Dolandırdı

Dolandırdı

Son dakika dolandırdı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dolandırdı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dolandırdı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dolandırdı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dolandırdı gelişmeleri de dahil olmak üzere 612 dolandırdı haberi bulunmuştur. Tüm dolandırdı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor
Kaparo dolandırıcıları kiracıları hedef alıyor! IBAN'a para göndermeyen evi tutamıyor Dolandırıcıların yeni kullandığı bir yöntemlerden biri olan kaparo dolandırıcılığının son mağdurları kiracılar oldu. Bir emlakçı üzerinden ünlü bir emlak sitesine sahte ev ilanı veren dolandırıcılar, “Evi tutmak istiyorsanız, kaparo göndermelisiniz” diyerek, çok sayıda kiracıyı dolandırdı. Savcılık şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.
23.04.2024 Ekonomi
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde bulunan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi, annesi ve babasının da bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. İddianamede Süleyman D.'nin 5 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapsi ve 130 bin gün adli para cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi.
7.04.2024 Gündem
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar
Şebeke kurdular! Milyonlarca liralık dolandırıcılığa imza attılar İstanbul'un Bakırköy İlçesinde bulunan Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli zabıt katibi Süleyman D., aralarında eski eşi, annesi ve babasının da bulunduğu bir şebeke kurdu. Yüksek oranda kar payı ve faiz vadeden şebeke iddiaya göre çok sayıda kişiyi yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. İddianamede Süleyman D.'nin 5 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 144 yıla kadar hapsi ve 130 bin gün adli para cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi.
8.04.2024 Vatan TV
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası
İş insanlarını 41 milyon TL dolandıran avukata 15 yıl hapis ve 7 yıl meslekten men cezası Kayseri'de, iş insanı kardeşler Mustafa U. (53) ve İbrahim U.'yu (54) zaman aşımından düşen bir davadan dolayı, düzenlediği sahte mahkeme kararlarıyla 41 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla, tutuksuz yargılanan avukat Orhan Kaftanoğlu'na (79) verilen 15 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasını, Yargıtay, aynı suçtan başka dosya daha olduğundan bozdu. Dosyaların birleştirilmesiyle yeniden yargılanan avukat, yine aynı oranda cezalandırılıp, 7 yıl 7 ay da meslekten menedildi.
1.04.2024 Gündem
Sahte avukat kadın eski avukat sevgilisine özenmiş! Adli evraklar ele geçirildi
Sahte avukat kadın eski avukat sevgilisine özenmiş! Adli evraklar ele geçirildi Adana’da adliyede sahte avukatlık yaparken yakalanan ve tutuklanan şüpheli kadının ifadesinde, ”Önceki sevgilim avukattı, bende yanında katiplik yaptım. Avukatlığa özendim” dedi. Sahte avukatın 4 kişiden 3 milyon lira aldığı öne sürüldü.
25.03.2024 Adana
Kuyumcuya operasyon! Kar vaadiyle dolandırdı
Kuyumcuya operasyon! Kar vaadiyle dolandırdı Bursa'da Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren kuyumcu İ.K. iddiaya göre, müşterilerine kar payı vereceğini söyleyip altın ve nakit para alarak vatandaşları dolandırdığı belli olur.
20.03.2024 Gündem
Kendisini mühendis ve fabrika sahibi gibi tanıtıp insanları dolandıran şüpheli tutuklandı
Kendisini mühendis ve fabrika sahibi gibi tanıtıp insanları dolandıran şüpheli tutuklandı Bursa ve Eskişehir’de 5 kişiyi, mobil bankacılık ve şifrelerini öğrendiği kredi kartı ve banka kartlarıyla yaklaşık 140 bin TL dolandıran E.Y. (29), İstanbul’a kaçmak üzereyken otoyol gişelerinde yakalandı. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından 65 ayrı kaydı olan şüphelinin, mağdurlardan bazılarına kendisini fabrika sahibi ve mühendis olarak tanıttığı belirtildi.
