Diyarbakırlı

Diyarbakırlı

Son dakika diyarbakırlı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diyarbakırlı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diyarbakırlı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyarbakırlı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyarbakırlı gelişmeleri de dahil olmak üzere 714 diyarbakırlı haberi bulunmuştur. Tüm diyarbakırlı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İftara gitti silahlı saldırıdan kurtuldu! Koltuğunun arkasına 4 kurşun isabet etti
İftara gitti silahlı saldırıdan kurtuldu! Koltuğunun arkasına 4 kurşun isabet etti Diyarbakır’da Toplumsal Madde ve Madde Bağımlıları Mücadele Derneği’nde (TMMBMED) 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgada, koltuğunun arkasına 4 kurşun isabet eden dernek başkanı Mehmet Topkaç, olay sırasında yakındaki komşusunda iftarda olduğunu belirterek, "Eğer koltukta oturmuş olsaydım röportaj yapacak durumda değildim. Oturduğum yerde mermi kafaya isabet etmişti. Alnın hizasında gelmiş" dedi. Şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
2.04.2024 Gündem
Adana'da Adanalı dışında en çok nereli var? TÜİK açıkladı!
Adana'da Adanalı dışında en çok nereli var? TÜİK açıkladı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) internet sitesinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt İstatistiklerine göre Adana'nın nüfusu 2.257.602 olarak açıklandı. Bu nüfus içerisinde en fazla yer alan grup, 1.313.509 kişi ile Adanalılar oldu. Adana'da ikinci sırada ise 111.816 kişi ile Şanlıurfalılar bulunuyor.
1.04.2024 Adana
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili için istenen ceza belli oldu
Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katili için istenen ceza belli oldu Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak tanınan Ramazan Pişkin’in öldürülmesine ilişkin soruşturma katil Erkan B. hakkında istenen ceza belli oldu.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya açıkladı: Her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız
Bakan Yerlikaya açıkladı: Her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hedefimiz; 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 11 ilde 75 bin konutun teslimini yapmaktır. Ardından da inşallah her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleri ile buluşturacağız. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edene kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız" dedi.
20.02.2024 Gündem
Cemre Demirel’in sevgilisi Nilsu kimdir? Cemre Demirel olayı nedir, Cemre Demirel kimdir?
Cemre Demirel’in sevgilisi Nilsu kimdir? Cemre Demirel olayı nedir, Cemre Demirel kimdir? Cemre Demirel sevgilisi Nilsu kimdir, Cemre Demirel olayı nedir? Sosyal medyada yayınlar açarak adından söz ettiren Cemre Demirel'in sevgilisi Nilsu’ya şiddet uyguladığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Peki, Nilsu kimdir kaç yaşında, nereli, mesleği ne?
14.02.2024 Gündem
'Ramazan Hoca' cinayetinde yeni gelişme! Katil ile ilgili dikkat çeken detay
'Ramazan Hoca' cinayetinde yeni gelişme! Katil ile ilgili dikkat çeken detay Sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
2.02.2024 Gündem
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Ramazan hocanın katili bulundu mu? Ramazan Pişkin evli mi, çocuğu var mı, Ramazan Hoca’nın katili yakalandı mı, kim çıktı?
Ramazan hocanın katili bulundu mu? Ramazan Pişkin evli mi, çocuğu var mı, Ramazan Hoca’nın katili yakalandı mı, kim çıktı? Diyarbakır Ulu Cami'deki konuşmaları ile bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul'da bir iş yerinde çıkan tartışmada bıçaklanarak hayatını kaybetti. Peki, Ramazan Hoca'nın katili bulundu mu? Ramazan Hoca'nın katili kim, yakalandı mı? Ramazan Pişkin neden öldürüldü, evli mi, çocuğu var mı?
1.02.2024 Gündem
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu Ssoyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve dün İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya, Ramazan Hoca’nın katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Şüphelinin Beyoğlu'nda oturduğu, 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' suçlarından 9 kaydı olduğu öğrenildi.
1.02.2024 Gündem
Ramazan Hoca kimdir? Öldü mü, neden ve nasıl öldü, Diyarbakırlı Ramazan Pişkin’i (Pöçkün) kim öldürdü?
