Dolandırıcılık Yöntemi

Dolandırıcılık Yöntemi

Son dakika dolandırıcılık yöntemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dolandırıcılık yöntemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dolandırıcılık yöntemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dolandırıcılık Yöntemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dolandırıcılık yöntemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 267 dolandırıcılık yöntemi haberi bulunmuştur. Tüm dolandırıcılık yöntemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor Alternatif konaklama yöntemleri arasında yer alan bungalovlar ve villalara her geçen gün talep artıyor. Son dönemde yaşanan dolandırıcılık vakaları ise endişe yaratıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı uyarıda bulunan Mehmet Bozdoğan, Birebir kopyalanan internet siteleri ve binlerce takipçisi olan sahte sosyal medya hesapları, insanlarda güven duygusu uyandırıyor. Rezervasyon için ön ödemeyi alan dolandırıcılar maalesef durmuyor. Ev sigortası adı altında bir ödeme daha talep ediyor. İkinci ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği belirtiliyor. Parasının yanmasından korkanlar bir ödeme daha yapıyor. Ancak, mekana gittiklerinde ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
14.03.2024 Gündem
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet sitesi üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.
29.02.2024 Gündem
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin noterlerde kurbanlarını  "Paran geliyor, birazdan hesabına geçecek merak etme" gibi sözlerle kandırarak otomobilleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Noterde okuma yazma bilmeyen kadın şebeke üyesinin parmak basarak, kurbanının otomobilini üzerine aldığı anları güvenlik kameraları kaydetti.
19.01.2024 Gündem
İHH Konya Binance mesajı | İHH Konya nedir, İHH Konya Binance mesajı yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi?
İHH Konya Binance mesajı | İHH Konya nedir, İHH Konya Binance mesajı yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi? İHH Konya mesaj geldi, şikayetleri arttı. Son günlerce birçok vatandaş Binance üyeliğim ya da hesabı olmamasına rağmen İHH Konya adlı kullanıcıdan bloke konmuştur aktif etmek için linke tıklayın tarzında mesajlar alıyor. Mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar İHH Konya Binance mesajı ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, İHH Konya nedir, İHH Konya Binance mesajı dolandırıcı mı? İşte İHH Konya dolandırıcılığı ile ilgili merak edilenler…
27.12.2023 Gündem
Dolandırıcılardan 'yetkili servis' oyunu! Hem parası hem televizyonu gitti
Dolandırıcılardan 'yetkili servis' oyunu! Hem parası hem televizyonu gitti Dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. İzmir'in Menderes ilçesinde yaşayan Yüksel Yeşukan, internetten bulup çağırdığı, kendini yetkili servis görevlisi olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı. Parası ve televizyonu çalınan Yeşukan'ın avukatı Abdi Yaşar, "Son dönemde bu tür dolandırıcılık vakalarında artış var. Yetkili firma adı altında vatandaşları dolandıran çok fazla kişinin olduğunu tespit ettik" dedi.
14.12.2023 Gündem
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı
Otomobil dolandırıcılarının yeni tuzağı! Kritik uyarı yapıldı Otomobil dolandırıcılarının uyguladıkları ‘change’ yöntemi “Bu kadarına da pes” dedirtti. Depremde hasar gören araçların şase numaralarını sökerek, çalıntı veya yurt dışından kaçak yollarla getirilen araçlara monte eden dolandırıcılar, birçok vatandaşı tuzağa düşürdü. Peki dolandırıcıların oyununa gelmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor?
8.12.2023 Gündem
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan'
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan' Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp, müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu. Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu. Arda Türkmen yaşadıklarını anlatırken dolandırıcıların kendisinden de Bin Euro istediğini söyledi. Prof. Dr. Berk Üstündağ ise yapay zeka araçlarının kullanılarak dolandırıcılığın arttığını vurguladı.
3.12.2023 Magazin
Şimdi de 'Cezanızı ödeyin' mesajıyla dolandırıyorlar! Akılalmaz yöntem
Şimdi de 'Cezanızı ödeyin' mesajıyla dolandırıyorlar! Akılalmaz yöntem Konya'da, kasap Ahmet Koçer, cep telefonuna gönderilen 'Ceza dosyanızın son günüdür. Mağdur olmamanız için kontrol ediniz' yazılı mesajdaki linki tıklayınca 'Yasa dışı bahis oynama' suçundan hakkında 18 bin TL cezası bulunduğu belirtilen mahkemenin gerekçeli kararını gördü. Ardından para ödemesinin yapılacağı sayfaya yönlendirilen Koçer, avukatının uyarısıyla dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
4.08.2023 Gündem
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
Dolandırıcıların yeni tuzağı: MERİCGEZMEN! Mesaj alan dolandırılıyor, avukatlar uyardı
Dolandırıcıların yeni tuzağı: MERİCGEZMEN! Mesaj alan dolandırılıyor, avukatlar uyardı Yeni dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı! İsme özel sahte mahkeme kararı hazırlayan sahtekarlar, bu kararları ödeme linkiyle birlikte binlerce kişinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderdi. İstanbul Adliyesi şikayetçilerle dolup taşarken, avukat Dilek Yüksel, “Linke kesinlikte tıklamayın ve para göndermeyin” uyarısında bulundu.
