Diaspora

Diaspora

Son dakika diaspora haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diaspora ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diaspora haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diaspora

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diaspora gelişmeleri de dahil olmak üzere 198 diaspora haberi bulunmuştur. Tüm diaspora haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu”
Adanalı tarihçi yazar Yurtsever açıkladı! “Toplu göç ve soykırım haritası bulundu” Adanalı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivinden Türklerin toplu göç ve Ermeniler tarafından soykırıma uğradığını gösteren haritaların ortaya çıktığını söyledi.
28.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat mesajı: Taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
23.04.2024 Gündem
Ermeni provokatörler Türk büyükelçinin katıldığı programı engellemeye çalıştı! Hasan Murat Mercan o anları CNN Türk yayınında anlattı
Ermeni provokatörler Türk büyükelçinin katıldığı programı engellemeye çalıştı! Hasan Murat Mercan o anları CNN Türk yayınında anlattı Ermeni provokatörler ABD’nin Los Angeles kentinde, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın Güney California Üniversitesinde (USC) konuşmacı olarak katıldığı programı engellemeye çalıştı. Dışarı çıkartılan grup ile polis arasında arbede yaşandı. Mercan, CNN Türk canlı yayınında saldırı anlarını anlattı ve "Bizim konuşma yapmamızı istemiyorlar. Bizden rahatsızlık duyuyorlar. Amaç bizim konuşmamızı ve programımızı engellemekti. Başarılı olamadılar. Biz yolumuzda yürüyeceğiz hiç endişemiz yok" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik olaya tepki gösterirken "Yunus Emre Enstitüsü'müzün Los Angeles'ta düzenlediği ve Washington Büyükelçimiz Sn Murat Mercan'ın da katılımcısı olduğu programa yönelik provokatör Ermeni grupların saldırgan girişimini şiddetle kınıyoruz" mesajını paylaştı.
30.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz lider ülkelerden olmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz lider ülkelerden olmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyası gerisindeki yenliğe ve gelişmeye açık muhteşem medeniyet birikimi, güçlü devlet geleneği, sağlam sosyal yapısı, vizyoner sivil toplum kuruluşlarıyla adeta yeni bir uyanış, yeni bir şahlanış içindedir." dedi.
15.09.2023 Gündem
Disney'in skandal Atatürk dizisi kararı sonrası Türkiye ayağa kalktı! Sosyal medyada ‘abonelikler iptal’ boykotu
Disney'in skandal Atatürk dizisi kararı sonrası Türkiye ayağa kalktı! Sosyal medyada ‘abonelikler iptal’ boykotu Disney'in Atatürk dizisini yayınlamama kararı sonrası tepkiler peş peşe geldi. Devlet kurumlarıyla, siyasi partileriyle, vatandaşıyla tüm Türkiye ulu önder Atatürk’e sahip çıktı. Hürriyet’e konuşan RTÜK Başkanı Şahin, “Konuyla ilgili inceleme başlatıp Disney Plus’ın savunmasını istedik” dedi. Tüm siyasi partilerden tepki yağarken sosyal medyada da ‘abonelikler iptal’ kampanyası başladı...
3.08.2023 Gündem
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında Disney'de yer alan Atatürk dizisinin yayınlanmayacağı iddialarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Kararın düzeltilip, Atatürk dizisinin yayınlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, 'Devletin kurumları bu süreci inceliyor. RTÜK muhatapları ile görüşecek, yanlış karardan dönmelerini talep edecek.' ifadelerini kullandı.
2.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına müjdeler verdi. Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla özel konut projeleri üreteceklerini, yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yurt dışında tam zamanlı çalışma hakkı tanıyacaklarını belirtti. Erdoğan, mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım sürelerinin 180 güne çıkartılacağını kaydetti.
29.04.2023 Gündem
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Kiev'de korku dolu anları!
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Kiev'de korku dolu anları! Ukrayna'ya giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın ziyareti paniğe sahne oldu. Yunan bakanın Kiev'de bulunduğu sırada sirenler çaldı. Yunan basını o an yaşanılanları sayfalarına taşıdı.
19.10.2022 Dünya
Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da başladı, Aliyev'den dikkat çeken 'zafer' mesajı
Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da başladı, Aliyev'den dikkat çeken 'zafer' mesajı  Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa'da yapılıyor. Kongreye katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Biz sadece Ermenistan’la değil, biz Ermenistan’ı destekleyenlerle savaştık ve bu savaştan zaferle ayrıldık” dedi.
22.04.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine karşıyız
Bakan Çavuşoğlu: Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine karşıyız Resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, “Bölgesel konuları da değerlendirdik. Özellikle Ukrayna’daki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine biz prensip olarak herkes gibi karşıyız. Haksız ve hukuksuz bu saldırının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Bu konuda da çabalarımızı artırarak devam ediyoruz” dedi.
5.03.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, Kosova Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi
Bakan Çavuşoğlu, Kosova Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla'yla görüştü.
1.03.2022 Siyaset
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni?
Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şuşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir, metni? Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören 'Şuşa Beyannamesi'  TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Peki, Şuşa Beyannamesi nedir? Meclis’te kabul edilen Şaşa Beyannamesi’nin maddeleri nelerdir?
4.02.2022 Siyaset
Ermenistan'da son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti
Ermenistan'da son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan istifa etti.
23.01.2022 Dünya
Türkiye'den flaş Ermenistan açıklaması! Tarih belli oldu
Türkiye'den flaş Ermenistan açıklaması! Tarih belli oldu Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ilk toplantısı hakkında konuşan Çavuşoğlu, "Henüz daha tarihi belli değil ama ocak ayı içinde olması bekleniyor" ifadelerini kullandı.
30.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erdoğan: Almanya'ya her türlü desteği veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erdoğan: Almanya'ya her türlü desteği veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Salgın ile beraber yükselişe geçen kültürel ırkçılık ve İslam düşmanlığı gibi tehditlerin önüne geçilmesinde müttefikimiz Almanya'ya gereken her türlü desteği veriyoruz. Sadece Almanya'daki Türk toplumunun değil tüm Avrupa'nın hatta tüm insanlığın huzuruna kasteden bu şer akımlara karşı Alman makamların da bizimle aynı hassasiyetleri taşıdıklarını biliyoruz. Alman dostlarımız ile dayanışma içinde hareket ederek, inşallah bu sıkıntıların üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz" dedi.
30.10.2021 Gündem
Emine Erdoğan'dan flaş açıklama! 'İnsanlar arasındaki empatiyi artıracak'
Emine Erdoğan'dan flaş açıklama! 'İnsanlar arasındaki empatiyi artıracak' Emine Erdoğan, Osmanlı’dan Amerika’ya göç hikayelerinin anlatıldığı "Osmanlı’nın Amerikası" isimli belgesel filmin ABD’de düzenlenen tanıtımına katıldı. Erdoğan, "Göç tarihini bilmek insanlar arasındaki empatiyi artıracak" dedi.
21.09.2021 Kültür Sanat
Çavuşoğlu: Sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayan Güneydoğu Avrupa var
Çavuşoğlu: Sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayan Güneydoğu Avrupa var Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün artık sorunlara diyalog yoluyla çözüm arayan bir Güneydoğu Avrupa var. Bölgenin en kapsayıcı forumu olan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci, en zor zamanlarda dahi bölge ülkelerini bir araya getirebilen bir platform oldu. Sorunlarımızı başkalarına ihtiyaç duymadan, yüz yüze konuşmamıza imkan sağladı" dedi.
17.06.2021 Siyaset
'Yaşat Fondu'na destek için toplandılar
'Yaşat Fondu'na destek için toplandılar Azerbaycan Diaspora Komitesi'nin ‘Yaşat Fondu’na destek maratonu kapsamında, TADİV, Azerbaycan Evi’nin ev sahipliğinde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı.
25.05.2021 Dünya
Uzmanlara göre ABD, Türkiye'ye karşı elindeki son kozu da harcadı
Uzmanlara göre ABD, Türkiye'ye karşı elindeki son kozu da harcadı Uzmanlar, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin, bunun ABD'nin F-35, S-400 krizi ve Suriye'deki terör örgütlerine verdiği desteğin ardından beklenen bir gelişme olduğunu, bu açıklamanın zaten gergin olan Türk-ABD ilişkilerinde daha fazla gerilime yol açmayacağını düşünüyor.
24.04.2021 Gündem
Emekli ikramiyesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama! Belli oldu
Emekli ikramiyesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama! Belli oldu Emekli milyonları ilgilendiriyor! Tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Emeklilik ve ikramiye ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
11.04.2021 Siyaset
Türkiye'den Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmasına kınama
Türkiye'den Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmasına kınama Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmasını kınayan bir açıklama yaptı.
14.03.2021 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan hukuku hiçe sayıyor, bunun bir karşılığı olmalı
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan hukuku hiçe sayıyor, bunun bir karşılığı olmalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, "Ermenistan bu saldırılarıyla 'uluslararası sistemi ve hukuku hiçe sayıyorum' diyor. Bunun bir karşılığı olmalı" dedi. Çavuşoğlu, "Ermenistan başka ülkelerden destek bulmasaydı bu cesareti bulamazdı." açıklamasında bulundu.
30.09.2020 Siyaset
MİT Planlarını ortaya çıkardı! Suriye'de 'Ermeni Taburu' kurdular
MİT Planlarını ortaya çıkardı! Suriye'de 'Ermeni Taburu' kurdular PKK/YPG’li teröristler, uluslararası kamuoyunun dikkatini Suriye’ye çekmek için sözde “Ermeni Taburu” kurdu. MİT, taşeron örgütün Kandil’den gelen teröristlerden oluşturulduğunu belirledi.
15.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "3-4 gün önce Sayın Putin ile görüştüm. Gayet güzel bir görüşme oldu. Ertesi gün baktık bir açıklama; o açıklamada da Türkiye’ye ciddi manada suçlamalar yapıyorlar. Biz Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede aramızda böyle bir şey geçmedi. Size ne oluyor? Demek ki tepe başka, alt başka. Rejimin İdlib'deki saldırılarına sessiz kalamayız, gereğini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. İş Bankası ile ilgili tartışmalara ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok" dedi.
15.02.2020 Siyaset
Mustafa Yeneroğlu kimdir?
Mustafa Yeneroğlu kimdir? AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu kimdir? Ne zaman milletvekili oldu? AK Parti'de görevi var mıydı?
30.10.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Diaspora ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diaspora haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.