Devlet Okulu

Devlet Okulu

Son dakika devlet okulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan devlet okulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını devlet okulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Okulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet okulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.520 devlet okulu haberi bulunmuştur. Tüm devlet okulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sen Oku Diye başvuruları nasıl yapılır, İBB Sen Oku Diye tablet bilgisayar başvuru şartları nelerdir?
Sen Oku Diye başvuruları nasıl yapılır, İBB Sen Oku Diye tablet bilgisayar başvuru şartları nelerdir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) eğitimde fırsat eşitliği sunmak için şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği "Sen Oku Diye" Projesi'ne başvurular 9 Ekim'e kadar yapılabilecek. İBB ''Sen Oku Diye'' kampanyasının devamında tablet dağıtımına başladı. Başvuruların ne zaman, nereye yapılacağını hangi şartların taşınması gerektiği merak konusu oldu. İşte, İBB Sen Oku Diye tablet yardım başvuruları hakkında merak edilenler…
14.09.2022 Eğitim
Sen Oku Diye projesi başvurusu nasıl yapılır? 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır?  İBB’den 100 bin kişiye 500 TL maddi destek!
Sen Oku Diye projesi başvurusu nasıl yapılır? 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır? İBB’den 100 bin kişiye 500 TL maddi destek! 500 TL yardım başvurusu başladı! İBB’nin hayata geçirdiği ‘Sen Oku Diye’ projesine başvurular başladı. Şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilerin eğitimleri için sağlanan destek ile 100 bin kişiye 500 TL maddi katkı sağlanacak. ‘Sen Oku Diye’nin başvuruları 9 Ekim’e kadar yapılabilecek. Peki, Sen Oku Diye projesi başvurusu nasıl yapılır? 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır? İBB eğitim yardımı başvurusu şartları ne? İşte detaylar…
13.09.2022 Eğitim
Geleceğin habercileri burada yetişecek
Geleceğin habercileri burada yetişecek Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni eğitim-öğretim yılına hazır. Demirören Medya Center bünyesinde açılan okulda öğrenciler ‘geleneksel’ ve ‘yeni’ medyayı sektörün en başarılı ve tanınmış profesyonellerinden, yerinde öğrenecek. LGS’de bu devlet okulunu seçen öğrencileri neler beklediğini okul müdürü Atila Ertoğan anlattı: “Okulumuzu tercih eden öğrenciler ilk günden medya tecrübesi kazanmaya başlayacak. Demirören Medya Center’ın içinde, Hürriyet, Milliyet, DHA, Kanal D, CNN Türk gibi kuruluşlarla yan yanayız. Öğrencilerimiz sınıftan çıkıp stüdyoya girecek ya da gazeteci abla-abilerinin yanına geçecek.”
3.07.2022 Eğitim
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor Zengin müfredatla dünya standartlarında çağdaş medya eğitimi verecek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle buluşmaya hazır. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler, geleceğin medyasını şekillendirecek yetkin elemanlar olarak yetiştirilecek.
30.06.2022 Eğitim
Dünyanın en önemli robot yarışmasında ülkemizi temsil edecekler
Dünyanın en önemli robot yarışmasında ülkemizi temsil edecekler İstanbul'da düzenlenen First Robotik Yarışması'nda 49 takım arasından sıyrılan Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı şampiyon oldu. "İSTANBULLS 6064" takımı, Nisan ayında Amerika'da düzenlenecek olan robot yarışmasında ülkemizi temsil edecek.
22.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın en büyük robotik yarışmasına katılacak gençlere tebrik
Dünyanın en büyük robotik yarışmasına katılacak gençlere tebrik Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, VEX Robotik Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Robotik Takımlarını tebrik etti.
18.03.2022 Bilim ve Teknoloji
679 bin katılımcı arasından birinci oldular
679 bin katılımcı arasından birinci oldular ‘Uluslararası Robotik Kodlama Yarışması’nda Bilecik’i temsil eden Söğüt Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencileri 679 bin katılımcı arasından Özdeğerler kategorisinden birinci oldu.
25.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Okullar tatil olacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması...
