Düşünce

Düşünce

Son dakika düşünce haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan düşünce ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını düşünce haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Düşünce

haberleri sayfasında son dakika yaşanan düşünce gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.263 düşünce haberi bulunmuştur. Tüm düşünce haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seyhan Belediye Başkanı Tekin vatandaşlarla bayramlaştı
Seyhan Belediye Başkanı Tekin vatandaşlarla bayramlaştı Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ramazan Bayramı'nı vatandaşlarla geçirdi. Tekin, "Ramazan Bayramı'nı vatandaşlarımızla kutladık. Bize olan güvene layık olmak adına büyük bir özveriyle çalışacağımızı ifade ettik” dedi.
13.04.2024 Adana
Etkisi 10 gün sürecek, bayram sonrasına dikkat! Astrolog Aygül Aydın: 3 burcu büyük değişim bekliyor, 2 burç hayal kırıklıklarını geride bırakıyor
Etkisi 10 gün sürecek, bayram sonrasına dikkat! Astrolog Aygül Aydın: 3 burcu büyük değişim bekliyor, 2 burç hayal kırıklıklarını geride bırakıyor Satürn ve Mars'ın Balık burcunda kavuşumu, içsel keşif ve ruhsal gelişim için önemli bir zamanı işaret ediyor, etkisi 10 gün sürecek. Astrolog Aygül Aydın, “Bu dönemde, eski düşünce kalıplarını bırakarak yeni ve olumlu değişimlere yer açma fırsatı bulabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ve sanatsal ifadelerinizi daha fazla ortaya koymak için teşvik edilebilirsiniz. Rüyalarınız ve içgüdüleriniz rehberiniz olabilir.” Diyerek bu kavuşumun, korkularınızla yüzleşmek ve içsel arzularınızı takip etmek için bir fırsat sunduğunu söyledi ve bu dönemin kişisel dönüşümün için başlangıcı olarak kabul edilmesini önerdi.
11.04.2024 Astroloji
Polis haftasına özel şiirli klip yapıldı!
Polis haftasına özel şiirli klip yapıldı! Türk Polis Teşkilatı'nın 179'uncu yıl dönümü nedeniyle kendi yazdığı şiiri seslendirdiği duygusal bir video klip yayınlayan Bolu Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yayınlanan şiirli klibi ilgi gördü.
8.04.2024 Gündem
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır?
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır? Ramazan Bayramı’na neden Şeker Bayramı deniliyor, Şeker Bayramı ismi nereden geldi? Türkiye'de yıllardır süregelen Ramazan Bayramı mı, yoksa Şeker Bayramı mı adının tercih edilmesi gerektiği tartışması bayrama az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı'na neden Şeker bayramı deniliyor? Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, ramazan bayramında neden şeker dağıtılır?
5.04.2024 Yaşam
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
UEFA'dan EURO 2024 için sürpriz kadro kararı
UEFA'dan EURO 2024 için sürpriz kadro kararı UEFA'nın EURO 2020'de olduğu gibi EURO 2024'te de takım kadrolarını 26 kişiye çıkarması gündeme geldi.
30.03.2024 Futbol
Genç mühendis çatılara çıkamayınca iş alamaz oldu, azmetti 55 kilo verdi! "Çok mutluyum hayatımda aldığım en doğru karar"
Genç mühendis çatılara çıkamayınca iş alamaz oldu, azmetti 55 kilo verdi! "Çok mutluyum hayatımda aldığım en doğru karar" Adana’da genç mühendis Cennet Nur Köktaş, fazla kiloları nedeniyle çatılara çıkamayınca iş alamaz oldu. Köktaş, çok korktuğu tüp mide ameliyatını olup 107 kilodan 52 kiloya kadar düşünce yeniden iş almaya başladı. Köktaş, “Ameliyatım ticaretimde de faydalı oldu. Çok mutluyum hayatımda aldığım en doğru karar” dedi.
28.03.2024 Adana
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır!
Oruç tutmak, öfke kontrolü için güzel bir araçtır! Oruç tutmanın bireylerde bazı duyguları pekiştirebileceğinin altını çizen Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Oruç tutmak bazı ihtiyaçlara geçici olarak veda etmeyi gerektirir, bu da sabır duygusunu geliştirebilir. Oruç tutan kişi kendini kontrol etme, yaptığı ve yapacağı tüm işlerde kendisini hesaba çekme, problemlere karşı sabretme alışkanlığını kazanır. Bu nedenle oruç, öfke kontrolü için de güzel bir araçtır” dedi.
