Dolandırılma

Dolandırılma

Son dakika dolandırılma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dolandırılma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dolandırılma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dolandırılma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dolandırılma gelişmeleri de dahil olmak üzere 95 dolandırılma haberi bulunmuştur. Tüm dolandırılma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kendisini polis ve savcı olarak tanıttılar!  4 milyon liralık vurgun yaptılar
Kendisini polis ve savcı olarak tanıttılar! 4 milyon liralık vurgun yaptılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp, 4 milyon liralık vurgun yaptılar. Dolandırılma ihbarı üzerine çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapmış olduğu operasyonla şüphelileri tutuklandı.
15.04.2024 Vatan TV
Kendisini polis ve savcı olarak tanıttılar! 4 milyon liralık vurgun yaptılar
Kendisini polis ve savcı olarak tanıttılar! 4 milyon liralık vurgun yaptılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp, 4 milyon liralık vurgun yaptılar. Dolandırılma ihbarı üzerine çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapmış olduğu operasyonla şüphelileri tutuklandı.
15.04.2024 Gündem
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde bulunan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi, annesi ve babasının da bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. İddianamede Süleyman D.'nin 5 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapsi ve 130 bin gün adli para cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
Tapuda yeni dönem başlıyor! Dolandırılma riskine son
Tapuda yeni dönem başlıyor! Dolandırılma riskine son Tapu ve Kadastro ile Takasbank ve kamu bankalarının uygulamaya aldığı “Tapu Güvenilir Hesap” ile 70’er TL’lik işlem ücreti karşılığında vatandaşlar devlet güvencesiyle tapusunu devredip parasını alabiliyor. Böylece iki tarafın da dolandırılma riski ortadan kalkıyor
21.03.2024 Ekonomi
Yeni telefon aldı! Dolandırıcılar hesabından para çekti, 50 Lira'da bağış yaptılar
Yeni telefon aldı! Dolandırıcılar hesabından para çekti, 50 Lira'da bağış yaptılar Erzurum'da toptan mobilya pazarlamacılığı yapan Adem Kızıltaş'ın telefonuna su kaçması sonucu bozuldu. Yeni telefon aldı, kurulumunu yaptı ve uykuya daldı. Dolandırıcılar 02.30 ile 03.00 saatleri arasında Kızıltaş'ın hesabından 509 bin lira çekti, 50 lira da Kızılay'a bağış yaptılar.
14.03.2024 Gündem
Promosyon almak isteyen emekliler dikkat! Maaşınızdan olabilirsiniz
Promosyon almak isteyen emekliler dikkat! Maaşınızdan olabilirsiniz Bankaların promosyon yarışı sürüyor. Emekli vatandaşlar maaş aldıkları bankadan her üç yılda bir promosyon ödemesi alabiliyor. İsteyen emekliler ise banka değiştirerek daha yüksek ödeme yapacağını vadeden bankaya geçebiliyor. Ancak işler her zaman emeklilerin istediği gibi ilerlemeyebiliyor. Kocaeli'de kendini banka görevlisi olarak tanıtan şahıs, promosyon ödemesi yalanıyla 57 yaşındaki adamı dolandırdı. İşte dolandırılma hikayesinin detayları...
15.01.2024 Gündem
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı Yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen paraları aklamak ve zimmetlerine geçirmek isteyen dolandırıcıların yeni yöntemi ihtiyaç sahibi olan kişilerin banka hesaplarını kara para akışında kullanmak için kiralamak. Hatta bu dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kurdukları gruplarla kiralık hesap arıyor.  Hesabını kiraya veren ve hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılan Mustafa Kazan, "Biz bir cahillik yaptık, tuzağa düştük. Mağdur olan benim ama, bankalar tarafından insanlar karşısında dolandırıcı olarak görünen de benim" dedi. Kazan'ın telefonla ulaştığı dolandırıcılardan biri, "Biz vergi kaçırmak için bu yöntemi kullanıyoruz" derken, bir diğeri ise dolandırıcılık olayların arttığını söyleyerek, kendisiyle çalışırsa dolandırılmayacağını taahhüt etti. 