Okullar tatil olacak mı? Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması... Vaka sayıları artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda hareketliliğin başlamasıyla birlikte vakaların yaş ortalamasının düşmeye başladığını duyurmuştu. Herkes okullar tatil olacak mı? Sorusunu sormaya başladı. Bu soruya öğrenciler Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e de sordu. Bakan Özer pencereden seslenen öğrencilere dönerek ‘Okullar tatil olmayacak…’ diyerek seslendi. Yüz yüze eğitime devam etmeliyiz diyen Özer, “Bugün itibariyle bu dersliklerden 4 bin 25 tanesi yüz yüze eğitime ara vermiştir. Yani oran yüzde 1'in çok altındadır” dedi…
15.10.2021 Eğitim
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan duyurdu, bugünden itibaren...
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan duyurdu, bugünden itibaren... Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili flaş açıklama! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Yüz yüze eğitimde 6. hafta geride kaldı. Sınıf bazlı vaka yaklaşımının uygulandığını vurgulayan Bakan Özer önce 14 gün, ardından Sağlık Bakanlığı'nın önerileri sonrası 10 günlük yüz yüze eğitime ara verildiğini belirtti. Pandemi sürecinde Türkiye'nin normalleşmesi için eğitim sisteminin normalleşmesi gerektiğinin altını çizen Özer, "Bugün itibariyle birinci doz aşısını olan öğretmen oranımız yüzde 93, ikinci doz aşısını olan öğretmen oranımız yüzde 86, aşı olmayıp bağışıklık kazanmış antikor üretmiş öğretmen sayımız da yüzde 5 olarak kayıtlara geçti." ifadelerini kullandı.
15.10.2021 Eğitim
MEB, İzmir Konak Necatibey Ortaokulu  açıklaması!
MEB, İzmir Konak Necatibey Ortaokulu açıklaması! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan İzmir Konak Necatibey Ortaokulu ve yerine inşa edilen okulla ilgili iddiaların doğru olmadığını bildirdi.
26.09.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu, ekim sonuna kadar...
MEB'den son dakika kararı! Resmen duyuruldu, ekim sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! MEB'den son dakika kararı geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Tarih verildi, 81 ile yazı gönderildi. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, sınavlar ve notlarla ilgili tek tek duyuru yapıldı. MEB, çok sayıda şikayet üzerine harekete geçti. Eksik/hatalı not girişi yapıldığı tespit edildi. Bu nedenle 2020-2021 II. Dönem Ders Notları modülü ekim ayı sonuna kadar açılacak ve öğrencilerin tek tek hataları düzeltilecek. Öte yandan uzaktan eğitimle ilgili açıklama geldi, yüz binlerce öğrenci merak ediyordu. Uzaktan eğitimle ilgili o sorular yanıt buldu. Yüz yüze eğitimle ilgili de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından önemli bir açıklama yapıldı. İşte MEB'in son dakika kararı ve yapılan son açıklamalar...
23.09.2021 Eğitim
Yüz yüze eğitimde flaş gelişme! Bakan Özer 'zorunda' dedi ve resmen duyurdu
Yüz yüze eğitimde flaş gelişme! Bakan Özer 'zorunda' dedi ve resmen duyurdu Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Bakan Özer son bilgileri duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İSO Meclisinin olağan toplantısına katıldı. Bakan Özer, okulları açık tutmakla ilgili en büyük avantajın öğretmenlerin aşılanma oranı olduğunun altını çizerek 'Hem birinci doz hem de ikinci doz aşılanma oranlarında öğretmenlerimizin yakalamış olduğu oran Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Eğer okulları kapalı tutarsak bu iddiamızı kaybederiz. Onun için ben dedim ki 'Okulların açık olması bir milli güvenlik meselesidir.' Okulları açık tutmalıyız. Okullardaki eğitim sistemimizdeki sınıfların kapanma sayısı, toplumdaki vaka sayısının artışıyla doğrusal ilişkiye sahip. Toplumda vaka sayısı arttığı zaman yüz yüze ara veren sınıf sayımız artıyor, azaldığı zaman yüz yüze eğitime ara veren sınıf sayımız azalıyor' ifadelerini kullandı.
22.09.2021 Eğitim
MEB'den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıfları kapsıyor! Okullar...
MEB'den son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıfları kapsıyor! Okullar... Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan flaş yüz yüze eğitim açıklaması! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıfların hepsini kapsıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'okullar kapanacak mı?', 'yüz yüze eğitime ara verilecek mi' endişelerine son noktayı koydu. Bakan Özer, "Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz. Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul sadece öğretmenin gerçekleştirildiği mekanlar değildir." ifadelerini kullandı.
