duyurdu, paralar hesaplara geçiyor Emekli maaşı zammı ve bayram ikramiyesiyle ilgili son dakika geldi. Emekli maaşı ve emekli bayram ikramiyesi hesaplara yatıyor. Emeklileri ilgilendiren erken ödeme takvimi belli oldu. Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi Kurban Bayramı öncesi erkenden ödenecek. Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. EYT'den emeklilik hakkı kazanan ve maaşları bağlanan 1,5 milyonu aşkın kişiyle emekli sayısı yaklaşık 16 milyon oldu. Emekli ikramiyesi ödemesi için maaşları henüz bağlanmamış EYT'lilerin hiçbir hak kaybı olmayacak. Öte yandan 5 aylık açıklanan enflasyon verilerine göre yeni emekli maaşları belli oldu. Zamlı emekli maaşları tek tek hesaplandı. Peki emekli maaşı ve 2023 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte emekli milyonlarca vatandaşı kapsayan detaylar...
18.06.2023 Emekli
EYT'li olan ünlüler bakın kimler!
EYT'li olan ünlüler bakın kimler! 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' (EYT) düzenlemesiyle birlikte yüz binlerce vatandaş emeklilik hakkı kazandı. Pek çok ünlü isim de yeni düzenleme ile birlikte erken emeklilik imakanına kavuştu. İşte EYT'li olan o ünlüler...
15.06.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Emeklilik Hakkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emeklilik hakkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.