10.12.2023 Gündem
Parasına para katmak istedi! 'Halka arz' tuzağına düştü, hesabına para gelmeyince anladı ama parası buhar oldu
Parasına para katmak istedi! 'Halka arz' tuzağına düştü, hesabına para gelmeyince anladı ama parası buhar oldu Son günlerde halka arzlar yatırımcının ilgi odağı oluyor. Pek çok kişi küçük de olmasa yatırımını bu şekilde yaparak kâr sağlamayı amaçlıyor. Halka arzlar yatırımcılar kadar dolandırıcıların da iştahını kabarttı. İstanbul'da bir vatandaş özel bir bankadan arandığına ve halka arzdan daha fazla hisse alabileceği yalanına inandı. Gönderilen sahte siteye para yatırdı. Parasını çekmek istediğinde ise dolandırıldığını anladı.
23.11.2023 Gündem
Araba alacaklara kritik uyarı! 'Sahte siteyle' 400 bin lira dolandırıldı
Araba alacaklara kritik uyarı! 'Sahte siteyle' 400 bin lira dolandırıldı Balıkesir'de 2 milyon 100 bin liralık otomobil almak isteyen tekstilci Fatih Barlin (47), sahte siteyle 400 bin TL dolandırıldı. Polise şikayetçi olan Barlin, "Kendime o kadar çok güveniyordum ki. Hatta haberlerde görünce, 'Nasıl olabilir?' diyordum. Sakın böyle düşünmeyin. İnternet alışverişlerinde daha da dikkatli olun" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Sosyal medyada büyük tuzak! Avukat  gelen telefonla şoka uğradı, şantaj ve tehditle para 'koparıyorlar'
Sosyal medyada büyük tuzak! Avukat gelen telefonla şoka uğradı, şantaj ve tehditle para 'koparıyorlar' İzmir'de, avukat Ahmet Can Gürlek, adını kullanıp halkı 'uzlaştırma' yalanıyla dolandıran şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunarak, "Hesaplarımıza göre yaklaşık 2 milyon liralık dolandırılma vakası var. Olayda resmi belgede sahtecilik de var. Adımı kullanıp, 'Nitelikli dolandırıcılık' suçunu işliyorlar" dedi.
4.09.2023 Yaşam
Aleyna Kalaycıoğlu'ndan dolandırılma ve ihanet itirafı art arda geldi: Bunu yaşamayan yoktur
Aleyna Kalaycıoğlu'ndan dolandırılma ve ihanet itirafı art arda geldi: Bunu yaşamayan yoktur Yarı finale yükselme başarısı gösterdiği 'Survivor'da ünlendikten sonra 'Bedelini Ödedim' ile şarkıcılığa soyunan müzik dünyasının genç isimlerinden Aleyna Kalaycıoğlu, klip çekimi için gittiği yurt dışında dolandırıldığını açıklamıştı. Kalaycıoğlu, yeni parçası 'Aldırma'nın lansmanında ses getirecek açıklamalarda bulundu.
15.07.2023 Magazin
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu
Kiralık ev arayanlar dikkat! İstanbul'da dolandırıcıların kapora oyunu İstanbul Sultangazi'de son aylarda 'sahte kiralık daire' ilanları ile birçok kişi dolandırıldı. Mağdur olanların bir kısmı savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken, gayrimenkul danışmanları 'Kapora dolandırıcılığı'na karşı vatandaşları uyardı.