23.07.2023 Yaşam
Amazon gizemli kutu gerçek mi, Amazon gizemli kutu 41 kampanyası doğru mu? Amazon gizemli kutu nedir, dolandırıcılık yöntemi mi?
Amazon gizemli kutu gerçek mi, Amazon gizemli kutu 41 kampanyası doğru mu? Amazon gizemli kutu nedir, dolandırıcılık yöntemi mi? Amazon Gizemli kutu nedir, gerçek mi? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Amazon Gizemli Kutu, Amazon'un müşterilere sunduğu hizmetlerden biri olarak geçer, kutuyla kullanıcılara birbirinden farklı sürpriz ürünler sunar. Peki, Amazon Gizemli kutu dolandırıcılığı var mı, Amazon gizemli kutu nasıl alınır?
8.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kredi kartı kullananlara sosyal medya üzerinden tuzak! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın
Kredi kartı kullananlara sosyal medya üzerinden tuzak! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kredi kartı kullanıcılarını ve banka kullanıcılarını hedef almaya başladı. Ünlü markaların isimlerini kullanarak tuzak kuran fırsatçılar, vatandaşları döviz üzerinden borçlandırıyor.
28.04.2023 Gündem
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakır, siber dolandırıcıların kaos ortamından faydalandığına dikkat çekerek, oluşturulan sahte sayfalarla depremzedeler toplanan yardımları hedef aldığını söyledi. Çakır, kişilerin bazen de farkında olmadan kendilerine ait bilgileri kendi elleriyle verdiklerine dikkat çekti. Çakır, "Siber saldırılar ve siber dolandırıcılıkta en zayıf halkının insan olduğunu asla ve asla unutmamalıyız" dedi.
25.04.2023 Gündem
Dolandırıcıların hedefinde bu kez seçmenler var! ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın' tuzağı
Dolandırıcıların hedefinde bu kez seçmenler var! ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın' tuzağı Link size ait verilerin toplanmasına sebep oluyor, sadece para ve kredi kartı bilgileri değil, kişisel bilgileriniz de toplanıyor. Seçimlere haftalar kala yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın’ yazılı mail ve SMS gönderen dolandırıcılar, linki tıklayanları tuzaklarına düşürüyor. Kişisel bilgilerin ele geçirildiğini belirten uzmanlar, alınması gereken önlemleri tek tek anlattı.
31.03.2023 Gündem
Büyük vurgundan büyücüler çıktı! Sahte avukat ve icra oyunu da var
Büyük vurgundan büyücüler çıktı! Sahte avukat ve icra oyunu da var Aradıkları kişilere kendilerini avukat olarak tanıttılar, icra takibi ile korkutup tüm paralarını aldılar. Polis adım adım takip ettiği çeteyi çökertti, büyük vurgun böyle ortaya çıktı. Dolandırıcıların büyücülük yöntemi ise polisi şoke etti.
2.03.2023 Gündem
Akılalmaz yöntem! 'İstanbul valisinin oğluyum' dedi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya harekete geçti
Akılalmaz yöntem! 'İstanbul valisinin oğluyum' dedi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya harekete geçti İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık yöntemi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın manevi oğlu olduğunu söyleyerek yardımcı olacağı vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheli Erdal O. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bu haber üzerine harekete geçti. İşte haberin detayları...
2.02.2023 Gündem
Çarklı dolandırıcılık! Doktor da ilaç da sahte çıktı
Çarklı dolandırıcılık! Doktor da ilaç da sahte çıktı Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 1 yıl sahte doktor olarak görev yapan Ayşe Özkiraz Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu gelişmeden sonra sağlık sektöründe art arda birçok sahtekarlık haberi gelmeye başladı. O kadar ki kendisini diş hekimi olarak tanıtan ve evlerde tedavi uygulayan bir kişinin de aslında inşaat işçisi olduğu ortaya çıktı. Son olayda ise sahtekarlıkta sınır tanımayan kişiler kurdukları internet sitesi üzerinden sahte bilgilerle sahte ilaç satışı yaptı. Kendilerini doktor olarak tanıtan kişilerle ilgili gerçek şoke ederken, kurdukları çarklı dolandırıcılık sistemi hayrete düşürdü.