20.03.2024 Sağlık
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Yapılan araştırmalarda narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya platformlarına karşı daha faza bir bağımlılık eğilimi görülmüştür. Çünkü narsist kişiler, hayatlarına ilişkin her ayrıntıyı dünya üzerindeki her şeyden daha önemli bulduklarından, bu platformlarda kendileriyle ilgili her anı paylaşmaktadırlar” dedi.
18.03.2024 Sağlık
Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan istifa sorusuna cevap!
Beşiktaş'ta Fernando Santos'tan istifa sorusuna cevap! Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Antalyaspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuştu.
17.03.2024 Şampiy10
Sokak ortasında tanımadığı adamı öldürüp, 'Şizofreniyim' demişti gerçek raporla ortaya çıktı
Sokak ortasında tanımadığı adamı öldürüp, 'Şizofreniyim' demişti gerçek raporla ortaya çıktı Kocaeli'de hiç tanımadığı kişiyi sokak ortasında defalarca bıçaklayarak öldüren ve şizofren olduğunu iddia eden sanığın akli dengesinin yerinde olduğu raporla sabitlendi. Telkin sonucu olayı gerçekleştirdiğini söyleyen sanık, "Ben hala kime ne yaptığımı bilmiyorum. Aileden özür diliyorum. Sanal ile gerçek dünya arasında yapay bir şeyin içindeydim" dedi. Cumhuriyet savcısı sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.
13.03.2024 Gündem
Mart ayında Ay Tutulması gerçekleşiyor: 12 burcu yenilikler bekliyor! Astrolog Aygül Aydın yorumladı!
Mart ayında Ay Tutulması gerçekleşiyor: 12 burcu yenilikler bekliyor! Astrolog Aygül Aydın yorumladı! 10 Mart saat 07.03’te Merkür, Koç burcuna geçiyor. Düşünceler çok hızlı olacak. Bu astrolojik olayı, lehine çevirmek için kullanabilirsin. Bilgilerini, iletişimini ve düşünce gücünü en üst seviyeye çıkarmak için bu fırsatı değerlendir. Zekânla ve sözcüklerin gücüyle sınırlarının ötesine geç. Bu geçiş seni yaratıcılığa çağırıyor, bu maceraya ortak ol! Astrolog Aygül Aydın, 12 burç için tek tek yorumladı. İşte 27 Şubat günlük Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…
1.03.2024 Astroloji
Cemre düştü mü 20 Şubat 2024? İlk cemre düşünce ne olur, hava ısınır mı? Cemre düşmesi nedir?
Cemre düştü mü 20 Şubat 2024? İlk cemre düşünce ne olur, hava ısınır mı? Cemre düşmesi nedir? Cemre düşünce ne olur, cemre düşmesi nedir? Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü. Cemrenin ikincisi 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.  Orta Asya'dan Arap coğrafyasına, Çin'den Yunanistan'a pek çok kültürde, yılın neredeyse aynı günleri, cemrelerin düşerek ya da yükselerek havayı, toprağı ve suyu ısıttığı tarihler olarak kabul ediliyor. Peki, ilk cemre düşünce hava ısınır mı, kar mı yağar?
20.02.2024 Gündem
Gürsel Tekin'den çok sert tepki: Bu değişim falan değil, benim damarıma basmayın
Gürsel Tekin'den çok sert tepki: Bu değişim falan değil, benim damarıma basmayın CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, İmamoğlu ve CHP yönetimi hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. İstifa kararı hakkında konuşan Tekin, "Tabii ki kolay bir karar değildir. Akraba, kabile, yakın ilişkiler, arkadaşlık, dostluk üzerine siyaseti inşa etmeyi çalışırsanız siyaseti çürütürsünüz. Bu değişim falan değil. Daha fazla damarına basmayın" tepkisinde bulundu.
16.02.2024 Gündem
Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Çok farklı bir belediyecilik yapacağız
Hamza Dağ CNN TÜRK'te açıkladı: Çok farklı bir belediyecilik yapacağız AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Dağ, "İzmir'de çok farklı bir belediyecilik yapacağız. İzmir'in sorunları 5 yıl daha erteleyemeyiz. Logo kullanmadığım için İzmirliler bana teşekkür etti. Gençliğimi AK Parti'de bereketlendirdim. Partiye aidiyetim konusunda bir sorun yok. Bundan rahatsız olan yok bir tek CHP'li yöneticiler rahatsız oluyor. Bu bir yerel seçim kampanyası. Herkesin başkanı olacağız. Hemşerilerimiz de bunu bu şekilde yaklaşıyor." dedi.