Ramazan Hoca kimdir? Öldü mü, neden ve nasıl öldü, Diyarbakırlı Ramazan Pişkin’i (Pöçkün) kim öldürdü? Ramazan Pöçkün kimdir, Ramazan Hoca öldü mü? Sosyal medyada Diyarbakırlı Ramazan Hoca lakabıyla tanınan Ramazan Pişkin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 'Filozof Ramazan'ın kendisine ait çay ocağında ölü bulunduğu ortaya çıktı. Savcılık, bıçakla öldürülen Ramazan Pişkin’in ölümünü aydınlatmak için soruşturma başlattı. İstanbul Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Son 5 yıldır Ulu Camii'de yerli ve yabancı turistlere İslam'ı anlatan Böçkün, birçok kişi tarafından sevilen bir simaydı. Peki, Ramazan Hoca neden ve nasıl öldü? Ramazan Pişkin’i kim öldürdü? İşte Ramazan Pişkin hocanın ölümü ile ilgili detaylar…
1.02.2024 Yaşam
Diyarbakırlı Ramazan Hocanın sır ölümü: Ramazan Hocayı kim, neden öldürdü? Valilikten son açıklama!
Diyarbakırlı Ramazan Hocanın sır ölümü: Ramazan Hocayı kim, neden öldürdü? Valilikten son açıklama! Sosyal medyada verdiği röportajlarla gündeme gelen Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin, Cerrahpaşa'da işlettiği kahvede bıçaklı saldırı sonucu hayatuın kaybetti. Filozof Ramazan olarak da bilinen Ramazan Pişkin'in ölümüyle ilgili İstanbul Valililiği'nden son açıklama geldi. Dini konularda sohbetleri video olarak sosyal medyada yayılan Diyarbakırlı Ramazan Hoca, yerli ve yabancı turistlere İslam'ı anlatıyorodu. Peki Diyarbakırlı Ramazan Hoca'yı kim neden öldürdü? İşte Filozof Ramazan Pişkin'in ölümüyle ilgili son bilgileri...
1.02.2024 Gündem
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı: Eğer önceden neler olacağını bilmiyor olsam korkabilirdim Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Diyarbakırlı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları cevapladı. Uzaylı görüp görmediğinin sorulması üzerine Gezeravcı, 'Uzaylı henüz görmedim ama görseydim, 'Sana Furkan’ın selamını getirdim' derdim herhalde. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak.' şeklinde yanıt verdi.
31.01.2024 Gündem
2 tıp öğrencisi, eğitim gördükleri üniversitede temizlik personeli olarak görev yapıyor
2 tıp öğrencisi, eğitim gördükleri üniversitede temizlik personeli olarak görev yapıyor Diyarbakır'da yaşayan Ahmet Selçuk Maral (21) ve Mehmet Caner Bahçivancı (21), 2 yıl önce Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. KPSS sınavına giren Maral 85, Bahçivancı ise 83 puan alarak hastanenin destek personel alımına başvurdu. Atanan Maral ve Bahçivancı, hem tıp fakültesinde öğrenim görüyor hem de hastanede temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Öğrencilerden Mehmet Caner Bahçivancı, "Hem okuyup hem de ailemize destek olmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz" dedi.
31.10.2023 Gündem
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu
Eski Bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, Yalova'da Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanlarındaki havuzda ölü bulundu.
30.08.2023 Yaşam
2023 seçimlerinin sürprizleri! 4 ilde bir ilk yaşandı
2023 seçimlerinin sürprizleri! 4 ilde bir ilk yaşandı 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde tablo kesin olmayan sonuçlara göre şekillenmeye başladı. Bu seçimde bazı ilkler ve sürprizler de yaşandı. Nevşehir ve Giresun'da ilk kez kadın milletvekili seçildi. CHP, Rize'de 43 yıl, Erzincan'da da 8 yıl sonra milletvekili çıkarmayı başardı.
15.05.2023 Gündem
Diyarbakır seçim sonuçları 2023: Diyarbakır Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranları... Diyarbakır hangi parti kazandı?