20.01.2023 Yaşam
'Kolay yoldan para kazanma' linkine tıkladı, görevler için kredi çekti! Tüm parası gitti
'Kolay yoldan para kazanma' linkine tıkladı, görevler için kredi çekti! Tüm parası gitti İnternette gördüğü linke tıklayan 35 yaşındaki A.K., sanal ortamda kendisine verilen görevler üzerinden para kazandığını düşünerek, dolandırıcılara 7 günde 74 bin TL'sini kaptırdı. Pişman olduğunu söyleyen kadın, kendisini dolandırılan kişi ya da kişilerin bulunması için avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
16.01.2023 Yaşam
Araba lastiği değiştirenler dikkat! Yeni diye aldıysanız hemen kontrol ettirin
Araba lastiği değiştirenler dikkat! Yeni diye aldıysanız hemen kontrol ettirin Arabası olan herkesi ilgilendiren detay İstanbul’daki bir lastik değişim firmasında ortaya çıktı. Sürücülerin çoğu dolandırıldığının farkında bile değil, ancak lastikleri iyi tanıyan biri farkına varıyor. Yeni dolandırıcılık yöntemine şahit olan lastik dükkanı sahibi olan Eyüp Öztürk, bir müşterisinin başına geleni anlattı, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
10.01.2023 Otomobil
Araba alıp-satan herkesi ilgilendiriyor! Yeni tuzak: 'Parayı verdim ama arabayı almadım'
Araba alıp-satan herkesi ilgilendiriyor! Yeni tuzak: 'Parayı verdim ama arabayı almadım' Dolandırıcılar türlü türlü yöntemlerle vatandaşları tuzağa çekmeye devam ediyor. Özellikle emlak sektöründeki fırsatçılığın ardı arkası kesilmezken, şimdi de araba dolandırıcıları piyasa çıktı. Van’da yaşanan bir olay ise akıllara durgunluk verdi. Konuyla ilgili uyarıda bulunan Avukat Mustafa Karakum, “Ruhsattaki isim, satış yapılanın kimliği ve parayı gönderenin ismi kesinlikle uyuşması gerekiyor, aksi takdirde satış yapmayın” uyarısında bulundu.
4.01.2023 Gündem
Telefonuna gelen mesajla hayatı değişti! DNA testi yaptırınca gerçek ortaya çıktı
Telefonuna gelen mesajla hayatı değişti! DNA testi yaptırınca gerçek ortaya çıktı Hayatı bir mesajla değişti. ABD'de yaşayan bir İngiliz olan Lane, telefonuna gelen mesajı başta ciddiye almadı. Başta bunun sahte bir mesaj olduğunu ya da dolandırıcıların bir oyunu olduğunu düşünen genç kadın DNA testi yaptırınca gerçeği öğrendi.
10.12.2022 Dünya
Arabası olan herkesi kapsıyor! Ekstra para istiyorlar, yeni ortaya çıktı
Arabası olan herkesi kapsıyor! Ekstra para istiyorlar, yeni ortaya çıktı Arabası olan ve trafik kazası yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Bu kez de avukatların ismini ve sicil numarasını kullandılar. Dolandırıcılar, yeni yöntemle trafik kazası yapan insanlara ulaşıp sigorta borcu ve araçta değer kaybı olduğu iddiasıyla para istiyor. Avukat Sezer Irmak, "Biz burada sigorta şirketleri veya tamir yapan yerlerle ortak çalışıldığını düşünüyoruz. Çünkü ellerindeki bilgiler gerçek." dedi. İşte detaylar...
20.10.2022 Gündem
Araba satışında yeni dolandırıcılık yöntemi!
Araba satışında yeni dolandırıcılık yöntemi! Online alışveriş sitelerinde araç satan bazı kişiler, kendini askeri personel olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından mağdur ediliyor. Oto galerici İhsan Açıkgöz, dolandırıcıların yeni yöntemini anlatarak, vatandaşları uyardı.
28.08.2022 Gündem
Ev almak ve ev kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Attığınız imza başınızı yakabilir
Ev almak ve ev kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Attığınız imza başınızı yakabilir Ev almak isteyenler ve ev kiralamak isteyenler dikkat! İnternet sitelerinden emlak dolandırıcılığında yeni yöntem ortaya çıktı. Farklı daireyi ucuz fiyata gösteren sözde emlakçılar, vatandaş ofise gelince kapora sözleşmesi imzalatıp borçlandırıyor. İnternet siteleri üzerinden kullanılan yöntemlere karşı ise emlak danışmanları vatandaşlara uyarılarda bulundu.
17.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dolandırıcılık Yöntemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dolandırıcılık yöntemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.