6.03.2024 Gündem
'Taksitli hac ve umre fırsatı' ilanıyla vatandaşları dolandırdı!
'Taksitli hac ve umre fırsatı' ilanıyla vatandaşları dolandırdı! Bolu'da, Umut Şenduygu (41), sosyal medyada 'Taksitli hac ve umre fırsatı' ilanını görüp linke tıkladıktan sonra, banka ismini taşıyan sahte internet sitesine, kimlik numarası ve kredi kartı şifresi gibi bilgileri girdi. Hesabından 31 bin 500 TL çekildiğini fark edip dolandırıldığını anlayarak şikayetçi olan Umut Şenduygu, "Hep duyuyorduk böyle şeyleri. Hac ve umre çekilişi olması beni daha çok cezbetti. Mağdur oldum, kimse mağdur olmasın" dedi.
23.02.2024 Gündem
Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük'e silahlı saldırı
Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük'e silahlı saldırı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdürü Vekili Samet Güdük belediye binasında kimliği meçhul bir kişinin silahı saldırısına uğradı. Öte yandan saldırganın da kimliği belli oldu.
12.02.2024 Gündem
81 ilde ikinci el dolandırıcılığı! Lüks rezidansta yakalandı
81 ilde ikinci el dolandırıcılığı! Lüks rezidansta yakalandı İnternet üzerinden ikinci el eşya satan sitelere sahte ilanlar oluşturup elektronik eşya satışı yapan bir kişi, Türkiye’nin her tarafından vatandaşları dolandırdı.
4.02.2024 Gündem
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı
Böylesi görülmedi! Okuma yazma bilmeyen dolandırıcı "parmak basarak" dolandırdı İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. Şebekenin noterlerde kurbanlarını  "Paran geliyor, birazdan hesabına geçecek merak etme" gibi sözlerle kandırarak otomobilleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Noterde okuma yazma bilmeyen kadın şebeke üyesinin parmak basarak, kurbanının otomobilini üzerine aldığı anları güvenlik kameraları kaydetti.
19.01.2024 Gündem
Eşini yaraladığı kül tablası silah sayıldı, 4 yıl 2 ay hapse çarptırıldı
Eşini yaraladığı kül tablası silah sayıldı, 4 yıl 2 ay hapse çarptırıldı Kayseri'de, kendisini aldattığını öne sürdüğü eski eşi Fatma Çakır'ın (46) başına kül tablası fırlatıp yaraladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Ahmet Çakır (50), 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın olayda kullandığı kül tablası, 'silah' kapsamında değerlendirildi.
18.01.2024 Gündem
Kolay EYT vaadiyle dolandırdı! SGK uzmanı tutuklandı
Kolay EYT vaadiyle dolandırdı! SGK uzmanı tutuklandı Denizli’nin Buldan ilçesinde, EYT işlemlerinde kolaylık sağlama vaadiyle mağdurlardan para aldığı iddia edilen SGK uzmanı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
18.01.2024 Gündem
Promosyon almak isteyen emekliler dikkat! Maaşınızdan olabilirsiniz
Promosyon almak isteyen emekliler dikkat! Maaşınızdan olabilirsiniz Bankaların promosyon yarışı sürüyor. Emekli vatandaşlar maaş aldıkları bankadan her üç yılda bir promosyon ödemesi alabiliyor. İsteyen emekliler ise banka değiştirerek daha yüksek ödeme yapacağını vadeden bankaya geçebiliyor. Ancak işler her zaman emeklilerin istediği gibi ilerlemeyebiliyor. Kocaeli'de kendini banka görevlisi olarak tanıtan şahıs, promosyon ödemesi yalanıyla 57 yaşındaki adamı dolandırdı. İşte dolandırılma hikayesinin detayları...