20.09.2021 Eğitim
Son dakika uzaktan eğitim açıklaması! Resmen duyuruldu, ilk kez...
Son dakika uzaktan eğitim açıklaması! Resmen duyuruldu, ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Son dakika uzaktan eğitim açıklaması geldi. Öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Bir ilk gerçekleşti. Eğitime uzaktan devam eden öğrencilere ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama yapıldı. Yüz yüze eğitime ara veren tüm sınıflarda bu sene ilk kez canlı sınıf uygulamasının gerçekleştiğini belirten Bakan Özer, bu sınıflarda okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere ücretsiz tablet ulaştırıldığını belirtti. Öte yandan Diyarbakır'da 21 sınıfta da vaka eğitime ara verildiğini duyurdu., eğitime ara verildi...
15.09.2021 Eğitim
Okullar yeniden kapatılacak mı? Bakan Özer açıkladı!
Okullar yeniden kapatılacak mı? Bakan Özer açıkladı! 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılından ilk hafta geride kaldı. Koronavirüsle mücadele sürerken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de eğitimde ilk haftayı katıldığı bir televizyon programında değerlendirdi. Bakan Özer, sosyal medyada okulların kapatılmasıyla ilgili paylaşımlar ile eleştirilere de yanıt verdi. Peki, Okullar yeniden kapatılacak mı? İşte Bakan Mahmut Özer'in okullarla ilgili açıklamaları...
13.09.2021 Eğitim
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam Milyonlarca veliye kötü haber! İstanbul'da okul servis araçlarına UKOME'nin yüzde 15'lik zammına rağmen 'yeni araba', 'iyi araba', 'hostes bedeli' gibi gerekçelerle yüzde 35'e varan ek ücret talep edilmesi velilerin tepkisine neden oldu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Hostes için velilerimiz yüzde 35 artı bir ücret ödemek durumunda" dedi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise ücretlerin belirlenenden fazla istenmesi durumda velilerin tüketici hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
4.09.2021 Ekonomi
Liselerde 2. dönem sınavları ne zaman? Okullar ne zaman tatil olacak?
Liselerde 2. dönem sınavları ne zaman? Okullar ne zaman tatil olacak? MEB açıkladı. Lise 2. sınavlar ile ilgili detaylar belli oldu. Binlerce öğrencinin gözü MEB tarafından açıklanacak sınav tarihlerindeydi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı sınav takvimine göre, birinci döneme ilişkin sınavları yapamamış olan okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını Nisan ayında tamamlayacak. Peki, Lise sınavları ne zaman? Lise 2. sınavlar ne zaman? 2. sınavlar ne zaman lise? Lise sınavları iptal mi? Bu sene kalma var mı 2021? İşte lise sınavlarına ilişkin tüm detaylar...
21.03.2021 Eğitim
Okulların kapanacağı tarih belli oldu! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu...
Okulların kapanacağı tarih belli oldu! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu... Milyonlarca öğrenci bekliyordu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu. Okulların kapanacağı tarih belli oldu. Bakan Selçuk, yüz yüz eğitimde ilk ve ortaokullarda yüzde 80'in üzerinde katılım olduğunu açıkladı. Selçuk ayrıca, koronavirüs aşısı olan öğretmenlerle ilgili olarak, "Sanırım 80 küsur bin öğretmeniz zaten aşılandı. Öncelik olarak başlandı. Tedarik süreci hızlandığında, aşı süreci de hızlanacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca Selçuk eğitim süresi hakkında bilgi aktarırken, ara tatil olmadan eğitimin 2 Temmuz'a kadar devam edeceğini açıkladı.
8.03.2021 Eğitim
Yunanistan'dan skandal medrese kararı! Tüm öğretmenleri görevden aldı...
Yunanistan'dan skandal medrese kararı! Tüm öğretmenleri görevden aldı... Yunanistan'ın Batı Trakya'daki Türk azınlığa yönelik hak ihlalleri sürüyor. Atina şimdi de "medreseleri, Yunan okulu gibi idare etmek için" keyfi bir kararname çıkardı. Gümülcine Medresesi'nin tüm öğretmenlerinin 31 Ağustos tarihi itibari ile görevden alındığı açıklandı.
3.09.2020 Dünya
Demet Akalın'dan okul sorularına yanıt!
