Din

Din

Son dakika din haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan din ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını din haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Din

haberleri sayfasında son dakika yaşanan din gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.886 din haberi bulunmuştur. Tüm din haberleri aşağıda listelenmiştir.
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur?
Öğretmen atamaları branş dağılımı 2024 ne zaman açıklanacak? Kabine toplantısı ile öğretmen atama takvimi açıklanacak mı, 2024 öğretmen atama kontenjanları ne zaman belli olur? 2024 Öğretmen atamaları için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. MEB tarafından açıklanacak olan atama takvimine ilişkin detayların toplantıda belli olacağı konuşuluyor. Söz konusu gelişmelerin ardından 2024 öğretmen atama takvimi belli oldu mu, öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı, öğretmen atamaları branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Sorularına tek tek yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Çalışma Hayatı
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati
LGS NE ZAMAN? MEB LGS sınav tarihi ve saati Merkezi Sınav’ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul müdürlükleri başvuru işlemleri ile ilgili öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onayladı.
14.04.2024 Yaşam
Bakan Tekin: Bayramı buruk yaşıyoruz
Bakan Tekin: Bayramı buruk yaşıyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'un Yakutiye İlçesinde bayram mesajı verdi. Bayramı buruk yaşadığımızı vurgulayan Tekin,"İsrail'in vahşice saldırıları neticesinde din kardeşlerimiz ramazan ayını yaşamadıkları gibi bayrama da doğru dürüst erişemeyecekler" dedi.
9.04.2024 Gündem
Zeynep Mansur: Aşk için dinimi değiştirmem!
Zeynep Mansur: Aşk için dinimi değiştirmem! Ünlü şarkıcı Zeynep Mansur, önceki gün Nişantaşı'nda kameralara yansıdı. Ayaküstü gazetecilerle konuşmayı ihmal etmeyen Mansur, aradığı aşkı Yunanistan'da bulabileceğini söyledikten sonra; samimi bir açıklamada bulunarak aşkı için din değiştirmeyeceğini söyledi.
4.04.2024 Magazin
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Yol verme tartışmasında iki kadın birbirine girdi
Yol verme tartışmasında iki kadın birbirine girdi Adana’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni R.Ş. adlı kadın, trafikte ‘yol vermeme’ meselesi nedeniyle tartıştığı hemcinsini çocuğunun gözü önünde yumrukladı. Gözaltına alınan R.Ş. adli kontrolle serbest bırakıldı.
20.03.2024 Adana
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi?
Kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe zekat, fitre verilir mi? Ramazan ayının önemli meselesi zekat ve fitre, 2024 yılında da müslümanların gündemindeki yerini aldı. Zengin müslümanların mallarının bir kısmını fakirlere vermesi anlmaına gelen zekat, hem veren de hem de alanda bazı özellik ve şartlar oluşması lazım gelir. Peki kardeşe zekat verilir mi? Evli kız kardeşe fitre verilir mi?
18.03.2024 Gündem
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı Milyonlarca öğrenci bekliyordu... 2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden yapılacağı açıklandı.
18.03.2024 Gündem
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız
MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı! Bahçeli: DEM'lenmiş siyasiler gibi olamayız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkümüzden dönersek, yeni yüzyıla Türkiye'nin damgasını vurmazsak, bölücü teröristlere taviz verirsek gök girsin, kızıl çıksın" dedi.
17.03.2024 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı?
Oruçluyken iğne yaptırmak orucu bozar mı? İğne ya da aşı orucu bozar mı? İğne vurulmak orucu bozar mı sorusu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Orucu bozmayan durumlar mübarek Ramazanın ayı idrak edilirken çok sık soruluyor. İşte, Diyanet'in iğne yaptırmak orucu bozar mı sorusunun cevabı
15.03.2024 Dini Bilgiler
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Ramazan hilali göründü mü 2024? Ramazan hilali ne zaman görülür?