15.01.2024 Gündem
Kar vaadiyle 6 milyon lira dolandırıcılık iddiası! İş arkadaşlarını tek tek avladı
Kar vaadiyle 6 milyon lira dolandırıcılık iddiası! İş arkadaşlarını tek tek avladı Fatih'te tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan Hülya Yıldırım 20 yıllık iş arkadaşı M.R.B tarafından kar vaadiyle 280 bin lira dolandırıldığını öne sürdü. Yıldırım "Kendini bize zengin olmuş gibi gösterdi. Tekstile her gün tomar tomar parayla gelirdi. 'Altın işine girdim, alım satım yapıyorum' diyordu. Bazen işe getirdiği altınları gösterip, 'Bunları karıma, kızıma hediye aldım' diye bize anlatıyordu. Onunla bu işe Eylül ayında girdik. İlk başlarda çektiği paraları kar payıyla birlikte geri veriyordu. Ben de onu 20 yıldır tanıyıp, güvendiğim için daha fazla kazanmak istedim. Toplam 30 kişi mağdur var ama 15 kişi şikayette bulunduk. Bu 30 kişi toplam 6 milyon liraya yakın dolandırıldık" dedi. Mağdurların şikayette bulunduğunu öğrenen M.R.B. cep telefonuyla Hülya Yıldırım'a ses kaydı atarak "İlk başlarda ne güzel her şeyi ödüyordum. Sonra yine oyuna döndüm, belki kazanırım diye. O iş, bu iş, altın işi hepsi yalan. Gidip birinden alıyordum, satıyordum. Oradan aldığımla başkasının parasını çıkartıyordum. Ben zaten kefenimi boynuma almışım. Ailem, çocuklarım, her şeyim gitti. Hiçbir şeyim kalmadı" dedi.
25.12.2023 Gündem
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur!
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur! Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından "yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık" ya da "Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor" ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdur Başak Beyaz "Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Dolandırıcı beni acele ettirdi" dedi. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Ahmet Naci Ünal ise "Bedava peynir fare kapanında olur. Herhangi bir şey çok çok ucuz veya ücretsizse ücret sizsiniz. Lütfen bunu unutmayın. Bu tür mesajları engelleyin. Engellemekle kalmayın, karşı tarafı mağdur etmek için, bu hesapların kapatılması yönünde şikayetlerde bulunun" dedi.
20.12.2023 Gündem
Seçil Erzan olayından sonra ponzi Ümit vurgunu ortaya çıktı! Kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca dolandırdı...
Seçil Erzan olayından sonra ponzi Ümit vurgunu ortaya çıktı! Kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca dolandırdı... Seçil Erzan vakasından sonra başka bir bankada da vurgun ortaya çıktı. Bir bankada çalışan Ümit Gönek’in, kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca lira dolandırdığı iddia edildi.
20.12.2023 Gündem
Bir pastaya onlarca kişiyi dolandırdı! Akılalmaz olayın detayları ortaya çıktı
Bir pastaya onlarca kişiyi dolandırdı! Akılalmaz olayın detayları ortaya çıktı Kahramanmaraş'ta araç kiralama firması aracılığıyla birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen 8'i tutuklu, 23 sanık hakkında 2 ile 806 yıl arasında değişen hapis cezaları istemi ile dava açıldı. Mustafa Can K.'nin (27), icraya vereceği müşterinin birinci derece yakınlarının TC kimlik numaralarını noter katibi M.P.'den temin ettiği, bunun karşılığında da sanık M.P.'ye pasta gönderdiği yazışmalar da dava dosyasına girdi.
14.12.2023 Gündem
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan'
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan' Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp, müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu. Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu. Arda Türkmen yaşadıklarını anlatırken dolandırıcıların kendisinden de Bin Euro istediğini söyledi. Prof. Dr. Berk Üstündağ ise yapay zeka araçlarının kullanılarak dolandırıcılığın arttığını vurguladı.
