Gazete Vatan Logo

Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Uzun hikaye göçmen bir ailenin başından geçenleri anlatan kitaplar arasındadır. Mustafa Kutlu tarafından yazılmış olan Uzun hikaye kitabı 1940'lı seneleri anlatmaktadır.

Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Uzun hikaye 2000 yılında yayınlanmıştır ve sayfa sayısı da 115'dir. Dergah tarafından yayınlanmış kitaplardan biri olan Uzun hikaye Mustafa Kutlu tarafından kaleme alınmıştır Kitapta 1940 zamanları anlatılır.

Bulgar bir göçmen ailenin başından geçenleri anlatan Uzun hikaye bu ailenin yaşadığı zorlukları anlatmaktadır. Daha önce hiç yerleşik düzene geçmemiş olan aile bu süreçte oldukça zorlanmaktadır. Uzun hayat kitabında adalet ön plandadır ve insanların hayattan büyük beklentileri olmaması gerektiğini anlatır. 

Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Mustafa Kutlu tarafından yazılmış olan Uzun hikaye eseri 2000 senesinde yayınlanmıştır ve kitap sayısı da 115 olarak karşımıza çıkar. Kitapta 16 yaşında olan Mustafa babasıyla olan ilişkisini kesmiş ve hayata tek atılmaya karar vermiştir. Dedesiyle birlikte İstanbul'a göç etmek ister ve paralarını topraktan kazanırlar.

Mahalle tarafından dışlansalar da bu hayallerinden vazgeçmezler. Ali Münire'yi gördüğünde düşman ailenin kızı olsa da ona aşık olur. Münire'nin ailesi fakirdir ve Müneri'nin abisi bu nedenle onun zengin biriyle evlenmesini ister. Münire'nin de Ali'de gözü vardır ve birbirlerine aşık olduklarını anladıklarında kaçmaya karar verirler.

Haberin Devamı

Tren istasyonunda buluşurlar ve trene binerek uzaklaşırlar. Kendilerine uygun yer bulana kadar yolculuğa devam ederler. Trende Ali'ye sosyalist lakabı takılır. O dönemde birine sosyalist demek kötü bir şey olduğundan Ali bunu hiç sevmez.

Tren şefi ile sürekli sohbet halinde olan Ali onunla arkadaşlık kurmuştur ve sürekli olarak konuşmaktadır. En sonunda tren şefi Ali'ye eski bir tren vagonunu vermiştir ve orada yaşamaya başlamışlardır. Kitap içindeki karakterler Münire, Ali, Emin efendi, Feride, Tren şefi, Mantocu, Gazozcu Nurettin, Üçgen Erdoğan, Ayla, Mustafa ve Celal'dir.

Uzun Hikaye Ana Fikri

Uzun hikaye kitabının ana fikri hayatta nereden nereye gidersen git her zaman başladığın noktaya dönersin şeklinde söylenebilir. Eğer insanlar hayattan büyük şeyler beklerse yine başladıkları yere geri dönerler. 

Haberin Devamı

Mustafa Kutlu Eserleri

Ya tahammül ya sefer

Uzun hikaye

Bu böyledir

Mavi kuş

Yoksulluk içimizde

Sır

Kapıları açmak

Beyhude ömrüm

Yokuşa akan sular

Hüzün ve tesadüf

Menekşeli mektup

Hayat güzeldir

Yıldız tozu

Selam olsun

Sevinci bulmak

İyiler ölmez

Tirende bir keman

Huzursuz bacak

Akasya ve mandolin 

Sel gider kum kalır

Vatan yahut internet

Akıntıya karşı

İstanbul gezi yazıları

Fırtınayı kucaklamak

Kabin sesi ile toprağa dönüş

Zafer yahut hiç

Tarla kuşunun sesi

Tufandan önce

Nur