Demet Akalın'dan okul sorularına yanıt! Şarkıcı Demet Akalın, eski eşi Okan Kurt ve kızları Hira ile önceki gün Akmerkez'deki bir restoranda yemek yedi. Çıkışta muhabirlerle sohbet eden Akalın, Virüs nedeniyle Hira'yı okula gönderecek misiniz?" sorusuna yanıt verdi.
24.08.2020 Magazin
Doğru lise tercihi nasıl yapılır? Uzmanlardan LGS tercihleri için önemli ipuçları...
Doğru lise tercihi nasıl yapılır? Uzmanlardan LGS tercihleri için önemli ipuçları... LGS sonuçları açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği sonuçların açıklanmasının ardından aynı gün içinde yayımlanan tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre tercih süreci de başladı. Pek çok öğrenci için dönüm noktası olarak kabul edilen sınavlardan biri olan LGS sonrası yüz binlerce öğrenci iyi bir liseye yerleşebilmek için tercih yapacak. Uzmanlardan da adaylara, 'lise tercihini üniversitede istediğiniz bölümü düşünerek yapın' uyarısı geldi. Peki, Doğru lise tercihi nasıl yapılır? İşte uzmanlardan LGS tercihleri için önemli ipuçları...
16.07.2020 Eğitim
Ağustos’ta okullar açılıyor mu? Okullar 31 Ağustos’ta mı, 15 Ağustos’ta mı açılacak? Devlet okullarında telafi eğitimi olacak mı?
Ağustos’ta okullar açılıyor mu? Okullar 31 Ağustos’ta mı, 15 Ağustos’ta mı açılacak? Devlet okullarında telafi eğitimi olacak mı? 23 Mart itibariyle Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan önlemler kapsamında okullar kapatıldı, eğitime uzaktan devam edildi. EBA TV üzerinden uzaktan online olarak devam eden eğitimler 19 Haziran’a kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta Kabine Toplantısının ardından açıklama yapmış ve okulların ne zaman açılacağına dair bilgi paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da öğretmen buluşmalarına katılan öğrencisi Burçak Avcı’nın telafi eğitimiyle ilgili sorduğu soruya, “Okullar açıldığında yüz yüze telafiler olacak. Okul açılışı önceki dönemde, yaz tatilinde de EBA TV'de telafi için daha önceki öğrencilerimizin sahip olmadığı imkanlar sağlayacağız” şeklinde cevap verdince, Telafi eğitimi zorunlu mu? Devlet okullarından telafi eğitimi olacak mı? soruları sorulmaya başlandı. Öte yandan öğrenciler ve veliler, 31 Ağustos’da okullar açılıyor mu? Okullar ne zaman açılacak? Sorularına yanıt arıyor.
5.06.2020 Eğitim
EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? EBA hesap oluşturma ve öğrenci girişi 2020...
EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? EBA hesap oluşturma ve öğrenci girişi 2020... EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? soruları gündemdeki yerini koruyor. Dün TRT EBA uzaktan eğitim ders süreci başladı. Öğrenciler ve veliler yoğun bir şekilde sistemin nasıl işleyeceğini araştırdı. Uzaktan eğitimle derslerinden geri kalamayacak olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde EBA TV frekans bilgileri ve EBA sistemine nasıl girileceğini paylaşmıştı. EBA ile dersleri takip edebilmek için öncelikle EBA şifresi alma ve hesap oluşturulmalıdır. Peki, EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? EBA hesap oluşturma ve öğrenci girişi 2020...
24.03.2020 Eğitim
Yıkılan binadan böyle çıkarttı!
Yıkılan binadan böyle çıkarttı! Elazığ'daki depremden etkilenen bazı aileler, geçici olarak Elazığ Tren Garı'nda bulunan trene yerleştirildi. Öte yandan Elazığ ve Malatya'ya yardımlar yağmaya devam ediyor. Enkaz'dan bir Kuran-ı Kerim ise dikkatle çıkarıldı.
27.01.2020 Gündem
'Robotik kodlama'da Türkiye'nin gururu olacaklar
'Robotik kodlama'da Türkiye'nin gururu olacaklar İstanbul’da düzenlenen 'Robotik Kodlama MakeX' yarışmasında Türkiye birincisi olan Ardahanlı öğrenciler Çin’de Türkiye’yi temsil edecek. Öğrencilerin hedefi orada da birinci olmak.
26.11.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Okulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet okulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.