3.12.2023 Magazin
Bahar-Nihal Candan kardeşler ünlüleri, avukatları bile kullanmış: 200 bin doları böyle çalmışlar
Bahar-Nihal Candan kardeşler ünlüleri, avukatları bile kullanmış: 200 bin doları böyle çalmışlar Katıldıkları bir moda programı sayesinde kısa sürede fenomene dönüşen Nihal ve Bahar Candan kardeşler lüks yaşamları, sansasyonel açıklamalarıyla popülerliklerini her geçen gün arttırdı. Candan kardeşler, suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın yankıları sürerken fenomen kardeşlerle ilgili detay ortaya çıktı. Candan kardeşlerin mağduru tek tek 200 bin doları böyle çaldıklarını anlattı. İşte detaylar...
28.11.2023 Gündem
Yüksek kar vaadiyle vatandaşı 14 milyon TL dolandırdı
Yüksek kar vaadiyle vatandaşı 14 milyon TL dolandırdı Kayseri'de internet bankacılığı üzerinden yüksek kar vaadiyle 18 kişiyi yaklaşık 14 milyon TL dolandırdığı tespit edilen şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.
26.11.2023 Gündem
Ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen banka müdürünün 216 yıla kadar hapsi isteniyordu mahkeme kararını verdi
Ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen banka müdürünün 216 yıla kadar hapsi isteniyordu mahkeme kararını verdi Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan hakkında mahkeme kararını verdi. Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan hakim karşısına çıktı. Erzan savunmasında, "Batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsaydım bu gemi batardı, ben de kurtulurdum. Çözüm planım ise yatırımları satarak mağdur ettiğim insanlara ödemekti. Planım buydu. Kazandırırken Seçil’dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum" dedi. Mahkeme, 2 sanığın tahliyesine hükmederken, sanık Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
21.11.2023 Gündem
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum
Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı öne sürülmüştü! Bankacı müdürü hakim karşısında: Kazandırırken Seçil'dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum Ünlü futbolcuları dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanmalarına başlandı. Erzan savunmasında, "Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanıydım. Dolandırıcı olsam gemi batar ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadığı, bu bakiyeyi bir yerde saklamadığımı, bununla bir şeyler almadığımı salondakilerin bildiğini çok iyi biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadığını bildiklerini de biliyorum. İddianamede adı geçenlerle paradan para kazanma konusunda ortak noktamız vardı" dedi. Seçil Erzan, "Faiz adı altında bu insanların aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hala soktu" ifadelerini kullandı. Savunmasında Erzan 2020 yılında Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını da ifade etti.
20.11.2023 Gündem
Şulemsi, Tayyargiller'den sonra sıra Nevra Bilem'e geldi! Hepsini korku sardı, inceleme başlatıldı
Şulemsi, Tayyargiller'den sonra sıra Nevra Bilem'e geldi! Hepsini korku sardı, inceleme başlatıldı Güzellik merkezi sahibi fenomenler Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin gözaltına alınmasının ardından panikte. Ne yapacağını şaşıran fenomenler sosyal medya hesaplarında büyük bir temizliğe başladı. Ama vergi müfettişleri onları peşine düştü bile. İşte o fenomenlerden Nevra Bilem ile ilgili de bir gerçek ortaya çıktı. Onlarca kişi, 'Nevra Bilem bizi dolandırdı' diye suç duyurusunda bulundu.
11.11.2023 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir
AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir" diyerek "Netanyahu bir katliam siyaseti izlerken Batılı ülkeler şimdiye kadar hiç gür sesle insan hakları ve hukuktan bahsetmediler. Tam tersine 'İsrail’in kırmızı çizgilerle bağlı olmadığını' söylüyorlar. 'İsrail’e kırmızı çizgi sunmuyoruz' diyenler 'daha çok cinayet işle' demektedirler" ifadelerini kullandı. Çelik, "Barbarlığa karşı insanlığın sesi yine Türkiye’dir. Cumhurbaşkanımızın ateşkes çağrısı ve barış için ortaya koyduğu eylem planı, Gazzeli masumları koruyacak tel yoldur" dedi.
4.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dolandırdı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dolandırdı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.