Egzoz

Egzoz

Son dakika egzoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan egzoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını egzoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Egzoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan egzoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 607 egzoz haberi bulunmuştur. Tüm egzoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi!
Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru ateşlendi! TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk askeri turbofan motoru TEI-TF6000 başarıyla ateşlendi. TEI Eskişehir tesislerinde TEI-TF6000 motorunun tamamlanmış hali ilk kez tanıtıldı, geliştirilmeye devam ediliyor.
21.03.2024 Gündem
Kızılelma ve Anka-3'e güç verecek! Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru çalıştırıldı
Kızılelma ve Anka-3'e güç verecek! Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru çalıştırıldı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Vatan evlatlarımızın enerjisi ile güç verdiğimiz Türkiye'nin ilk milli turbofan motoru TF6000, milli motor test sisteminde ilk kez çalıştırıldı. Test sürecinin sonunda Kızılelma ve Anka-3, gücünü TF6000'den alacak" dedi.
9.03.2024 Gündem
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti Ölçü ve ölçü aletleri için gelecek yıl alınacak muayene ve damgalama bedelleri yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’den duyurulan ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 liraya muayene edileceği bildirildi.
30.12.2023 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Polisin dikkati iş yerindeki 2 gencin hayatını kurtardı
Polisin dikkati iş yerindeki 2 gencin hayatını kurtardı Erzurum'da oto sanayi sitesinde devriye gezen polisin dikkati, 2 kişinin hayatını kurtardı. Kapalı bir iş yerinde çalışır haldeki otomobilde egzoz gazından zehirlenen Serhat Ç. (27) ile Zana O. (20), polis tarafından fark edilip, çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
30.11.2023 Gündem
İstanbul'da hava kirliğinin en yüksek olduğu iki ilçe belli oldu
İstanbul'da hava kirliğinin en yüksek olduğu iki ilçe belli oldu İstanbul'da özellikle trafiğin yoğunlaşmasıyla hava kirliliği artıyor. Prof. Dr. Levent Kuzu ise trafik ve hava kirliliği ilişkisine değinerek köprü bağlantılarının olduğu Beşiktaş ve Mecidiyeköy'e dikkat çekti.
2.11.2023 Gündem
Ehliyetsiz yakalanan kadın polisleri böyle tehdit etti: Mehmet abiyi tanıyor musunuz?
Ehliyetsiz yakalanan kadın polisleri böyle tehdit etti: Mehmet abiyi tanıyor musunuz? İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Kadıköy'de denetim yaptı. Trafik ekipleri kırmızı ışık ihlali yapan, seyir halinde cep telefonuyla konuşan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere toplam 262 bin 252 TL ceza kesildi. Denetimlere ehliyetsiz yakalanan bir sürücü ise polis ekiplerine 'Şimdi ararım ve buraya yığarım. Şimdi burada sıkıntı çıkacak' dedi.
26.08.2023 Gündem
Trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yağdı
Trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yağdı  Kadıköy'de trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı. Hız yapan, abart egzoz kullanan sürücülere ve modifiyeli araçlara yönelik yapılan trafik denetimlerinde, 143 sürücüye toplam 353 bin 535 TL ceza uygulandı.
13.08.2023 Yaşam
Bakan Uraloğlu: Beğendik Köprüsü 46 milyon lira tasarruf ettirdi
Bakan Uraloğlu: Beğendik Köprüsü 46 milyon lira tasarruf ettirdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye’nin en yüksek 2’inci köprü özelliğini taşıyan ve 3 yıl önce hizmete giren Beğendik (Botan) Köprüsü’nden bugüne kadar 1 milyon 750 bin araç geçerek, yakıt ve zamandan toplam 46 milyon lira tasarruf elde edildi” dedi.