Ramazan hilali göründü mü 2024? Ramazan hilali ne zaman görülür? 11 ayın sultan Ramazan ayıyla Ramazan hilali gündem oldu. 11 Mart’ta ramazan ayına başlayacağız. Müslümanlar arama motorlarına yönelerek Diyanet açıklamasına çevirdi. Peki, Ramazan hilali nedir? Ramazan hilali ne zaman görünür?
9.03.2024 Gündem
Murat Kurum'dan 8 Mart mesajı: Güçlü İstanbul güçlü kadınlarla mümkündür
Murat Kurum'dan 8 Mart mesajı: Güçlü İstanbul güçlü kadınlarla mümkündür AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum,Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen "Türkiye ile Güçlenen Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar Buluşması’na katıldı. Programda konuşan Kurum, "5 yıldır onuru çiğnenen güzel İstanbulumuzu 31 Mart'ta İstanbul'un kadınlarıyla birlikte yeniden onurlu günlerine kavuşturacağız. " dedi.
8.03.2024 Gündem
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı?
2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli mi, öğretmen atama takvimi açıklandı mı? 2024 öğretmen atamaları branş ve kadro dağılımı beklenirken, öğretmen atama takvimi için bekleyiş sürüyor. Bakan Yusuf Tekin, olabilecek en yüksek oranda öğretmen atamasının müjde geçtiğimiz haftalarda vermişti. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi gibi farklı branşlarda atama bekleyen öğretmenler, yeni öğretmen ataması ne zaman olacak? Sorusuna yanıt arıyor. Pek, öğretmen ataması 2024 ne zaman?
7.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
6.03.2024 Gündem
MEB resmen açıkladı! Okul yöneticileri için değişti, yazılı sınav geliyor
MEB resmen açıkladı! Okul yöneticileri için değişti, yazılı sınav geliyor Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, okullarda yönetici seçme ve görevlendirme faaliyetlerinde değişiklik yapıldı. Buna göre, ilk defa yönetici olacaklar için yazılı sınav şartı getirildi.
2.03.2024 Gündem
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı?
MEB yönetici atama yönetmeliği 2024! Yönetici atama yönetmeliği yayımlandı? MEB yönetici atama yönetmeliği resmi gazetede yayımlandı.
1.03.2024 Çalışma Hayatı
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı? DİKAB Öğretmenliği Son 3 yılda toplamda 6.657 kontenjan alarak en yüksek kontenjan alan dördüncü bölüm. En düşük 2022 KPSS atama puanı 78,75. Peki, DKAB öğretmen alımı ne zaman, öğretmen alımı DKAP kontenjanı alımı açıklandı mı?
1.03.2024 Çalışma Hayatı
Müşterilerinin kavgalarından bıktı, kahvehanesinde siyasi tartışmaları yasakladı
Müşterilerinin kavgalarından bıktı, kahvehanesinde siyasi tartışmaları yasakladı Adana’da iş yerinde oyun oynayıp çay içen müşterilerinin siyasi konular nedeniyle kavga etmesinden bıkan kahvehane sahibi Zeki Akkurt (36), kahvehanenin çeşitli yerlerine, ‘Bu kahvede siyaset yapmak, din, dil, ırk tartışmak yasaktır’ yazıları astı. Akkurt, “İnsanlar birbirlerini kırdı, çok tartışma ve kavga çıkıyordu. Yazıları astığımız günden bu ana kadar herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bu durum gelen vatandaşların da hoşuna gidiyor” dedi.
1.03.2024 Adana
Okulda skandal görüntü! Öğretmenin karşısında oynayıp TikTok videosu çektiler
Okulda skandal görüntü! Öğretmenin karşısında oynayıp TikTok videosu çektiler İzmir’in Konak ilçesinde, derste öğretmenlerinin karşısında dans ederek TikTok videosu çeken ve o anları paylaşan öğrenciler tepki çekti. İki öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.
27.02.2024 Gündem
Gözaltına alınıp serbest bırakılan avukat Feyza Altun için istenen ceza belli oldu
Gözaltına alınıp serbest bırakılan avukat Feyza Altun için istenen ceza belli oldu Sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılan Feyza Altun’un hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
22.02.2024 Gündem
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak Yeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024 Gündem
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu
2024 fitre bedeli belli oldu! Diyanet duyurdu Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre bedelinin 130 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
8.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Din ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki din haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.