20.06.2023 Gündem
Boya yaptıkları evleri kiralık diye siteye koyup kaparo almışlar! 'Allah belamı versin dolandırıcı değilim'
Boya yaptıkları evleri kiralık diye siteye koyup kaparo almışlar! 'Allah belamı versin dolandırıcı değilim' Konya’da boyacılık yapan 2 kişi gittikleri evlerin fotoğrafını çektikten sonra kiralık ilan olarak sosyal medyada yayınlayarak kaparo dolandırıcılığı yaptıkları sırada kiralık ev arayan vatandaş rolündeki polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin mağdur ile telefon yazışmasında ise “Allah belamı versin dolandırıcı değilim. Dolandırıcı olsam, çoktan engeller hattı kırardım” diye kendini savunması dikkat çekti.
7.06.2023 Yaşam
Boya yaptıkları daireleri ilan sitelerine kiralık diye koyup kaparo almışlar
Boya yaptıkları daireleri ilan sitelerine kiralık diye koyup kaparo almışlar Konya’da boyacılık yapan 2 kişi gittikleri evlerin fotoğrafını çektikten sonra kiralık ilan olarak sosyal medyada yayınlayarak kaparo dolandırıcılığı yaptıkları sırada kiralık ev arayan vatandaş rolündeki polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin mağdur ile telefon yazışmasında ise “Allah belamı versin dolandırıcı değilim. Dolandırıcı olsam, çoktan engeller hattı kırardım” diye kendini savunması dikkat çekti.
7.06.2023 Yaşam
Araba almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırdılar
Araba almak isteyenleri 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırdılar Adana'da, halk arasında, 'sazan sarmalı' olarak bilinen, işleri birbirine dolaştırma usulüyle, araç satın almak isteyen 2 kişiyi 1 milyon 29 bin lira dolandırdığı tespit edilen çeteye yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 7'si, tutuklandı.
16.05.2023 Yaşam
Galatasaray'daki krizi açıkladı: 1,5 milyon euro'sunu dolandırmışlar
Galatasaray'daki krizi açıkladı: 1,5 milyon euro'sunu dolandırmışlar Süper Lig'in 32.haftasında Beşiktaş'a deplasmanda 3-1 kaybeden Galatasaray'da Okan Buruk'un oyuncu tercihlerinin yanı sıra saha içi müdahalelerinde yetersiz kalması camiada yüksek seslerin çıkmasını sağlarken, duayen yorumcu Şansal Büyüka'nın derbinin ardından Rıdvan Dilmen'in iddiasını alıntılayarak 'Evet yıldız futbolcu bu dolandırılma olayından etkilenmiş olabilir' sözleri Sarı Kırmızılı kulüpte bomba etkisi yarattı.
2.05.2023 Galatasaray
Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer'in ifadesi ortaya çıktı
Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer'in ifadesi ortaya çıktı Arnavutköy'de gözaltına alınan Thodex para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Özer'in emniyetteki ifadesinde, "Ben dolandırıcı değilim, kimseyi dolandırmadım. Susma hakkımı kullanıyorum. İfademi mahkemede vereceğim" dediği öğrenildi. Faruk Fatih Özer, Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda yaklaşık 2 saat süren savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Faruk Fatih Özer çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe ceza infaz kurumuna gönderildi.
23.04.2023 Gündem
Milyonlarca liraya internetten satışa çıkarıldı! 27 binden fazla ilan var: 'Ön ödeme yapmayın'
Milyonlarca liraya internetten satışa çıkarıldı! 27 binden fazla ilan var: 'Ön ödeme yapmayın' Osmanlı dönemine ait paralar, elektronik ticaret işlemlerinin yapıldığı platformda milyonlarca liraya satışa sunuldu. İnternette 27 binden fazla ilanda en yüksek fiyat biçilen 2'nci Mahmud dönemine ait 1223 tarihli altın para 500 milyon liradan, 5'inci Mehmed dönemine ait 1327 tarihli 10 para ise 50 milyon liradan satışa çıkarıldı.