12.07.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki, TOGG’un sürücü koltuğuna geçti: Milletimiz de ben de çok beğendik
Bakan Özhaseki, TOGG’un sürücü koltuğuna geçti: Milletimiz de ben de çok beğendik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret için geldiği memleketi Kayseri’de Türkiye’nin yerli ve millî otomobili TOGG’un sürücü koltuğuna geçti. Bakan Özhaseki, resmî sosyal medya hesabında TOGG’un sürücü koltuğunda çekilen videoyu paylaşarak, “Yerli ve millî gururumuz #TOGG’la #Kayseri’de yollardaydık. Milletimiz de ben de çok beğendik” ifadelerini kullandı.
12.06.2023 Gündem
Euro 5 Motor Nedir, Özellikleri Nelerdir? Euro 4 İle Euro 5 Motor Farkları Nelerdir?
Euro 5 Motor Nedir, Özellikleri Nelerdir? Euro 4 İle Euro 5 Motor Farkları Nelerdir? Euro 1, Euro 2, Euro 4, Euro 3, Euro 5 şeklinde ilerleyen bu seri bu şekilde yazıldığında pek bir şey ifade etmese de oldukça önemli bir husustur. Aslına bakıldığında bu serilerin hepsi bir emisyon standartlarıdır. Emisyon standartları ise dünyadaki var olan soluduğumuz havanın kirlenmemesi adına yapılan düzenlemelerdir. Elbette ne kadar düzenlemeler yapılsa da havalar kirleniyor. Ancak bu düzenlemeler neticesinde bu kirlilik minimuma iniyor.
6.06.2023 Gündem
Turbo Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Turbo Motor Nasıl Çalışır?
Turbo Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Turbo Motor Nasıl Çalışır? Araçların çalışabilmesi için bazı teknik donanımlara sahip olması gerekmektedir. Turbo motor aracın performansını arttırmak için kullanılmaktadır. Turbo genellikle normal bir motorun gücünü arttırmak için kullanılmaktadır. 
6.06.2023 Gündem
Egr Valfi Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Valfi Temizliği Nasıl Yapılır?
Egr Valfi Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Valfi Temizliği Nasıl Yapılır? Bir arabanın en önemli unsurlarından biri egzoz sistemidir. Egzoz sistemi emisyonları ve çevresel zararı azaltmada hayati bir rol oynayan çeşitli parçalar içermektedir. Tüm araçlarda egzoz sistemi bulunur ve EGR valfleri de bu unsurlardan biridir.
5.06.2023 Gündem
Egzoz Susturucu Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Susturucu Nasıl Çalışır?
Egzoz Susturucu Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Susturucu Nasıl Çalışır? Egzoz susturucu, araçların egzoz sistemine monte edilen bir parçadır. Egzoz sistemi, araç motorundan çıkan yanma sonucu oluşan gazların ve seslerin tahliye edildiği bir sistemdir.
5.06.2023 Gündem
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
Manifold Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Monifldu Bozulursa Ne Olur?
Manifold Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Monifldu Bozulursa Ne Olur? Bir otomobilin birçok bileşeni bulunmaktadır. Egzoz manifoldu da bu bileşenler arasında bulunmaktadır. Manifold egzoz sisteminin ayrılmaz ana parçalarından biridir. Egzoz manifoldu sistemindeki sıkıntılar aracın sağlıklı kullanımını zorlaştırmaktadır. 
4.06.2023 Gündem
Karoser Nedir, Ne İşe Yarar? Karoser Çiştleri Nelerdir?
Karoser Nedir, Ne İşe Yarar? Karoser Çiştleri Nelerdir? Karoser, bir aracın şasi ve motor bölümünün üzerine yapılan gövdeye verilen isimdir. Karoser, otomotiv endüstrisinde sadece otomobiller için değil, aynı zamanda kamyon, otobüs, ambulans, itfaiye aracı gibi diğer taşıtlar için de kullanılır.
3.06.2023 Gündem
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir?
