Metin İyidil

Metin İyidil

Son dakika metin iyidil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan metin iyidil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını metin iyidil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Metin İyidil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan metin iyidil gelişmeleri de dahil olmak üzere 56 metin iyidil haberi bulunmuştur. Tüm metin iyidil haberleri aşağıda listelenmiştir.
FETÖ sanığı eski korgeneral İyidil'e 15 yıl 10 ay hapis
FETÖ sanığı eski korgeneral İyidil'e 15 yıl 10 ay hapis FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım' suçundan aldığı ceza 2 kez Yargıtay tarafından bozulan, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski Korgeneral Metin İyidil, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
11.11.2022 Gündem
Metin İyidil hakkında karar verildi!
Metin İyidil hakkında karar verildi! Ankara 2 Ağır Ceza Mahkemesi, eski korgeneraller İyidil ve Barutcu ile eski tümgeneral Koçyiğit'i 12 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırdı. Hükümle birlikte tutuksuz sanık Barutcu'nun tutuklanması kararlaştırıldı.
2.02.2021 Gündem
Eski korgeneral Metin İyidil hakim karşısına çıkacak
Eski korgeneral Metin İyidil hakim karşısına çıkacak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı olan eski korgeneral Metin İyidil, EDOK Kurmay Başkanı olan eski tümgeneral Hamza Koçyiğit ve EDOK Okullar Komutanı olan eski korgeneral Abdullah Barutcu, haklarındaki hükümlerin Yargıtayca bozulması nedeniyle 22 Ekim 2020'de tekrar hakim karşısına çıkacak.
11.10.2020 Gündem
Eski korgeneral Metin İyidil'in beraat kararı bozuldu
Eski korgeneral Metin İyidil'in beraat kararı bozuldu Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sanığı eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil hakkındaki beraat kararını bozdu, İyidil'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
1.07.2020 Gündem
Tüm noterlerde 3 Şubat'ta başlıyor!
Tüm noterlerde 3 Şubat'ta başlıyor! Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" dedi.
22.01.2020 Ekonomi
Metin İyidil hakkında MİT belgesi ortaya çıktı!
Metin İyidil hakkında MİT belgesi ortaya çıktı! Eski EDOK Komutanı korgeneral Metin İyidil hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla darbecilerin odasında yapılan aramalarda darbe bildirilerinin altında imzası bulunan sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi Mehmet Partigöç’e ait özel kasada, İyidil ile ilgili önemli belgelere ulaşıldı.
21.01.2020 Gündem
Metin İyidil hakkında flaş karar!
Metin İyidil hakkında flaş karar! Eski Korgeneral Metin İyidil'in tutukluluğuna yapılan itiraz Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Daire tarafından reddedildi.
20.01.2020 Gündem
Eski Korgeneral Metin İyidil tutuklandı!
Eski Korgeneral Metin İyidil tutuklandı! Tahliyesine itiraz üzerine gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil tutuklandı.
16.01.2020 Gündem
HSK, Metin İyidil’in beraat kararı ile ilgili soruşturma başlattı
HSK, Metin İyidil’in beraat kararı ile ilgili soruşturma başlattı Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), eski Korgeneral Metin İyidil'in darbe girişimi davasında aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını kaldıran, beraatine ve tahliyesine karar veren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi heyetinin görev yerleri değiştirildi.
16.01.2020 Gündem
Metin İyidil, adliyeye sevk edildi
Metin İyidil, adliyeye sevk edildi FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Korgeneral Metin İyidil, adliyeye sevk edildi.
16.01.2020 Gündem
Metin İyidil gözaltına alındı
Metin İyidil gözaltına alındı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yargılandığı davada "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılan ve istinaf başvurusunda beraat ve tahliyesine karar verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil gözaltına alındı.
16.01.2020 Gündem
FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 111 astsubay tutuklandı
FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 111 astsubay tutuklandı Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) TSK yapılanmasında ankesör-sabit kontörlü hattı kullandığı gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen ve mahkemeye sevk edilen tamamı muvazzaf 138 şüpheliden, 111'i tutuklanırken, 27'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.
18.09.2019 Gündem
FETÖ ihanete böyle hazırlandı
FETÖ ihanete böyle hazırlandı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in talimatının ardından sivil imamların başkanlığında Ankara'nın birçok yerinde darbeye hazırlık toplantıları yapıldı.
