Edok

Edok

Son dakika edok haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan edok ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını edok haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Edok

haberleri sayfasında son dakika yaşanan edok gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 edok haberi bulunmuştur. Tüm edok haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak? YAŞ toplantısı ne zaman, saat kaçta 2023? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ağustos ayının ilk haftası yapılacak.  Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama gündeme gelecek. Peki, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı hangi gün, kimler YAŞ toplantısına katılacak?
31.07.2023 Gündem
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor Bu hafta yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla TSK komuta kademesi belirlenecek. Görev süresi ve yaş haddinden emekli olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Genelkurmay Başkanlığı için üstün hizmet madalyalı 3 devre arkadaşı orgeneralin adı geçiyor.
31.07.2023 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a uyarı: Karşılıksız bırakmayız!
Bakan Akar'dan Yunanistan'a uyarı: Karşılıksız bırakmayız! Bakan Akar, Şam'la gerçekleştirilen üst düzey görüşmeye ilişkin, "Terörle mücadelemizde asla taviz vermeyeceğimizi söyledik." dedi. Bakan Akar, Yunanistan'a da uyarı da bulunarak, "Bize yapılan hiçbir tacizi karşılıksız bırakmayız." dedi.
6.01.2023 Gündem
FETÖ sanığı eski korgeneral İyidil'e 15 yıl 10 ay hapis
FETÖ sanığı eski korgeneral İyidil'e 15 yıl 10 ay hapis FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' suçundan aldığı ceza 2 kez Yargıtay tarafından bozulan, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski Korgeneral Metin İyidil, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
11.11.2022 Gündem
Bakan Akar: Türkiye ve Malezya, stratejik önemi haiz iki ülkedir
Bakan Akar: Türkiye ve Malezya, stratejik önemi haiz iki ülkedir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye ve Malezya, Asya'nın batı ve doğu kanatlarında yer alan stratejik önemi haiz iki ülkedir. Bu açıdan, ülkelerimiz arasındaki iş birliğini küresel barış ve istikrara katkı için daha da güçlendirmeye kararlıyız" dedi. 
13.09.2022 Siyaset
Bakan Akar, Malezya Milli Günü Resepsiyonu’na katıldı
Bakan Akar, Malezya Milli Günü Resepsiyonu’na katıldı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye ile Malezya arasındaki ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak için gereken ne varsa yapmayı ve buna yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz" dedi.
12.09.2022 Gündem
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı
Bordo bereli tuğgeneral! YAŞ'ta dikkat çeken ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. YAŞ’ta terfi edenler arasında yurt içi ve yurt dışı terörle mücadele operasyonlarında görev alanların sayısı dikkat çekerken, FETÖ kumpasıyla 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat edip TSK’ya geri dönen Bahtiyar Ersay, korgeneralliğe yükselen iki isimden birisi oldu.
6.08.2022 Gündem
Metin İyidil hakkında karar verildi!
Metin İyidil hakkında karar verildi! Ankara 2 Ağır Ceza Mahkemesi, eski korgeneraller İyidil ve Barutcu ile eski tümgeneral Koçyiğit'i 12 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırdı. Hükümle birlikte tutuksuz sanık Barutcu'nun tutuklanması kararlaştırıldı.
2.02.2021 Gündem
Bakan Akar'ın Bakü ziyaretine damga vuran fotoğraf
Bakan Akar'ın Bakü ziyaretine damga vuran fotoğraf Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Türkiye ile Rusya arasında oluşturulacak Ortak Merkez’de görev yapacak Türk askerleri ile Bakü'de bir araya geldi. Akar'a sergi ziyaretinde gösterilen fotoğraf ise duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
31.12.2020 Gündem
Eski korgeneral Metin İyidil hakim karşısına çıkacak
Eski korgeneral Metin İyidil hakim karşısına çıkacak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı olan eski korgeneral Metin İyidil, EDOK Kurmay Başkanı olan eski tümgeneral Hamza Koçyiğit ve EDOK Okullar Komutanı olan eski korgeneral Abdullah Barutcu, haklarındaki hükümlerin Yargıtayca bozulması nedeniyle 22 Ekim 2020'de tekrar hakim karşısına çıkacak.
11.10.2020 Gündem
Hain plan ortaya çıktı! TSK'dan attırmak için talimatname
Hain plan ortaya çıktı! TSK'dan attırmak için talimatname İzmir'de FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sızan rütbeli mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 8 sanıkla ilgili iddianamede FETÖ mensubu olmayan subay ve adaylarının TSK'dan atılmaları ve ayrılmalarını sağlayacak yöntemlerin bir talimatname altında toplandığına dikkat çekildi.
30.09.2020 Gündem
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu