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir? Common Rail, yakıt enjeksiyon sistemi olarak bilinmektedir. Dizel motorlarda kullanılmakta olan bir yakıt enjeksiyon sistemi olan common rail, ortak boru veya tutuculu püskürtme olarak da bilinmektedir. Egzoz gazı emisyonu düşünüldüğünde çalışma sisteminde ve gürültü oluşumunda daha üstün bir sistem olma özelliğine sahiptir. Günümüzde tüm dizel araçlarda kullanılmakta olan teknolojik bir dizel yönetim olarak ifade edilebilir. 
3.06.2023 Gündem
Egr Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Arızalı İse Ne Olur?
Egr Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Arızalı İse Ne Olur? EGR Türkçe üzerinden bakıldığında egzoz gazı devridaimi olarak ifade edilmektedir. Uluslararası düzeyde İngilizce anlamı ile birlikte yine aynı anlam doğrusunda araçlarda kullanılan bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Buradaki temel amaç motorun içerisindeki yanma işlemi neticesinde meydana gelen azot oksit miktarının azaltılması şeklinde ifade edilebilir.
2.06.2023 Gündem
Vanus Nedir, Ne İşe Yarar? Vanos Nasıl Çalışır?
Vanus Nedir, Ne İşe Yarar? Vanos Nasıl Çalışır? BMW'ler, tüm marka ve modellerde bulunmayan bazı özelliklere ve seçeneklere sahiptir, bunlardan biri VANOS veya değişken valf zamanlamasıdır. VANOS BMW tarafından üretilen ve 1992'den beri çeşitli otomotiv benzinli motorlarda kullanılan valf zamanlama sistemidir
1.06.2023 Gündem
Scr Nedir, Ne İşe Yarar? Scr Sistemi Nasıl Çalışır?
Scr Nedir, Ne İşe Yarar? Scr Sistemi Nasıl Çalışır? Dünya standartlarına uymak için motor üreticileri, yalnızca partikül madde (PM) emisyonlarını değil, aynı zamanda nitrojen oksit emisyonlarını da önemli ölçüde azaltmak zorunda kalıyor. Bir SCR katalitik konvertörü ile egzoz gazı son işlemini kullanmaktır.
1.06.2023 Gündem
Sübap Nedir, Ne İşe Yarar? Sübap Ayarı Ne Zaman Yapılmalıdır?
Sübap Nedir, Ne İşe Yarar? Sübap Ayarı Ne Zaman Yapılmalıdır? Araçların sorunsuz bir kilde çalışabilmesi adına olmazsa olmaz ekipmanlardan biri olan supap, halk arasında genel olarak "sübap" veya "subap" gibi farklı isimlerle de bilinir. Yabancı kökenli bir kelime olarak tüm araçlarda ortak şekilde kullanılan terimler arasında yer alır. Aynı zamanda araçlar içinde belli ve önemli bir görevi bulunan araçlar arasındadır.
1.06.2023 Gündem
Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? Adblue Nasıl Doldurulur?
Adblue Nedir, Ne İşe Yarar? Adblue Nasıl Doldurulur? Eğer yeni model bir dizel aracınız bulunmuyorsa ya da aracınız benzinliyse daha Adblue ile tanışmamış olabilirsiniz. Günümüzde kullanılan pek çok yeni dizel araç, Adblue adı verilen bir sıvı ile dolu gelir. Eğer aracınızda Adblue kullanıyorsa da arada sırada bu sıvıyı doldurmanız da gerekebilir. 
30.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı
Bakan Karaismailoğlu: Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu dengesi bozulmuş, gözü koltuktan başka bir şeyi görmeyenlerin halini 14 Mayıs gecesi gördük. Televizyon ekranlarında oynadıkları kazandık tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı. Manipülasyon yapmak istedikleri belli oldu. Buna rağmen, yanlış yönlendirdikleri seçmenlerinden de kamuoyundan da özür dilemediler" dedi.
21.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Egzoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki egzoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.