Diyarbakır seçim sonuçları 2023: Diyarbakır Cumhurbaşkanı, milletvekili canlı seçim sonucu ve oy oranları... Diyarbakır hangi parti kazandı? Diyarbakır seçim sonuçları, 14 Mayıs 2023 genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları kapsamında açıklanacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri için geri sayım devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Türkiye geneli seçim sonuçları gazetevatan seçim 2023 sayfasında olacak. Diyarbakır TBMM'ye göndereceği 12 milletvekilni seçmek için sandık başına gidecek. 2018 seçim sonuçlarıyla Diyarbakır şaşırtan sonuçlar almıştı. Peki Diyarbakır 14 mayıs seçim sonuçları ile Kayapınar, Bağlar, Yenişehir, Ergani, Sur, Silvan, Çınar, Bismil Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı AK Parti, CHP, İYİ Parti, Yeşil Sol Parti oy oranları ve Dİyarbakır milletvekili dağılımları... Peki Diyarbakır hangi parti kazandı?
14.05.2023 Seçim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: 'Yarısı bizden' kampanyasında başvuru sayısı 73 bine ulaştı
Bakan Kurum: 'Yarısı bizden' kampanyasında başvuru sayısı 73 bine ulaştı Kartal’da seçim çalışmalarını yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bugün itibariyle İstanbul’da 410 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 73 bine ulaştı. Kartal’da tek bir mülkiyet problemi bırakmayacağız.  Tapusuna kavuşmayan tek bir Kartallı kalmayacak. Kartal’da hiç kimse riskli evlerde yaşamayacak, hepimiz yeni yuvalarımıza kavuşacağız" açıklamasında bulundu.
1.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 yılda sessiz bir devrime imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 20 yılda sessiz bir devrime imza attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da depremzedelerle iftar programında konuştu. Erdoğan, "Siz bize güvendiniz. Biz de sizlere aşkla hizmet ettik. Kandan, gözyaşından, güvensizlik ortamından beslenen insanlık düşmanlarına 20 yılda sessiz bir devrime imza attık. Batıda hangi hizmetler varsa aynı iklimi burada da tesis ettik. Bu iklimin zedelenmesine müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.
14.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Her felaketi birbirimizden güç alarak aştık
Bakan Kurum: Her felaketi birbirimizden güç alarak aştık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ile 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.
14.04.2023 Ekonomi
Selahaddin Eyyubi Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın ibadete açılacak
Selahaddin Eyyubi Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yarın ibadete açılacak Diyarbakır’da 6 yıl önce temeli atılan, aynı anda 25 bin kişinin ibadet edebileceği Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesi, yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak törenle açılacak.
13.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: 5 ilde hasar tespiti tamamlandı
Bakan Kurum: 5 ilde hasar tespiti tamamlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te 1 milyon 760 bin binada hasar tespit çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Hasar tespit çalışmalarımızda sona geldik, 5 ilimizden olan Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis'te tespitler tamamlandı. Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapılmış durumda. İçerisinde 820 bin 302 bağımsız bölümden oluşan 279 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk” dedi.
11.03.2023 Gündem
Günlerdir enkaz altında olan Çağdaş Çankaya ve eşi Zilan Tigris vefat etti!
Günlerdir enkaz altında olan Çağdaş Çankaya ve eşi Zilan Tigris vefat etti! Oyuncu Çağdaş Çankaya ile müzisyen eşi Zilan Tigris Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinin Ofis Semti'nde yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı'nın enkazında hayatını kaybetti. Çağdaş Çankaya, Kuruluş Osman'da da rol almıştı.
12.02.2023 Magazin
Bakan Çavuşoğlu: Teröristleri bu bölgelerden temizlememiz lazım
Bakan Çavuşoğlu: Teröristleri bu bölgelerden temizlememiz lazım Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Irak'tan ülkemize saldırılar oluyor, PKK tarafından. YPG, PKK'nın Suriye'den de topraklarımıza terör saldırılarını devam ettirdiğini görüyoruz. Teröristleri bu bölgelerden temizlememiz lazım. Bu Suriyelilerin geri dönmesi bakımından da bölgenin huzuru bakımından da önemli. Suriye'nin de sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü bakımından da önemli. Çünkü bu teröristlerin en önemli gündem maddesi bölücülük." dedi.
25.11.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Diyarbakırlı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyarbakırlı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.