Dergah

Dergah

Son dakika dergah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dergah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dergah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dergah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dergah gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 dergah haberi bulunmuştur. Tüm dergah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybedenler anıldı
Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybedenler anıldı Şanlıurfa’da depremde hayatını kaybedenler için kentin simgesi olan Balıklıgöl’deki Dergah Camii’nde dua edildi. Ardından cami çıkışında cemaate çorba dağıtıldı.
6.02.2024 Gündem
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Uzun hikaye göçmen bir ailenin başından geçenleri anlatan kitaplar arasındadır. Mustafa Kutlu tarafından yazılmış olan Uzun hikaye kitabı 1940'lı seneleri anlatmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan şüpheli için istenen ceza açıklandı
Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan şüpheli için istenen ceza açıklandı Sosyal medyada, camide içki şişeli fotoğraf paylaşan Safa Yasin Ö.(19) hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.
28.09.2023 Gündem
Şahkulu Dergahı nerede? Sahkulu Sultan kimdir, Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, hikayesi ne?
Şahkulu Dergahı nerede? Sahkulu Sultan kimdir, Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, hikayesi ne?   Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar zaman zaman artıyor. Peki, Şahkulu Dergahı nerededir? Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, Şahkulu kimdir? 
15.02.2023 Gündem
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi!
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda "Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni"ne katılıp, açıklamalarda bulununca Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? İşte Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi hakkında merak edilenler…
7.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cemevlerine yapılan saldırıların peşlerini bırakmayacağız  Muharrem Ayı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından Yas-ı Matem oruç programı düzenlendi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay "Cemevlerimize yapılan saldırıların hesabını birlik, beraberlik ruhuyla sonuna kadar soruyoruz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu. 
7.08.2022 Siyaset
Mevlana İdris Zengin kimdir? Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi!
Mevlana İdris Zengin kimdir? Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi! Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’den acı haber! Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında Kahramanmaraş'ta vefat etti. Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Zengin'in vefatını kardeşi yazar Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşındaydı? Mevlana İdris Zengin nereli? İşte Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi!
7.06.2022 Kültür Sanat
Şanlıurfa'da 'şeriat' çağrısına Valilik soruşturma başlattı
Şanlıurfa'da 'şeriat' çağrısına Valilik soruşturma başlattı Şanlıurfa Balıklıgöl'de İsrail'i protesto etmek için toplanan bir grubun siyah tevhid bayrakları açarak şeriat çağrısında bulunmasıyla ilgili Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.
28.04.2022 Gündem
Bülent Parlak öldü mü? İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şair Bülent Parlak kimdir, neden öldü? Şiirleri ve sözleri!
Bülent Parlak öldü mü? İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şair Bülent Parlak kimdir, neden öldü? Şiirleri ve sözleri! Bülent Parlak öldü mü? İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve şair Bülent Parlak, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Peki, Şair Bülent Parlak kimdir, neden öldü? İşte şiirleri ve sözleri…
19.04.2022 Kültür Sanat
Miraç Kandili gecesi ibadetleri nelerdir? Kandilde hangi dualar ve sureler okunacak, kılınacak namaz ne? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler!
Miraç Kandili gecesi ibadetleri nelerdir? Kandilde hangi dualar ve sureler okunacak, kılınacak namaz ne? Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler! Miraç kandilinde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve sureler, kılınacak namazlar sorgulanıyor. 27 Şubat'ta idrak edilecek Miraç Kandili’nde eller semaya açılacak, Allah’ın huzurunda namaza durulacak ve dualar edilecek. Dolayısıyla Miraç Kandili gecesi ibadetleri şimdiden sorgulanmaya başlandı. Üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili ibadetleri nelerdir, hangi dualar okunur? Miraç Kandilinde neler yapılır, hangi ibadetler?
