Gazete Vatan Logo

Mevlana İdris Zengin kimdir? Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi!

Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’den acı haber! Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında Kahramanmaraş'ta vefat etti. Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Zengin'in vefatını kardeşi yazar Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşındaydı? Mevlana İdris Zengin nereli? İşte Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi!

Mevlana İdris Zengin kimdir? Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi!

Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitirdi. Mevlana İdris Zengin, 56 yaşındaydı. Acı haberi, kardeşi yazar Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Mevlana İdris Zengin kimdir, kaç yaşındaydı? Mevlana İdris Zengin nereli? İşte Yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in biyografisi!

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde 1966’da dünyaya gelen Zengin, 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

İkindi Yazıları, Diriliş, Dergah, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede, şiir, hikaye ve denemeleri yayımlanan Zengin, çocuk edebiyatı alanında da çok sayıda kitap kaleme aldı.

Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyeliği de yapan yazar, yazdığı çocuk kitaplarıyla 1987'de Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü, 1998'de Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü aldı. "Tuhaf Adamlar" serisindeki kitapları Almanya'daki bir yayınevi tarafından 9 dünya diline çevrilerek yayına hazırlandı.

Haberin Devamı

Mevlana İdris Zengin, ayrıca "Asla ve Daima Nuri Pakdil" isimli bir belgeselin metnini yazdı ve konsept danışmanlığını yaptı. Belgesel TRT'de 2010'da yayınlandı.

Sezai Karakoç'un şiirlerinden yola çıkarak yaptığı "Gül Sesleri" isimli şiir belgeseli de 2012'de Diyarbakır'da yapılan "Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu"nda gösterilen Zengin'in, şimdiye kadar Farsça, Almanca, Arapça, Urduca, Macarca dillerine bazı kitapları çevrilerek, okurların beğenisine sunuldu.