14.02.2024 Gündem
Hırsız çalmaya çalıştığı kasanın altında kaldı! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Hırsız çalmaya çalıştığı kasanın altında kaldı! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı Esenler'de eczaneye giren hırsızlar yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçların olduğu çelik kasayı çaldı. Hırsızlardan biri çelik kasayı sürüklerken, kasanın altında kaldı. Kasanın altında kalan hırsız arkadaşları kurtardı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
14.02.2024 Gündem
Berber salonunu, ‘Kes Tıraşı’ programıyla farklı hikâyelere tanıklık eden mekâna dönüştürdü
Berber salonunu, ‘Kes Tıraşı’ programıyla farklı hikâyelere tanıklık eden mekâna dönüştürdü Adanalı berber Ahmet Uluçay’ın her meslek grubundan, Adana siyasetinde ve sporunda yer alan renkli simaların uğrak yeri olan berber salonu, ‘Ahmet Uluçay ile Kes Tıraşı’ isimli program sayesinde farklı hikâyelere tanıklık eden mekân haline dönüştü.
13.02.2024 Adana
Gürsel Tekin istifa mı etti? Eski CHP milletvekili Gürsel Tekin Esenyurt Belediye Başkan adayı mı olacak, neden istifa etti, nereden aday?
Gürsel Tekin istifa mı etti? Eski CHP milletvekili Gürsel Tekin Esenyurt Belediye Başkan adayı mı olacak, neden istifa etti, nereden aday? CHP'nin Esenyurt belediye başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi. Peki, Gürsel Tekin neden istifa etti? CHP’li milletvekili Gürsel Tekin nereden aday, Esenyurt Belediye Başkan adayı mı olacak? Gürsel Tekin kimdir, nereli, kaç yaşında?
13.02.2024 Gündem
Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti! Zehir zemberek sözler
Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti! Zehir zemberek sözler Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin partisinden istifa ettiğini duyurdu. Tekin, "Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir." ifadelerini kullandı.
13.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024 Gündem
Büyük fiyat avantajı sağlıyor! 7 bin liralık ürün 5 bin liraya geliyor, rağbet giderek artıyor
Büyük fiyat avantajı sağlıyor! 7 bin liralık ürün 5 bin liraya geliyor, rağbet giderek artıyor Pandemi ile birlikte alışveriş alışkanlıkları da değişti. Mağazalardan alışveriş yapmanın çok mümkün olmadığı günlerde internet alışverişlerinde hızlı bir yükseliş görüldü. Online alışveriş günümüzde pek çok kişinin vazgeçilmez alışkanlıkları arasına girerken artı sadece yurt içi değil yurt dışı internet alışveriş platformları da tüketicilerin radarında. Yurtiçinde etiket fiyatı 7 bin lirayı aşan markalı bir mont, online platformlardaki yurtdışı satıcılarda 4-5 bin liraya; markalı bir ayakkabı 7 bin 600 liradan 3 bin 600 liraya ya da 6 bin liraya satılan bir bilgisayar parçası 5 bin liraya düşünce yurtdışından yapılan online alışverişler bir yılda 48.8 milyar TL’den 115 milyar TL’ye fırladı.
8.02.2024 Ekonomi
Taksicilerden kabinli araç talebi! Panik butonu yeterli değil
Taksicilerden kabinli araç talebi! Panik butonu yeterli değil İzmir’de taksici Oğuz Erge’nin canice öldürülmesi, Konya’da Ali Osman Gezginç’in yolcusu tarafından bıçaklanması sonrası bu işi senelerdir yapan insanlarla konuştuk. Taksi şoförlerinin güvenliğinin sağlanması için sadece kamera sistemi ve panik butonunun yeterli olmayacağının altını çizen sürücüler, tek bir ağızdan aynı şeyi söyledi.
7.02.2024 Gündem
Beykoz’dan Alev Alatlı’ya vefa
Beykoz’dan Alev Alatlı’ya vefa Türkiye’nin önde gelen fikir insanlarından, 79 yaşında yaşama veda eden Yazar ve Eğitimci Alev Alatlı anısına uzun yıllar yaşamını sürdürdüğü Beykoz’da “Alev Alatlı Düşünce Evi” kuruluyor.
6.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Düşünce ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki düşünce haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.