26.02.2022 Gündem
'Dergah' adı altında dolandırıcılığa 40 yıl hapis cezası
'Dergah' adı altında dolandırıcılığa 40 yıl hapis cezası Eskişehir'de 'dergah' adı altında çiftlik evinde psikolojik rahatsızlığı olan kişileri tedavi etme bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Sibel Gönül'e (51), 121 yıl hapis cezası istendiği davada, mağdurların zararlarını karşıladığı için yarı oranında indirimler yapılarak, toplamda 40 yıl 51 ay hapis cezası verildi.
25.02.2022 Gündem
Sibel Gönül tahliye edildi! 121 yıl hapsi isteniyordu...
Sibel Gönül tahliye edildi! 121 yıl hapsi isteniyordu... Eskişehir'de, sözde dergah adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı olan kişileri tedavi etme bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı belirtilen Sibel Gönül, 121 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti.
29.05.2021 Yaşam
Kaldırım kazıldıkça tarih çıkıyor
Kaldırım kazıldıkça tarih çıkıyor Eyüpsultan'da yapılan kazılarda kaldırımın altında zamana direnemeyen eski dergah binasının kalıntıları ve tarihi mezar taşları çıktı.
14.03.2021 Gündem
Taceddin Dergahı nedir, Tacettin dergahı nerede? MEB’ten İstiklal Marşı'nın 100. yılında Tacettin Dergahı'na hatıra bileti ile yolculuk daveti
Taceddin Dergahı nedir, Tacettin dergahı nerede? MEB’ten İstiklal Marşı'nın 100. yılında Tacettin Dergahı'na hatıra bileti ile yolculuk daveti Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), İstiklal Marşı'nın 100. yılında Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz dizeleri kaleme aldığı Taceddin Dergahı'na hatıra bileti oluşturma çağrısı yapıldı. MEB tarafından yapılan çağrının ardından Taceddin Dergahı nedir, Tacettin dergahı hangi tarikatın, nerede? Gibi sorularda artış oldu.
11.03.2021 Gündem
Miraç Kandili duası nasıl yapılır? Yazılı kısa Miraç Kandili duası ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kandil duası!
Miraç Kandili duası nasıl yapılır? Yazılı kısa Miraç Kandili duası ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kandil duası! Miraç Kandili yarın idrak edilecek. Miraç Kandili’nde yapılacak ibadetler, edilecek dualar ve çekilecek tesbihler şimdiden araştırılmaya başlandı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili günü ibadetlerinden biri olan dualar konusu yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Peygamber Efendimizin Miraç Kandili duası nedir? Miraç Kandili duası nasıl yapılır? Miraç Kandili'nde okunacak dualar hangileri? İşte Kısa yazılı Miraç Kandili duaları seçenekleri...
10.03.2021 Gündem
13 milyon liralık vurgun yapmıştı! 'Paraları kendi istekleriyle verdiler'
13 milyon liralık vurgun yapmıştı! 'Paraları kendi istekleriyle verdiler' Eskişehir’de, sözde ‘dergah’ adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı olanları tedavi ettiği yalanıyla 13 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Sibel Gönül’ün yargılanmasına devam edildi. Çiftliğine gelenlerin sosyal yardımlaşma faaliyetlerine destek olmak için para verdiğini iddia eden Gönül, tahliyesini talep etti. Mahkeme ise reddetti.
12.02.2021 Gündem
Cemaat liderinin cenazesi ili karıştırdı! Gözaltılar var
Cemaat liderinin cenazesi ili karıştırdı! Gözaltılar var Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, 6 Kasım tarihinde hayatını kaybeden cemaat lideri ve şeyh olarak tanıtılan Yakup Haşimi’nin, konut arazisine defnedilen cenazesinin taşınması sırasında olaylar çıktı. Cenazenin taşınmasını istemeyen ve polise direnen tarikat üyelerinden gözaltına alınanlar oldu. Cemaat üyelerinin kente gelmesi olasılığına karşı önlem alınırken, mezarı açılan Haşiminin cenazesi geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda yeniden toprağa verildi.
28.01.2021 Yaşam
Cemaat liderinin mezardan cenazesinin taşınmasında arbede!