20.04.2023 Yaşam
Hayali forklift vurgunu! 'Kira getirisi' için evini ve tarlasını bile satan var, onlarca kişi tuzağa düştü
Hayali forklift vurgunu! 'Kira getirisi' için evini ve tarlasını bile satan var, onlarca kişi tuzağa düştü “Forklift satın alarak aylık 7 bin 500 lira kira geliri elde edebilirsiniz” denilerek dolandırıldığını iddia eden vatandaş, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcıların hayali forklift karşılığında haksız kazanç elde edip sonra da “Ticaret yapıp battık” dediğini öne süren mağdur kadın, kendisi gibi pek çok kişinin daha tuzağa düştüğünü söyledi.
18.04.2023 Gündem
'Saadet zinciri' vurgunu! 60 milyonla kayıplara karıştı
'Saadet zinciri' vurgunu! 60 milyonla kayıplara karıştı Manisa'nın 3 ilçesinde, bir marketler zincirinde bölge sorumlu müdürü olan İ.A.'nın (40), çok sayıda kişiyi toptan şeker alıp, pazarlayarak, haftalık yüzde 10 kar payı verme vaadiyle yaklaşık 60 milyon lira dolandırdığı ileri sürüldü. Saadet zinciri yöntemiyle dolandırıcılık yapıp 10 gün önce ortadan kaybolduğu öne sürülen İ.A.'nın yakalanması için polis çalışma başlattı.
12.04.2023 Yaşam
Berfu Yenenler: Roma'da gezerken Eser'i dolandırdılar
Berfu Yenenler: Roma'da gezerken Eser'i dolandırdılar Kısa bir tatil için İtalya'nın başkenti Roma'yı tercih eden Eser Yenenler ve Berfu Yenenler çifti yaşadıklarını sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Berfu Yenenler, önceki gün Roma'da gezerken eşi Eser Yenenler'in dolandırıldığını açıkladı. Nasıl mı? İşte detaylar...
7.04.2023 Magazin
Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu: Google'a yazınca en üstte çıktı, 10 bin TL ödedim
Dolandırıcıların yeni yöntemi ifşa oldu: Google'a yazınca en üstte çıktı, 10 bin TL ödedim İnternet sitelerine dikkat. Dolandırıcıların yeni oyunu ortaya çıktı. Vatandaşları bu yöntemle kandırıyorlar. Bir apartmanın yöneticisi Fesih Atik, dolandırıcılara 10 bin TL kaptırdı. Atik yaşadıklarını, “Google’dan arayınca site en üstte çıktı" diye anlattı. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Gündem
Ünlü oyuncuya büyük şok! Bütün parayı IBAN numarasına yatırınca ortaya çıktı
Ünlü oyuncuya büyük şok! Bütün parayı IBAN numarasına yatırınca ortaya çıktı Oyuncu Hazal Türesan, kendisini bankacı olarak tanıtan bir şüpheli tarafından hayatının şokunu yaşadı. Kısa sürede gerçeği öğrenen oyuncu Türesan, "Bu şekilde konuşunca güvendim. Teyit etmek istedim ancak dışardaydık ve yurtdışına çıkacaktım. Çok fazla vaktimiz yoktu. Yönlendirerek acele etmemi sağladı" sözleriyle başına gelenleri anlattı. İşte haberin detayları...
14.03.2023 Gündem
Sözde savcıya kandı, 'bayrak' parolası hayatını alt üst etti
Sözde savcıya kandı, 'bayrak' parolası hayatını alt üst etti Kocaeli'de bir kişiyi telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtan, "Adınız hırsızlık ve cinayet olaylarına karıştı" yalanını söyleyen şüpheli; 40 Cumhuriyet altını, 340 dolar ve 5 bin 190 euro ile kayıplara karıştı. Mağdur olan kadın, "Tüm bunlardan korktuğum için ne dediyse yaptım. Savcı, eve bir şahıs yollayacağını söyledi ve 'bayrak' parolası ile onu eve almamı istedi. Gelen şahsa 40 Cumhuriyet altını, 340 dolar, 5 bin 190 euro verdim. Seri numaraları alındıktan sonra bana para ve altınları geri getireceklerini söylemişlerdi ancak getirmediler" dedi.
17.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dolandırılma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dolandırılma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.