Kardak kahramanı SAT komutanı oldu Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) kararlaştırılan general ve amiral atamaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kardak’tan Yunan bayrağını indiren SAT timinden, Balyoz kumpası mağduru Tuğamiral Ercan Kireçtepe SAT Komutanı oldu. Kumpasın bir başka mağduru Tuğamiral Hasan Özyurt ise Deniz Kuvvetleri Harekât Başkanı olarak atandı.
6.08.2020 Gündem
General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de
General ve amiral atamaları Resmi Gazete'de Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıkları bünyesindeki general ve amiral atamaları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
5.08.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.
23.07.2020 Siyaset
Eski korgeneral Metin İyidil'in beraat kararı bozuldu
Eski korgeneral Metin İyidil'in beraat kararı bozuldu Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sanığı eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil hakkındaki beraat kararını bozdu, İyidil'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
1.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davasında tanıklar  dinlendi
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı darbe girişimi davasında tanıklar dinlendi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 sanıklı davanın görülmesine tanık beyanlarıyla devam edildi.
12.06.2020 Gündem
Metin İyidil hakkında MİT belgesi ortaya çıktı!
Metin İyidil hakkında MİT belgesi ortaya çıktı! Eski EDOK Komutanı korgeneral Metin İyidil hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla darbecilerin odasında yapılan aramalarda darbe bildirilerinin altında imzası bulunan sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi Mehmet Partigöç’e ait özel kasada, İyidil ile ilgili önemli belgelere ulaşıldı.
21.01.2020 Gündem
Eski Korgeneral Metin İyidil tutuklandı!
Eski Korgeneral Metin İyidil tutuklandı! Tahliyesine itiraz üzerine gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil tutuklandı.
16.01.2020 Gündem
HSK, Metin İyidil’in beraat kararı ile ilgili soruşturma başlattı
HSK, Metin İyidil’in beraat kararı ile ilgili soruşturma başlattı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), eski Korgeneral Metin İyidil'in darbe girişimi davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi heyetinin görev yerleri değiştirildi.
16.01.2020 Gündem
Metin İyidil gözaltına alındı
Metin İyidil gözaltına alındı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yargılandığı davada "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılan ve istinaf başvurusunda beraat ve tahliyesine karar verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil gözaltına alındı.
16.01.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! İşte o atamalarda dikkat çeken isimler
Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! İşte o atamalarda dikkat çeken isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında 75, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 25 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında 27 general ve amiralin atama işlemleri gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar kapsamında 3. Ordu ve Ege Ordu Komutanlıklarına yeni isimler getirildi, bazı kolordu ve üs komutanlıklarında da değişikliğe gidildi.
22.08.2019 Gündem
127 General ve amiralin görev yeri değiştirildi
127 General ve amiralin görev yeri değiştirildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında 75, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 25 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında 27 komutana yönelik atamalar yapıldı.
22.08.2019 Gündem
YAŞ kararlarının dikkati çeken isimleri
YAŞ kararlarının dikkati çeken isimleri Yüksek Askeri Şura kararlarıyla mevcut komuta yapısının birlikteliğinin korunmasının ve yapılan nöbet değişiminin devam eden ve muhtemel operasyonlara olumlu yansımaya devam edeceği, TSK'nın harekat etkinliğini daha da artıracağı değerlendirilirken atama kararlarına ilişkin çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağı öğrenildi.
2.08.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını onayladı. YAŞ kararları kapsamında, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş emekli oldu. 14 general ve amiral bir üst rütbeye, 40 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak ile Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın görev süreleri bir sene uzatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz'ün görev süreleri bir yıl daha uzatıldı. 14 general ve amiral bir üst rütbeye, 40 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.
1.08.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Edok ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki edok haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.