Cemaat liderinin mezardan cenazesinin taşınmasında arbede! Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, 6 Kasım tarihinde hayatını kaybeden cemaat lideri ve şeyh olarak tanıtılan Yakup Haşimi'nin, konut arazisine defnedilen cenazesinin taşınması sırasında olaylar çıktı. Cenazenin taşınmasını istemeyen ve polise direnen tarikat üyelerinden gözaltına alınanlar oldu. Cemaat üyelerinin kente gelmesi olasılığına karşı önlem alınırken, mezarı açılan Haşimi'nin cenazesi geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığında yeniden toprağa verildi.
27.01.2021 Gündem
İfadeler tüyler ürpertti! 'Yüzüğü kana batırıyordu'
İfadeler tüyler ürpertti! 'Yüzüğü kana batırıyordu' Eskişehir’de, sözde ‘dergah’ adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı olanları tedavi ettiğini öne sürerek 13 milyon lira dolandırdığı belirtilen tutuklu sanık Sibel Gönül (50), avukat oğlu Sadık Hamza Gönenli (25) ile tutuksuz 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede mağdur sıfatıyla ifade verenler, Sibel Gönül’e kurban parası, yumurta parası, seans parası adı altında binlerce lira para ödediklerini belirterek şikayetçi olduklarını söyledi.
4.07.2020 Yaşam
Sözde 'dergah'la dolandırıcılığa ‘yaşam koçluğu’ savunması
Sözde 'dergah'la dolandırıcılığa ‘yaşam koçluğu’ savunması Eskişehir’de, sözde ‘dergah’ adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı olanları tedavi ettiğini öne sürerek dolandırdığı öne sürülen Sibel Gönül (50), avukat oğlu Sadık Hamza Gönenli (25) ile bir suç ortağının yargılanmasına başlandı. Yaklaşık 13 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen Gönül, suçlamaları kabul etmeyerek, “Ben yaşam koçuyum. Ben kimseyi dolandırmadım. Bana danışan insanlarla yaptığım görüşmeler sonucu hizmetimin parasını alıyordum” dedi.
21.02.2020 Yaşam
İstanbul’da elektrik kesintisi | 17 Aralık planlı elektrik kesintisi
İstanbul’da elektrik kesintisi | 17 Aralık planlı elektrik kesintisi BEDAŞ 17 aralıkta İstanbul’da yaşanacak planlı elektrik kesintisi listesini yayınladı. İşte İstanbul elektrik kesintisi listesi…
17.12.2019 Gündem
BEDAŞ İstanbul planlı elektrik kesintileri programı 10 Aralık 2019 | İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek?
BEDAŞ İstanbul planlı elektrik kesintileri programı 10 Aralık 2019 | İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ planlı elektrik kesintisi listesini her gün düzenli olarak paylaşıyor. 10 Aralık elektrik kesintisi programı da belli oldu. BEDAŞ tarafından yayımlanan planlı elektrik kesintileri programına göre İstanbul'un birçok ilçesindeki semt ve mahallede elektrik kesintisi yaşanacak. İşte 10 Aralık Pazartesi günü itibariyle İstanbul'da elektrik verilemeyecek bölgeler...
10.12.2019 Gündem
Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak!
Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak! BEDAŞ İstanbul’da birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacağını duyurdu. 7 Kasım 2019 Perşembe (bugün) birçok bölgede bakım onarım çalışmaları yapılacağını açıklanan duyuruda, Esenler, Silivri, Esenyurt, Eyüp, Şişli, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy ve Bağcılar gibi birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacağı yaşanacak. Peki, İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek?
7.11.2019 Yaşam
İstanbul'da elektrik kesintisi! Elektrikler ne zaman gelecek?
İstanbul'da elektrik kesintisi! Elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ ve AYEDAŞ, resmi internet sitesi üzerinden birçok ilçe ve mahallede bakım ve yatırım programı kapsamında elektrik kesintisi yaşanacağını duyurdu. Peki, elektrik kesintisi ne kadar sürecek, elektrikler ne zaman gelecek?
5.11.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Dergah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dergah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.