18.04.2019 Gündem
Eski korgeneral Metin İyidil'e ağırlaştırılmış müebbet
Eski korgeneral Metin İyidil'e ağırlaştırılmış müebbet Darbe girişiminde EDOK komutanlarının faaliyetlerine ilişkin davada eski korgeneral Metin İyidil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
27.04.2018 Gündem
Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin davada çarpıcı ifadeler
Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin davada çarpıcı ifadeler Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" olduğu belirlenen firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili 28 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.
29.09.2021 Gündem
EDOK davasında eski korgenerale adli kontrol şartıyla tahliye
EDOK davasında eski korgenerale adli kontrol şartıyla tahliye FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, eski EDOK komutanlarının yargılandığı davada mahkeme heyeti, suç tarihinde EDOK Okullar Komutanı olan sanık eski korgeneral Barutcu'nun adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi
29.09.2021 Gündem
Metin İyidil hastaneye kaldırıldı
Metin İyidil hastaneye kaldırıldı Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapması beklenen davanın bir numaralı sanığı eski korgeneral Metin İyidil, şekere bağlı yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle tutuklu bulunduğu Kırıkkale F Tipi Cezaevinden Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı.
29.09.2021 Gündem
Darbe sanığı korgeneralden ilginç çıkış: Darbeciler cezalandırılsın!
Darbe sanığı korgeneralden ilginç çıkış: Darbeciler cezalandırılsın! Darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin KKK Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral İyidil'in de bulunduğu 7 sanıklı davada, eski generaller Topçu, Barutcu ve Yanıkoğlu savunma yaptı
29.09.2021 Gündem
Eski EDOK komutanlarının yargılanmasına başlandı
Eski EDOK komutanlarının yargılanmasına başlandı FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin KKK Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski korgeneral İyidil'in de bulunduğu 7 sanık, hakim karşısına çıktı
29.09.2021 Gündem
Takiye paşası
Takiye paşası Eski EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İyidil’in 15 Temmuz’da darbe girişiminin tersine dönmesinin ardından “darbe karşıtı” gibi davrandığı ve örgütün en başarılı olduğu takiye taktiğini uyguladığını belirtti.
29.09.2021 Gündem
Kasasından MİT evrakları çıktı
Kasasından MİT evrakları çıktı EDOK Komutanlığı iddianamesinde darbe şüphelisi eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün kasasında kendisinin FETÖ mensubu olduğunu gösteren ‘Çok Gizli Kişiye Özel’ ibareli MİT evrakı olduğu tespit edildi
29.09.2021 Gündem
FETÖ'cü Komutan: Kimin yaptığını bilmiyorum
FETÖ'cü Komutan: Kimin yaptığını bilmiyorum Sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi sanık eski 58. Topçu Tugay Komutanı Aygün, Mahkeme Başkanının darbe girişimini kimin yaptığı yönündeki sorusuna "Bilmiyorum" yanıtını verdi.
29.09.2021 Gündem
Zekai Aksakallı 'vurun' talimatı verdi
Zekai Aksakallı 'vurun' talimatı verdi Özel Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın 15 Temmuz'da Üsçavuş Emrah Bulluk'u telefonla aradığı ve darbeye kalkışanı vurun talimatı verdiği ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
‘Biz darbecilere karşı hazırlandık’ yalanı!
‘Biz darbecilere karşı hazırlandık’ yalanı! Isparta’daki FETÖ iddianamesi: “Eğirdir komando okulundan 700 öğrenciyi Ankara’ya götürmek istediler. Darbenin başarısız olacağını anlayınca darbe karşıtı birliklere destek için hazırlık yapıldığı süsü verdiler”
29.09.2021 Gündem
Darbeci 21 askerin iddianamesi hazırlandı
Darbeci 21 askerin iddianamesi hazırlandı FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Isparta'yı kontrol altına almaya ve Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde kurs gören 700 Kara Harp Okulu öğrencisini Ankara'ya götürmeye çalışan eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Erkan Başkanı Orhan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu, 21 şüpheli hakkında hazırlanan 133 sayfalık iddianame Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Metin İyidil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki metin iyidil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.